Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joterv.hu

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan rég legjobb barátom Szlovéniában járt, ahonnan küldött nekem néhány képet a világ legidősebb szőlőtőkéjéről, amely már több mint 400 éves. A matuzsálem egész pontosan Maribor városában, a Dráva partján található, és valamikor az 1500-as években telepítették egy épület tövébe (mely…..
Sokan kíváncsiak arra, hogy milyen is a napi élet a farmon? Ahogy Öreg Isti énekelte egykoron Pisti gyermekeinek (talán Pisti ezt hitte el és ezért ment Afrikába?): „Afrikában gyönyörű az élet, ott ahol a nyam-nyam négerek élnek!”. Hát itt nyam-nyam négerek nincsenek, csak bemba barátaink, de az…..
joterv.hu 2018.05.29 17:29:41
@joterv.hu: 2018.05.29. 15:56:05

Abban a fehér humuszmentes homokban nem csoda, hogy nem nő a paprika, talán ha NEM égetnétek el a humuszt, hanem ledarálnátok és gazdagítanátok a földet vele, csoda történne a paprikával is..
Igaz, még csak alig néhány napja gyalogolunk a télben, de a reggeli keserves hideg már jócskán megkeseríti a mindennapokat. Az éppen kialakulóban lévő latyakról nem is beszélve. Jó hír azonban, hogy nem kell más földrészre utaznia annak, aki maga mögött hagyná a telet. A lenti csárt Európa Top 10…..
joterv.hu 2017.12.04 19:14:33
Ugyan most kínainak titulálják, gyerekkoromban a magról kelő változata mindennapos volt a szőlőkben. Az eredetmese úgy is kezdődhetne: mikor Kínában fellángolt a boxer lázadás a magyar tengerészek köpködték szét a laposbarack magokat, a szorgalmas kínaiak fákat neveltek…..
joterv.hu 2017.01.13 00:20:33
Nem akarlak elkeseríteni, de amit nyáron a Tesco-ban megvehetsz laposbarack, annak semmi köze a Magyarországon megvásárolható gyümölcsfa fajtákhoz.

Ezek spanyol származású és termelésű fajták.
A nemesítő:
www.proseplan.com/catalogo-de-plantas/?lang=en
Csak termelőknek és csak 100 db csemetén felül árulnak. Tervezek behozni, már aláírtam egy szerződést velük ezzel kapcsolatban. Hoztam is tavaly párat, most tesztelem, hogy bírják a -20 fokot..
joterv.hu 2017.09.29 14:56:48
@nomad: Nem repedtek ki?
Magyarországon a világos árnyalatok a legkedveltebbek a házaknál, feljövőben vannak a földszínek és olcsóbban lehet eladni egy narancsos-citromos külsejű ingatlant, mint egy kakaós vagy mogyorósat...
joterv.hu 2017.05.10 13:15:06
  Újabb energetikai szakember a Fidesz padsoraiban. L. Simon László után - aki szerint a napenergia azért nem megoldás mert éjszaka is ég a villany - Lázár Jánosnak sikerült olyat mondani, amitől egy kisiskolás is lefordult a székről.    De mondott mást is. Az orosz hitelből épülő Paks2 szerinte…..
Lebetonozott, kalodába zárt zöldellő fa Rákospalotán A képen látható fa, és a régi (talán az 1985-ben megszűnt 10-es villamoshoz tartozó) felsővezeték-tartó oszlop valamikor évtizedekkel ezelőtt bútorozhattak össze a XV. kerületi Széchenyi téren, hogy aztán később…..
Nem Art Decor Házat szalmából? 2012.09.16 10:47:27
Nyár végén jellegzetes és szinte képzőművészeti alkotásnak hat a tájban elszórt göngyölt szalmabálák látványa. Talán kevesen tudják, hogy ez az anyag építkezésre is alkalmas. Hogy miképpen? Kiss Renáta összefoglalja nekünk, sőt egy tanfolyamra is invitál, ahol mindez…..
Az engedélyköteles építési terveket januártól alapvetően nem személyesen vagy postán, hanem elektronikus úton küldhetjük be. Aki azt hiszi, hogy ez magyarul beszkennelt tervek e-mailezését jelenti, az téved: az ügyintézés sokkal jobban fog hasonlítani egy közösségi oldalra,…..