Adatok
Blogkocsma
97 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Vendégposzt Hegge Balázs szmókerjébõl
Elõre bocsátom, egy lelkes, de bátor amatõrrel van dolgotok.
Kaptam egy szép fél vaddisznót. Pikk pakk szétkaptam. Lett belõle oldalas, pörkölt hús, egybe comb, tarja. A tarja, oldalas elkészült már a szmókerben, na de maradt egy…..
Vendégposzt Fenchurch68 tollából
Mikor megláttam Waka posztját a töltött csirkecombról, rájöttem, hogy valamikor gyerekkoromban ettem hasonlót utoljára. (Vagy két éve ettem idős hölgyrokonnál töltött csirkét, arról csak annyit, hogy sajnos nem lehetett megúszni.) Nekem ez valahogy kimaradt a…..
A receptet legkedvesebb gyerekkori barátnõm küldte nekem karácsonyi jókívánságként. Mivel én nem sütök (és nem is nagyon eszem) beiglit, ezért kipróbálás nélkül posztolom. Külön felhívom a figyelmet a hozzáfûzött kommentekre, azok sok-sok év tapasztalatain alapulnak!
"Nem felejtettem el, amit…..
Vendégposzt: pizzaszeletvágó
Jó múltkorában, mikor egyszer töltött káposzta recepteket keresgéltem, és ezen a számomra kedves blogon csak egyfélét találtam, arra gondoltam, hogy belekezdek egy idevaló, hiánypótló, töltött káposztát dicsõítõ írásba. Utána is néztem dolgoknak, múltnak és…..
Vendégposzt: Babette_
Nagyanyám nevezte így: savanyutüdõ.
Aztán megtudtam, hogy a rendes neve szalontüdõ.
Arra már nem emlékszem, hogy mibõl és hogyan csinálta, meg azt sem, hogy én honnan tudom, hogyan kell csinálni.
Nem is csinálok túl gyakran, boltban ritkán kapni hozzávalót, úgyhogy csak…..
Vendégposzt Babette_-től
Tényleg rövid lesz, nem tudok hozzá történetet kerekíteni, szóval ez lesz a blog legrövidebb posztja, és a receptek legegyszerûbbike. Persze a zsíroskenyeret és a rántott vajat leszámítva...
Vendégposzt: Babette_
Életemben sokfelé azt tanultam, hogy álmodni csak úgy érdemes, ha az álmot vizualizáljuk.
Nem elemzem, hogyan mûködik, de mûködik.
Sok álmom volt, sok teljesült is.
Vagy egy új álmom.
Kinéztem egy házat, nem messze innen, ott akarok egy fogadót nyitni...
Vendégposzt: pizzaszeletvágó
Történt pedig, hogy feleségem különféle apró-cseprõ dolgokért elzavart a "közeli" multiba, ráadásul vasárnap. Nem akartam én húst venni, dehogy akartam.
Azonban emelje fel a kezét az összes blog olvasó társam, aki járt már úgy, hogy megvette, amit meg kellett, azt…..
Vendégposzt: pizzaszeletvágó
Egy régi, 22 évvel ezelõtti Mester Kukta újságbeli receptet õrizgetünk, és fénymásolunk nagy erõkkel, mert aki megkóstolta, általában elkéri a receptet.
Akkoriban még nem volt világháló Magyarországon, legalábbis a web, a www, World Wide Web, ki hogy ismeri,…..
Vendégposzt pizzaszeletvágótól
Saláta? Elõétel? Köret? Döntsétek el!
Bevallom, nem néztem utána, hogy miért pont svéd gombasalátának hívják ezt az ételt. Van-e köze a svéd gasztronómiához, vagy csak azért nevezik így, mert svédasztalok kedvelt fogása lehetett? Talán nem is fontos ez, inkább…..
Vendégposzt Pizzaszeletvágótól.
Néhány éve készítettem elõször. Jól sikerült, azonnal felkerült a családi étlapra. Most ezt osztom meg veletek.
Egy ilyen ételnél szinte kötelezõ a recept eredetét, az elnevezés okait kutatni. Én is megtettem már, lássuk mire jutottam...
Vendégposzt: pizzaszeletvágó
Az idén pont a Márton naphoz közeli hétvégére jelentkeztek be távolabb élõ családtagok. Adta magát a helyzet, hogy libás ételeket szolgáljak fel. Nem volt tehát véletlen, hogy múlt heti kommentjeimben is a baromfiboltot és Váncsa István témába vágó, libareceptekrõl…..
Sokfelé ettem, még többször csalódtam. Valamiért az emberek azt hiszik, hogy ebbe legalábbis tejszínt kell tenni (még Nigella is így írja). Pedig az igazi és eredeti carbonara szószban mindössze 3 összetevõ van az esetleges fûszereken kívül: pancetta (vagy bacon), tojás és sajt...
Babette_-tõl kaptuk ezt a receptet.
Nincsen most energiám irodalmi értékű művet rittyenteni hozzá, úgyhogy egyszerűen csak leírom, hogy készül. Az ötlet egyébként egy étterembõl jött, ami a 13. kerületben a Trófea helyén állt (ha még az van ott, nem vagyok naprakész), ugyanitt isteni volt az…..
Vendégposzt - Túrósmácsik
Hosszú volt a nap, az értekezleten többször felbosszantotta magát, és legalább ötször számolta meg az üvegtéglákat a falban. Háromszor nyolc. Huszonnégy.
Fél adag rakott kelt ebédelt az íróasztalnál, nem volt kedve beülni a többiek közé, közben átolvasta a…..
Olvasom a lyányom listáját, mit kell még főzni neki, amit hiányol hazulról. Találtam 3 bejegyzést is, amit egy füst alatt el tudok készíteni: káposztás cvekkedli, káposztás pogácsa és káposztás hasé. Ezen finomságoknak közös eleme a cukron lepirított és párolt káposzta. Iszonyúan erős a szaga, csak…..
Süllőcske
Töredelmesen megvallom, hogy a halat nyersen is szeretem. A japánok ízlésvilága is közel áll a szívemhez, a fegyelem, az alázat, ahogy az étel készítéséhez hozzáállnak, a tökéletes, eleven frissesség, amire törekednek, inspiráció számomra is...
Süllőcske
Ez a poszt szigorúan technikai, ami lehet, hogy nem igazán erősségem. Lesznek benne olyan állítások és módszerek, amelyek eltérnek a megszokott felfogástól. De olyan egyszerű fogások is, amelyeket sok olvasó ismer, tőlük elnézést kérek, nem őket okító szándékkal mutatom be, hanem…..
A 60.-73. oldalig
Ezek már a füzetke utolsó oldalai, reméljük tetszettek...
Vendégposzt: Süllőcske
Egy szép étel, hagyománnyal, amit kissé átkomponáltam az újévi kocsonya pozíciójába.
A zsidó gasztronómia egyik klasszikusa ez a töltött diós hal, Erdélyben volt alkalmam szembesülni ezzel a nem könnyen kivitelezhető finomsággal, láttam, milyen áhítattal készítették,…..
Emlékeztek a kincsre, amit Waka talált?
Hát vette a fáradtságot, és beszkennelte a sok-sok oldalt. Én meg OCR program lettem, és begépeltem a könnyebb olvashatóság kedvéért.
A történet/recept gyűjtemény 1949-ben kezdődik, és 1959-ig tart mint folyamatos gyűjtés. Egy bejegyzés viszont 1973-ra…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Dagasztani viszont ritkábban dagasztok kézzel, azt a munkát nyugodtan a robotgépre bízom.