Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szürkegém

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Eurostat legújabb adatai szerint Magyarországon ma hárommillió embert fenyeget az elszegényedés. Közülük azok tudnak maguknak jobb pozíciót kiharcolni, akik a sarkukra állnak. Ezt most a diákok és néhány bátor oktató – elismerés nekik – megtették Szegeden és Budapesten…..
szürkegém 2012.12.11 13:07:44
@Kivlov: Ez a baj a magyar politikában! Ez a hozzáállás amit te is művelsz. Egy normális hangvételű írásra, mely pártállástól függetlenül értelmezhető...érdemes véleményformálásra, átgondolásra...és erre egyből támadsz! Ráadásul csúsztatva! Összemosod a szennyest!
Addig amíg nem lesz párbeszéd a politikai felek között, szarban lesz ez az ország! Minden oldalnak kell engedni. Fodor Gábor mindig ezt hangsúlyozza, mondja. Meg kellene már végre ezt a hangot is hallani!!!
szürkegém 2012.12.11 13:40:40
@zajos1: Fodor mindig kvázi egy belső ellenzék volt. "egy fecske"-ként nem tudott "nyarat" csinálni
Tehát nem kell összemosni mindent. Ahogy nem egyenlő Orbán és Pokorni, vagy Gyurcsány és Mesterházy.
Vagy te örülnél ha összemosnának pl az alkesz szomszédoddal, mert egy utcában laksz vele?
szürkegém 2012.12.11 14:19:16
@Kivlov: Koma! Belső ellenzékben! Ezer kompromisszum-kényszerrel! Így is rákoppintottak sokszor. De legalább az érdemeket, ha vannak valakinek, azt ismerjük már el!
Ha ez a kompromisszumkészség, és az értelmes párbeszédre való hajlam, akkor azt!
Hogy volt-e értelme a hétfő délután spontán módon kialakult diáktüntetésnek, mely az ELTE lágymányosi campuszán tartott hallgatói fórum után gyakorlatilag a Petőfi híd és a Belváros forgalmának megbénításától fél Budapest ötletszerű és végül a Kossuth térre…..
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
szürkegém 2012.12.04 14:00:56
@Khal Drogo:
"Szerintem egyrészt az oktatás másrészt a nyílt beszélgetés a dolgokról a megoldás. A menekülés, a jaj én nem beszélgetek nácikkal, az nem megoldás."

Teljesen egyet értek ezekkel: oktatás és párbeszéd.
Ezt teszem. Leülök bárkivel beszélgetni mert ezt kell tenni. Tapasztalatom? Érdekes: bármilyen téma, más politikai beállítottság= nekem támadnak, fröcsögnek!!! Aztán elmondom, hogy ok, gondold ezt, de én másként látom...és elmondom. A vége az, hogy néhány perc múlva, tudunk normálisan beszélgetni olyan témákról, amiben szögesen ellentétesen látjuk a világot...és sokszor még közeledünk is, vagy konszenzusra jutunk.
Hozzáteszem, hogy találkoztam én olyan kő liberálissal, aki szintén nem tudott fröcsögés nélkül beszélni Orbánról vagy a jobbikról. Azt is leállítottam, mert az ellen is szót kell emelni. Tehát liberális oldalon is vannak hibák...(a baloldalon is dögivel) elég csak belenézni néhány műsorába az Atv-nek....pl. sajtóklub. Azt a fröcsögést bármely szélsőséges megirigyelhetné. (persze lehet hogy ez csak azért van,mert ezek az elefántcsont toronyban ülő értelmiségiek hülyének nézik a népet, s mindenkit leszarnak...még egymást is, csak magukat nem....ennyire még nem képzettek liberálisan!)
szürkegém 2012.12.04 14:46:44
@csabapayne: Igen egy mértékletes hang, személyiség, párt hiányzik ma. Azt hittem sokáig, hogy az LMP az. De ha az is lenne, megölik, szétszedik. Én már a kongresszus után azt hittem szétesik. Bajnaiék befenyítettek (lásd a Róna P. interjút!).
Ennyit az együtt 2014 összefogásról. A módszereik a régiek!
Egy mérsékelt liberális párt kell!
szürkegém 2012.12.04 14:59:10
@Fehérwinnetou: hallottam, olvastam. De mikor lesz már végre egy Fodor féle liberális párt! (remélem, hogy nem veszi be a nevezett harcosokat....brrrr.)
A rendszerváltáskor azt gondoltuk, hogy a szabadság vagy létezik, vagy nem. Manapság szembe kell néznünk azzal, hogy a szabadságnak fokozatai vannak, és Magyarország 2012. november 26-án, a választási regisztráció elfogadásával kevésbé szabad ország lett. A választási…..
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
Fodor Gábor Kulturális pávatánc 2012.11.12 09:21:02
Néhány napja jelent meg az interneten a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) tiltakozó videója, mely arra hívta fel a figyelmet, hogy az elfogadott támogatások ellenére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EEM) még mindig nem kötötte meg a független színházakkal és…..
szürkegém 2012.11.12 15:26:48
A kérdés nehéz és bonyolult.. Igazából az lenne a kívánni való, ha a kultúra a"független" kultúra nem szorulna állami könyöradományra, hanem valamilyen egyéb forrásból gazdálkodhatna. A kultúrát igénylők azonban jelenleg nem tudják fenntartani ezt az intézményrendszert. Nem lehet már a kultúra "árát" emelni. Így is drága egy koncert, egy színházjegy. Persze egy nagy előadóművészre, vagy emlékkoncertre mindig van 10-20 ezer ember, aki elmegy, akiknek nem drága. valószínűleg mindig ugyanabból a 100 ezer emberből kerülnek ők ki. De mit lehet tenni a rétegkultúrával. Talán a kérdést komplexebben kellene vizsgálni. A népkönyvtárakkal kellene kezdeni, a "helybe viszem a kulturális előadásokkal", iskolákba, helyi művházakba. Talán ekkor szélesebb néprétegekben merül majd fel z igény a színházlátogatásra, zenehallgatásra. Azokban is felmerül az igény, akik megengedhetnék maguknak e "luxust" (sajnos ma ez luxus!!!), de sajnos ddig e tevékenységet nem tartották fontosnak.
S ha nem csak 200 ezer embert érint majd, hanem ennek többszörösét, akkor talán a cégek erre is áldoznak majd, úgy mint a sportra, ahol azt vélik, hogy tömegeket érnek el, befolyásolhatnak.
De ez még messze van. Addig is az államnak erre az én és a ti adótokból áldozni kell. Még ha e "független" szervezetek nem is igazán függetlenek.
Gábor! Ez egy feladat a jövőre nézve. Ezért fel kell emelni a hangodat most, s 2014-után is.
Ráadásul a budapesti ballib (és a teljes hazai értelmiségnek, és nem értelmiségnek) értelmiségnek vezető is kellene már! Ezen is gondolkozz!
Kommenteltek? Andropov elvtárs intézkedjen. Hajnalban, igen. Ha a KGB nem boldogul kérjen segítséget a Médiahatóságtól. Szalai, da.  Takarják ki őket, vezércikk a Pravdában, a szokásos. Bérencek, vádaskodók, írjanak amit akarnak. Daszvidánja. Nu…..
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
szürkegém 2012.10.24 13:30:12
@Megmondó1: Ez kissé túlzás!!! Hiteles???? Senki sem mossa le róla, hogy vállalkozásaiban tisztességtelen volt! El nagy baj az országnak, hogy szerinted nincs tisztességesebb jelenleg nála.
A helyzet komoly, az ország fogoly! - mondja az átlátszó.hu, és a bemutatott kapcsolati érdekhálót elnézve nem járnak messze a valóságtól. Orbán Viktor mégsem hazudik mikor azt mondja, a kormánynak nincsenek oligarchái, mert valóban az oligarcháknak van kormánya. A Transparency…..
Tegnap reggel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a köztelevízióban a választási feliratkozásról beszélt, és többek között ezt mondta: „A regisztráció, azaz a feliratkozás egy új intézmény lesz a magyar választójogi eljárásban, és ami a legfontosabb, hogy jóval…..
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..
„Nem bírom tovább. Mindenki szar körülöttem!!” (Hoffer Eszter az Anyátok köztből)  „Kedves neoliberális barátaim!...Just do it” (Alkibiadész77, kommentelő)  Dogmatikus szendergéseinkből amiket a nyári nap heve okoz, kirángat mindig az ellenzéki netes sajtó…..
Mostanra bizonyára minden kedves olvasónk megkapta a miniszterelnök legutóbbi (2010 óta egyébként a hetedik) levelét. Ezúttal nem konzultálni kíván velünk Orbán Viktor, hanem tájékoztatni a nemrégiben bejelentett 10 pontos munkahelyvédelmi akciótervről. (Erről szóló…..
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
szürkegém 2012.08.09 16:10:27
@K.Tomoceusz: A szadi nem Fodor miatt dőlt össze. Ő próbálta volna újra felemelni, de már nem lehetett. Rengeteg kétes alak tette tönkre a pártot. Az értelmesebbek, a nem haszonlesők már rég otthagyták akkor. De ezen nem is kell bánkódni. Az szdsz betöltötte történelmi szerepét...elment a pöcegödörbe. De kell egy liberális párt. Akik értéknek tekintik a "nyugatot", de tisztában vannak a a magyar nemzet érdekeivel is. Akik figyelik a vidéki Magyarországot is, s kitekintenek néha a Kárpát medencébe is. És teszik mind ezt elkötelezett nyugatossággal. Mivel nekünk csak ott kellene bizonyítani s nem mondjuk Kambodzsában vagy Kongóban (elnézést kérek az ott élőktől...)
A másik meg az, hogy pont egy olyan emberre van most szükség, aki hajlandó a párbeszédre, akit nem csak bal és liberális oldalon tudnak elfogadni, hanem a fidesz is partnernek tekinti. Akivel ők is szóba állnak. Ellenben megint csak a mocskolódás, a szidalmazásról fog szólni a következő kampány, nem pedig az ország valós helyzetéről, sorsáról. Fodor épp ilyen ember. Igaz kevésbé harcos, de most nem a harcra van szükség hanem a kompromisszumokra.
szürkegém 2012.08.09 16:13:06
@Pantagruel: Több nőt a parlamentbe! Egyetértek. Élvezetesebb lenne a közvetítést nézni is.
Apropó. És ha addig lesz egy új párt? Egy liberális...jó csajokkal? Én biztos arra szavazok majd. Remélem te is.
Sólyom feladta a leckét. Egyértelműen tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex…..
Indulj az útra és vissza se nézz! Múltad a fájó, bús ezer év. Rád ragyog végre az euró fénye, Meséld el büszkén mit vittél végbe! Brüsszeli pénzről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Uniós pénzen élni be…..
szürkegém 2012.08.02 14:14:38
@Zébácsi:
A gondolatmeneted jó. Csak éppen a meglátásod rossz. Akikről beszélsz, az nem egy középre huzódó jobbik! Ez fából vaskarika.
Ami reális és kívánatos lenne, egy kb. középen lévő, mérsékelt, konzervetív liberális párt.
szürkegém 2012.08.02 14:43:45
@Zébácsi: Jó a foci hasonlat. Akkor lesz jó fradi meccs, ha az ellenfele, pl. az Újpest is szuper. Akkor kimegy 10 ezer ember.
Ezek a pártok mind kellenének...DE! Lehetőleg új emberekkel, arcokkal!
szürkegém 2012.08.02 15:14:01
@Zébácsi:
Az új arcokkal tényleg baj van.
Talán azért, mert aki értelmes, tenni akaró 30-40-es, az megcsömörlött a politikától. Elhúzódik, nem vállalja. Félti az állását, a megbélyegzést. A kerrierjét próbálja építeni inkább, vagy csak a túlélésért küzd, a mindennapi megélhetésért. Elillant a láng a lelkesedés, ami a rendszerváltáskor jellemezte az ország közéleti fiataljait. Csalódást éreznek az emberek. Ez egy elcseszett rendszerváltás volt a javából. Mindenki kiszolgálta azt, aki éppen fizetett neki. Legyen az Antal, Orbán, Pető, vagy akár Csurka. Mind egykutya aki ma a parlamentben van. És azok is akik nincsenek még ott.(Talán kivétel az LMP, de gyengék, határozatlanok....A jobbik meg most szalámizza magát, s megy a szélsőjobb felé....mert még nincs ott...azért egy Morvai Krisztinára vagy Balcóra nem lehetne ezt ráfogni) De van felállás, hinni kell benne.
De nem olyanokkal, akikről nem mossa le semmi sem a hibáikat. Bajnai mindig libás marad. A Milla meg mint mozgalom...benne több tucat irányzattal...képtelen pártként megmutatkozni...esélytelenek.
A római birodalom jut eszembe...a katonacsászárok kora. A légiók választottak vagy 8-at. Talán egy évtized alatt. Ismeretlenek voltak, de rosszul mérték fel helyzetüket rossz emberekkel vették körül magukat. Míg nem jött egy szintén ismeretlen, akit megválasztottak...Dioclecianus...s kemény munkával, helyre rakta a birodalmat, s 20 évig kormányzott. Lemondott, de még nyolc évig élt és kikérték a véleményét a társcsászárok.
Tehát kemény sziszifuszi munka, jó program, az igazságok feltárása elmagyarázása, és hiteles emberek. Bízni kell!
Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint…..
szürkegém 2012.08.01 17:15:30
@panelburzsuj: Ha az üdvhadsereg a megoldás, akkor legyen az.....
@inreallife:
Próbálok gondolkozni, valamilyen megoldáson. Nem látok más kiutat, csak amit leírtam. Ha valaki tud jobbat, az mondja. Ha lehet a megfelelő fórumon. pl. politikusoknak, de mondhatja az utcán is, egyszer hátha ráfigyel valaki a sajtótól. Tegnap néztem a Tényeket este, s sokáig azt hittem, hogy a Kékfény. A párom világosított fel, hogy ez a Tények. Egy ilyen műsorba beleférhetne valamilyen megoldási javaslat. Csak legyen valami.

Magyarországon volt már egyébként hasonló, mikor a két vh között járták pedagógusok a falvakat, s tanították a tudatlan népet, az okosabbakat pedig elvitték iskolákba. Vagy népkönyvtárakat hoztak létre, akár mozgó filmvetitések is lehetnének stb. Biztos vagyok benne, hogy nem egyik napról a másikra, de ennek lenne hatása. Több mint a masirozó gárdának. Mert az csak olaj a tűzre.
szürkegém 2012.08.01 17:54:26
@inreallife: Pedig a megoldás az iskola. Csak legyen joga a pedagógusnak nevelni! És ne attól féljen, hogy bemegy a szülő és megüti, mert a gyereket sarokba állította mert rossz volt.
Jogot a pedagógusnak. A cigányságnak meg mintát, életmintát. Talán ha a médiából néha ezt közvetítenék, nem a gennyet pl TV2 RTL stb, mivel ezeket nézik inkább, és nem csak a cigányok!
De mig csak szenzációt látnak mindenben, mint Pl Hajdú bunkó Péter, addig nincs miből tanulni.
szürkegém 2012.08.01 17:58:58
@panelburzsuj: Egyébként a cigány ügy gazdasági kérdés legalább 80%-ban. Őket kihagyták a pratizációs bizniszből teljesen.
De ugyanúgy probléma, hogy még legalább közel 1 millió nem cigányt is. csak ők nem szaporodnak annyira látványosan, s talán még él az a generáció közöttük, akik az otthonról korábban hozott kultúrát képviselik, vagy legalább látták, hogy hogyan kell kertet művelni...igaz lehet nem éri meg, de legalább lesz mit enni...és nem csak ma, hanem egy hónap múlva is, mert akkor is kell ám a kaja.
Áder János köztársasági elnök jeruzsálemi beszédében azt mondta, hogy   "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket." A köztársasági elnök tisztességében és jóindulatában nem…..
szürkegém 2012.07.18 17:07:47
A magyar állam asszisztált szégyenteljes módon a holokauszthoz. De a magyar állam...a mindenkori magyar állam nem azonos a magyar néppel....főleg egy diktatúrában, vagy egy fél diktatúrában! Szolzsenyicin kikérte az orosz nép nevében (és a többi, a szovjetek alatt sínylődő nemzet nevében is), hogy ez egy kommunista nép...Nem az oroszok gyilkolták halomra Kelet-Európát és Szibériát...azok a szovjetek voltak (igen, volt köztük orosz is...de magyar is, grúz is, ukrán is). Nincs kollektív bűnössége a magyar népnek, ez fontos (az ukrán népnek sem, holott az ukrán nacionalisták igen szépen együttműködtek Hitlerrel.....inkább a nácik, mint a szovjetek).
Bizony, számos magyar is...sajnos túl sok is együttműködött a nácikkal, nyilasokkal. Ezek a bűnösök, vagy ha jobban tetszik, a hazaárulók. De az aki frontkatonaként harcolt, mert besorozták, az a hazát védte. Ha Kárpátalján akkor ott, ha a Donnál, vagy a Délvidéken, akkor ott. De számtalan magyar, meg akadályozta a deportálásokat, segített embereken, meg ha ez által maga is veszélybe került...családi történeteket talán mindenki hallott. Gyanítom, hogy a Csatáry ....(a kurucinfo szerint bácsi) nem járta meg a frontot. Itthon verte a mellét...de hát fegyvertelen emberekkel szemben könnyű, ráadásul még hazánkfiai is, ezektől csak nem félt. Szóval ha bűnös korától függetlenül ítéljék el...ha másért nem nézzen szembe lelkiismeretével.
De a bűn, vagy bűne ne szálljon az egész nemzetre, mert ez sem lenne igazságos.
A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk. A hazai ellenzéknek meg saját ovizsaruja, aki, mint önkéntes Mr. Kimble, igyekszik kigombolni azt a fránya nadrágot, hogy a pisa mégse a csoportban csurranjon el. Nekem legalábbis ez jutott eszembe, mikor Oszkó Péter legutóbbi szavait…..