Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smancs

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a poszt eredetileg egy komment lett volna a http://goran.blog.hu/2017/03/15/alom-ovodabol_remalom oldalon, de kommentnek túl hosszú volt, így egy blogindító poszt lett belőle :)Nem a mi exmagánovinkra akarom a vizes lepedőt húzni, ezek pusztán azok a tények, amiket mi így éltünk meg... Fogd fel…..
Smancs 2017.04.14 21:08:39
jesszum :O:O

az én gyerekeim is magánoviba jártak, de ha nemvoltak, levonták a napidíjat a következő hónapban. Ha orrfolyás télen, ugyan ne hülyéskedjük már, ez egy ilyen időszak, megoldják. Könyvek, stb nem volt semmiért plusz díj. Nyáron csak kétszer egy hét leállás volt, a legtöbb táboruk eleve beleépítve az ovidíjba (csak a lovaglós hétért kellett plusz fizetni de minimálisat) Sorolhatnám. ott szerették meg az úszást, a táncot, megtanultak síelni, görkorizni, voltak kirándulásokon, volt apák napja, fotókönyv ajárndékba, á nem sorolom. mindig volt valami pozitív meglepi. És sose reklamáltak, hogy pénz... ha valaki kicsit esetleg megúszott, kapott haladékot, (volt közben válás , és semmi gondot nem csinált az óvoda, később fizettek akkor a szülők végül), és minden gyerek egyenlő bánásmódott kapott, nem csak a híres embereké.
viszont volt aki a szomszédos magánoviból menekült át ide, amiről hasonlókat mesélt, mint ez a bejegyzés...
Persze a mi ovinkba mindig várólista volt. A nagyobbal átadta egy helyet az ismerős, mikor költözött, a kicsit meg egyből felvetettük már előre mint tesót. (a csoportja majdnem teljesen be is telt a tesókkal).

alapvetően nem a pénz nem pénz a különbség az ovik közt. hanem a hozzáállás. az nem a pénzen múlik. nálunk pl lehetett késni, volt napirend, ha pl lekéstük a reggeleit véletlen, akkor telefonáltak, hogy minden ok e, és ha mondjuk valahol útközben csak elakadtunk, akkor tesznek félre a gyerekeknek a reggeliből, ne csak a tízórai legyen az első kaja (ami mindig mindenféle gyümölcs tavasszal ősszel nyáron tele idénygyümölcsökkel, nagyon jól rákapatták mindkettőt, mert ott is ezt látták, itthon is). ha nem volt éhes mégse, akkor pedig délután becsomagolva megkapta, kérni se kellett.

tényleg elmondhatatlan könnyebbség volt az életünkben, hogy minden beépítve a foglalkozásokba, semmire se szedtek külön pénzeket, nem kellett ilyen nap olyannapra figyelni. a gyerekek állandóan meséltek ez volt az volt. ..Szóval boldog ovisévek. (a legutolsó félév nem volt csak a kicsivel ilyen, ovónők költöztek el és aki helyettük jött.... na no komment. de a társaság miatt mindenki kihúzta a félévet. nekünk suli lett utána, van aki otthagyta őket, aztán találtak ismét jó ovónéniket, és visszaállt a rendszer, most megint várólistájuk van . szóval ez a pedagógusokon múlik, meg a vezetésen)

nos ilyen is lehet egy ovi. álom, vagy rémálom. de ha nem álom, és van választás, menni kell az tuti.
  Eszter néni nyugdíjhoz közeli, elismert pedagógus. 35 éve van a pályán, az idei tanévben kis elsősöket kapott, az utolsó osztályát, akinek negyedikig ő lesz az osztályfőnöke. Írisz szülei azért választották az iskolát, ahol Eszter néni tanít, mert itt emelt óraszámban tanulhat idegen nyelvet a…..
Smancs 2016.05.15 16:10:23
@moRtiZ: olvasott is?? ELSŐS kislányról volt szó, második héten történt a dolog.

Komolyan, elsőben mit tudnak a max 8 éves gyerekek amit egy felnőtt olyan egetrengetően nagy pofátlanságnak vehet?? sokan hat és félévesen kezdik a sulit még most is. Felteszi a kérdését, a tanár meg megsértődik, megszégyenít, mert hogy jön ehhez a gyerek. Bele se gondol, a gyerek fejébe, hogy amíg nem ismeri addig nem tudja vele hogy viselkedhet, hogy a gyerekek ennyi idősen még a mintából tanulnak. Ha a tanítónéni kiabál egyik fele félni fog, a másik fele visszakiabál. Ha a tanítónéni kipécéz, demonstrál, stb, akkor ezt egymás közt is levetítik, vagy hazaviszik a kistesónak... Áh, az egész borzasztó. És igenis tele a pálya alkalmatlanokkal. Nulla pszichológiai módszertannal kapnak diplomát a tanítók. Evvan, megvan az eredménye.
Smancs 2016.05.15 16:10:34
@Lhampion: ha változik a világ, amit biza a felnőttek változtattak meg mindig is, akkor az oktatásnak ALKALMAZKODNIA kell. Ennyi. Ha a gyerekek mozgékonyabbak, akkor ahhoz, ha más technikákkal taníthatóak ahhoz. Mert csak így lehet célt érni.

A világ folyamatosan változik, ezt akár tudomásul veszik a tanárok, akár nem. Nem lehet példálózni a de 30 éve vagyok a pályánnal. Mert minden csapat gyerek másmilyen, más dinamikával a csoportban. Még azonos korosztályban sem lehet ugyanúgy bánni két osztállyal. Amelyik tanár ezt nem tudja, és várja az egyengyereket, az pályalakalmatlan.
Hétfőn a gyerekek nem mennek iskolába. Fontos értekezlete lesz a tanároknak. Pöcsölni fognak. Egészen pontosan PÖCS-ölni. A PÖCS a Pedagógusi Önértékelő Csoportnak vagy mifenének a rövidítése. A lényeg, hogy a megnyomorított és szétzilált iskolákban robotoló pedagógusokat…..
Smancs 2015.10.11 23:17:07
@becsoccsent: ha a tanarok sughak le a pisa teszt kitolteset akkor megnsgyonb van mint gondoljuk... mert ha ok us csak ennyit tudnak, mit varunk??? (Remelem erzodik a sirvarohogos ironia)
Smancs 2015.10.12 05:45:39
@monddazigazatmar: most direkt provokalni probalsz vagy alapbol nem vagy tisztaban a tanitas modszertani alapjaival? (Pedig csak kozan paraszti esz kene hozza...)
A peldadra : mindenki megtanulja vegig a verset. Pont az a lenyege hogy aki ket olvasasra megjegyzi annak igy lesz ideje finomitani a dolgot mig segit annak akinek pl szazszor el kell mondani ,olvasni hogy megragadjon.
Mindig lesznek akik jobban ill kevesbe jobban tudnak vmit. De ha a joltudok rakenyszerulnek a tudasuk atadhatova tetelere avval elmelyul a tudasuk, es azok is kapnak a tudasbol akik enelkul a plusz nelkul teljesen lemaradnanak.

Ez mar kicsiben is igy mukodik. Es mivel van iskolan kivuli elet is evvel akinek van ra affinitasa megtobb tudas megszerzesere sarkallhato, hiszen minel tobbet sokszinubben tud vmit valaki annal megoldhatobb az atadas.
Smancs 2015.10.12 11:48:12
@monddazigazatmar: miert kevered bele a versenysportot az alapkepzesbe??? Ne mosd mar ossze!!! Facepalm.... olyanokat csusztatsz folyamatosan hogy ihaj.

Nem egyetemrol vagy elsportrol beszelunk. Hanem az alapoktatasrol.
Sergei Guriev, a párizsi Sciences Po közgazdászprofesszora és Daniel Treisman, az UCLA politikaitudományi professzora közös tanulmányában egy új hatalomgyakorlási modell alapjait írták le, melyet ők egyszerűen új autoritarizmusnak neveztek el. Ennek lényege, hogy a társadalom…..
Smancs 2015.06.16 21:48:28
@Brix: na ennyi. tökéletes összefoglalás. egy az egyben ez a véleményem nekem is. Fene az egészbe, pedig olyan jó amúgy a klíma ebben a nyüves kárpát medencében.
Országszerte egyre több helyen és hangosabban tiltakoznak a szülők a gimnáziumi képzés szétverése kapcsán, és most úgy fest, hogy már más ellenzéki pártok is kezdenek mozogni az ügyben, miközben a Fidesz még mindig terel és félrebeszél. A múlt héten kigyűjtöttem, hogy…..
Smancs 2015.06.09 16:00:55
@kalbász: a szakemberhiányt legfőképp az generálja, hogy egyáltalán nincs szakképzés csak papíron. Szakmát tanulni lehet érettségivel is. Illetve lehetne ha lenne képzés.

Mennének fiatalok szerelőnek, víz, gáz, villany, autó, minden. sokakat érdekel. egyszerúűen bemennek a suliba, és NINCS TANÁR!! le van papirozva az óra, és egyáltalán nincs gyakorlati képzés... Így aztán aki akar vmit, az otthagyja a szakmunkást, szakközepet, és átmegy inkább akár esti gimibe, mert ott legalább egy érettségit meg tudnak csinálni, És közben mondjuk mester mellett tanulni, akinek sikerül.

szép szép amit mondasz, csak humbuk. mert a valóság ez. csak papíron van szakmai képzés. azért nem engedik oda a gyerekeiket a szülők. Melegedni otthon is lehet.
Az Arrow óta visszatért a bizalmam a CW sorozatai iránt, és ugyan az idei kínálatból nálam kettővel is mellé lőttek (Star-Crossed és Tomorrow People), de csak hangyafasznyival, annyi meg belefér, meg eleve nem én vagyok a célközönség. A The Originals már egy fokkal jobban…..
  Idén még nem is voltam a hendin, de most jött a hír az érdi futónagykövettől, Temesi Pannitól, hogy aki még idén nevez, az az 1500 forintért a teljes jövő évre is nevez, úgyhogy kaptam az alkalmon, és szóltam Lemúr Mikinek, hogy menjünk mi is. Ő mindig azt mondja, hogy öt…..
Lonely Life Ha tartós a magány 2012.09.22 19:01:17
Ha minden szándékunk és próbálkozásunk ellenére nem sikerül barátnőt találni huzamosabb ideig, erőt vehet rajtunk a pesszimizmus. A kielégítetlenség hosszú távon feszültséget szül. Ennek levezetésére, legyen szó férfiakról vagy nőkről, marad önmagunk megszeretése. Hiszen…..
A CIA és az MK-Ultra   A tudatmódosítás, vagyis az emberek manipulációjára irányuló törekvések csúcspontját egyértelműen az 50-es 60-as években elindult kísérletsorozat jelentette. A kutatásokat különböző állami ügynökségek hajtották végre, de a legfőbb…..
TOP 5 alulértékelt színész Hollywoodban A blog indítása a leginkább túlértékelt színészek felsorolásával kezdődött, hogy is nézne ki, ha nem mutatnám be a szerintem legkevésbé elismerteket? Ők azok akik lehet, hogy kaptak ugyan díjakat és szerepeltek híres és nagy…..
Kirsty Mitchell az Anglia kertjeként emlegetett Kent megyében nőtt fel. Édesanyja irodalomtanár volt és megszállott mesemondó, ami a későbbi képzőművész, fotós, jelmeztervező és művészettörténész életútját is jelentősen befolyásolta. Csaknem felnőttkoráig mesélt minden…..
A morgás joga Pénz a madzagon 2012.07.13 16:03:00
Orbán Viktor jelentős béremelést ígér a közalkalmazottaknak. "Ha sikerül a munkahelyvédelmi akcióterv, megkezdhetjük az erőteljesebb béremelések időszakát is" (Orbán Viktor,  Hír TV) Mi is a gond ezzel a sokak szívét nagyon is melengető kijelentéssel? Az, hogy nem mind…..
Van az úgy,hogy hazudnunk kell. Bár ugye sose kell,de ha nem tesszük, akkor magunknak ártunk vagy a szeretteinknek.és ha ez az ártásfoka közvetlen veszélyeztetést jelent. akkor mégiscsak hazudni kell. az élet mindenek felett.Mert élni jó.És mert nem adom az élet…..
Smancs 2012.04.15 14:32:58
Smancs 2012.04.15 14:56:18
@L'/Atalante: és írásos bizonyítékokat is hamisítasz a saját valóságod érdekében? komolyan megint zártra akarsz kerülni? mert csak akkor nem vagy felelős, ha dilisnek vall egy szakértő.. akkor meg tudjuk mi van...

nem akarok pereskedni. azt hittük elég, hogy a tesód megy, és tisztázza a helyzetet.. elég lenne ha a dátumokat megnéznéd pl a fórumon mi mikor volt.

nem tehetsz meg bármit. akármennyire szeretnéd.
ha most nem írnál, ugye tudod, hogy nem lenne mire válaszolnom?
Kívülről nézve Tegnapi jótett 2011.10.31 10:36:38
Manapság sokszor azzal lehet leginkább megdöbbenteni másokat ha megteszünk vmi semmiséget. Valószínűleg helyettesítő postás van a környéken, mert összevissza dobálja be a leveleket. Még a házszám se stimmel mindig:) Így tegnap átvittem két másik lépcsőházba egy csomó …..
Az Apollo 11 holdlátta legénysége nem csak a holdraszálláskor volt képes csapatmunkára: az asztronautákat meghurcoló Bart Sibrel holdraszállást tagadó konteóst egymástól függetlenül intézték el, és vitték le a földre: Armstrong verbálisan küldte padlóra, Aldrin viszont szó…..
Smancs 2012.04.12 23:12:40
@HK417: a zaklatókat nem tudod leállítani avval, ha megteszed amit kérnek. csak avval,ha nem teszel semmit.
én se esküdtem volna meg a helyükben a bibliára, anyám életére semmire sem. mert a provokációra se igennel, se nemmel nem szabad válaszolni. ez az alap.
mert ha válaszolsz., lesz mögötte még nagyobb terv.. jönnek az okosságok,és akkor már nemcsak a holdon nem járnának a bart bean szerint, hanem már a bibliában hívőkeresztényeket is megalázták volna a hamis esküjükkel...

zaklatókkal egyszerűen csak kitérően lehet viselkedni... pl így: minek, ön szerint valszeg a biblia is hamisítvány. ez bölcs volt válasznak:)