Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándorpatkány

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Vaníliás kifli 2012.12.21 07:00:00
A receptből és az elkészítés nyomonkövetéséből ítélve valószínűleg a legegyszerübb sütemények közé kell sorolni. A receptet anyósom hagyta ránk, aki így karácsony táján több dobozzal hozott és nagyon szerettük...
Vándorpatkány 2012.12.23 10:36:33
@Andrass9: szili kút, szanyi kút, szentandrási, sobri kút? :) Az én anyósom rokonsága meg Soborra való...
Felajzódtam, és sütök ilyen kukacot, de én dióval, mert az áll rendelkezésre, hála a gyermekek szorgos munkájának. Mindennap volt diótörés és emiatt mindennap volt manikűrözés is, a szépen lakkozott körömnek nem tesz jót :D
Egy hónapig voltam ovodás életemben. Valahogy úgy adódott, hogy szüleim otthon tudtak tartani, mindig volt valaki a lakásban. Gondolták, azért nem árt a szocializálódás a gyereknek, és elvittek egy oviba. Egy hónapig bírtam, amikoris egyszer karalábéfőzelék volt volt az ebéd. A feltétre nem…..
Vándorpatkány 2012.12.21 11:37:38
@látjátok feleim szümtükkel: zseniális ötlet, sima vöröshagymát, meg fokhagymagerezdeket szoktam,, de a póré szép is meg jó is, karácsony van. Egyszer élünk, de akkor örökké :)
Vándorpatkány 2012.12.21 20:23:45
@Waka: Legyen egy őszes/cirmos/melírozott hajú melák :)
Legnagyobb gyermek udvarlovának ittalvása fennforgásának okából nem úsztam meg, hogy ne kelljen még egy kis (l)azannyát sütni. Szép dolog a szerelem, na de ennyire?
Vándorpatkány 2012.12.22 11:40:26
@susztertangó: Az az apja dolga lenne, nem?
Ovis kora óta ismerem a srácot, helyes, rendes kölyök, a rasztahaját külön irigylem. A gyermek meg nyáron már nagykorú is lett ráadásul :) nem szólhatok bele a szerelmi életébe, nem mintha akarnék. De ha a pasikat a hasukon keresztül is meg kell fogni, akkor jobb, ha én is beszállok a partiba. Nagyon érdekes, hogy a három lányból a két kisebb komolyan érdeklődik a gasztronómia iránt, és nem csak fogyasztói oldalról... A legnagyobb meg inkább eszik vajas kenyeret, ha az alternatíva a rántottasütés lenne.
Minden legyen az, ami. Még ha módosítjuk is kicsit. Megéheztem, semmi főtt kaja, viszont figyel kis maradék Hartai kolbász a hűtőben, van répa, krumpli, hagyma is. Ebből mit lehetne gyorsan összeütni?..
Vándorpatkány 2012.12.18 18:23:50
@Waka: csakis babérral. Viszonylag idős koromban ismertem meg az őrölt babérlevelet. Azóta majdnem minden ételben alkalmazom, persze kivéve a somlói galuskát. Krumplival sűrítés szinte minden ételben játszik, íze nincs :( viszont sűrít.
Ezt a receptet kedvenc fizikus szomszédunk és felesége hozták Angliából. Olyan sikere volt, hogy a feleségem tanítványai ezt kérték tőle a mostani szalagavatóra is :)..
Vándorpatkány 2012.12.18 11:32:06
@Babette_: ezen látszik, mert a széle elkezd feketedni :) Teljesen szétterül, és olyan nagyon roppanós ostyaszerű az egész, imádom.

Évek óta az a karácsonyi menetrend, hogy nem igazán ajándékozunk pénzért kapható holmikat, hanem pl. anyósom bejglit süt, és mi azt kapjuk, cserébe én sütök négy-ötféle aprósütit, ők meg azt. Így mindenki jól jár.
Vándorpatkány 2012.12.18 18:28:18
@Andrass9: Annak idején Zuglóban ugyanez volt, mondjuk inkább azért, mert csupa szocpolos egykorú csecsemővel ellátott kismama lakott együtt :D
De tényleg, tizenkét lakás volt egy lépcsőházban, tizenöt lépcsőház összesen... Ha bárkinek bármi dolga volt, és nem kérdeztük, hogy az Apehhoz kell mennie vagy szoláriumba, vigyáztunk egymás gyerekére, megbeszéltük, hogy melyik nap ki főz sokat, és osztja a többieknek. De nem ez a normális?
A tavaszi zöldborsós melegvíz szezonja elrepült, a nyárnak is vége. Lehült az idő, egyre inkább valami tartalmasabb levest ennék. Ezen kívül szomjas vagyok. Állandóan ennék valami levest, hamár medvedoki lebeszél a borral való szomjoltásról...
Vándorpatkány 2012.10.17 17:06:12
@anica inkognitóban: neeeem. "Mondja, maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?" nem mindegy.
Én mindenki szerint megbolondultam, mert egyiptomi rakott cuccost főztem, lencsés-hagymás ragu, rizs, kicsire tördelt spagetti, mindez paradicsomos szósszal lerakva, amiben koriandermag, só, bors, meg valami, ami még jobban csíp. Én még nem annyira autentikus módon a rétegek közé tettem sok-sok hagymakarikát, ami ott szépen elomlott...
De elfogyott.
Blogkocsma Fahéjas mandula 2012.09.25 07:00:00
A várostól nem messze terül el V puszta. Aktív katona koromban sokat jártam arra, ÜTI-ként ellenőrizni kellett az ottani szolgálatokat. A köves bekötőút két oldalán végig mandulafák álltak. Ősszel, egyik szabad délutánomon elbuszoztam arrafelé. Az útszéli erdősávban levágtam egy hosszú póznát, és…..
Blogkocsma Az "Olaszos" 2012.09.03 07:00:00
Most gondolom minden jobb érzésű talján rohan a fészerbe a luparáért, vagy iziben értesíti a kerületileg illetékes maffiafőnököt, hogy micsoda gyalázat történt, valami nyikhaj onnan a Kárpát-Medencéből szájára merte venni a szűkebb pátriát, legalábbis főbenjáró vétket követett el a szent olasz…..
 - Tudod, az a zöldborsófőzelék ... Az finom volt!  - Na de a fasírtgolyócskákra emlékszel?  - Jaa tényleg az nagyon jó volt, de azért az a zöldborsó...  - Nekem akkor is a fasírtgolyócska...
Blogkocsma Jolly Joker 2012.08.30 07:58:03
Vendégposzt: Anica inkognitóban 14 év alatti kiskorúból hármat (vagy annál többet) egyszerre, ugyanazon a helyen tárolni, szerintem túllép az egészséges psziché határán. Nem tudnának annyit fizetni, hogy óvónéni legyek, tanárkodásból is bőven elég volt felnőtt életem első 3 éve, amit csak az tett…..
Rossz napok várnak reátok, mert megindult a paradicsom/paprika érés a kertben, és mindenféle feneségeket fogok belőlük/velük csinálni. Mivel igencsak nagy a termés, nem fogok unatkozni...
Anica inkognitóban Imre Apó blogos életem egyik bástyája: számíthatok rá, a jószívűsége határtalan, türelme emberfeletti. Órákon keresztül folytatott beszélgetéseink során sírtam már ki magam virtuálisan a vállán nemegyszer és röhögtünk jókat máskor.Nem emlékszem, mikor kezdődött az ismeretségünk,…..
Főztünk már nyáron paprikás krumplit, akkor miért ne főznénk krumplis tésztát is. Ez megint egy olyan ennivaló, amit minden háznál másképp csinálnak. Van aki slambucra veszi a formát, és van aki még paprikát sem tesz bele. Szóval, mintha lecsó lenne! Én most így készítettem:..
Nos, a torta sajnos, nem sk., idegen tollakkal kell ékeskednünk. Benivel megpróbáltuk a lehetetlent, de a technika legyőzött bennünket, az általunk elképzelt szépséges kolbásztorta elkészült, de a fotóapparát csődöt mondott...
Vándorpatkány 2012.08.10 01:18:45
@anica inkognitóban: Szűz, Skorpió aszcendenssel, na, na? Nemrég jött ki egy személyiségtesztben, hogy agresszív nonkonformista vagyok. Pedig nem is. (Nem agresszív.)
Érdekes lett a musszaka-szerűség, egy részét - az új emberét - hússal csináltam, a családét meg házisajttal. (Tudom, nem autentikus. Igény se volt rá.) Ahol összeér a kettő, na azt a részt viszem kápráztatni, mert az nagyon frankó lett. Basszus, csak az a naaaagy gáz, hogy sokkal jobban főz, mint én. Na mindegy, majd csak találok más kápráztatnivalót.
Blogkocsma Sarki kismocsok 2012.08.07 07:00:00
Aranypatkó Étterem - Debrecen 39 éves lettem. Nem egy nagy vaszisztdasz, de meg kell ünnepelni (igény az vót rá:). Így aztán a nagy nap estéjén a kiccsaládot meghívtam a sarki kismocsokba... és érik még az embert kellemes meglepetések!..
Vándorpatkány 2012.08.07 10:06:13
@dömbi: Én se mernék odamenni a korláthoz. Leugrani meg pláne. Nézni meg, ahogy a pasim leugrik, hát azt meg aztán egyáltalán nem, úgyhogy gratulálok, hogy túlélted.
Az én tandemugrásom másról szólt, és nem lehetett azt mondani, hogy nem. De az csak én vagyok, az más élmény, magamat nem féltettem :)
Vándorpatkány 2012.08.07 15:31:43
@anica inkognitóban: hörcsög nincs, csak egerek meg kutya meg macska meg patkány meg madárpók meg teki, de ennek csak egy töredéke az enyém. Annak idején pont azért nem lett hörcsög, mert még kicsi volt a legkisebb, és azt gondoltam, egy kétéves markában egy nagyobb állatnak jobbak a túlélési esélyei. Aztán beleszerettem, nem tehetek róla.
A tandemezést ajándékba kaptam, nem lehetett visszautasítani. De életem egyik legszebb élménye, és az adrenalinfröccs emléke kitartott vagy félévig :) én extrém tériszonyos vagyok, de most szombaton pl simán felmentem a Tátrában egy láncos helyen, azzal a gondolattal, hogy mi ez ahhoz képest... Szóval még gyakorlati haszna is van, pl. ablakpucolásnál. Bármikor leugranék újra, pedig amúgy nagyon óvatos duhaj vagyok mindenben. Na jó, nem mindenben.
Blogkocsma Házibuli pástétom 2012.08.06 07:00:00
Nagy bulizós voltam iskolás koromban. Legalább kéthavonta volt nálunk házibuli és a vendégeket etetni kellett valamivel, ami olcsó és finom - nomeg jóllakatja az innivágyó tiniket, hogy ne kelljen lakást felmosni. Ezt az ételt anyám alkotta annó, engem kisegítendő. Azóta is készítem, ha alkalom…..
Vándorpatkány 2012.08.06 21:30:10
@Waka: huhh, ez tök jó ötlet. Köszi. Lehet, hogy nem pont ez, de valami hasonló. Tényleg köszi!
Vándorpatkány 2012.08.06 21:47:47
@Waka: esetleg hátulról?

Amúgy meg hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának.
Blogkocsma Hol az a hely? 2012.07.01 07:00:00
Vendégposzt - Anica Vannak utazások, amelyek el-, és vannak, amelyek visszavisznek. És vannak nyitott szívű vándorok, akik számára az Út minden perce megélt pillanat. Nem számít, hol az a hely, nem számít, hánykor indulsz és mikor érsz oda. Nem kell a lista, kötelező látnivalókról, nem kell…..
Vándorpatkány 2012.07.02 07:55:38
@Babette_: Pedig közismert alapmű :)
  Van, aki a világ legrondább lábbelijének tartja. Van, aki azt mondja, ennél kényelmesebbet ő sose... van, aki pedig még bottal sem piszkálná meg. És van olyan, aki örvend, mert ez az egyetlen, amit rá tud imádkozni a gyerek lábára. És akad olyan is, aki azt mondja, azóta nem…..
Vándorpatkány 2012.06.15 06:30:44
@zsotti: Hű, lehet, hogy nekem Új-Zélandon kellene élnem? Mert sokat mezítlábazok, de néha elég furcsán néznek rám miatta. Crocs teljesen oké nyáron, nem rondább, mint egy gumi flipflop, és sokkal praktikusabb.
Egyszer rég, egy falunapon, főzőversenyen történt. Készítettem egy élvonalba sorolható szürkemarha gulyást, néhány meghívott íjászcimbora tiszteletére. BigBuffalo komám megkóstolta, majd felpillantott a szemüvege felett és azt mondta, hogy „ez nagyon ott van!” A zsűri is érdeklődéssel…..
Blogkocsma Csörög-e a csőröge 2012.05.28 07:00:00
Vendégposzt - Anica A férjem csiszolt, glettelt, festett, én inaskodtam. Nem volt nagy meló, takarítottam a lecsöpögött festéket, úgyhogy közben simán belefért a főzés, tébláboltam kicsit, néha beleolvastam a kocsmablogba és azon filóztam, piskóta legyen-e vagy kelttészta, amivel megjutalmazom…..
Blogkocsma Sajt 2012.05.23 07:00:00
No nem olyan. Birsalma. Nem éppen aktuális? Háát... Meglátjuk. A völgyben hajdan egy gyümölcsös volt, ahogy elhagyták, a nemes rész elpusztult, és a birs alany vette át az uralmat, valóságos dzsungelt alkotva. Nem az a gyermekfejnyi nemesített birskörte, elégé aprócska, de ízes és ingyen van. A…..