Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.iIi.

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németh Endre, a Karakter blog rendkívüli és meghatalmazott ősmagyar referense, áttekintést nyújt az elmúlt évek legfontosabb kutatási eredményeiről az őshaza és eleink kutatása területén. Mit tudunk az Árpádok eredetéről? Lépjünk egyet vissza, és kezdjük azzal, hogy miért fontosak az Árpádok a…..
.iIi. 2020.06.07 12:23:03
@FILTOL: Milyen szkitakrol kellett volna beszelni a VIII-IX. szazd kapcsan?! A szkitak vagy euer evvel korabbiak, eleve egy gyujtofogalom, tobb kulonbozo nepet hivtak igy.
  Senki sem bújhat ki a saját bőréből; kutyából nem lesz szalonna; s hiába csókolgatja bárki, a csúf béka sem változik soha daliás királyfivá. Nincs mit tenni, minden eleve elrendeltetett... Kétségkívül létezik ez a lehangoló világlátás, s nem csupán a közmondások világában, de tíz emberből…..
  This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friendThe end Of our elaborate plans, the endOf everything that stands, the endNo safety or surprise, the endI'll never look into your eyes again (...)Come on baby, take a chance with usCome on baby, take a chance with usCome on baby, take a…..
.iIi. 2019.02.18 11:34:13
@VV Erőlegény: ez jó összefoglaló volt én is úgy látom hogy ez az évad elég izgalmas volt.
.iIi. 2019.02.18 11:36:58
@szociál: Hunor azért vesztett mert nem volt egy darab jólelkű megmozdulasa sem. Ha kicsit visszább vesz az erzelemmentes robot figurabol, meg a "ramegyek minden lyukra ami mozog de nem viccesen hanem erőből" akkor több nő megkedvelte volna és lenyomhatta volna Zsut.
.iIi. 2019.02.18 19:16:43
@0.5 bit: vaaagy occam borotváját elővéve, eredendően Zsu kavarta el a fiók mögé a képet és Greg nem vette észre amikor kipakolták a fiókot, videó meg nincs róla, mert mit mutassanak azon, hogy Zsu betolja a fiókot. Ügy megoldva.
Molnár Ferenc darabjának az első bemutatója 1937 szeptemberében volt pár nap különbséggel Pesten, majd Kolozsváron. Később – a szocializmus évei alatt - mintha nem lett volna aktuális a privát vendéglős szerelemi élete, így összesen mindeddig csupán 11 rendezést tart számon a színházi adattár. Ezek…..
Kilenc évad kellett ahhoz, hogy így legyen, de jobb későn, mint soha: VV Zsuzsu, a 23 éves pincérnő, az idei évad legnaivabb versenyzője nyerte meg a 36 milliós fődíjat. 106 napot húzott le érte nem éppen normális emberek között, nem éppen normális környezetben, szóval elvitatni nemigen lehet tőle.…..
.iIi. 2019.02.18 12:45:18
@Szörnyella: ha el olvasod itt fentebb pl. Gitram hozzaszolasat megerted hogy az ellentmondás csak látszólagos :)
Na eeez igen, Anikó billeg be egy olyan ruhában a stúdióba, ami végre kurva jól néz ki, a bakancs/rövid csizma mondjuk nem megy hozzá, de ettől hajlandó vagyok eltekinteni. Felvirradt a napja a Való Világ 9 utolsó párbajának, de mielőtt összecsapnak a Szív és az Ész Harcosai,…..
.iIi. 2019.02.16 18:06:00
@TessaZ: "Miért Zsú? Szánalom, sajnálat, együttérzés. Nem szokásom belerúgni a földön fekvőbe."

Én ezt tartom szomorúnak. A többivel egyetértek, de szanalombol szavazni... Ez egy játék, amit szerintem nem a legszanalomra meltobbnak kellene megnyernie.
Miközben Hunor és Ági az előző estét elemzi, Gaben egy párhuzamos dimenzióba csúszik át, amelyben valamilyen durva, Black Mirror-os büntetés részeként teljesen egyedül maradt a villában, ezért nincs kit megkérdeznie, merre vannak az evőeszközök. Esélyes, hogy az epizód végén embertelen szenvedések…..
.iIi. 2019.02.16 00:11:04
Tudtam, hogy hiányzik valami. Tudtam, éreztem, itt viszketett szüntelenül. Nem volt ez persze ennyire direkt, a tevékeny mindennapokat befolyásoló tényező, mégis, ott lüktetett szüntelen a háttérben, tudatalatti rétegeimet kotlós tyúkként kapirgálva, hogy valami még kell, valamivel még lehetne ez…..
.iIi. 2019.02.14 12:13:33
.iIi. 2019.02.14 12:18:06
@.iIi.: ja, azt viszont nem hiszem hogy a szerkesztők Zsu érdekében küldtek volna be egy kurva hogy Hunor megdektesse. Ez szerintem tulkombinalt már. Egy kufirc miben változtatta volna meg Hunor esélyeit? Zsu anélkül is nyer hogy bárhogy befolyásolni kellene a játékot. Ráadásul az rtlnek tok mindegy minden híresztelés ellenére hogy Zsu vagy Hunor nyer.
Előre szólok, hogy nem a tegnapi adás volt minden idők legizgalmasabbika. Konkrétan úgy éreztem magam a nézése közben, mintha egy hétről hétre épülő igen fasza sorozatnak egy kivattázott, filler epizódját néztem volna, mint mondjuk a The Walking Deadnél a Glenn fejének szétverése után következő 15…..
.iIi. 2019.02.13 23:18:41
.iIi. 2019.02.14 07:59:52
@Thats What She Said!: semmit, csak néhány hozzaszolo dimenziónal túl valami vélt Roli hibát (kibeszelte ABARATJAT, a HÁTA MOGOTT!) bár hogy ez miért hiba az kérdőjel... Csak elmondta Dinanak meg a nézőknek hogy nagyon is tisztában vele, hogy itt ő nem nyerhet ha van mellette egy szépfiú, aki kb. semmit nem csinált a játék kezdete óta, de ez van, nem tud ellene tenni, a nézők ezt akarják. Abban van vakon, hogy nem Hunor hanem Zsu a fő favorit. De ő tényleg nem tehet ez ellen, a cukiskodassal meg affektalassal meg lehet nyerni a játékot, meg TISZTA SZIVVEL! Semmi újdonság nincs ebben mindig ilyen típus nyerte eddig Attila kivételével... Ráadásul nem mintha Roliban lenne bármilyen rosszindulat, csak el lett könyvelve fogonosznak Era kiesésesevel.
.iIi. 2019.02.14 09:13:43
@mobilos perpetuum: miért, tegnap Roli osszefuggestelenul, üvöltve kerepelt hülyeségeket? :)

Roli és Era csak abban hasonlítottak hogy az elején egymasra voltak utalva, és ezért ésszel próbáltak játszani, amit Era a győzelme után elég hamar elhagyott... :)
Az utolsó hét a villában pont olyan, mint az utolsó hét a suliban. Már minden dolgozat ki lett javítva, aki kétesre állt, az már kikönyörögte, hogy felelhessen a jobb jegyért, matekon, hittanon (katolikus suliba jártam, az Isten szerelmére), magyaron már csak a Mátrix-trilógiát nézzük, egyedül a…..
.iIi. 2019.02.13 11:46:13
@Dauda András: én sem bírom Greget nem azért írtam, csak tetszett ez a moveja, ha felvallalta volna legalább nekünk nézőknek akkor megjobban, de akkor le kellett volna dobnia ezt a cukormazat amit felepitett.
.iIi. 2019.02.13 11:53:56
@Tökös...: a gondolkodás/taktikazas és a műveltség két különböző dolog (bár valóban szórakoztatóbb ha egy művelt ember taktikazik). Itt elég lenne gondolkodni és e mellett mehetne a többi műsor is amit írtál.
.iIi. 2019.02.13 12:03:47
@Tökös...: az igaz viszont hogy itt Roliek voltak kikialltva taktikusnak de egyben ok voltak itt sokszor a "tuják" , "unalmasok" , "lusta dögök" is egyben. Csak ilyen karakterekkel nem lehet nézettséget generálni. Örüljünk hogy volt most legalább egy női taktikus kezdemeny is, utoljára mikor volt ilyen?
Eljött hát a nap, amikor két szerethető karakter közül távoznia kell majd valakinek. Nem volt még párbaj, amelyen mindkét fél gondolkodó ember lett volna (általában egyik sem az), nem is igazán értem, miért nem a kaucsukhomár Kebab ül a PUA helyén. Anikó magára rántotta a…..
.iIi. 2019.02.12 08:00:10
@.iIi.: ahh, autocorrect mondjon le!
.iIi. 2019.02.12 12:46:24
@Tökös...: pl van onkritikaja, ellentétben az összes tobbivel
.iIi. 2019.02.12 13:09:30
@Bryan élete: a "szívből játék" csak egy ócska kifogás arra, hogy úgy viselkedhessenek ahogy a pillanatnyi osztonuk kívánja és ne kelljen gondolkodniuk.
Van egy jó és egy rossz hírem. A jó az, hogy ma Anikót kapjuk porondmesternek, a rossz meg az, hogy az az idétlen barna csizma van a lábán, amivel már vagy ötször-hatszor próbálkozott a stylist ebben az évadban, de még mindig nem találta meg azt az outfitet, amihez illik. Elárulom,…..
.iIi. 2019.02.11 07:27:42
@Ármándójózsi: nem tudnak alkut kötni mert tilos a kamerák meg veszik őket, ezért szerintem nem is mernek.

Rolinak az lenne jó ha most Hunor lenne a kiválasztott mert csak akkor nem őt vinnék párbajra.
Úgy tűnik, a végéghez közeledve már a fűtést is kikapcsolták a stúdióban, erre utal legalábbis, hogy Ancsa bundabakancsban és irha ködmönkében vár minket, a lehellete még nem látszik, de várjuk meg a holnapot, én azt mondom. Mindenesetre ma kihívás, Roli megnevezi párbajellenfelét, csapjunk is bele…..
A párbaj előtti napi wellness programon Reni megmeditálja a Szív Hídjai Felekezet tagjait. Adri úgy elengedi magát, hogy egyből bekönnyezik. Greg is lemegy alfába, de úgy, hogy épp csak a záróizmai nem mentek át totális nirvánába. Zsu, mert ő is ott volt a szeánszon, inkább elpoénkodta az egészet.…..
.iIi. 2019.02.05 23:06:16
@javier2: Hunor nem elbaszta a jelrakast, hanem nagyon tudatosan védte a saját seggét, mert ha Gregre rakják a kendőt akkor lehet őt viszi, így még biztonságban van. Szerintem ezt Roli is tudja.

Kivéve, ha az egészet előre lebeszeltek valami elcseszett tulkombinalt vesztes taktikabol, vegulis nem láttuk a két srácot megbeszélni a dolgot.
Bajusz hobbiszélerőmű Péter felel ma a hangulatért, amiből biztosan nem lesz hiány. Első körben a Rúdlény kűzd meg valamelyik ÉNB-sel, nem túl szemérmesen nehézsúlyúnak hívják.. Azon gondolkodtam, hogy Renin ez a fogvédő talán inkább javított, mint rontott optikailag. De aki…..
.iIi. 2019.02.05 15:07:05
@mézescsók: ezzel nem értek egyet: "ha nem áll bele a vitákba, akkor gyenge (férfiként: megfontolt, taktikus jellem)," mert a többségnek ez bizony a puhapöcs kategória, sőt ebből elevezetve a férfiaknak van egy plusz hátránya, ha nem baszna meg az összes szembejovo elviselhetetlen nőt az első felajanlkozasra akkor impotens vagy buzi.

A többivel egyetértek :)
.iIi. 2019.02.05 15:09:41
@Sanda.Ipse: ez így van. Roli egy jelre számított, nem számított Adrira. A gond hogyha ezen felcseszi az ágyat és bosszúból Adrit viszi és nem Greget akkor rajtaveszthet.
.iIi. 2019.02.05 15:12:36
@Gia: rohadt autocorrect. :) tudja valaki hogy kell kikapcsolni androidon (Honor)?
Puskás kolléga most valamiért bizonytalanabb a szokásosnál annak kapcsán, hova is kell néznie, beszéde is galuskás cseppet, de a stenk, amivel ő beköszön egy (egészen biztosan direkt) nagyon színes pulcsiban, az változatlan. Mondja is, hogy este lesz nekünk párbaj Zsuval és Renivel…..
.iIi. 2019.02.04 15:42:14
@nyo: a hosszú hozzaszolasodra EKG. A mostani széria messze változatosabb volt mint a korábbiak, bár itt is voltak üresjáratok. Jó pont hogy van egy fejlődés íve, hogy a totál szemét trash karakterek akik csak baszni, meg uvoltozni mennek be a villaba, sorba kiestek, és még így is, a csondesebb karakterekkel a vegere is marad izgalom.
Anikóval nyitunk, és én ma hiányolom a hangjából a szokásos huncutságot és a szeméből azt a kacér csillogást, amitől a hímnemű nézőközönség úgy érezheti, Anikó nekik személyesen üzeni, hogy gyere ide te tesztoszteronszagú férfiállat, nekünk nőknek pedig, hogy gyere, bújjunk a paplan alá, és játszunk…..
  Egy vallomással indítom a mai összefoglalót: kicsit megtörtem, amikor Rúdlény rántottával teli pofával ugatott közel olyan minősíthetetlenül mint a Győzike a belevalóban. Igazán nyomasztó és negatív ember, talán VV Vera volt hasonló a realityshow-k történetében. Ennek köszönhető az eltűnésem, de…..
.iIi. 2019.01.31 00:10:40
@Csakazértis én vagyok a királynő: komenteljetek a megnézett/ujranezett GOT részeket a hogyvoltokba. Szerintem érdekes lenne néhány reakciotok :)
Van ez a hülye feladat, hogy párban állva kell nevelniük egy-egy tojást a lakóknak, mintha mindegyikük gyakorló szefós lenne. A feladatnak megfelelően most családi portré készítés van soron. A nettó ki a faszt érdekel szegmensben Adri megmossa a tojás kis kukikáját, Reni és Kebab megállás és agy…..
.iIi. 2019.01.30 09:51:25
@introverted22: amit Adri mondott Gregnek hogy most néhány napig megprobalja Zsut Rolira ravezetni, szerintetek taktikai hazugság volt részéről, vagy tényleg Roli kihívást fogja nyomatni?
Ancsanap, helyes, egyre magabiztosabb műsorvezetéssel, feszülős gatya+valami basszal ékesített cipő lent, szürke felső, blézer fent és némi csöcskirakás, kell az. Azt halkan megjegyzem, hogy Ancsa egyre inkább emlékeztet engem a Punisher második évadának két szereplőjének szerelemgyerekére (Floriana…..
.iIi. 2019.01.28 23:14:29
@Spitzbauer: legalábbis megkavartak a dolgot, mondjuk ehhez nagyobb részt kellett Zsu függetlensége, dacossaga, meg Adri kavarokepessege. A legjobb három játékos tényleg Adri, Zsu meg Roli.
Zsuzsu teakészítés közben olyan erővel koncentrál a Renivel szemben frissen életbe léptetett kommunikáció-stopra, hogy csak rendkívül lassan jut el hozzá a többiek segítő szándékú közlése: hiába szólongatja Adrit, mert kint van és nem hallja. Reninek ugyan rosszul esik, hogy drága barátnője, akit…..
.iIi. 2019.01.28 19:11:01
@Nyuszomuszo83: lehet beleszolasa nincs is a játék menetebe csak ilyen interjúkat készíthet.
.iIi. 2019.01.28 19:34:38
@Nyuszomuszo83: mondjuk, takaríthatnak még hozhatjak a kávét havi szazert :)
.iIi. 2019.01.28 19:52:25
@Nyuszomuszo83: lehet igazad van, de én nehezen tudom elkepzelni hogy komolyabb munkát rájuk biznanak
Ancsa van, tégaszínű zakó, csőnadrág, haj egyenesre fésülve, orrriási hét indult, modja, fontos eseményekel, nyílik nagyra a szeme, villérekért küzdenek az agyhalottak odabent, gesztikulálja. Na, let's see that fucking bear, mondaná az egyszeri filippínó tévénéző, ha 1) lenne ilyen mondás, 2) az…..
.iIi. 2019.01.26 10:45:54
@mobilos perpetuum: Roli nem jó taktikus ez egyértelmű, de belekenyszerult ebbe a szerepbe, mert már az elején ő lógott ki a sorból. Adri nála szerinte b ügyesebb/gatlastalanabb, de neki is vannak gyenge lépései. Egyébként meg hiába taktikazol ha a primitív osztonlenyszinten vegetalo közönség mást szavaz vissza. Ezért szar ez a való világ, és ezért volt jobb műsor az éden hotel. Bár a primitívekeknek inkább ez jön be mert megadja annak az illúzióját hogy egyszer az életben érdekel bárkit is a véleményük.
Nem indult jól a reggelem, mert kávé után kezdhettem rögtön azzal, hogy a rendőrséget kellett hívnom. A VV tegnapi adását elindítva ugyanis megrettenve tapasztaltam, hogy Péterünk ma nagyanyám kedvenc ünneplős blúzában dülleszt, mely csakis úgy kerülhetett hozzá, hogy betört hozzájuk és kilopta a…..
.iIi. 2019.01.25 09:02:55
@Hedo a nokedli szaggató: te atmentel vv Renyhetardba? :)
A bio-mezőgazdaságnak a fokozott széndioxid-kibocsátás miatt nagyon negatív hatásai lehetnek a légkörre – írja a Le Figaro. Francia kutatók kimutatták, hogy a bio-kultúrák jóval több CO2-t termelnek, mint a hagyományosak. A kisebb termés miatt nagyobb területen művelik, és ez…..
.iIi. 2019.01.24 08:32:55
@szepipiktor: jó összefoglalás. Hozzatennem, hogy az emberiség 90+%a vak és képtelen nagysagrendekben gondolkodni. Megorul az el dobott műanyag szívószál tol, de vígan elnezni hogy Brazíliában Európán területén irtjak az őserdő, vagy Kínában ugyanekkora területén folyik a szenbanyaszat és égetés. Meg akarja menteni a halakat a vízben úszó muanyagtol (a legnagyobb sziget is "csak" kb 80 ezer tonna) de nem veszi észre hogy a klimavaltozas és túl halászat miatt már óriási területeken vízi élet sincs. Ugyanez a metoo kampánnyal is, tüntetnek egy rossz szóhasználat miatt de elnezik hogy Indiában és az arab világban nőket eroszakolnak és gyújtanak fel. Ide egy vilagkormany kellene kőkemény diktatúraval, akkor talán még lehetne változtatni a folyamatokat, de valószínű akkor is késő.
.iIi. 2019.01.24 12:16:25
@Igazamvanvagyigazamvan?: a napelem gyártása, a karbantartasahoz szükséges eszközök előállítása is jár co2 kibocsátással, bár kevesebbel. Másrészt a megujulokra áttérés időigényes, nem biztos hogy lesz időnk megtenni.

Ugyanez a másik ervre. Az életszínvonal növelese valóban a legjobb modszer a népesség visszafogasra, de itt is a probléma, hogy egyrészt nem lehet a bolygó eroforrasaibol további tömegek eletszinvonalat növelni, másrészt idő, több emberolto míg ez a hatás érvényesül, és annyink nincs, harmadrészt már a meglevő népesség is fenntarthatatlan ha a klimavaltozas miatt tovább durvul a helyzet. Szóval papíron jó, de a valóságban ettől még beledoglunk, elsősorban az idotenyezo miatt.
Hatalmas médiavisszhangot váltott ki Jordan Petersonnak, a Torontói Egyetem pszichológia professzorának interjúja a BBC-s Cathy Newmannel 2018 januárjában. Peterson legújabb, 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos című könyvével kapcsolatban látogatott el a műsorba. Könyvében azt…..