Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balabala

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El Mondo blog Rereposzt 2012.07.17 10:00:00
Hazatérve internetmentes nyaralásomból, meglepődve láttam, hogy Posztmodern végállomás: fasizmus vagy csönd? című posztom milyen élénk párbeszédet eredményezett, ráadásul nem is az El Mondón, hanem egy „klerikális” blogon, a református lelkészek Reposzt.hu című fórumán.…..
Balabala 2012.08.03 08:55:29
@babcsiga:
Hogy ki a magyar? A kérdés az emberek többsége számára nem abszurd és nem is akad fenn a torkukon, nem is kérdés vagy probléma. Az igazi gond az, hogy rengetegen a Magyarországon születettek és élők közül, kívülállónak, illetve nem csapattagnak tekintik magukat származási alapon vagy társadalmi helyzet alapján - akár "színtiszta" magyar, akár nem az.
Hová tartunk? Egy egyetemi oktató tűnődése Az idők gyorsan változnak. Én 1990-ben végeztem a bölcsészkaron, és úgy jöttem el onnan, hogy a „posztmodern” kifejezést szinte alig hallottam. Később ifjú értelmiségiként lelkesen ünnepeltem azt, amit posztmodern…..
Nagypéntek van, az Isten meggyilkolásának napja – a keresztények szerint. Javaslom, szotyolázzunk. Mint komoly emberek, ha megbecsülik egymást. Tökmagot vagy napraforgómagot? Tökmagot? Helyes, én is azt szeretem. És ha már így letelepedtünk, csevegjünk is talán. A téma, ha…..
Balabala 2012.04.21 12:58:49
@Kósa Balázs: Én kerestem választ, hogy a gyermeki és a felnőtt hit dilemmái megoldódjanak. Nem szükséges, hogy ellentmondás, illetve kettősség maradjon, sőt az embernek illik a maga szintjén tisztán látni... De hogy írjak példát. Szerintem, Isten létezik, de olyan nincs, hogy például "igazságot szolgáltat ott, ahol igazságtalanság uralkodik", olyan sem, hogy "Isten egyaránt ügyvédje a jogfosztottaknak és a jogtalankodóknak", továbbá nincs is értelme például arról beszélni, hogy "Isten igazságossága az áldozatok oldalán igazságot szolgáltató igazságként jelenik meg", mint ahogy "Istennek a teremtményeihez fűződő jogai"-ról sem. Ilyenek valójában nincsenek, még átvitt értelemben sem...
Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy „mi”, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok,…..
Balabala 2012.04.17 23:22:41
@flugi_: Áááá, félreértesz. A jobbosok tényleg "erkölcsösebben" gondolkodnak, a balosok meg kevésbé... Te magad is pont ezt írod. :-)))
Balabala 2012.04.18 07:24:59
@flugi_: Ráadásul, még abban is egyetértünk, hogy nem minden jobbos n*ci és nem minden balos libsi zs*dó... Sőt a többségük nem, egyik csaptnál sem. :-)