Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tényleggazdagvagyok?

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha elképzelünk egy vegyesbolti eladót, aki majd minden terméknél a fejét vakarja, hogy akkor ezen a terméken mekkora is az áfa kulcs, nem az adóegyszerűsítés és a gazdaság kifehérítése jut az eszünkbe. Két csoport jár majd jól a sokkulcsos áfával: a pénztárgépüzletág…..
tényleggazdagvagyok? 2012.04.14 07:50:55
@Dr. Furia: Nem ugyanakkora követ cipelnek, az akkor lenne, ha mindenkinek be kellene fizetni százezret (vagy akármennyit) adóba. A te beteged is a súlya 16%-ának megfelelő követ cipel, meg a "zsíros paraszt" is. Kié a nagyobb kő? Lerajzoljam?
tényleggazdagvagyok? 2012.04.14 08:02:16
@Dr. Furia: Egy dologban van igazad. Adózás szempontjából valóban a felső tízezerbe tartozok, annak sem az alsó részébe. Ennek ellenére sincs milliós fizetésem, hiába szeretnéd azt hinni, hogy a képzelt ellenségeid kőgazdag, hawaiionnyaraló, ferraris alakok.

És bocs, de az elmúlt néhány évben minden szolidaritás is kiveszett belőlem. Ha lebetegszem, szar táppénzt kapok, ha kirúgnak, szintén alig kapok valamit. Én meg csak adjak, adjak, adjak, fizessek, hogy legyen annak, akinek egyszerűbb a segélyből élni.
Talán a mi vegzálásunk helyett inkább azzal kellene foglalkozni, hogy már a sokadik generáció nő fel úgy, hogy nem látta apuékat dolgozni menni, csak otthon pöcsöt vakarni.
tényleggazdagvagyok? 2012.04.14 08:35:55
@Cartman (ex Cartman): Az egykulcsossal jól jártam (na nem nagyon, nem kell aggódni), de az igaz, hogy összességében nem. Kevesebb pénzem marad, mint a progresszív idején, ebben nyilván benne van több hatás, az áfaemelés, a kismillió új adó áthárítása miatti áremelések szinte minden termékre és szolgáltatásra. Érezhetően kevesebbet kapok ugyanannyi pénzért, mint akár csak egy évvel ezelőtt.

Nekem sem fenékig tejföl, messze vagyok a sokat emlegetett milliós fizetésektől, éppen ezért zavar az utálat, ami árad az alacsonyabb keresetűekből. Akik szerintem rossz helyen keresik az ellenséget, nem azoknak kellene ölni egymást, akik eltartják ezt a szemétdombot, meg a tetején kapirgáló kiskakasokat.