Regisztráció Blogot indítok
Adatok
melcs6767

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy brit szülőpár egész éves kalandlistát dolgozott ki, hogy a gyerekeiket felállítsák a TV elől. Mit szóltok a módszerhez? No, nem a spanyol viasz, hiszen mindenki tudja, hogyha élményt, programokat és együttlétet adunk a gyerekeknek, akkor nem valószínű, hogy a TV-re…..
melcs6767 2013.12.06 14:29:54
Gyerekszoba Egy firka két élete 2009.07.28 18:14:00
Hogy ez mekkora ötlet! Egy szőke, svéd ötvös leányzó gondolt egyet, és amellett, hogy ékszereket is készített – ami itt, történetünk szempontjából majdhogynem mellékes – gyerekrajzokat, irkafirkákat kezdett titániumba önteni. Kulcstartót, medált gyártott belőlük,…..
Szégyen, hogy az Önök Intézetében ilyen megtörténhet és a betegszállítójuk egy mozgásképtelen 83 éves asszonyt meglop. Nagyon rossz élmény, és aki ezt olvassa arra kérem, hogy nagyon vigyázzon az értékeire. Sajnos a panaszom eddig még át sem vették, vagy nem reagálnak…..
melcs6767 2013.03.19 17:56:39
A címben rosszul van írva nem betegszállító lopott ha nem beteghordó.A beteghordó a kórházban dolgozik,a betegszállító pedig mellék állásban viszi a betegeket.Az édesanyjának nem kelet volna ennyi pénzt magával vinnie,miért nem kérte meg ne vigyen ennyit magával.Lehet hogy az édesanyjának memória problémái is lehetnek,hibás ön is mert meg kellet volna győzni az édesanyját,ez nem helyes.A rendőrségnek kelet volna szólnia a lopás miatt.A kórház és az ott dolgozók nem vállalhatnak felelőséget a munkájukon felül,bárkinek a vagyon tárgyai felett,ékszerek,pénz,ezért mindenkinek saját magának kell vállalnia a felelőséget.Mindenkinek egy jó tanács,ha idős hozzá tartozójuk ragaszkodik a pénzéhez,mindenképpen győzzék meg arról hogy ne vigyen sok ezer forintot a kárházba,vizsgálatra,és ne engedjék el sok pénzzel.De ha tudta ennyi pénz van nála miért nem ment vele,már csak a vizsgálat eredménye miatt is.és a betegszállító lehet sokára viszi haza,addig lehet szomjas,és éhes is.Fontosnak tartom azt is hogy az idős hozzá tartozót ha csak lehet kísérjék el,mert nem csak a boltba,és a postára fontos el menni,számára is jót tesz ha elkísérik/kivétel ha súlyos beteg a hozzá tartozó/.Szociális otthonban dolgozom ápolónőként,és gyakran tapasztalom a betegek valóban szeretik,ha náluk van a pénzük,de ez nem helyes.A másik pedig gyakran tőlünk is többet várnak el mint a gyerekeiktől,sajnos nem tudjuk helyettesíteni a családjukat.Nagyon oda kell figyelni az idős hozzá tartozókra,van olyan is hogy a család tagok sem veszik észre a leépülést,és a memória zavarokat sem. A munkám során számtalanszor tapasztaltam,még a kórházakban is ezért nem tudják figyelembe venni az ilyen jellegű panaszokat.Sajnálatos ami történt,mindenki nagyon figyeljen oda az idős beteg hozzá tartozójára,minden tekintetben.
76-évesen senki sem repül önként és dalolva a műtőasztalra. Talán van más megoldás is. Kedvenc kolleganőmnek van igaza, aki közölte velem az alább leírt eset után, hogy aki itt maradt az mind hülye, és sehová sem kell külföldön. 76 éves jó állapotban lévő anyósom 1 éve…..
melcs6767 2012.11.28 22:22:31
Mivel én is Szociális Otthonban dolgozom,és voltam gyakorlaton mikor dolgoztam.Először is külföldön,minden orvosnak,milliókban mérik a fizetését,az ápolónőket vagy akik kórházban dolgoznak,fiztésileg stb,pl.Francia országban az ápolónőknek,fizetik az albérletüket stb,külön épület van szálásillag.A másik dolog a hölgy sem az anyósa sem orvosok/tehát nem tanulták ezt a szakmát/.El lehet menni más orvoshoz is de tanult szakemberek már megvizsgálták,a kontrasztos MR is kimutatta,hogy műtét a javasolt,elmondta szintén egy tanult orvos is,hogy sajnos műteni kell.A döntés a családon van.El lehet menni egy specialistához,és kikérni az ő véleményét,ha pedig a műtét a javasolt,akkor dönteni kell.Későbbiekben el lehet menni Természet gyógyászokhoz is.Az MR-ről még annyit ez a vizsgálat nem olcsó dolog,mikor én gyakorlaton voltam,Egerben ano,Szombathelyről is hoztak beteget,mert az országban akkor csak két,vagy három gép volt.Mai napig az MR-re,hónapokat kell várni hogy elvégezzék,az eredményre,pedig minimum,1hét,vagy 2hét.A Honvéd kórházról annyit,hogy az egyik legfejlettebb kórház,tetején helikopter leszálló pályával,és bizony bizony,ha háború törne ki,és eddig is a tiszteket gyógyították,és a katonák kórháza.Közérthetőbben az ország második legjobban felszerelt kórháza,az orvosokat is bele értve.Mivel ano gyakorlaton voltam,lehetőség volt műtéteket is végig néznem,így azt tudom mondani mindenkinek,ha egy embert bármire műtik,magyarul nyitva van a teste,akkor minden létező orvos aki csak műt,legjobb tudása,és gyakorlata alapján végzi el,a műtétet.Nincs olyan hogy biztos nem jól varrt össze belülről.Ha vannak is műtéti hibák,higgyék el az sosem szándékos,és az orvos önmagának is nehezen bocsátja meg,még akkor is ha mást kell nyilatkoznia,és vélhetőleg hibázott.A másik dolog ha valaki nem végzett az orvosin,nem tanulta a szakmát,akkor ne tegye azt hogy ő már ehhez is ért,ez a munka annál sokkal összetettebb.Mint ahogy Hofi mondta,már a szobatársak közül,még meg is műtene.
melcs6767 2012.11.29 01:18:14
Kedves,Bullshit generátor!Van több végzetségem is nem csak éretségim.Már 15 éve egy Szoc. Otthonban dolgozom,mint ápolónő,demens osztályon,de dolgoztam fogyatékkal élőkkel is.Van fogalmam,hogy viselkednek a betegek a Szakrendelésen,és az orvosok is hogyan viselkednek velük.Sajnos vannak hiányosságok az egészségügyben épp úgy mint a szociális szférában.A munkámhoz nagyon nagy türelem kell és empátia,úgy gondolom bennem meg van.Akik a bloghoz hozzá szóltak,nem hogy egy beteg embert nem bíznék rájuk hanem ,még a kutyámat sem.Szeretek úgy fogalmazni,hogy senkit ne bántsak meg.A blog írónak nem posztot írnia kellet volna,és világgá kürtölni a sérelmeket,és hogy műteni kell,és a rossz bánás mód miatt.Ha nem a neten keresni specialistát,már az idő pontot is megbeszélhették volna,és a további teendőket.Az én édesanyámat is műtötték,és nem volt más alternatíva,műteni kellett,de engem is műtöttek,és nekem sem volt más választásom.Nem kürtöltem világgá,hogy műteni kell,ha nem az orvosommal megbeszéltem.Az orvosom hétvégenként,Ausztriában ügyelt,és dolgozott már Német országban is orvosként.Itt jegyezném meg nem mindenki hülye aki itthon is dolgozik.A kommunikáció,épp úgy hibás ebben az országban,mind a két részről.Nem csak az orvos részéről,ha nem a beteg részéről is.Hidd el nem könnyű napi 100 embert meg vizsgálni,beszélni vele,megértetni az emberekkel a betegségüket,mikor itt mindenki minimum professzornak képzeli magát,meg úgy sem hiszi el amit az orvos mond./a fent említett blog/.Minden estre blog írójának,és az anyósának jó egészséget kívánok!Ha mégis műtétre kerülne a sor,mivel egészséges az anyósa bátorságot kívánok hozzá,és erőt!De ha találnak más módot is a gyógyulás felé,akkor is kitartást,és jó egészséget kívánok hozzá!
Építkezéseken, fesztiválokon megszokhattuk, hogy a mobil irodákat, jegypénztárakat, vagy akár vizesblokkokat is konténerekben alakítják ki. Első hallásra talán meredeknek tűnhet a konténerből otthon megoldás, de sose vessünk el vad elképzeléseket anélkül, hogy egy kicsit…..
Alexander McQueen soha nem hibázott, mindig a maximumot nyújtotta, bemutatóin a divat örökké kritikus szemmel figyelő nagyasszonyainak is leesett az álla. Minden maga a tökéletesség, ámulatba ejtő elegancia, kreativitás, orgazmus a szemnek. "Szerencsére" még egy ilyen…..
A MOBINGA által meghirdetett Legyél te a Mobil Tündér! pályázat első fordulója, a kvalifikációs időszak véget ért és mivel az elmúlt napokban igencsak felpörögtek az események, nem vártunk a továbbjutók kihirdetésével a hivatalos időpontig.Hat pályázati ötlet jutott…..
A Szeretem Budapestet Mozgalom – a Budapesti Építész Kamarával közösen – "Szeresd Budapestet" címmel 2005-ben építészeknek, építészhallgatóknak írt ki Dunára fűzött építészeti pályázatot. Az ötletpályázat egyik apropója a Duna, a másik a jelhiány volt. E kettőnek…..