Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cort Cobain

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CHIKANSPLANET Szemétkérdés 2012.04.10 15:06:00
Ma egy alapvetően társadalmi, gazdasági és energetikai tekintetben is érzékeny – és közmegítélés szerint „bűzös” – kérdéssel foglalkozunk. Ez lenne a hulladék. Merthogy szemét az van bőven. Magyarország éves kommunális hulladéktermése a lakossági, közületi és…..
Cort Cobain 2012.04.11 11:32:58
Szilvássy Mihály a már szelektált műanyaghulladék után megmaradt, szemétbányába szállítandó szemetet hasznosítja újra a működő és Fejér-megyében bárki számára megtekinthető találmányával:
www.youtube.com/watch_popup?v=k2BZXYqhK14&vq=medium
(youtube kereső--> Ház bablevesből és petpalackból)

Raklapokat, kerítésoszlopokat, szilárd árvízvédelmi gátbetéteket, stb gyártANA, ha kormányzati szinten odafigyelnénk a megoldásaira (és nem gáncsolnák el). Talán túlságosan logikus az ötlete itt a Lángoktól Öleltben. :-S Logikátlan lenne, hogy ne fából, hanem filléres, nagy teherbírású újraműanyagból legyenek az EU raklapok?

További részletek:
nonflats.weboldala.net/plastycrec/talalmertekeles.html

Még akkor is, ha a hulladékMELEGÍTÉS(!) kapcsán a legtöbbször elhangzó ellenérv a káros gázkibocsátás. Megfelelő szűrőberendezésekkel azonban ez ma már eredményesen kezelhető. És mivel a lerakás hosszú távon nem fenntartható (még az amúgy nagyon fontos depóniagáz-hasznosítás esetében sem), más megoldás nem nagyon marad. Ennyi.
Cort Cobain 2012.04.11 11:56:45
...még egy dolog mára, aztán csendben leülök egy sarokba:
www.youtube.com/watch_popup?v=0c0FKYNY0-c&vq=medium#t=2269

...és akkor a Texas méretű csendes-óceáni összesodródott szemétszigetről még nem is beszéltünk. Szomorúan gondolok ezekre minden egyes nap. Már kevésnek tartom az elméleteket.