Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sesa

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar válogatott kiesése után szembesítették Bernd Storck szövetségi kapitányt korábbi nyilatkozatával, hogy szerinte a magyarok milyen pesszimisták. A kapitány erre azt válaszolta, hogy az emberek boldogok és rengeteg támogatást adtak a csapatnak. És ez az a pillanat, amikor egy ilyesfajta…..
Mile Lajos Mindennapi üdvtan 2013.12.18 13:59:58
Ülök az autóban, hallgatom a rádiót. Híreket mond, azaz termelési tudósításokat, győzelem győzelem hátán, nagyjából minden csodálatos. De jó nekünk! Aztán egy kissé fonnyadt hang elkezdi velem megosztani ádventi gondolatait. Mérsékelten érdekel, már majdnem átkapcsolok,…..
2006 október 23. sok embernek okozott maradandó emléket, vagy így vagy úgy. A lényeg egy, hogy a magyar történelemben nem csak mint az 56-s forradalom 50. évfordulója hanem mint a modern-kori demokrácia szégyenfoltja szerepel majd. Van aki úgy látta, hogy egy csürhe megfékezhetetlen…..
kerdem Üzenj te is a libsiknek! 2013.04.03 10:55:54
Kálmán Mihály és Prinz Dániel levélben válaszolt Lakner Dávid cikkére, melyben a mandiner szerzője az Üzenj te is! honlapot kritizálta. „Sajnálunk titeket. Tényleg. Jó lenne, ha együtt is ki tudnánk állni közösen vallott értékeinkért” – üzenték. Igazából valahogy…..
sesa 2013.04.03 12:20:52
@andris89: Kedves Andris! Talán kevés infóval rendelkezel, mert ez az ország, már nem azaz ország! Lassan minden megvalósul annak ellenére, hogy milyen ellenállás van némely területen. Nem mindig lehet megtenni amit kellene, de mindig meg kell tenni amit lehet! Nos nagyjából itt tartunk.
Egyes törvények, gazdasági intézkedések, nem azonnal érvényesülnek. Sokszor azok hatásai több év (3-4-5) múlva jelentkeznek, igazi hasznosulása évtizedekben mérhető csak! Azt az X-t az alapján behúzni, hogy most nem mi vagyunk (nincs is mihez hasonlítani) a legjobb, szerintem nem szabad!
Akkor kire lehetne, JOBBIK? Vonát nagyon hamar autó baleset érné ?! ( Ausztria)
Visszahívnánk az elmúlt időszak bukott vezetőit, igazán ez az ország érdeke ?
Megint mindent visszafordítanának, mindenkit kirúgnának( kétszer volt baloldal hatalmon kétszer ki is rúgtak engem.)
Nincs más alternatíva, csak folytatni amit most megkezdtünk, ellenben erősíteni kell a jobboldali civil mozgalmakat. Javaslatokkal, a megvalósítás elősegítésével, akár bírálatokkal is segíteni kell a 2010 ben kétharmaddal megszavazott program megvalósulását !
sesa 2013.04.03 12:53:01
@Cook kapitány: "Persze, nincs Észak-Koreai típusú diktatúra, de a magánnyugdíjpénzek elvétele, az alkotmánybíróság jogkörének erős csorbítása vagy a választási törvény Fideszre szabása (hogy csak egy párat említsek) azért nem a demokráciát erősíti. Nyilván nincs olyan Rubicon, amikortól már diktatúra van, de irányok vannak, sőt olyan is van, hogy egyik ország berendezkedése demokratikusabb a másikénál és gondolom senki nem kérdőjelezi meg, hogy jobb egy demokratikusabb országban élni. Ezért nem jó amit a Fidesz csinál, mert a kevésbé demokratikus felé viszi az országot."

Kedves Kapitány !
Egyszerű a válaszom! 90-ben az MDF plakáton a "Nagytakarítás " szerepelt Demokratikusan azt a 800.000 embert sőt a közvetlen családtagjukat is ki kellett volna tiltani a politikából. Nem csak a vezetőket, hanem, mindenkit aki a múlt rendszer hivatalosan támogatta! Ekkor nem éreznénk most, hogy a szegény bírókat el kell küldeni nyugdíjba (akkor bizony ki kellett volna rúgni őket) Pl: ezek az emberek tovább élvezték a demokrácia védelmét amit arra használtak fel ahol csak tudtak ártsanak a demokráciának! (sötétben bujkáló ellenforradalmárok)
Kutyából nem lesz szalonna, kommunistából, demokrata!
Azt a Kb 1.600 ezer ember kizárásával, mára már virágzó demokrácia lennénk, ezt az áldozatot meg kellett volna hozni! Antall József mondogatta, "Tetszettek volna forradalmat csinálni " igen de akkor emberáldozat is lett volna talán nem is kevés!
Áldozat most is van , (volt), csak nem a volt kommunisták, hanem a legsérülékenyebb, legszegényebb réteg!
Az a réteg melyről beszéltem ma már a demokrácia védelmét élvezi és a jogait kihasználva, visszaélve vele igyekszik a politikai hatalommal karöltve, a gazdasági erőfölényét felhasználva saját önös érdekeik megvalósítására, az ország erőforrásait kiárulva, hosszú távra biztosítani, monopolizálni!
Most itt tartunk, a választás rajtunk múlik !
Vona Gábor és társai jobb, ha nem szerveznek tüntetést és csendben maradnak. Csendben maradnak és elgondolkoznak arról: hogyan egyeztethető össze állandó zsidózásuk az ország érdekeivel. Egyébként meg motyogjanak el egy halk bocsánatkérést azok felé, akik kimentek volna a…..
sesa 2013.01.09 14:11:47
Nem értek egyet a döntés azon részével, hogy a selejtező mérkőzésen kell letölteni a büntetést! Amilyen mérkőzésen történt az eset olyanon tehát barátságos mérkőzésen, kell azt letölteni. Talán, nem indulhatunk Olimpián , EB-n BL-ben és sehol.
Aztán kérdem azok az országok, hogy indulhatnak, bárhol is akik nem szidják a keresztényeket, katolikusokat, hanem gyilkolják kínozzák, börtönbe vetik csak a vallásuk a kereszténységük miatt. Ezen az országok között, nagyon sok van, akik rendszeresen részt vesznek FIFA rendezvényeken és egyszer sem büntették meg őket. Tát nincs zsidó ember aki hibázhat, és ezt nem lehet szóvá tenni, ellenben keresztény embert lehet ölni, csupán azért mert gyakorolja a vallását.
Én ezt a döntést így értékelem.
Bizony ezért nagyon sokan hasonlóan gondolják igazságtalannak és ezért vált ki egyes emberekből heves tiltakozást.
Izrael háborús bűnöket követett el. A Palesztinok terroristák ők meg ugyanazért, "hazájukat" védő hősök!
Na tessék már antiszemita lettem? Ez az egész csak azért létezik, hogy legyen mire hivatkozni, hogy ne a háborús bűnökről essék szó, hanem , ha kell egyenként levadásszák a tiltakozókat!
A II. Világháborúban áldozatok voltak, most meg agresszorok, mi köze van egyiknek, a másikhoz?
A bajt csak tetézi aki azt elfedi !
A holokauszttal akinek baja van az menjen és nézzen meg egy egykori haláltábort.
Nekem, volt szerencsém mauthauseni tábor a felszabadulásának 50. évfordulóján Dr. Schweitzer József főrabbival, és Dr. Sepsey Tamással a magyar küldöttség részeként a megemlékezésen részt venni, Európából talán nincs is olyan nemzet akiket itt nem tartottak fogva. Minden nemzetnek, van emlékhelye és szokás, hogy mindenki minden emlékhelyre visz koszorút. Minket, soha nem fogom elfelejteni, hogyan fogadtak a különböző nemzetek képviselői. Megrázó, örök élmény lett számomra.
Ami mégis elgondolkodtatott, a kijáratnál, hogy létezhetett az , hogy néhány vörös
tarajos hajú fiatal, táblákkal felszerelve tiltakozott és tagadta a holokauszt megtörténtét? Voltak ott rendőrök, vigyáztak a fiatalokra, de egyébként, nem történt semmi sem. Soha senki sem rótta fel Ausztriának, hogy néhányan, a tábor kapujában tagadták a tagadhatatlant!
Szóval ezt nem értem, miért minket találnak meg mindig !