Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Werzen

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány, mint más kormányok általában, pénzhez akar jutni - rengeteg vicc utal arra, micsoda kreativitás van egyre újabb adónemek kieszelésére az illetékes tárcánál.  Erre az adóellenes populáris közhangulatra épül rá egy gondosan hangszerelt világméretű…..
Werzen 2012.04.12 22:05:51
@volankombi:

"sikerült adóellenes, neoliberális hisztériát teremteni"

Hát ezen szénné röhögtem magam! :)

Adóellenes hisztéria baszki? Pont a jelenlegi kormánypártok voltak azok, akik 8 éven keresztül mást se csináltak, csak minden adóemelést népnyúzásnak minősítettek, nem foglalkozva azzal, hogy miről van szó vagy milyen mértékű, a 300 Ft-os vizitdíjról még népszavazást is rendeztettek és most te beszélsz adóellenes hisztériáról? Akkor az mi a tököm volt?

Érdekes, hogy az egykulcsos adót és a vele járó adócsökkentést mégis teljes mellszélességgel támogatod, ami részemről elég érthetetlen, hiszen ha az eheti véleményed szerint az adóemelés korlátlanul fantasztikus dolog, akkor miért olyan csudijó, ha pont azoknak kell kevesebbet fizetniük akiknek több van?

Amúgy hallottál már arról, hogy a költségvetés egyensúlyba helyezésének fegyvertára normális helyeken nem merül ki az adóemelésben, hanem vannak ám olyan fegyverek is mint pl a költségcsökkentés, a racionalizálás, a korrupció csökkentése? Ez utóbbit pl a legújabb TI felmérés szerint már sikerült state capture szintre emelni ami végülis elég sok mindent megmagyaráz.