Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaPLeX

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015-ben is láthattunk néhány horrorfilmet a hazai mozikban, ám ezek többsége (Akasztófa, A fekete ruhás nő 2., A Lazarus-hatás, Sinister 2.) nem került rá erre a listára, mivel többnyire közepes vagy kifejezetten gyenge alkotásokról van szó, amelyekhez hasonló horrorfilmek…..
Több mint 280 filmet mutattak be tavaly a magyar mozik, és mi nem panaszkodtunk a kínálatra: a változatosság gyönyörködtetett, még ha az eloszlással volt is némi problémánk – mozibarát legyen a talpán, aki mindent meg tudott nézni, amit szeretett volna! Amit nekünk sikerült,…..
HaPLeX 2016.01.02 16:55:31
@tjunior: Nincs azzal a filmmel semmi gond. Nekem is tetszett. Kétszer is megnéztem. De hogy az év legjobb filmjeinek 25-ös listáján az első helyet kapja, az erőteljes túlzás. :)
A pénteken rajtoló Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon már mi is kipipálhatjuk Alex Garland különlegesnek ígérkező sci-fijét, addig is itt van egy újabb, hangulatos kis jelenet a filmből. ..
A narráció és az aláfestő zene kissé más, líraibb hangulatot szolgáltatnak az eddig látott részletekhez képest, de ez egyáltalán nem rossz, és a képek... A KÉPEK!!! Szóval értitek: a képek mindent visznek. ..
A Pixels első előzetesét elnézve Adam Sandler sokkal jobban tenné, ha a komédiát venné komolyabban, mert az viselhetőbben áll neki, mintha a saját színészi kvalitásaival próbálja ezt tenni. Bár Chris Columbus rendezői munkássága elég vegyes képet mutat, talán bizakodhatunk a…..
Ez most vagy valami, vagy megy valahova - mondja a viccben a székely bácsi, mikor életében először lát teknősbékát, és én is hasonlóan érzek a Wachowski-testvérek életművével kapcsolatban. A minden tekintetben nagyszerű kezdetek után (Fülledtség, Mátrix) a kapcsolatunk…..
Először a lányát rabolták el, aztán őt és a feleségét, most pedig... most pedig... nem rabolnak el senkit. Vagyis de: elrabolják a felesége életét, és ő a legfőbb gyanúsított! Bryan Mills (Liam Neeson) különleges képességét arra használja, hogy tisztázza a nevét, és…..
Öregember jó gépember! UPDATE: Az osztrák tölgy a Facebook-oldalán válaszol a kérdésekre. UPDATE2: Befutott egy, khm, formás teaser plakát is az elolvasom utánra, amin Clarke művésznő – a rossz nyelvek szerint egyetlen igazán – előnyös oldalát domborítja. ..
Mint kiderült, A galaxis őrzői, azaz az idei év egyik legnagyobb sikere itthon nem jelenik meg sem BD-n, sem BD3D-n. A filmet itthon home videón forgalmazó Pro Video az imént a következő hivatalos közleményt jelentette meg facebook-oldalukon: "Tisztelt Vásárló!Ezúton szeretnénk…..
Megosztó. Nagyon szereted, nagyon utálod, vonogatod a vállad. Az már az első vélemények alapján is látszik, hogy a Csillagok között eme három hozzáállás gyakorlóit egyenlő arányban fogja képviseltetni - kb. úgy, mint utoljára a Prometheus. Az is kapott egy kibeszélő posztot,…..
HaPLeX 2014.11.09 15:19:29
@Zalaba_Ferenc: Azt én is nagyon várom. Remélem inkább 2 év lesz az mint 3 (vagy inkább 1 ! :) ).

Egyébként jó lenne tudni, hogy mely filmeket adják a 4k ready mozikban 4k formátumban, mert a Lurdy is csak facebook-ra írta ki, hogy az 1-es teremben 4k-ban adja a Csillagok között c. filmet, de a honlapjukon sehol nem tüntetik fel, hogy 4k-ról van szó, pedig én - mostantól - szívesen járnék 4k-s vetítésekre, HA tudnám, hogy az.

Sőt, most, hogy nézem, az általad említett Eurocenterben is valószínűleg adják 4k-ban a Csillagok között c. filmet, mert két vetítés van feltüntetve, de egyiknél sincs jelezve a 4k.

Ja és előző hozzászólásom javítása: Nem a Sugárban adják 4k-ban, hanem a Lurdy-ban.
Mason (Ellar Coltrane), a hat éves texasi fiú szülei (Patricia Arquette és Ethan Hawke) elváltak, nővérével (Lorelei Linklater) együtt az előbbivel él, miközben az utóbbi az útját keresi valahol a messzeségben. Az elkövetkező 12 évben négyük életét követhetjük nyomon…..
HaPLeX 2014.09.18 16:50:25
@Zalaba_Ferenc: Hát most mit rakjanak be? Ahogy a technológiai eszközöknél, itt is követték az idő múlását. És mivel akkoriban jómagam sokat hallgattam Blink-et, így jól esett, mikor meghallottam, bármennyire is más zenét hallgatok már azóta. :)
(Az nem a Blink hibája, hogy némelyik vígjáték OST szempontból kiégette. Bár én csak az Amerikai pite 2-ben hallottam utoljára azt hiszem, az meg nem ma volt.)
HaPLeX 2014.09.18 18:27:08
@katácska!: Beírod Google képkeresőbe, hogy: sundance film festival 2014 boyhood Patricia Arquette
Ezek januári képek, az azért elég friss. :)
HaPLeX 2014.09.18 20:16:20
@Zalaba_Ferenc: Hát ha kevésbé ismert zenét raknak alá, akkor meg elmarad a korszak beazonosító hatása a közönség egy részénél, ergo számukra valamivel értéktelenebb lesz a film.
Én továbbra is úgy vélem, hogy ez ugyanolyan jó választás volt, mint pl.: az Iron man 3 elején az Eifel65. Lehet nem a legjobb példa, de ott is szépen beazonosította a zene az adott korszakot, meg itt is, és elenyésző hányada volt a közönségnek, aki nem vette az adást.
Eljátszotta saját halálát, hogy visszavonulhasson, de az ex-kommandós mégsem élvezheti a békés életet: mikor egy lány segítségére siet, az orosz maffiával találja magát szemben. Az azonos címen futott kultikus tévésorozatból Antoine Fuqua készített filmet ezzel a…..
aeon flux uhd bd4k: bejelentve! 2014.09.06 09:25:00
Egyelőre nem vagyunk sokan, de érzésem szerint egyre többen meresztjük a szemünket a boltokban egyre-másra feltűnő UHD, azaz 4K-s felbontással rendelkező tévékre, viszont arra a kérdésre, hogy ezeket milyen szoftverrel lehet megetetni, a viszonteladók többnyire csak vonogatják a…..
HaPLeX 2014.09.06 10:11:55
@ungverjaland: Hát azért a "fizikai hordozó"-k közt is különbséget kell tenni. A BD ki fog halni hamar szerintem, a HDD viszont nem. Ha belegondolunk, hogy egy 50 GB-os BD lemez pl. 1000 Ft (egy normál boltban ez jellemzően inkább 2500 Ft-tól kezdődik), egy 1 TB-os 2,5" külső HDD meg pl. 18000 Ft, akkor egy kis fejszámolás után gyorsan rájön az ember, hogy akkor már inkább egy HDD, ami sokkal kisebb helyet foglal, és eleve sokkal praktikusabb. (Ha pedig a 2500 Ft-os BD lemez árat vesszük figyelembe, akkor meg aztán abszolút nem kérdéses.)

Mindezt figyelembe véve nem igazán hiszem, hogy sokáig életben maradna a 4k BD majd ha megjelenik. Főleg, ha drágább lesz mint a jelenlegi BD lemezek (márpedig az lesz).
Ez nem egy mítosz vagy szóbeszéd, hanem egy korszak vége: Adam Savage és Jamie Hyneman, az Állítólag... (Mythbusters) atyjai bejelentették, hogy egy évtizedes közös munka után elválnak az útjaik Kari Byronnal, Grant Imaharával és Tory Bellecivel. A folytatásban csupán ketten…..
Elég sokan hajtanak ugyanarra a titokzatos gömbre. Például Ronan, a világhódító harcos (Lee Pace), aki valójában Thanosnak (Josh Brolin) jelent, mint anno Loki a Bosszúállókban. Ugyanerre a mütyürkére vadászik Peter Quill, a galaxis szerte körözött tolvaj (Chris Pratt), valamint…..
HaPLeX 2014.08.16 10:54:16
@Kovács Erzsébet: Az a kegyelemdöfés a fordítók részéről. :)
HaPLeX 2014.08.16 13:19:26
@Zalaba_Ferenc: Igen, volt gond vele. Számomra úgy tűnt, hogy míg a trailer szövegét egy valamire való fordító fordította, addig a film szövegét már valami kevésbé arra érdemes fordító.
Emlékeim szerint a trailer-ben hallható "a híres törvényen kívüli" szöveget is valami sokkal bénább szövegre fordították le a filmben. Volt még pár ilyen gyenge fordítás a filmben, de igyekeztem elvonatkoztatni, és a filmre koncentrálni, így többre nem emlékszem.
HaPLeX 2014.08.16 18:07:55
@Zalaba_Ferenc: Én is élveztem a filmet így is, csak jobb lett volna, ha ezeket a fordítási "hibákat" nem követik el. Engem eléggé mellbe ütött, mikor a trailer-ből már ismert résznél a "Starlord" helyett azt hallottam, hogy "Űr-lord". Egyszerűen nem szeretem, ha ilyen angolul jól hangzó szereplőneveket lefordítanak magyarul még csak véletlenül sem jól hangzó nevekre. (Groot-nak is lehet csak azért nem fordítottak valami awesome magyar nevet, mert már érezték, hogy pl. a "faember" már nagyon-nagyon nem hangzik jól. :) )

Majd írd meg, hogy a felirat szövegéhez is ugyanezt a fordítást alkalmazták-e. :)
Majmok (majmok mindenütt!) és egy nyak nélküli félarc jellemzi a Forradalom magyar plakátját, amiről az is kiderül, hogy a majomkodás 12 éves fiúknak való. (Ugyanakkor a külföldi kritikák azt rebesgetik, hogy a nyár filmjéről van szó, bizony.) ..
Alig hat héttel a premier előtt, a filmet gyártó Warner bejelentette, hogy Andy és Lana Wachowski epikus sci-fijét az eredetileg tervezett júliusról átteszik 2015 februárjára. Az indoklásban mindössze annyi szerepel, hogy a testvérpár egyrészt még finomítani szeretne néhány…..
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
Az emberiség 2%-a egyik pillanatról a másikra eltűnik. Nincs kapcsolódási pont, nincs magyarázat, csak az itt hagyott családtagok és barátok, akiknek így vagy úgy, de meg kell birkózniuk a ténnyel. Az HBO új, június végén induló sorozata az esemény után három évvel…..
aeon flux trailer: the rover (2014) 2014.04.18 09:02:00
Most, hogy a zseniális Animal Kingdom rendezőjének új filmje hivatalosan is Cannes-i premiert kapott, az amerikai forgalmazó kiadott egy újabb ízelítőt. Mi már az előzőtől is elaléltunk, most pedig még... még... még... ..
Épp a héten készülök új számítógépet venni; elég az hozzá, hogy 2006 után kiadott PC-játékokat már meg sem próbáltam telepíteni a mostanira. És ha még azt is elárulom, hogy okostelefon hiányában az internetet használni csak otthon vagy a munkahelyemen szoktam (és a köztes…..
Tim Story nevét nézve valószínűleg a "nomen est omen" mondás legnagyobb megcsúfolása, akinek az életműve most újabb olyan filmmel gazdagodott, amelynek az egész történetét le lehet írni két sorban; és akkor már az apróbb részletekre is kitértem. Még ennél is nagyobb baj, hogy…..
Igen, tudom, volt már egy ilyen posztunk, de azóta nagyon sok minden történt: példának okáért a film megkapta a végső besorolást (12-es karika), ami nem túl sok erőszakot ígér (még ha a legújabb feltüntetni való móka-felirat pont ezt emeli ki), a másik érdekesség, hogy a…..
HaPLeX 2014.03.09 10:22:33
Emma Watson végre rájött, hogy nem áll jól neki a rövid haj. :)

@ungverjaland: Se 3D, se szinkron ... Jó hogy nem már néma filmet akarsz. :)
HaPLeX 2014.03.09 10:37:44
@ungverjaland: 2005-ben a Sin City számomra sikeresen pótolta a fekete-fehér feeling hiányát (igaz modern formában). És most ezért várom nagyon a második részt. :)

Amúgy a 3D iszonyodat megértem valamennyire, mert a filmek jó 90 százalékánál csak marketing szöveg a "háromdé", ami max. mélység érzetet ad. Ritka a kivétel, aminél tényleg ad némi pluszt (most pl. a 300 második részénél ad).

A szinkronos részben is igazat kell adjak neked, mert vannak olyan JÓ filmek, amiket már-már bűn nem eredeti nyelven nézni (pl. Drive), de ha úgy látom, hogy valami nem lesz igazán jó film, akkor inkább szinkronnal nézem. És szerintem ez a Noé se lesz olyan JÓ, felejthetetlen film, hogy feltétlen eredeti nyelven kellene megtekintenem.
HaPLeX 2014.03.09 10:54:47
@ungverjaland: Hát lehet, hogy ha mindent eleve eredeti nyelven néznék, aztán megnézném szinkronnal, akkor végleg kiábrándulnék a szinkronokból. (Gravity-n például sokat rontott volna a moziban, mert a falra mászok Sandra Bullock magyar szinkronhangjától.)
Themisztoklész (Sullivan Stapleton) 10 évvel ezelőtt végzett Dáriusz királlyal, és ezzel akaratlanul is elindította a fiát, Xerxészt (Rodrigo Santoro) az istenkirállyá válás őrületes útján, és ugye tudjuk jól, hogy annak mi lett a vége. A görög harcos most ismét szembesülhet…..