Regisztráció Blogot indítok
Adatok
velizar

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
velizar 2021.04.08 19:15:48
@kemény keleti kommentelő: nem, ez még nem derült ki.
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
Mert ha igen, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a tűzoltóautóknak nem lesz hol megállniuk az épület mellett. Hogy miért? Hát persze, hogy a tilosban parkoló autók miatt. (Keresd a képen a tiltó táblát!)..
velizar 2020.02.11 14:01:15
@Nagykörúton túli magyar: megállni nemcsak ott tilos, ahol ki van táblázva. tábla nélkül is tilos megállni kereszteződésben. a második kép a kitakart rendszámú bimmerrel pedig egy kereszteződés, emiatt megállni sem szabad benne. igen, büntettek meg már miatta munkatársat, nem tudta kimagyarázni.
ezen felül mivel ezek közül egyik út sem egyirányú, a megállás az úttest menetirány szerinti jobb oldalán engedélyezett csak. ergo az alsó képen a kék fiat, és aki még vele egy irányban áll az úttest bal oldalán, szabálytalanul várakozik, ahogy a halványzöld yaris is a fenti képen.
Manapság nagyon sok helyen és sokszor olvasunk arról, hogy az építőiparban óriási a munkaerő-és nyersanyaghiány, ezért az árak kúsznak felfelé, az építkezések befejezése pedig a naptárban kúszik egyre távolabbi időpontra. Én még nem olvastam azonban sehol arról, hogy milyen JOGI problémák merülnek…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! A Ptk. által szabályzott  a PTK. 6:185. § [Foglaló] (2) bekezdése szerint: "Ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár."  Ezen bekezdésnél mit értünk azon,…..
velizar 2017.09.04 13:26:15
@aachi: most kaptam egy ilyen mankót a raiffeisentől, hogy minek kell benne lennie egy adásvételiben úgy, hogy ők arra hitelt adjanak, és valóban szerepel benne ez a mondat:
"Amennyiben a CSOK vagy a bankkölcsön mégsem kerül folyósításra a vevő részére, annak összegét vevő önerőből pótolja."
vastagon kiemelve. értsd: ha pl. csokot akarsz, és az állam beint, akkor a hiányzó részt szerezd meg, ahogy akarod, de leginkább a bank közreműködése nélkül.
Olyan állásinterjúért nem kár, ahol a felek nem voltak szimpatikusak egymásnak. Előfordul, és nem veszítesz semmit azzal, ha egy neked nem szimpatikus környezetbe nem kerülsz be. Néha csak balul sülnek el dolgok, de ez nem nagy baj: a kisebb késést megbocsátják, a kicsit elszúrt öltözéket is, ha…..
velizar 2017.05.02 15:54:03
@aet: előrelépés hiánya?
Szilvi egy autizmussal élő kislány édesanyja, akit állapotával járó időnkénti indulati kitörései miatt szeretetteljesen az ő Zivatarlánykájának nevez. Zivatarlányka, mint a legtöbb óvodás, nagy izgalommal várta az iskolakezdést: volt szép új táskája, gondosan bekötött füzetei és sok lelkesedése. A…..
velizar 2017.03.29 08:25:19
@randomgenerator: tehát halvány lila fingod sincs, miről beszélsz, de azért sajnálod a beteg gyerekekről az esélyt az életre. büszke lehetsz magadra.
Váltó Hévből Metrót! 2017.03.23 12:07:51
Korábban írtam egy posztot, ahol az Olimpia és az M5-ös metró kapcsolatáról szólt. (Erről itt olvashatsz bővebben.) Talán örülhetünk közlekedési szempontból, hogy Budapest visszavonta az olimpiai pályázatát, így az M5-ös metróra megmaradt továbbra is a remény. Olyannyira, hogy a Nemzeti…..
„Egyesülve a sokféleségben” – szól az Európai Unió jelmondata. Az európai integráció évtizedeken keresztül az együttműködésről és az európai egység felé vezető útról szólt. 2016-ra azonban az Európai Unió – a nacionalisták és internacionalisták, illetve a populisták és liberálisok közötti –…..
Egy brooklyni állami iskolában még 2014-ben egy pedagógiai asszisztens bevert egyet az ebédlőben étkező autista tanulónak. A pillanatok alatt lezajlott esemény teljesen megváltoztatta Milton Parker, fekete férfi életét...
velizar 2017.01.29 13:40:23
@KovácsLajos19: súlyossági foktól függően, akár életed végéig is magyarázhatod neki, nem fogja megérteni, vagy ha igen, nem fogja felfogni, vagy ha igen, nem fogja érdekelni. visszamondja neked, amit hallani akarsz tőle, de hogy alkalmazza-e, az már egy teljesen más lapra tartozik.
V. Pál ügyével többször is foglalkoztam korábbi bejegyzéseimben, a borlopásos-mérgezéses ügynek ugyanis kertészeti vonatkozású vetületei is vannak, a szomorú eset jól világított rá, hogy a vidéki háztáji gazdálkodás lassú kihalásában főszerepet játszanak a gazdák életét megkeserítő terménytolvajok.…..
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..
velizar 2015.07.02 12:23:46
@Yaesu: kereszteződésben előzött. vétlen már nem nagyon lehet. de megnézve a kereszteződést a képen (scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/11538986_10207360858564377_2250208413536691487_o.jpg) itt nettó hülyeség előzni. az alacsonyabbrendű útról érkezőnek hiába van stop táblája, a kerítés miatt nem lát ki jobbra (a fényképező irányába), csak ha már kint van az autó eleje az úttesten.
Írtam régebben asztrológiáról, arcelemzésről, mint kiválasztásra elfogadhatatlan módszerekről. Szerencsére ezek nem túl elterjedtek, vannak viszont elterjedt téves, áltudományos…..
velizar 2015.02.27 13:39:35
@jobangel: világos, csak a posztban nem ez szerepel, és én sem erre írtam, amit, hanem:
"Az igazságügyi írásszakértők olyan ügyekben készítenek szakvéleményt, amelyekben a kézírás készítőjét kell azonosítani, és az írás, aláírás valódiságát vagy hamisságát kell megállapítani. Személyiségről, szakmai alkalmasságról, lelki folyamatokról nem írnak elemzést, nem készítenek pszichológiai szakvéleményt íráskép alapján."
közben pedig, megnézve, az itt találtak kompetenciáit, nagyon is.
miszk.hu/kereses/tartalom/grafol%C3%B3gia
Még hetekkel ezelőtt jártam látogatóban volt kollégáinknál, a mostanság kajában (is) utazó Péter Annánál és Zirig Árpádnál. Ők éppen kakaós mogyorókrém-tesztet csináltak, én is végigkóstoltam a felhozatalt, de engem nem a szakmai érdeklődés, hanem az ebéd utáni…..
velizar 2014.11.08 22:17:45
@_jk88: naponta látom a hősök terénél. pedig nincs is zöldséges errefelé.
Az őszt sokan, mint a kerti teendők nélküli időszakot ismerik, ami persze nem igaz, ez egy nagyon izgalmas időszak kert-szempontból, rengeteg mindent lehet ültetni a hagymásoktól kezdve, az évelőkön át, egészen a sövényig, vagy gyümölcsfákig. Ilyenkor kezdhetjük el a…..
velizar 2014.10.16 13:49:20
@magyar bucó: egészben kiemeltük egy csörlővel.
velizar 2014.10.16 13:56:01
@magyar bucó: nem szerettük volna, ha a szétrepedt dézsa azt a sok vizet pont ott engedi el.
velizar 2014.10.16 15:48:47
@magyar bucó: a tél végére szétrepedt volna, ha nem szedjük ki. pincefal közelében volt, a talajvíz időnként probléma.
Igen, emlékeztek, volt nekem az a hülye barátom, aki rendszám nélkül vezette a frissen vásárolt Voyagert. Utóélete is lett a történetnek, és ahogy ezt kommentben többen is megjósolták, meg is büntették. A német autópálya-rendőrség vészjósló borítékja jó egy hónap…..
Meglehetősen unalmas dolog egy szerkesztőségben ülni egész nap, hisz mindenki a billentyűzetet üti – ilyenkor a legjobb fejek sem beszédesek. De néha kicaplatunk a konyhába, csak egy kávéért, egy pohár vízért, beszélgetni öt percet. Ma összesen kétszer voltam kint, és mind a…..
velizar 2014.09.12 15:41:46
@Pepejoe: mert esőben nem látni a terelővonalat. és nemcsak a hungárián.
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
velizar 2014.06.17 16:53:34
@Gera: szerintem tizesével tudna neked bárki olyan helyeket mondani, ahol kifejezetten életveszélyes kerékpárral közlekedni. van amivel lehet mit csinálni, és ahogy látom, ezekkel megpróbálnak valamit kezdeni, még ha lassan is. de pl. a lánchídon és az alagútban csak a szuicid hajlamúak mennek.
Az előző posztban, és főleg a kommentekben egyértelműen látszik, hogy az álláskeresőknek visszajelzésekre van igénye, mert így éreznek kapcsolatot az álláshirdetőkkel. A cégeknek is érdemes ebbe egy kis energiát, munkát fektetni, mert komoly reputációs károkat lehet…..
velizar 2014.06.16 11:01:31
@doggfather: engem is hívtak már fel. legutóbb egy 10+ éves cv alapján. na az kifejezetten mulatságos volt.
(Most nem a szimpla nemtörődöm, vagy kifejezetten rosszindulatú megnyilvánulásokat tárgyalom. Ezek kezeléséről írtam már itt.) Álláskereső számára kellemetlen kérdések felmerülhetnek úgy is a munkáltató részéről, hogy ezek jogosak és érthetők is. Alapszabály: nem…..
velizar 2014.06.03 09:52:12
@FASZAGYEREK2: abból biztosan nem lesz állás.
Nemrég néhány posztban (itt és itt) az álláskereséshez kapcsolódó kommunikációval foglalkoztam, de egy dolog még mindig fennmarad, mint probléma. Az értelmezés. Sok lelkes álláskereső írt motivációs levelet a fent hivatkozott posztok hatására, küldték el nekem, hogy ők…..
velizar 2014.03.17 09:25:39
@Narancskommunista: van. csak többnyire más bérkategória. :)
Sokszor, sok helyen lehet olvasni a panaszt, hogy „több hónap alatt elküldtem 100 CV-t, egy válasz sem jött, pedig több hónapja próbálkozom”. Nos, ha 100 CV-re nem jött válasz, akkor valami biztosan hibás az álláskeresési stratégiában. Talán a CV maga, talán az, hogy nem jól…..
velizar 2014.03.09 08:43:26
@Mindfield: ez olcsó kifogás, és nem is feltétlenül igaz minden esetben. otthon még nem általános trend, hogy azért rúgnak ki, mert vállalkozóként dolgozol, nem alkalmazottként, vagy majd egy későbbi stádiumban, azért szűnik meg az állásod, mert egy ukrán, bolgár, vagy román ugyanezt a munkát valamivel alacsonyabb (ha egyáltalán alacsonyabb) minőségben, feleennyiért végzi el.