Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miremi (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Mt! 2011. adóigazolásom kézhezvétele után döbbentem vettem észre, hogy a megfizetendő adótartozásom 99.340 Ft.Nem egyéni vállalkozó vagyok, hanem munkavállaló, akinek a munkáltatója készíti havonta bérszámfejtését, ezért úgy gondoltam, hogy joggal bizakodhatok…..
Miremi (törölt) 2012.04.16 11:40:44
"mivel az év végi jutalék kifizetések miatt megemelkedett a fizetésem"

Szerintem nincs a bérszámfejtővel semmi baj. Honnan a bánatban tudthatta volna év elején, hogy a posztolónak év végén megemelkedik majd a jövedelme? Amikor év elején nyilatkozott valaki, hogy kéri-e évközben, vagy sem, akkor ha a bérszámfejtőt meg is kérdezte, hogy szerinte mi legyen, az egy irányadó adat (az akkori bér mértékét feltételezve onnantól év végéig), az akkori aktuális bérre. Ha évközben megemelkedik a delikvens fizetése, vagy jutalmat kap, bónuszt, stb, - akkor az mind felboríthatja, átléphet olyan sávba, hogy mégsem jár majd. Ez nem a bérszámfejtő hibája, a bérszámfejtő nem látnok, hanem egy ügyintéző, a béremelesékről, egyéb kifizetésekről sem ő dönt, hanem a főnökség.

Sőt, akkor is jogtalanul lehetett igénybe venni évközben az adójóváírást, ha valakinek olyan jövedelme, egyéb bevétele keletkezik, ami az adott munkahelyén kívüli, amire aktuális munkáltatója nem lát rá, de az abóbevallásban majd a delikvensnek azt is szerepeltetni kell. Az szintén nem a bérszámfejtő hibája, ha ilyenek miatt valaki majd vissza fizetheti az egész adójóváírást.

A bérszámfejtő nem látnok, nem lát rá az aktuális munkahelyen kívüli egyéb adóköteles bevételekre, és nem tudhatja egy évvel előre, hogy évközben, vagy év végén valakinek fog-e, vagy sem emelkedni a bére.Azt a munkahelyi főnökök, stb. döntik el, hogy valaki kap-e majd, vagy sem bónuszt.

A leírtak alapján, nekem nem tűnik úgy, hogy hibázott volna a bérszámfejtő. A posztólónak is meg lett volna a lehetősége, mégsem kérje az adójóváírást (max. ha mégis jár, utólag megkapja). Nagyon sokan inkább ez utóbbi lehetőséget választották alaból, mert nem látnokok, ám később jól jön nekik egy összegben. Amolyan nyaralási pénként, stb néztek rá :)
Fodor Gábor A hozományvadász 2012.04.13 09:13:00
Az oly gyakran emlegetett kifejezetten Magyarországra jellemző problémák közül számos leírható a hazánkban húzódó, hosszú múltra visszatekintő törésvonalakkal. Kelet- és Nyugat-Magyarország, főváros és vidék, meggazdagodók és elszegényedők, jobb- és baloldal, nyugatias…..
Miremi (törölt) 2012.04.13 14:54:00
@nu pagagyí:

"Akkor még tudták, mik az EU elvárásai a jogrenddel kapcsolatban. Érdekes, hogy mára sikerült elfelejteniük"

Érdekes az is, hogy a "Brüsszel nem diktál" szavakkal harsogta tele OV a kozmoszát a nem is távoli múltban. Ám nem világos pontosan mi is volt ezzel az igazi célja. Mert ha mezei állampolgárként is tudom, hogy az európai jog felette áll a tagállam saját jogának, pontosabban, laikusan fogalmazva, az európai úniós jogrenddel ellentétes jogot a tagország nem hozhat, azzal összhangban kell lennie a tagországok saját jogának is, - akkor nagyon meglepődnék, hogy OV ezt ne tudná. Ennyire nem lehet hülye, így csak rettenetesen elszomorít, ha totálisan hülyének nézi a polgárokat...
Miremi (törölt) 2012.04.13 15:23:14
"Maga választ köztársasági elnököt, akit határidőre megnevez frakciójának, ahol a döntését természetesen elfogadják."

Schmitt előtti köztársasági elnökök döntései lehettek szimpatikusak, vagy sem, ám köztiszteletben álló személyek voltak. Szerintem az ő korukban még senki sem gondolta, hogy lesz egy olyan köztársasági elnök, akit annyira tiszteleben tart a nép, hogy kiérdemli a Nemzet tolla, Skiccpali, stb jelzőket.

Tulajdonképpen ha nem az ország sorsa forogna rajta, és közvetlen nem a mi bőrünkre menne a vásár, akkor ezt a politikai bohóckodás korszakát kifejezetten viccesnek is lehetne tartani. Hát mi lenne nélkülünk, Plagi bá mellett Viki király, Lézer Jani, Kiflicsücsök Gabika nélkül?

Nagyon kíváncsian váom, ki lesz az új Nemzet tolla II. Mert ötletei lehetnek a királynak, hogy ki legyen, de a legfőbb közjogi méltóság poszt udvari bohóc szintre degradálása után, roppant érdekel, hogy ki lesz az, aki arcán olyan vastag abőr, hogy nem sül le, ha képét adja ehhez az újabb paprikajancsi pozícióhoz.
Mert Schmittre még lehet azt mondani, volt annyira naív, hogy nem tudta mi vár rá, nem gondolta volna, hogy Nemzet tollaként fogják csúfolni. No de ki lesz az a következő figura, aki mindezek tükrében beköltözik a Sándor palotába?

Mert az egyértelmű, hogy csak olyan ülhet ott, akit a király kinevez. No de, ki az, aki ezek után önként és dalolva elvállalná a király kinevezését? Vagy mivel lesz zsarolható, mivel sakkban tartható a király által, hogy odaüljön?
Miremi (törölt) 2012.04.13 15:35:20
@nu pagagyí:

Szerintem a király egy nagy játékos. Pontosan tisztában van vele, hogy mik az európai játékszabályok, ám arra apellál, hogy a nép egy része nem lát át a szitán, így ő nyugodtan játsza a hülyét.

Orbán olyan átlátszó, mint a nappali ablakom függöny nélkül. Ám, sajnos azt még nem látom át, mire föl a félrevezetés taktikája, ebből miért gondolja úgy, hogy előnyt kovácsolhat, -akár magának, akár az országnak?

A kínai barátai is tuttira tudják, hogy Orbán bóvli...

Ráadásul, nem csak arról van szó, hogy újjat húz Brüsszellel. Korábban olvastam valahol, hogy az IMF-ben az USA, Kanada, Ausztrália és Japán mindig tömbben, egyetértésben szavaz. Azaz, ha fikuszt szándékozna mutatni "Európa" mellett az USA-nak is, akkor hazánk akár jól a földre ülhetne. Csak sajnos annak a levét mi, a lakosság írdatlanul meginnánk...

Miért akar kiszakadni Orbán abból a kultúrkörből, (poltikai, gazdasági értelemben is), ahova manapság tartozik az ország? Miért teszi kockára azt is, hogy elszigetelődünk másoktól? Ez neki is sz@r lenne, mert hazai politikai "hatalmának" is azonnal lőttek akkor. Na mind1, kis ember vagyok én ehhez... Addig jó, míg a határok nincsenek lezárva...
Az biztos: jön a tranzakciós adó, de hogy milyen formában arról csak sejtéseink vannak. Az Origo információi szerint - ahogy azt tegnap mi is megírtuk - a kormány egy olyan megoldást vezetne be, ami azokat a pénzügyi műveleteket adóztatná meg, amelyet a lakosság és a termelő…..
Tobin-adó: James Tobin közgazdászról nevezték el, aki ötletével akkor állt elő, amikor 1971-ben az Egyesült Államok felfüggesztette a dollár árfolyamának az aranyéhoz kötését. Tobin eredetileg csak a devizaügyleteket terhelte volna meg, azért, hogy mérsékelje a spekulációt…..
Miremi (törölt) 2012.04.12 16:19:28
Hazánkban a bankok is túl sok folyószámlavezetési díjat, kp felvételi díjat, stb. tudnak felszámítani.

Nálunk bankszámlára érkezik a jövedelem, folyószámláról fizetjük az összes rezsit, mobilszámlákat, lakástörlesztést, lakásbiztosítást, cascót, kötelezőt, újságelőfizetést, stb, neten is szoktunk vásárolni, néha kp-re is szükség van, (pl. piacon nem lehet kártyával fizetni), muszáj kp-t is kivenni.

Ha fentieket mind megadóztatnák, az húsba vágó lenne nekünk. Nos, Matolcsy nagy tévedésben van, ha azt hiszi, hogy ha ilyen jellegű, lakossági napi banki tranzakciókat érintő új adót bevezetne, akkor nem nyitnék külföldi banknál internet bankot, és továbbra is hazai bankszámláról intéznénk az utalásainkat. Ám, a megtakarítási számlám is külföldi banknál helyezném el. És gyakorlatilag mindegy, hogy Ausztriában, szlovénoknál, Szlovákiában, románoknál, horvátoknál, szerbeknék keresnék bankot. Bármelyik megfelelne, kivéve a hazai...

Sőt, ha a bankszámlával nem rendelkező nyugyíjasok sárga csekkes befizetéseit is adóztatnák, akkor a nyugdíjasok ezentúl nem a postára mennének, hanem közvetlenül a közműszolgáltatók ügyfélszolgálatára fizetnék be a tartozásukat. Feleslegesen sok ügyfélforgalmat generálna, (és akár még a tömegközlekedést is ellehetetleníti, még inkább zsúfoltság lenne, mert eddig összeszedte a csekkjeit és elment egyszer a postára, eztán meg keresztül kasul utazgatnának, hogy az összes közműcég ügyfélszolgálatának pénztárába külön eljussanak).

Aki a fizetésének egy részét zsebbe kapja, ők pedig még inkább nem lennének érdekeltek, hogy a teljes bérük legálisan érkezzen meg.

Ha a felsorolást jól nézem, akkor gyakorlatilag az összes tranzakciót adóztatnák, kivéve a kártyás vásárlásokat. Nos, ha a kp felvételt adóztatnák, akkor lényegében a vásárlások jelentős része meg inkább eltolódna a hiperekbe. A piacosok lehúzhatnák a rolót, hiszen ott csak kp-ben lehet fizetni (és a kp kivétel pénzbe kerül, nem fogják kivenni a bankból azért, hogy kp-ben vásárolhassanak). A kártyás fizetési lehetőséggel nem rendelkező kisboltok is, kisebb ruha üzletek, stb. Ezzel a kiskereskedők is szívnának, forgalmuk jelentős visszaesésével.
Valami szörnyű áporodott, állott, és poshadt szaga van mindennek, amit ez a kormány művel. Nem patinás ez az egész, hanem áporodottan múlt század eleji. Muzeális darab leszünk Európában.Azt, hogy ebben az országában komoly bajok vannak a pénzügyi kultúrával - pontosabban annak…..
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
A Jobbiknak három kártyája van, ezt kevergetik szorgalmasan: zsidók, cigányok, melegek. Teljesen felesleges elmagyarázni nekik, hogy milyen magyarországi és Európai Uniós alapjogokat sért ez az agyszüleményük, amit "T/6721 Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása…..
Miremi (törölt) 2012.04.11 17:49:18
"...arra a következtetésre jutottak, hogy a homoszexualitás okait a születés előtti körülményekben kell keresni: feltételezésük szerint az első fiúgyermek születése után az anyában olyan "memória" alakulhat ki, amely hatással lehet a következő fiúgyermek fejlődésére is. Bogaert és munkatársai arra a jelenségre alapozzák elméletüket, hogy a női test a fiú magzatot bizonyos esetekben képes "idegenként" kezelni, aminek hatására antitesteket termelhet ellene. Ha valóban így történik, akkor minél több fiút szül az anya, annál több antitest fog termelődni, ami befolyásolhatja a magzati agy fejlődését, ezáltal pedig a szexuális orientáció kialakulását, azonban a folyamat pontos mechanizmusa még nem tisztázott.

Nyilvánvaló, hogy a kérdés eldöntéséhez további kutatásokra van szükség, de Bogaert szerint a jelenlegi vizsgálatok eredményei alapján annyit már mindenképpen le lehet szögezni, hogy a biológiai tényezőknek sokkal nagyobb szerep jut a férfiak homoszexuális orientációjának kialakulásában, mint a szociális faktoroknak. A homoszexualitás kialakulását befolyásoló genetikai tényezőkről korábbi anyagunkban olvashatnak bővebben.

Az eredeti beszámoló a Proceedings of The National Academy of Sciences c. folyóiratban jelent meg."
Forrás:
egeszseg.origo.hu/cikk/0626/006722/mar_az_anyamehben_1.htm

Ha ez így van, akkor a jobbik olyan dolgot büntetne, ami már az anyaméhen belül eldől. Így nagyon súlyos emberi jogi kérdéseket vetne fel, ha büntetnék a homoszexuálisokat.