Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yobbágy Fery

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abból kiindulva, hogy máris itt az új dal és annak klipje, a most már hivatalosan is az Ill Nino nevet viselő, Dave Chavarri és Laz Pina-féle csapat valószínűleg csak arra várt, hogy elrendeződjön a közöttük és a 2019 elején még egy egységet képviselő, korábban szebb napokat is látott zenekar többi,…..
Eheti dalmegosztásunkban széles rockzenei palettáról válogatunk. Lesz itt metalcore, nu metálkodás, cipőbámulós zene, meg némi kitudjami...
Yobbágy Fery 2020.03.02 10:32:57
Az eredeti Star Wars trilógia a megkerülhetetlen alkotások közé tartozik. Annak ellenére, hogy rengeteg műfajból és azok stílusjegyeiből merített, mégis a mai napig képesek a saját lábukon megállni és a filmtörténet fontos elemének lenni.  ..
Moziba járni, elmerülni a filmek világában remek dolog, de időnként sajnos akadnak olyan egyének a közönség soraiban, akik nem tudnak viselkedni, és jelenlétükkel belerondítanak az élménybe. Az alábbiakban ismertetek veletek néhány olyan tippet, amelyekkel csökkenthetitek annak kockázatát, hogy…..
Yobbágy Fery 2019.10.03 16:30:00
@LibertyPrime: Valami ilyesmi. Zseniális sose volt (régi filmeknél is számtalan félrefordítás, ill. átköltés történt, hány, de hány blogposzt született már a témában - gyakori példa a Casablanca híres zárómondata), max. jó. Van pár film, ahol a szinkron valóban adott a filmhez valamit (talán a leggyakrabban a Ford Fairlane-t szokás ebben a kategóriában felemlegetni), de általában inkább elvett.
Manapság meg szimplán pocsék. De ugyanez igaz a feliratokra is, elég gyakran ráncolom a homlokom, amikor látok valamit leírva, közben a színész meg valami tök mást mond. A különbség az, hogy mivel értek angolul, nem érzem azt, hogy átvertek, ellenben egy szinkronosnál, ahol se a hanglejtés, se a mondanivaló nem úgy jön át, ahogy azt eredetileg megálmodták.
Yobbágy Fery 2019.10.03 16:51:49
1. A hétvégi időpontokkal nincs baj, csak arra kell figyelni, hogy néhány héttel premier után menjünk a vetítésre és vagy a késő délelőtti vagy a kora délutáni órákban. Olyankor alig vannak.
2. Aha, lóf*szt. Pont ezek a vetítések vannak tele prosztókkal. A rajongók sokszor idegesítőbbek, mint azok, akik csak beülnek (pl. egy SW filmnél, amikor a fél közönség jedi köpenyben, meg gagyi kínai fénykardokkal várják, hogy elinduljon, borzasztó zavaró tud lenni). Na meg ugye ezeken a vetítéseken mindig teltház van, ami sok popcornt/nachot/kólaszürcsölést/film közepénél pisilést jelent. Kösz nem.
3. Ez alap. Bár még sok évvel ezelőtt, amikor még volt Palace Cinemas, a MOM Parkban pont egy ilyen alkalom tök jól sült el. Oda eleve nem jártak sokan, ráadásul sokáig egyedül ott lehetett felirattal filmet nézni, ami kiszűrte a nyelvtudással nem rendelkező majmokat is, még egy ilyen napon se volt zavaró embertömeg, viszont aznap megnéztem négy filmet.
4. Ennyire ez se egyszerű. Vannak mozik, ahol a feliratos filmek bevonzzák az itt élő külföldieket, akik tudnak ugyanolyan kulturálatlan majmok módjára viselkedni, mint akármelyik agyoniskolázott türhő. De tény, hogy ez egy olyan szűrő, amin sok nem kívánatos elem fennakad.
5. Olyanokat nem is nagyon adnak nagy mozikban. Meg olyanra úgyis csak csajjal megyek, szóval ott úgyis előny az alacsony népsűrűség. De még gyakoribb, hogy az ilyeneket otthon, valami streaming szolgáltatáson keresztül vagy a "TorrentTV-n" nézek (nézünk).
6. Ja, ezért nem szabad premier után minimum 1, de inkább 2 hétig megnézni a nagyobb számú közönséget bevonzó filmeket.
7. Közép-közép, nem iskolai buszos kirándulás ez, hogy hátra üljek. Meg ha már surround hang van, aminek mögülem kell hallatszódni, az hallatszon is onnan.
Amikor behívnak titeket a rég várt interjúra, akkor kezdődik csak igazán a játék. Sokan kérdeztétek tőlem, hogy miért szükséges külön felkészülni rá.  Azért, mert a munkátokat végzitek, de amikor beszélni kell róla, ráadásul eredményekben gondolkodva és nem csak a…..
Yobbágy Fery 2018.04.27 11:42:32
@Visceroid: Megkeseredett ember lehetsz, akinek se piacképes végzettsége, se megfelelő tapasztalata nincs ahhoz, hogy bekerüljön egy normális céghez. Külföldre is csak azért nem mész, mert gondolom idegen nyelvet se beszélsz rendesen.
Robotolj akkor tovább éhbérért egy adócsaló magyar főnöknek, és esténként böfögj továbbra is nyugodtan az olcsó sörtől, miközben másokat hibáztatsz a saját nyomorúságodért.
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
Yobbágy Fery 2017.09.28 12:52:06
@Netuddki.: Tuti nem a Discoveryt, mert hogy ennek épp az ellenkezője történt. :)
Yobbágy Fery 2017.09.28 13:20:14
@sixx: Nem hinném, hogy az lett volna a katalizátor, akkor ugyanis még jó sokáig nem történt semmi. Pláne, hogy az a klingon fegyverrel a kezével halt meg, nyilván nem pókerezni akart ő se Michaellel, innentől kezdve jó halála volt, ami egy klingonnál elég fontos.
Csak ez után beszélt Michael a vulkáni nevelőapjával/tanárával/mentorával/akármijével, hogy mégis hogy csinálták a vulkániak, hogy nem lőtték még sz*rrá egymást a klingonokkal, de nem tudta alkalmazni a tudást, mert mindenki elhajtotta, hogy hülye vagy édes lányom, a klingonok nem csak az erőből értenek, lehet velük egy asztal mellett is beszélgetni (hahaha), majd amikor a saját kezébe akarta venni a kezdeményezést, megakadályozták és bedobták a fogdába.
Aztán amikor megjött a 24 klingon hajó, meg a Föderáció flottája, akkor már arról volt szó, hogy a vacsora tálalva, lehet harcolni. Namost, ha Michael megvalósíthatja a tervét és sikerrel jár, akkor:
1. A 24 klingon vezető oda se megy, mert nem kapják meg a jelzést
2. Ha oda is mennek, letojják, mert T'Kuvma nem tagja a klingon nagytanácsnak, az is elég világosan kiderül, hogy lenézik, mi több, a 24 törzs nem is egységes, az egység akkor kezd létrejönni (nem teljesen), amikor T'Kuvma rámutat a Csillagflottára, mint közös ellenségre

Ergo, ha rendesen odapörkölnek, nincs háború. Így meg van.
Jól tetszett olvasni, EGYMILLIÁRD bezony, ez még duplatöltelékes, mentás Oreóból is sok, nemhogy kváziközépkorból. A számot az illegális letöltések mérésére szakosodott MUSO nevű cég szolgáltatta, a következőkkel együtt: az évad epizódjait átlagosan 14,7 millió alkalommal töltötték le…..
A leépítés mindig igazságtalan, mindig a cég kellemetlen átalakulását mutatja. Nagyon leegyszerűsítve az a feladat, hogy X főt, X Ft összegű bérköltséget meg kell takarítani. Főleg multiknál szokásosan a régiós vezetésben ülő „korrekt” döntéshozó nem ad szempontokat, csak ezeket célokat közli a…..
Yobbágy Fery 2017.09.05 07:33:47
@Online Távmunkás: Nagyon gyakori eset, hogy egy tömeges kirúgással járó átszervezés költségei jelentősen meghaladják azt, amit spóroltak a bérköltségen adott évben (pláne ha év végére időzítik és a végkielégítések miatt nem egy havi béreket kell kifizetni). Na pont ilyenkor szoktak azzal csalni, hogy az eredménykimutatás más-más során van a +-, így el lehet mondani, hogy csökkentették a bérköltséget, pipa. Hogy a részvényeseknek így is kevesebb jut? Kit érdekel? A közgyűlésen majd problémázhatnak miatta, addigra úgyis vége az üzleti évnek, minden le lett auditálva, tőzsdén lejelentve, stb. Ha a nagyobb befektetőkkel jó a kapcsolat, úgyse bántják a vezetést, Mari néni a 10 részvényével nem tényező (a sok Mari néni sem, még akkor se, ha a kisrészvényesek összességében nagyobb részt birtokolnak a cégben, mint a nagyok, ugyanis nem megy el úgyse mindenki a közgyűlésre, együtt szavazni meg pláne nem fognak).
Sőt, továbbmegyek, a részvényesek nem fognak egy büdös kukkot se szólni, ha megkapják az osztalékot és kapnak mellé színes-szagos prezentációkat arról, hogy milyen jó lesz. Multiknál meg, mivel úgyse szokás a teljes eredményt kifizetni, különösebb gond nélkül megoldható.
Tékozló Homár Zimmer Feri örök 2017.08.11 14:36:00
Balatoni szálláshelyeket nézegetve derült ki számomra, hogy az egykori szocialista vállalati és SZOT üdülők üzemeltetőinek egy része - nyilván a pénzhiány szorításából előre menekülve - a berendezést gyakorlatilag változatlanul meghagyva retró felkiáltással szolgáltat…..
Yobbágy Fery 2017.08.13 15:58:28
@stakeholder Manyecs: Köszönjük, hogy megosztottad velünk, hogy szülésznő IS vagy (nagy kár, hogy a kutyát nem érdekli). Csak tudod az a gond, hogy az arachnofóbia görög és nem latin eredetű szó.
A köztévé tudósítója 12 év után döntött úgy, hogy otthagyja az MTVA-t. Aki ismer engem, vagy hallott már előadást tartani, esetleg követi a Facebook-oldalamat, az pontosan tudja, hogy mit gondolok például a menekültválság kezeléséről és számos más dologról, ami az országban zajlik. És hogy ez nem…..
Yobbágy Fery 2017.04.07 07:53:50
@BiG74 Bodri: Megengedem, hogy újra elolvasd, értelmezd, aztán arra is kapsz egy kis időt, hogy perspektívába helyezd. Annyit azért segítek, hogy amit keresel, az a Soros Alapítvány ösztöndíja.
Yobbágy Fery 2017.04.07 08:12:34
@BiG74 Bodri: Látom nem sikerült megoldanod a feladatot, téves következtetést vontál le. A csicska troll jelzőt legyél szíves vond vissza.

Szerinted komolyan gondolom, hogy egy 16 éves csaj ösztöndíja azt jelenti, hogy Soros megvette kilóra? Mert nem gondolom, ellenben van ebben az elb*szott országban minimum másfél, de inkább kétmillió agymosott idióta, aki simán bekajálja. Ahogy azt is elhiszem, hogy valakit egy Soros-ösztöndíj miatt távolítanak el (vagy épp hoznak olyan helyzetbe, hogy magától elmenjen) közéleti pozícióból. Viktor esetében meg úgyis működik a kognitív disszonancia feloldása.
Yobbágy Fery 2017.04.07 13:52:19
@BiG74 Bodri: El van felejtve
A Jack's Burger a weboldal szerint immár 7 helyen ontja a burgereket a nagyérdemű szájába. Annyi szent, hogy a Jack's Burger titka nem a hamburger... Lehet az az elhelyezkedés, a gondosan kitalált dizájn, de hogy nem a kaja, az biztos. De lássuk, hogy mit is lehet kapni 2 ropogós kövér…..
Yobbágy Fery 2017.03.31 21:18:56
@mojoking77: Mert azt gondolják, hogy jobb, mint a szomszédos Burger King. Az se épp a gasztronómia csúcsa, de bármelyik Whopper veri a Jack's Burgert. Ami elég nagy szégyen.
Vidékiként meglehetősen nehezen barátkoztam meg a budapesti közlekedéssel. Pedig az elmúlt években meglehetősen sokat, napi 2-2 és fél órát töltöttem a különböző BKV útvonalak megismerésével, illetve kiismerésével. Sokfelé, sok mindent láttam már, de egy igazán váratlan helyen bukkantam Budapest…..
Yobbágy Fery 2017.03.30 01:13:50
@Tamas Sasvari: Nem az OBI építésekor szűnt meg, hanem amikor átépítették a kereszteződést.
  Újabb trend jelent meg az édesítők piacán: a glicin. Természetesen jó drága! Legalább nem szénhidrát, hanem egy aminosav. Kiadjunk érte jó sok pénzt? A glicin lesz a megváltás a bűntelen édes élvezetekhez? Ráadásul még jobbat is alszunk tőle, és extra kollagént termelünk?..
Yobbágy Fery 2017.03.18 12:05:25
@Gosig Ratta: Már bocs, de mik is a Na-glutamát káros hatásai? Amiből amúgy akkor is igen komoly mennyiséget eszünk, ha friss élelmiszereket fogyasztunk, ugyanis mindenben van?
Pont hogy semmilyen klinikai teszt nem tudott kimutatni összefüggést a fogyasztása és az állítólagos hatások között. Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg annyira káros lenne, mint amilyennek egyesek hiszik, ma nem Ázsia lenne a legnépesebb földrész. A Na-glutamát egy természetben előforduló ízfokozó, akárcsak a só, csak annál jóval erősebb és kevésbé ártalmas (a halálos dózisa is a só öt-hatszorosa).
Nincsen azzal semmi baj, ha egy miniszterelnök gyerekeket fogad az irodájában, sőt, nyilván nekik tök nagy élmény, Orbán tovább nyomhatja a jóságos és szigorú atyai képet magáról, lesz mit posztolni az államfői Facebookra, win-win, sőt, win-win-win. Az igazán furcsa az, ahogy végighullámzott ez az…..
Yobbágy Fery 2017.03.17 21:13:16
Legutóbb Kristen Stewart vezette a Saturday Night Live című tévéműsort, hivatalosan azért, hogy az iTuneson épp nyolc éve elérhető Alkonyat-filmjeit népszerűsítse, de hál' istennek ennél azért sok izgalmasabb dolog is történt a műsorban, pontosabban már annak pár percnyi bevezetőjében. Érdemes a…..
Yobbágy Fery 2017.02.07 15:15:14
@Colonel H. Stinkmeaner: ballib amerikai celebek? Kend hülye vagy csak agymosott narancspatkány?
Az utóbbi napok arról szólnak a techvilágban, hogy egy rakat cég tiltakozik Trump iszlám országokat érintő beutazási tilalma miatt. De miért ez a nagy rinyálás, hát nem rendes amerikaiak ezek? De. De csak azért, mert engedték őket vagy az őseiket beutazni... nézzük a TOP10 techmigránst!..
Yobbágy Fery 2017.01.31 09:44:02
@na4: Hazudsz. Az elmúlt napokban pont arról szóltak a hírek, hogy olyanok ragadtak külföldön, akiknek érvényes vízumuk, zöldkártyájuk van. Ezek az emberek egytől-egyig át lettek már világítva, most mégse térhetnek haza a családjukhoz, barátaikhoz, legális munkájukhoz.
Azonkívül egész Amerika az illegális bevándorlásnak köszönheti a létezését.
A szervilizmus olyan szintjére jutott el az MTI, amit elérni csak egy olyan országban lehet, amiben a Főnöknek vagy sameszainak, a hivatalos propagandaminiszternek, meg a háttérben sertepertélő többinek, a tűz közelében sunnyogó kétes, de hivatalosan nem is létező alakoknak már nem is kell utasítást…..
Yobbágy Fery 2017.01.20 08:44:33
@Lobonc kapitány: Mit pörögsz már az Indexen? Ha nem tetszik, lehet menni olvasgatni a 888-at, alfahírt, mno-t, 444-et, magyar hírlapot, stb., amelyik szimpatikus.

A Pistike is ezt csinálta, őt miért nem állítják a sarokba meg óvodás szintű kifogáskeresés.
Lampé Ágnes, a Médiapiac újságírója elment a Lokál főszerkesztőjéhez, Leitner Attilához, és készített vele egy nagyon fasza interjút, legalább olyan jót, mint amilyet legutoljára Bencsik Andrással sikerült neki. Azon is sírtam a röhögéstől, ezen is, el is mondom, miért. Leitner végig igyekszik két…..
Yobbágy Fery 2017.01.05 16:55:12
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Időnként egyet-egyet felviszek a lakásba, zöldséghámozásnál jól jön.
Tizenkét éves korom óta vagyok megszállottja a Star Warsnak, és túlzás nélkül állíthatom, akkor kezdett megszületni bennem a filmrajongó, amikor kezembe kaparintottam és rongyosra néztem a klasszikus trilógiát. Szeretném azt hinni, hogy Luke Skywalker, Han Solo, Obi-Wan Kenobi, Darth Vader és a…..
Yobbágy Fery 2016.12.27 16:27:48
@Thrasea: Valószínűleg magyarul. Épeszű ember be se ül szinkronos filmre moziba, annyit nem ér az IMAX/3D parasztvakítás.

@Poszt
" meggyőződésem, hogy a mainstream Star Warsnak meg kellene maradnia a meseszerűségnél, a mágiánál, az Erő-használók jól ismert és bejáratott világánál. "

Hahó, 19 évvel vagyunk az Order 66 UTÁN. A galaxisban az a kevés jedi, aki még életben van, rejtőzködik. Erőt használni itt még azt jelenti, hogy a homlokodra tetoválsz egy célkeresztet (az Ahsoka könyv pont erről szól, hogy sokáig még arra se meri használni az Erőt, hogy egy játékban előnyre tegyen szert, amikor meg mégis használja, hogy embereket mentsen meg, egyből megpróbálja egy inkvizítor levadászni). Ilyen értelemben a jedik jelentették a reményt a galaxisban, ami a Birodalom létrejöttével és megerősödésével szinte teljesen megszűnt (egy percig ne gondolja senki, hogy a Birodalom arról szólt, hogy átírták az alkotmányban az államformát, építettek sok csillagrombolót, meg besoroztak egy csomó embert rohamosztagosnak, aztán ide-oda mentek és a jelenlétük elég volt...a túrót, kőkemény elnyomó rendszer volt, ahol a nem emberi fajok különösen rossz helyzetben voltak - nem tudom feltűnt-e, de míg a lázadók oldalán az összes filmben/sorozatban van nem egy idegen, a Birodalomnál Thrawn admirálison kívül - az ő esetében viszont pont nem jön ki jól, hogy a Disney egy tollvonással eltörölte a teljes EU-t, innen nagyon hiányzik az a részlet, hogy a chissek már a Régi Köztársaság idejében is a Sith Birodalom szövetségesei voltak - mindenki ember, a háttéranyagokban pedig elég egyértelműen le van írva, hogy mennyire durva volt a helyzet, a lázadók nem a demokráciáért harcoltak, hanem az elnyomás ellen), az a kevés lázadó meg azzal küzd, amivel tud: szabotázs, orgyilkosság, kémkedés, sőt, először nyíltan ebben a filmben támadták meg a Birodalmat. Luke felbukkanása ad az egésznek egy új lökést, ami végül Palpatine halálához és a Birodalom "bukásához" vezet (idézőjel az Új Rend miatt, végülis nem bukott meg, csak meggyengült).
Az HBO sorozatai közül nemcsak a Westworld hagyja ki a következő évet, de ha lesz is harmadik Aranyélet évad, akkor azt csak 2018-ban mutatják be. A bejelentés valószínűleg csak formaság és nem kell rá túl sokat várni. Viszont most jó időre elköszönünk a Miklósi családtól és mivel mindenki…..
Múlt héten nem jelentkeztünk Aranyélet kibeszélővel, most viszont pótoljuk a lemaradást és egyben tárgyaljuk ki a második évad 5. és 6. epizódjának eseményeit. Spoilerek a tovább mögött...
Yobbágy Fery 2016.12.08 07:54:35
Yobbágy Fery 2016.12.08 08:46:03
@szociál: Miért lenne spoiler? Filmekről se szabad beszélni addig, amíg ki nem adják DVD-n, mert hátha valaki túl smucig volt ahhoz, hogy kipengesse a mozijegy árát és inkább letorrentezné?
Most komolyan, nálunk is olyan szerzői jogvédelmi szabályozás és több millió dolláros perek kellenének pár mp3 miatt, mint az USA-ban, hogy megtanuljuk végre tisztelni mások munkáját?
A TNT pilotot rendelt az elképesztően idióta magyar alcímmel ellátott Snowpiercer című pompás scifiből (tessék, Túlélők viadala, ez lett), mi meg már most elkezdtünk drukkolni, hogy össze is jöjjön a dolog. A pilot Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), Marty Adelstein (Teen Wolf)…..
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
Yobbágy Fery 2016.11.02 22:51:37
@Hassan0926: Az Olaszországba Medve sajt és Nescaffe (sic!) kimaradt, vagy a Németországba Palóc sör (szigorúan igényes műanyag palackban), pedig az is röhej.
Kár, hogy olyan nincs, aki Franciaországban él, oda tuti a Tihany camembert-t, meg az egri bikavért kell vinni.

Engem is érdekelne, hogy mi a foglalkozása ezeknek a külhonba szakadt hazánkfiainak, illetve hogy milyen körülmények közül mentek ki.