Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gat_o

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A változatosság kedvéért Zita mai írása elé nem én, hanem a szerző maga írja a bevezetőt. Tanulságos lesz ez is, mint maga az írás (amiről előzetesen csak annyit, hogy érdemes kitartóan végigolvasni)...
Nem vagyok a kvóták és egyéb – nem, faj, bőrszín, vallás, világnézet stb. szerinti – megkülönböztetéseken alapuló numerus claususok híve, nagyon nem. De a kirívó társadalmi aránytalanságoké sem. A magyar parlament női képviselőinek nemzetközi viszonylatban…..
Az utóbbi években feltűnően megváltozott az emberek közötti kapcsolat. Közönyösek lettünk egymás iránt. Ez a jelenség manapság már nem csak a városokban figyelhető meg, hanem a kisebb településeken is. Korábban a falusi emberek közvetlenebbek, segítőkészebbek voltak egymás…..
Az érett személyiség jellemzői Sokféle követelmény fogalmazódott meg a szakirodalomban az érett személyiség jellemzőinek meghatározására, amelyek az alábbiak szerint rendszerezhetők.1.    Problémára hangolt legyen, azaz ne másoktól várjon segítséget és ne meneküljön a…..
Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság   "Nagy pszichológiai vizsgálat eredménye szerint a maximálisan beszabályozott családból ugyanannyi deviáns, antiszociális, neurotikus gyerek kerül ki, mint a teljesen szabadon hagyó családból. A többé-kevésbé egészségesek középről…..
  Szendi Gábor: Szó-mágia    Megjelent:    Origo Női lapozó 2005 dec. 19.     Isten ments, hogy nyelvészeti fejtegetésekbe kezdjek a nyelv kialakulásáról, a mélystruktúráról, vagy egyéb magasztos témákról. Most a gyakorló…..
Érdekes  téma,  és  szerintem  nagyban  hozzájárul a  lelki  békéhez is. Asszertivitás művészete: Asszertív jogok listája//WHO (Alberti és Emmons, 1974) Gondolatébresztőnek álljon itt az asszertív jogok listája, melyben szakemberek állították össze az emberi…..
Gat_o 2012.06.25 16:54:31