Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Félhang

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azzal vádolják a Plastikhead és Gáspár Laci A szeretet él című számának szerzőit - ami bejutott A dal középdöntőjébe -, hogy a dal pontos másolata David Guetta When Love Takes Over című szerzeményének - írja a Bors. Mi meghallgattuk mind a kettőt és bár a kezdés tényleg…..
2012 Felemelkedés Frissítés 2013.01.14 04:38:40
Kedves Olvasók, sokáig, túl sokáig voltam csöndben, ezért elnézéseteket kell, hogy kérjem. Nem gyávaság, felelősségünk súlya alól való kibújás, esetleg elkedvtelenedés az oka a hallgatásnak, hanem mint nyilván legtöbbetek, én is küzdök a családom felszínen…..
Félhang 2013.01.30 16:31:46
@pem: Szerintem a 3D fontos lépcsőfok a fejlődésben, de ezen a szinten nem létezik megváltás. Az angyalok/felsőbb dimenziók/magasabb szellemi tartományok üzenetei (legalábbis azok, melyeket érdemes komolyan venni, mint pl. Adamus, Tripla T) egyike sem arról beszél, hogy itt a Földön, a 3D-ben kell valamiféle üdvözült állapotba jutni, mert az lehetetlen. Ehhez el kell érni az Átlépést, a Tudatváltást, mely automatikusan hozza magával magasabb (vagy mélyebb rétegezésű, valósabb, kinek hogy tetszik) síkokra történő bejutást. Tehát szerintem tévedés azt hinni, hogy az "angyaloknak" gőzük sincs milyen a tapasztalás itt a 3D-ben, mivel már valószínűleg kijárták ezt az iskolát, csak továbbléptek. Javaslom olvasd el a "Mi a célja az egy-én-nek" írást, amit ajánlottam fent.
Kedves Olvasók! Felmerült a kérdés, hogy én és Fehér Vándor mit gondolunk, mit "várunk" december 21-től. Sajnos ő nem tudott most írni, abszolút nem volt szabadideje. Én személy szerint úgy gondolom, ennek nincs jelentősége: mindenkire rábízzuk az ő saját érzéseit és…..
Félhang 2013.01.10 09:49:44
Sziasztok!

Egy idézettel kezdem bevezetésként:

"Aki a cselekvésben tétlenséget és a tétlenségben cselekvést lát, az értelmes az emberek között, s helyzete transzcendentális, noha mindenféle tettet végez."
/Bhagavad-Gíta 4/18./

Ez a tanítás összhangban van Pem kedves soraival:
"Szívem szerint, csak az érzések tudásában, a pillanat életében lennék, a "csendes most"-ban, ahogy írod, leginkább nem csinálva semmit. "

... de azért felhívnám a figyelmet, hogy az a tartomány, ahol nem csinálunk semmit a "null-idő", vagy "null-sík" nem azért lett kitalálva, hogy ott lébecoljunk az örökkévalóságig. A Teremtett Univerzum sem azért lett alkotva, hogy ne csináljunk semmit benne, hiszen akkor nincs is értelme az egésznek. Abban igazatok van, hogy leginkább belülre kell figyelni, ott ahol mindenkinek a "vagyok" érzése - azaz a "létezem", a csendes most - jelenik meg, ugyanis ez mindenkinek tökéletesen ugyanaz az érzés - egy elmétől, időtől és tértől mentes "hely". De mégis az az érzésem, hogy nekünk nem az a dolgunk, hogy ott legyünk állandóan a nagy semmittevésben, hanem hogy tapasztaljunk a teremtett világ mindenségével és dualitásával együtt, hideget-meleget, mert máskülönben nem alakul ki viszonyítási alap, s nincs értelme az egésznek. Nem tudod mi helyes, és mi nem. Nem tudod mi közül választhatsz. Bár tudvalevő, hogy nem létezik jó vagy rossz, hiszen mindenre szükség van, és mindennek célja van a Teremtésben, azért ettől még megadatott a szabad akarat, hogy eldönthesd melyik úton jársz inkább.

Összefoglalva mondandómat szerintem az Isten (Forrás, Teremtő, Tudat, ahogy tetszik) nem azért hozta létre a világot, és benne minket - kis részegységeit, "nyúlványait" - hogy hátradőlve ne csináljunk semmit - mert bár ugyan az egy nagyon jó kis "hely" és érzés, "OTT" lenni, de az egyet jelent a felolvadással, a Forrással történő újraegyesüléssel. Aki erre vágyik hamar megkaphatja, de akkor nincs szintlépés, és egy újraléteztetésben (újrateremtésben) már nem az lesz, aki volt, hanem egy teljesen más entitás. Nekünk embereknek megadatott a lehetőség, hogy felismerjük az "éntudatot", azaz a "vagyok" semmi máshoz nem hasonlítható ÁLLANDÓ-ját, az egyetlen állandót az folyton változó, forgó, erjedő világban.

Aki olvasta, vagy látta előadásban Jill Bolte Taylor agykutató agyvérzésének esetét, az tudhatja, hogy a testből "kiválva" valóban könnyedén visszakerülhet a lélek az örömteli Teljességbe, a Végtelenségbe, a Határtalanságba, azaz a Forrásba, de biztos, hogy ez a cél? Ezért teremtettünk? Vagy azért, hogy kiderüljön ki képes megtartani magát (saját tudati örvényét) teremtménynek úgy, hogy test nélkül, vagy épp azzal együtt, életeken át is önmaga tudjon maradni, és folyamatos fejlődést felmutatni, átlépni határokat, tanulni és tanulni?

Két út van látszólag, de mindkettő ugyanoda visz: az egyik az "anyag", azaz az "fizikai" energia felé tart (materialisták, leállatiasodottak, akik egyre inkább beleragadnak az anyagba, majd végül feloldódnak benne), a másik a "szellem" azaz a szeretet energiája felé tart, ez a hosszabb út, ezért jobban meg kell dolgozni (nem semmittenni!) de ennek is a vége a Forrásban való feloldódás, csak számtalan tapasztalással felvértezve. Lehet dönteni, hogy ki merre megy, de az Út vége mindenféleképpen ugyanoda visz: a Forrásba. Ez a szép a Teremtésben. :)
Félhang 2013.01.11 11:49:58
Pem, a Forrás mint végső cél ugyan értelmezhető bármilyen szinten, de ahogy említettem a számunkra elérhető célok közül talán fontosabb, hogy mihez kezdünk az adottságainkkal, amit kaptunk? Mire fordítod a tehetségedet?, jóra?, megmutatod-e másoknak is?, ki tudsz-e teljesedni? Tudsz-e fejlődést felmutatni, akár igazi Átlépést egyik szintről a másikra, képes vagy-e Tudatváltásra, mint amikor a teknősbéka "ráébred", hogy az akvárium világa csak egy illúzió, és ő tulajdonképpen egy hatalmas nappaliban létezik (ami szintén egy még nagyobb rendszer része).

Ha jól sejtem mindannyiunkban ugyanaz a Tudatosság (Isten) munkálkodik, csak különböző megnyílvánulási (test) formákban, ezért érezzük egyedinek, egyénnek magunkat, de a teremtői magyar nyelv is megmutatja az e mögött rejlő valóságot: EGY-ÉN. A célunk lehet tehát ebben az EGY-ÉN-ben létezni, felismerve , hogy az EGY-SÉG része vagyok, de mégis valahol egyéni és egyre komplexebb formákat kibontva a rendszeren belül.

"Bennem most vannak kérdőjelek magammal szemben. Figyelni fogom magam"
Szerintem ez egy nagyon fontos lépcsőfok kedves Pem. Figyelni magunkat, figyelni az érzelmeinket, milyen impulzus mit vált ki bennünk - ez már a csendes megfigyelő "szeme", az Alanyé, aki mindannyiunkban ott van.

"Csak békességre vágyom. Most már szép, nyugis nekemvaló tapasztalásokra. "
Ezzel tökéletesen egyetértek, én is ilyenekre vágyok, de hosszú még az út a tudatos VÁGY megjelenésétől a MEGNYÍLVÁNULÁSIG, azaz amikor a tudatosság létrehozza azt a fizikai hologramban. Ezen dolgoznunk kell mindannyiunknak, akik ezt az egységélmény utat (szellemi út) választják az elkülönülés helyett (anyagi út).
Félhang 2013.01.17 08:41:25
@pem: Esetleg olvasd el ez (és persze bárki aki akarja) :

mazsolameseszoba.blogspot.hu/2013/01/tudatossag-az-evolucioban.html
Múltkor, mikor Javier Bardem fizimiskáit tekintettük át, már tudtam, a következő "áldozat" a témában Gary Oldman lesz. Talán vele kellett volna kezdeni, hiszen kevés olyan kaméleon van a filmszakmában, mint ő. Ahogy nézegettem a filmjeit és a benne alakított karaktereket, ismét…..
Nyáron három fesztiválkoncertet ad, ősszel pedig új, ezúttal elektronikus hangzású albumot jelentet meg a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Ákos. A készülő nagylemez első kimásolt felvétele, az Előkelő idegen című dal a mai napon, április 12-én jelenik meg hivatalosan, ami a…..
Félhang 2012.04.12 12:00:11
Ti tényleg nem értitek miről szól ez a klip??

A látszólag vállalhatatlanul szar klip :) mögött egy döbbenetes üzenő erővel bíró mondanivaló rejlik, nem is rejlik, hiszen Ákos kifejti szépen magyarul. Csak oda kellene figyelni!
Arról a mindent eldöntő fordulatról beszél, amelyik mindannyiunk további életét megfogja határozni, és már itt kopogtat az ajtónk előtt. De csak azok vehetik észre a kinyílt kapukat, akik képesek voltak felébredni az anyagi világ illúziójából, és mosolyogva elengedni azt. Ők valóban fel fognak ébredni.
Akit bővebben érdekel a téma, az pl. kezdheti itt:

nyusziacilinderben.blogspot.com/2012/03/idoben-vagyunk.html#more

"Minden, ami álom
Csak miattad volt barátom
Egykor a világon"

De az álom, az illúzió véget ért, ideje felébredni, mert:

"Minden, amit vártál elérkezett"

Korszakváltás határára érkeztünk, az Aratás következik. Aki érti továbbléphet (a klipbeli család), de aki fel sem fogja, lemarad a vonatról, és marad itt a sűrejében, mint ahogy a klipben is látható. A döntés mindenkinek sajátja.

Az Előkelő Idegen bizonyos időnként visszatér, ahogy most is - mindenkihez be fog kopogtatni. Teljesen mindegy hogyan nevezzük Őt, a kérdés csupán az, hogy figyelsz-e, hallod-e? Akinek van füle a hallásra, hallja.
Nyugalom, ez nem valami keresztény dogma, ez mindenkit érinteni fog hamarosan.

Köszi Ákos a figyelemfelhívást, remélem sokan tényleg megértik majd, miről énekelsz! :)
Félhang 2012.04.12 14:56:19
Nagyon kevesen értették meg a lényeget, hogy miről szól ez az egész. A werkfilmből persze egészen más sztori rajzolódik ki, talán ez az a jelenség, amikor egy üzenet több szinten jön, és csak az adott síkhoz illő, annak megfelelő adóval foghatóak.

Az első réteg maga a zene és a csillogó klip tökéletes illúziója, ami azoknak szól, akik csak azt látják/hallják, az érdekli őket hogy milyen kamerával lett felvéve, és hogy miért ezzel a szintivel játszották, ez ugyanaz a dallam, mint korábban stb, stb... -lássátok a kommentek nagy részét.

A második réteg a mondanivaló lenne ugyebár, de ez is többsíkú. Ugyanis az interjúban arról beszélnek, hogy egy kiöregedett, begyöpösödött családapa meghallván a 20 évvel ezelőtti kedvencét, annyira bepörög, hogy már semmi más nem érdekli, ismét olyan akar lenni, mint a régi kedvence, és csak bulizni akar. Ez kb. az üzenet második rétege, ezt látjuk a klipen - vagy valami mást is?

No és itt jön a harmadik réteg...
A művészvilág régóta ébresztget a maga kis szerény módján. Vannak közöttük azonban olyanok, akik döbbenetes erővel vágják a pofánkba az igazságot, de még mindig rengeteg olyan ember van, akinek fingja sincs hogy mit hallott, és hogy micsoda ajándékot kapott. Az egyik ilyen "dobálózó" Kovács Ákos.
A zenészek és a közönség TÖBBSÉGE tényleg nem érti miről szól ez a klip.

A lényeget leírtam fent, de még egyet hadd mutassak: amikor azt énekli Ákos, hogy a falon ajtót vágsz, akkor megvillantja az utat, amire iszonyú ritkán adatik lehetőség nekünk embereknek, és a szabad akarat révén eldöntheted, hogy átlépsz-e azon az ajtón, vagy maradsz a falon belül - már ha egyáltalán látod az ajtót.

És a fő kérdés most az: az üzenet melyik rétegét értetted meg?

Miről szólt tehát ez a szám? A 80-as évek nosztalgikus felidézéséről, vagy az Előkelő Idegen mindenki szívébe való bekopogtatásáról, és az arra adott válaszról? Ákos ez utóbbiról mélyen hallgat, de miért is mondana többet, amikor mindent elmondott a dalban... :)