Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogkocsma

97 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Vaddisznó comb BBQ 2018.06.21 07:00:00
  Vendégposzt Hegge Balázs szmókerjébõl   Elõre bocsátom, egy lelkes, de bátor amatõrrel van dolgotok. Kaptam egy szép fél vaddisznót. Pikk pakk szétkaptam. Lett belõle oldalas, pörkölt hús, egybe comb, tarja. A tarja, oldalas elkészült már a szmókerben, na de maradt egy…..
Vendégposzt Fenchurch68 tollából   Mikor megláttam Waka posztját a töltött csirkecombról, rájöttem, hogy valamikor gyerekkoromban ettem hasonlót utoljára. (Vagy két éve ettem idős hölgyrokonnál töltött csirkét, arról csak annyit, hogy sajnos nem lehetett megúszni.) Nekem ez valahogy kimaradt a…..
A receptet legkedvesebb gyerekkori barátnõm küldte nekem karácsonyi jókívánságként. Mivel én nem sütök (és nem is nagyon eszem) beiglit, ezért kipróbálás nélkül posztolom. Külön felhívom a figyelmet a hozzáfûzött kommentekre, azok sok-sok év tapasztalatain alapulnak! "Nem felejtettem el, amit…..
Vendégposzt: pizzaszeletvágó   Jó múltkorában, mikor egyszer töltött káposzta recepteket keresgéltem, és ezen a számomra kedves blogon csak egyfélét találtam, arra gondoltam, hogy belekezdek egy idevaló, hiánypótló, töltött káposztát dicsõítõ írásba. Utána is néztem dolgoknak, múltnak és…..
Blogkocsma Savanyútüdő 2014.05.08 07:00:00
Vendégposzt: Babette_   Nagyanyám nevezte így: savanyutüdõ. Aztán megtudtam, hogy a rendes neve szalontüdõ. Arra már nem emlékszem, hogy mibõl és hogyan csinálta, meg azt sem, hogy én honnan tudom, hogyan kell csinálni. Nem is csinálok túl gyakran, boltban ritkán kapni hozzávalót, úgyhogy csak…..
Vendégposzt Babette_-től   Tényleg rövid lesz, nem tudok hozzá történetet kerekíteni, szóval ez lesz a blog legrövidebb posztja, és a receptek legegyszerûbbike. Persze a zsíroskenyeret és a rántott vajat leszámítva...
Vendégposzt: Babette_   Életemben sokfelé azt tanultam, hogy álmodni csak úgy érdemes, ha az álmot vizualizáljuk. Nem elemzem, hogyan mûködik, de mûködik. Sok álmom volt, sok teljesült is. Vagy egy új álmom. Kinéztem egy házat, nem messze innen, ott akarok egy fogadót nyitni...
Blogkocsma Fonott szûzpecsenye 2014.02.17 07:00:00
Vendégposzt: pizzaszeletvágó Történt pedig, hogy feleségem különféle apró-cseprõ dolgokért elzavart a "közeli" multiba, ráadásul vasárnap. Nem akartam én húst venni, dehogy akartam. Azonban emelje fel a kezét az összes blog olvasó társam, aki járt már úgy, hogy megvette, amit meg kellett, azt…..
Blogkocsma Húsos kifli 2014.01.28 07:00:00
Vendégposzt: pizzaszeletvágó Egy régi, 22 évvel ezelõtti Mester Kukta újságbeli receptet õrizgetünk, és fénymásolunk nagy erõkkel, mert aki megkóstolta, általában elkéri a receptet. Akkoriban még nem volt világháló Magyarországon, legalábbis a web, a www, World Wide Web, ki hogy ismeri,…..
Blogkocsma Svéd gomba 2014.01.14 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágótól Saláta? Elõétel? Köret? Döntsétek el! Bevallom, nem néztem utána, hogy miért pont svéd gombasalátának hívják ezt az ételt. Van-e köze a svéd gasztronómiához, vagy csak azért nevezik így, mert svédasztalok kedvelt fogása lehetett? Talán nem is fontos ez, inkább…..
Blogkocsma Eszterházy rostélyos 2013.12.03 07:00:00
Vendégposzt Pizzaszeletvágótól. Néhány éve készítettem elõször. Jól sikerült, azonnal felkerült a családi étlapra. Most ezt osztom meg veletek. Egy ilyen ételnél szinte kötelezõ a recept eredetét, az elnevezés okait kutatni. Én is megtettem már, lássuk mire jutottam...
Blogkocsma Libaleves Márton napra 2013.11.13 07:00:00
Vendégposzt: pizzaszeletvágó Az idén pont a Márton naphoz közeli hétvégére jelentkeztek be távolabb élõ családtagok. Adta magát a helyzet, hogy libás ételeket szolgáljak fel. Nem volt tehát véletlen, hogy múlt heti kommentjeimben is a baromfiboltot és Váncsa István témába vágó, libareceptekrõl…..
Sokfelé ettem, még többször csalódtam. Valamiért az emberek azt hiszik, hogy ebbe legalábbis tejszínt kell tenni (még Nigella is így írja). Pedig az igazi és eredeti carbonara szószban mindössze 3 összetevõ van az esetleges fûszereken kívül: pancetta (vagy bacon), tojás és sajt...
Blogkocsma Wannabe indonéz rizs 2013.09.25 07:00:00
Babette_-tõl kaptuk ezt a receptet. Nincsen most energiám irodalmi értékű művet rittyenteni hozzá, úgyhogy egyszerűen csak leírom, hogy készül. Az ötlet egyébként egy étterembõl jött, ami a 13. kerületben a Trófea helyén állt (ha még az van ott, nem vagyok naprakész), ugyanitt isteni volt az…..
Blogkocsma Velős nap 2013.06.06 07:00:00
Vendégposzt - Túrósmácsik Hosszú volt a nap, az értekezleten többször felbosszantotta magát, és legalább ötször számolta meg az üvegtéglákat a falban. Háromszor nyolc. Huszonnégy. Fél adag rakott kelt ebédelt az íróasztalnál, nem volt kedve beülni a többiek közé, közben átolvasta a…..
Olvasom a lyányom listáját, mit kell még főzni neki, amit hiányol hazulról. Találtam 3 bejegyzést is, amit egy füst alatt el tudok készíteni: káposztás cvekkedli, káposztás pogácsa és káposztás hasé. Ezen finomságoknak közös eleme a cukron lepirított és párolt káposzta. Iszonyúan erős a szaga, csak…..
Blogkocsma 2013.04.17 13:41:21
@medvedr: Ha emlékszel, jónéhányszor posztoltam gyúrt tésztát (a szó szoros értelmében) ...
Dagasztani viszont ritkábban dagasztok kézzel, azt a munkát nyugodtan a robotgépre bízom.
Süllőcske Töredelmesen megvallom, hogy a halat nyersen is szeretem. A japánok ízlésvilága is közel áll a szívemhez, a fegyelem, az alázat, ahogy az étel készítéséhez hozzáállnak, a tökéletes, eleven frissesség, amire törekednek, inspiráció számomra is...
Blogkocsma Pontyfeldolgozás 2013.02.12 07:00:00
Süllőcske   Ez a poszt szigorúan technikai, ami lehet, hogy nem igazán erősségem. Lesznek benne olyan állítások és módszerek, amelyek eltérnek a megszokott felfogástól. De olyan egyszerű fogások is, amelyeket sok olvasó ismer, tőlük elnézést kérek, nem őket okító szándékkal mutatom be, hanem…..
A  60.-73. oldalig   Ezek már a füzetke utolsó oldalai, reméljük tetszettek...
A 48.- 59. oldalak...
A 36.-47. oldalig...
Vendégposzt: Süllőcske Egy szép étel, hagyománnyal, amit kissé átkomponáltam az újévi kocsonya pozíciójába. A zsidó gasztronómia egyik klasszikusa ez a töltött diós hal, Erdélyben volt alkalmam szembesülni ezzel a nem könnyen kivitelezhető finomsággal, láttam, milyen áhítattal készítették,…..
A 24.-35. oldalak...
A 12.-23. oldal...
Emlékeztek a kincsre, amit Waka talált? Hát vette a fáradtságot, és beszkennelte a sok-sok oldalt. Én meg OCR program lettem, és begépeltem a könnyebb olvashatóság kedvéért. A történet/recept gyűjtemény 1949-ben kezdődik, és 1959-ig tart mint folyamatos gyűjtés. Egy bejegyzés viszont 1973-ra…..