Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuloppal

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Rakéta a Szovjetunió űrtechnológiáját hozta el otthonainkba. Mint a legtöbb orosz (szovjet) műremek, olcsó és strapabíró volt, mai napig szép számmal találhatunk működő készüléket a különféle hirdetési oldalakon, sőt, ha valakinek alkatrészre volna szüksége, az is…..
A fejlett világ országai megújuló energiából igyekeznek fedezni szükségleteik minél nagyobb részét. 2010-ben például az Európa Unióban újonnan létrehozott erőművek 40,3%-a megújulóval üzemel. Eközben Magyarország egy óriáskapacitású földgáz-tüzelésű erőművet…..
fuloppal 2015.03.01 21:50:39
Érdekes olvasni, hogy a cikk írója a geotermikus megújuló erőműveket használná. 2 évig dolgoztam geotermikus fűtésrendszerek kiépítésében. Egy normál fűtésrendszer árának minimum 5x-e, ezen kívül, hogy konkrétan beszéljek, a lényege egy fordított hűtőszekrény, ez a hőszivattyú aminek átlag ára 2 és 5 millió Forint, induló áramfelvétel igénye 3 x 24 amper. A föld alatt kering a fagyállós víz, ami a fúrt kutak szondáján megy át, itt felvesz a víz pár fokot, nem viccelek ilyen 8 - 10 fokos vizek mennek be a lakásba, ahol ez a hőszivattyú összegyűjti és összeadja a hőt.

Namár most el tudja képzelni valaki mennyi áramot zabál egy ilyen gép? A gatyáját ráköltené egy átlag ember. Ezért nem érdemes erőművet építeni belőle.

A napelemeket egyszerűen leírhatjuk, hogy 15-20 év alatt ki lehet őket dobni és erősen mérgező, maróés vegyi-pusztító alkatrészeket tartalmaz amit az atomerőművek huladékaival azonos helyen kell(ene) tárolni.

A szélerőművek elterjedt példányai pedig a légmozgást rendkívül befolyásolják.

De ez nem azt jelenti, hogy nem jó... Hiszen vannak már sokkal hatékonyabb szélerőművek.

Szóval az eddig kifejlesztett ésmegújuló eneriaforrások mindegyike vakvágány vagy beleszól a természet rendjébe. Ugyanolyan káros mint a többi.

Soha nem értettem, ha a nap fölös hőt termel az óceánban ami utána hurrikánként csap le és szintén káros, miért a föld alatt turkálunk, ennyi pénzből miért nem építenek a nagyok óceán-kollektorokat ahol helyben termelnék is az áramot például?
Ezt miért nem veti fel senki? Hiszen ezzel nagy nyereséget tudnának beszedni az energiát eladó cégek és segítenénk is a környezetet. Ha már hőt vonunk ki szondákkal, akkor miért nem a sarkkörök körül és akkor segítenénk a visszafagyasztást például?

Ezek csak az én ötleteim, de ha hasznosnak találja valaki, adja tovább ne csak én papoljak róla.
Az ATV Hírvita c. műsorában DopeMan és Csintalan Sándor vitatkozott az országgyűlési választások kimeneteléről. Az egyiknek voltak érvei, a másik csak mellébeszélt.... ..
fuloppal 2014.04.02 08:56:13
@Tamás Berki: ezt a nincs lehetőségünk, nincs munka szöveget ne nekünk adjátok már be akik itthon élünk! Aki akar kap munkát, én amióta dolgozok mindig volt 2 munkahelyem, de sokszor 4-5 munkahely közül is válogathattam pedig nincs diplomám se nagy szakmám! De nincs az a pénz amiért én kimennék egy angol Mekibe szart pucolni! Szerencsétlen verebek vagytok, mind kalandvágyó csőcselékek akik leléptek, és sír a szátok, hogy elmenekültetek :)
És nem kell a tanmese, gyerekkoromban Németországban nőttem fel, anyaynelvi szinten beszélem mindkét nyelvet, lehetőségem lenne, de szeretek itthon lenni. És nem azért mentetek ki mert menekülni kell, egyszerűen azért mert lehet! Miért nem Ukrajnába vagy Romániába mentek dolgozni??? Ja mert ott is kommunizmus volt fél évszázadig ahhaa.....
Akkor meg, tessék Kádár apátoknak meg Hornak megköszönni az eladott országot!!
Dopeman, neked is akartam valamit írni de felesleges.... Ugyanúgy a kutyát nem érdekli a politizálásod, mint a mekegő kiégett rappelésed!
Nyaljátok meg Loryval együtt a lehúzkodós hitgyülis ATV-sek farkát!