Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anthrax

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
Anthrax 2012.09.16 14:25:42
@AtiBá: "Én lassan a harmadik évet dolgozom le külföldön és eleinte minden munkát elvállaltam, csak hogy megismerjenek és megbecsüljenek - pénztől függetlenül." Gratulálok, nagyon szimpatikus a hozzáállásod, ez a biztos út !
Anthrax 2012.09.16 14:28:55
@Anthrax: bocsi, továbbra sem érteM.
Hoffmann Rózsa mai iskolaköpenyes felvetése első blikkre nem tűnik butaságnak, de ha megnézzük a kontextust és a valóságot, rájövünk, hogy az. Egyrészt az iskolaköpeny és az egyenruha között van különbség. Másrészt mindkettő (és igen más módon) csak elrejti a…..
Mielőtt a mai posztot felvezetném, egy gondolat erejéig hadd emlékezzek meg arról, milyen jeles nap a mai a blog életében. Ugyanis egy évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő, azaz születésnapot ünneplünk. Nem szeretném túlragozni, csak egyszerűen megköszönni nektek azt a…..
Subba A nap képe: Hooters 2012.08.14 16:47:41
Hamarosan nyit a csöcsös étterem Budapesten! ..
Az olimpia egy természetesen nacionalista képződmény, amelyen országok versenyzői állnak fel a rajt előtt és nemzetüket képviselve próbálnak minél jobb eredményt elérni. Nincs is ezzel semmi gond. A gond az értelmezéssel van, vagyis azzal, hogy a soviniszta vagy a patrióta él…..
„Az egy főre vetített statisztika semmit nem jelent, erre mindenki ráébredhet, aki megnézi a sorrendet. Ez az összevetés kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzetek mákonya.” – írja blogjában Mong Attila. Egy kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzet…..
Clandestino Cervantes, a tintahal 2012.08.07 20:42:29
Amikor Cervantes, Lope de Vega és Góngora megteremtették a spanyol irodalmi nyelv alapjait, a spanyol birodalom felett soha nem nyugodott le a nap, és egyetlen helyes nyelvváltozat létezett: az, amit a madridi királyi udvarban beszéltek. Az Aranyszázad írói és költői nem is sejthették, hogy négyszáz…..
Anthrax 2012.08.08 12:53:07
@Gondolkodni Próbáló Birca: Az occitan szókincsben gazdagabb mint a francia ÉS az angol együttvéve, de nem akarok nyelvészkedni (csak itt élek, ezért szívügyem :))
Tegnap délután ülök a szobámban (a Nyugatihoz közel lakom), és egyszer csak hallom, hogy az erkélyünk alatt valaki érces hangon ordítozza, hogy "a kurva anyádat megbaszom, a rohadt kurva anyádat, te szemét". Jó egy percig hallgattam, aztán gondoltam, muszáj megnéznem, mi az. Amit…..
Amikor Szegedi Csanád tiszteletét teszi Slomó rabbinál, az valami olyan penetránsan amerikai, megtérő-náci filmes klisé, annyira a médiára konstruált szájbarágás, az auschwitzi út fölajánlása akkora giccs Szegedi részéről, hogy érdemes kitalálni egy-két konteót…..
Anthrax 2012.08.08 07:47:42
@nu pagagyí: Az a baj, hogy FIDESZ = MSZP helyettesítéssel a szöveged pontról-pontra ugyanazt az értelmet nyeri.
Múlthéten írta meg a Blikk, hogy a kormánytisztviselőknek kedvezményesen (16 ezer helyett 60 ezres állami támogatás) igénybe vehető külön óvodát hoztak létre, három budai ingatlanban, ahol nyelvoktatás van, külön gyerekorvos, logopédus, és pszichológus vigyáz a gyerekekre.…..
Ronda, de szellemes. Hello Urbanista! Ezt az "installációt" a napokban találtuk a 11. kerületben, a Bercsényi utcában. Nikecell és gipsz kombinációja a hölgy, egy lakásfelújítás keretében került utcára. Gondolom azóta az ott lakók visszahajították a konténerbe, mert egy…..
Szörnyű ez az ország. És szörnyűek vagyunk mi is. Ezer éve. Ezer éve „Idegeneket hív(unk), magyarok ellen segítségül”. Vagy legalábbis külföldi véleményt. Talán nem volt olyan korszaka a magyar történelemnek, amikor ez nem történt meg. Megy kicsiben, megy nagyban. Tegnap…..
Félrefordítások Még szürkébb 2012.08.03 10:52:00
Folytatódik a sorozat a Szürke ötven árnyalata félrefordításaiból (korábban: I., II., III., IV. és V. rész), most az előzménnyel. Történt ugyanis, hogy már több mint egy hónapja megkaptuk Obscuriloquium lenti beküldését, de akkor nem tettük ki azonnal. Mentségünk nem sok van,…..
Anthrax 2012.08.03 13:05:27
@lilcs: Szerintem igazad van, ezek a magyartól teljesen idegen dolgok! Nekünk azt tanították, hogy ilyen esetekben törekedjünk "műferdítés"-re a "műfordítás" helyett, tehát inkább hangulati képpel, ill. az átlagos műveltségű, magyar anyanyelvű és hazai kultúrában nevelkedett ember által ismert hasonlattal kell visszaadni az érzelmi tartalmat - lévén egy jó fordításnak nemcsak tényeket, hanem érzelmeket is adekvát módon kell átvinnie. Szóval <rózsaszín> helyett a magyar <piros , fagycsípte, "még le sem dobta a kabátját"> stb. halmazból választ, bár én sem ismerem a szövegkörnyezetet.
gg.blog.hu Hirtelen halál 2012.08.03 08:19:19
Az Internetto őrületesen mozgalmas 1998-as éve végén nem sokat értékelgettünk, csak előrefele láttunk; szinte transzállapotban tervezgettük a jövőt, a fejlesztési lehetőségeket, pillanatnyi hátranézés vagy ünneplés nélkül. Előzmények: Ki a f.om az a Gerényi Gábor? A CD-ROM tündöklése és…..
Kedves Despota és kedves Olvasók! Több éve, hogy ez a történet megesett velem, így már semmi aktualitása, de tanulságként megosztom veletek.10 évig voltam pénztáros az egyik helyi multinál. Ez alatt az idő alatt soha, hangsúlyozom, egyetlen egyszer sem volt se hiányom, se…..
Tetszik-e mai brit gyerekeknek a most 30 éves Commodore 64? Ez érdekelte a BBC-seket, amikor megkérték Mat Allen-t, hogy látogasson el egy brit londoni iskolába és mutassa be a féltve őrzött gépét. Talán nem meglepő, de nem estek hanyatt a géptől, ám még így is szolgált nekik…..
Hurrá és éljen, élőben közvetíti a 20. Sziget Fesztivált a Youtube, olvastuk a Computerworld mai hírei között. Így az egész világ figyelme kishazánkra terelődhet erre az időre. Az online dínom-dánom a Sziget első napján veszi kezdetét, augusztus 8-án,…..
A brit reklámhatóság, az ASA betiltotta az Agent Provocateur vámpíros fehérneműreklámját, mert abban melleket fedetlenül hagyó alsóneműben mutatnak nőket, írja a Kreatív Online. A hatóság már korábban is bevizsgálta a reklámot nőgyűlölet vádja miatt, de az akkori eljárás…..
Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de…..
Anthrax 2012.07.27 12:41:59
@Blogger Géza: Teljesen igazad van, mindemellett a franciák már jóval 500 felett tartanak sajtilag és mégis megy a hajójuk :).
A munka törvénykönyvébe foglalt legújabb változásoknak elsősorban a munkavállalók lesznek a vesztesei, a versenyképesség fokozása azonban nem minden alkalmazotti munkaviszonyban szorgoskodó polgártársunkat érinti majd.Hétfő este nemcsak a munka törvénykönyve (mt.) hatályba…..
Anthrax 2012.06.22 12:52:37
@Hegseztő Hegesztő: Magam is arrafelé vásárolok, a kofák épp azon indultak be mert emelik a helypénzt. Egy bizonyos "Csaba" keresztnevű szépfiú főbudapestis vette meg. Leesett már kicsoda ? Segítek : H-val kezdődik a vezetékneve. Szóval "abba" a fazékba is csorog még a zsé.
A hazai médiában sajnos alig olvasni valamit arról, mi zajlik ezekben a napokban Görögországban. Elvont elemzéseket, körülményes latolgatásokat közölnek az újságok, amelyeket jobbára külföldi forrásokból vesznek át, de olyasféle kezdeményezéssel én nem találkoztam, hogy…..