Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beyonder

227 bejegyzést írt és 1811 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És ismét! Év eleje (ha nem is január...), tehát filmnapló, de éves helyett féléves bontásban, időben visszafelé haladva. Ami az első, az az utolsó, mármint nézés szerint, de csak az előző év első feléről beszélünk. Megvan, érthető? Fogod, veszed, vágod, érzed, érzékeled stb.? Júniustól megyünk…..
A Manchester United egykori védőklasszisa, Rio Ferdinand nem alkalmazott túlzott önmérsékletet, amikor Paulo Dybala meghiúsult átigazolásáról kérdezték. A United a pletykák szerint megegyezett az Öreg Hölggyel egy Romelu Lukaku és Paulo Dybala alapú cserében, azonban a Juventus csatára inkább a…..
Drága Egyetlen* Olvasó... …és vége!(Lovasi András: Jutka - részlet) Mert valóban vége, Drága Olvasó, ezek a búcsú pillanatai. Nem örökre, és kizárólag csak az előbb hetente, majd naponta jelentkező tévéajánló gazdájaként intek istenveledet Önöknek, de a lényeg…..
Beyonder 2017.01.02 11:50:32
Defendor - A VéderőA szuperképesség nélküli szuperhős története Woody Harrelsonnal, Elias Koteasszal, Sandra Oh-val és Kat Denningsszel. A hasonszőrű a Ha/verrel ellentétben ez a mozi csúnyán megbukott, de a kritikusok azért nem utálták (nagyon).Vetítik: Film Mánia - 21:00Valaki…..
  Budapesten lépett fel Louis CK, amerikai stand up komikus (nem mellesleg író, rendező és színész), akit itt a blogon már többször körberajongtunk, hol a standupos munkássága, hol a sorozata kapcsán. Ott voltunk mi is az előadáson. Három szubjektív beszámoló következik.   Két dologban voltam…..
Beyonder 2016.08.29 10:36:44
@cserepj: Utál kiöltözni, úgyhogy arra tippelek, hogy a mi kedvünkért vette fel. De mondjuk a plakáton is nyakkendőben van...
Beyonder 2016.08.29 11:52:30
@Capt. Hindsight: Angolul. Magyarul valószínűleg csak két szót tud, a Székelyt és a nagypapát.
Igen, ilyenkor bennem is felmerül a kérdés, miszerint „éseztígyhogy?!” A Háború és békéből még egy sort sem olvastam – csak hogy rögtön csúcsával kezdjük a jéghegy megmászását –, de Széki „Curtis” Attila könyvére bezzeg van időm, miközben köztudottan nem igazán szeretem a rapet (alias hip-hop),…..
Annyira szeretünk toplistázni, hogy nem tudtuk kivárni 2016 végét – a tavalyi mintájára idén is készítettünk egy félévösszegző podcastet. Három eléggé különböző top5-ös listával készültünk, voltak meglepetések, viták és minőségi trollkodás is. Bónusz: eláruljuk, mi köze Hajdu Szabolcsnak Louis…..
Beyonder 2016.07.19 12:30:26
@Ivymike: Már igen.
Méretes hype kerekedett Jeremy Saulnier harmadik filmje körül, amit a tetszetős alapkoncepció és az író-rendező korábbi remeklése egyaránt dagasztottak. Fiatal punk zenekar a benzinre valóért elvállal egy fellépést a világ végén és ott véletlenül olyasmibe csöppen, ami miatt egy vérszomjas skinhead…..
Alig két hete vagyunk túl Amerika Kapitány legújabb, meglehetősen középszerű kalandján, máris megérkezett a Marvel legújabb terméke. Ezúttal az X-Menek rúgják be az ajtót bitang erővel, úgy, hogy az tövestül szakad ránk. A Marvel egyúttal tanúbizonyságot tesz arról is, hogy egy olyan lovász, aki…..
Pár évvel járunk az amerikai polgárháború után, valahol a vadnyugaton egy postakocsi utasai éjszakára egy fogadóban húzzák meg magukat. Köztük van egy fejvadász, és a foglya, egy gyilkosság miatt körözött, bilincsbe vert nő is. Az utasok nem ismerik egymást, így amikor…..
Beyonder 2016.01.03 20:50:43
@☉ ☾: Tényleg szomorú lenne, ha így lenne, de itt csak az alapszituáció azonos. A sorozatbeli és a filmbéli nőalak különbségeiről pl. tanulmányt lehetne írni.
Beyonder 2016.01.03 22:52:12
@bestpixel: Nem vádolja senki plágiummal a mestert, itt inkább az az érdekes, hogy még nem járta körbe ez az infó a netet. Magyar nyelven pl. még (ha nem hazudik a google) nem foglalkozott vele senki, sőt az IMDB trivia oldalán sem említik, szóval van hírértéke a dolognak.
A filmipar összeesküvés-elméleteken alapuló történeteinek számos darabja általában a CIA-t, mint az amerikai kormányzat mellett (fölött) működő, kvázi világhatalmi szervezetet építi be szüzséjébe a szálakat a háttérből mozgató láthatatlan kéz gazdájaként. A múlt és…..
Az állandósult krízishelyzetek idején sajnos könnyedén elsikkadnak az olyan lelkesítő események, mint mondjuk a New Horizons elképesztő küldetése. A konstanssá váló politikai, gazdasági és pénzügyi válságok, a klímaváltozás vagy a menekültek okozta aggodalmak lappangva…..
Beyonder 2015.10.04 19:26:11
@Mamagaio: A magyart így, kisbetűvel kell írni.
A hálózat csapdájábanIrwin Winkler hatásos thrillere Sandra Bullock főszereplésével.Vetítik: Film+ - 20:45Egymilliárd dolláros agy[Ken Russell] második önálló filmjére három évet kell várni. Sidney J. Furie (Az Ipcress ügyirat) és Guy Hamilton (Temetés Berlinben) után ő…..
Az AMC a Facebookon tette közzé új sorozata, az augusztus 24-én, hétfő hajnal 3-kor nálunk is debütáló Fear The Walking Dead nyitójelenetét, először beágyazható formában, aztán meg csak így, linkesben. Ez van, cserébe mutatunk két zombit, oppardon, fertőzöttet (ez a…..
Beyonder 2015.08.20 16:04:52
CsapdaDwayne Johnson, vagyis a The Rock ezúttal egy családapát alakít, aki a drogterjesztés miatt bebörtönzött fiát megmentendő, vállalja, hogy beépül a drogmaffiába. (BS)Vetítik: Film+ - 20:50A harag…..
Morcos férfiak, banditák terrorizálta közösségek, hűvös leszámolások és személyes bosszúk. A filmtörténet során a western fő csapásirányát elsősorban a…..
Beyonder 2015.08.12 16:07:53
@Égve maradt a gáz: Szerintem ez egy kifejezetten gyenge trailer (már csak a film után néztem meg), ráadásul erősen spoileres is.
A grúz Levan Gabriadze alkotása, az Unfriended (Cybernatural, 2014) az első olyan élőszereplős nagyjátékfilm, amely teljes egészében egy számítógép képernyőjén játszódik. Az áldokumentumfilm felokosított, 2.0-ás formai alapötletével éltek már kisfilmek (mint az első…..
Beyonder 2015.08.04 17:35:13
@Borbíró Andris: Volt egy hasonló magyar film is, ami egész nézhetőre sikeredett.
filmhet.hu/movies/view/294/mid:7
Az alkotók ígérete szerint a trilógiaként befejeződő széria indítása is már bőven a szar, de egyszer elviselhető(?) viccek kategóriájába tartozott, amit a folytatás csak tetézett. A lezárás az előzetese alapján azon kívül, hogy ötszázfősre emeli az…..
Manapság a filmművészet sorsáért reszketve aggódó esztéták, kritikusok, vagy a fősodort messze elkerülő filmesek hajlamosak minden művészi értéket nélkülöző, főként az Amerikai Filmakadémia belterjességét visszatükröző munkákként tekinteni az Oscarral jutalmazott…..
Újra moziban Kubrick klasszikusa, a díszbemutatón természetesen a Filmvilág blog is ott volt. Bilsiczky Balázs, Nemes András és Huber Zoltán szubjektív beszámolója következik. Van az a ritka, utánozhatatlan élmény, amikor rajongsz egy zenekarért, agyonhallgattad a lemezeiket,…..
Beyonder 2015.03.07 17:12:53
@nagylaszlo971: A te állapotodról egyszer már készült egy kiváló South Park epizód :)

southpark.cc.com/clips/388731/turd-in-a-microwave
southpark.cc.com/clips/388734/i-have-cynicism
Igen felemásra sikeredett az idei Oscar-mezőny, ám a legesélyesebb kedvencek ismeretében nincs okunk panaszra. Ha az Amerikai Filmakadémia díjára amolyan jutalmazó-jóváhagyó pecsétként tekintünk, örülhetünk a függetlenek és az álomgyári viszonyok között kísérletezőbbnek…..
Beyonder 2015.02.22 22:27:15
@WiteNoir: Miért ne szánták volna komoly drámának a Whiplash-t? Mi bajod vele?
Gyilkos játszmaAz Amerikai nindzsa rendezőjének filmje híres filmesek (John Cassavetes, Chuck Norris, Arthur Penn, Kirk Douglas) gyerekei főszereplésével. (És akkor alias Delta Force 3.)VAGYAkciófilm Jean-Claude Van Damme-mal, melyet az átlagos Van Damme-filmeknél valamivel jobban…..
Nem sok aktualitása van a dolognak, meg egyébként is, pont eleget foglalkozom a Manchester Uniteddel mostanában, de hiába, ha egyszer már hetek óta ezen a kérdésen rágom magam, és nem jutok közelebb a válaszhoz. Talán majd Ti segítetek.   Januzaj a Manchester United belga…..
Már közel két hete történt a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni gyilkos merénylet. A lapot ritkán vettem kézbe, nem igazán érdekelt, nem is mindig értettem a karikatúrákat és a cikkeket, hisz nem Franciaországban élek, nem követem annyira az eseményeket, hogy világos legyen a kontextusuk. Cabut és…..
Beyonder 2015.01.19 22:39:23
@nemorino: Számon lehet kérni a nyugati típusú szatírán a toleranciát, csak erre pont azoknak nincs joguk, akik más esetben intoleránsnak bélyegzik a nyugati világot.
Mondom a példát: nyugaton a többség, vagy legalábbis sokan fel vannak háborodva azon, ahogy az arab világban a nőkkel bánnak (csador, stb.) A válasz erre az érintettektől és a "nincs jobb vagy rosszabb csak más kultúra" elvét hirdetőktől az szokott lenni, hogy mérhetetlenül arrogáns dolog számon kérni a nyugati normákat a más kultúrákhoz tartozókon. Vagyis a nyugat ne erőltesse rá önkényesen az értékeit a más kultúrákra.

Most mi történik? A francia kulturális hagyományokhoz (valláskritika, tekintélyellenes, méregerős szatíra) maximálisan hű orgánumokra (és ezzel a többségi társadalomra) rá akarja kényszeríteni a saját kultúráját egy erőszakos kisebbség.

Ez a kettős mérce minősített esete: ne szólj bele az életembe, de legyél velem toleráns és tagadd meg az értékeidet (szólásszabadság), mert ha nem, akkor meghalsz.

Erre két válasz van: 1., fül és farok behúzása, 2., 5 millió példányban kinyomtatott Mohamed. Csak az utóbbit tartom méltó, gerinces reakciónak.