Regisztráció Blogot indítok
Adatok
küzdő

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... még igazán nem mondtam ki a "boldogító nem-et" JT.-ra,de ott legbelül érzem, hogy valami nincs rendjén. Voltak nagyon rossz tapasztalataim, többször álltam már talpra és álltam vissza a sorba a robotok közé. Mára már elfogyott az erőm, de még hordozom a nevet. Mit…..
küzdő 2012.06.02 19:27:53
@omegusz:
Bár a meghívókon minden esetben szerepel egy fontos infó: Nincs pénz gyüjtés!
Ehhez képest folyamatos bejelentések, szavazások és nem diszkrét kisebb adományládák, hanem a be és kijáratok, a fő közlekedési utak minden lehetséges, feltünő helyein óriási hűtőláda nagyságú dobozok várják a szívből jövő adományokat, ami persze garantáltan a világméretű munka támogatására lesz felhasználva.
Ezek a ládák tényleg nehezen kerülhetők ki.
küzdő 2012.06.02 19:44:11
@küzdő:
Még valami eszembe jutott a költségekkel kapcsolatban.
Hét gyülekezet működik városunkban, a kongresszusokat, körzetgyűléseket vagy helyben, vagy a környéken meg lehet oldani.
Ennek ellenére egyik alkalommal össze lettünk rendelve a kir.terembe, egy olyan dolog miatt, hogy gondoljuk át, mint testületek vénei, nem lenne-e ésszerűbb, ha Csepelre utaznánk megtartani ezeket a programokat.
Gyorsan kiszámoltuk ennek a költségeit, ami sok száz testvér utazását, stb. jelentené, és egyöntetűen nemmel szavaztunk.
Eredmény: A következő körzetgyűlés Csepelen volt!
Feltettük az agitátor testvérnek a kérdést, hogy lehet az, hogy saját kongresszusi termünk használata jóval többe kerül, mint ha bérelnénk, nem igazán volt bölcs válasz. Mindenki dolgozott rajta, fizetünk érte, de hogy dupláját, mint ami nem a sajátunk, ez furcsa.
Viszont így drágábban vehettünk részt kevesebben, mint itthon.
De legalább megkérdezték a véleményünket, aztán sz....ták le.
küzdő 2012.06.03 17:06:15
@szabadon szárnyaló:
Érdekes jelenség, amit írtál, azt gondoltam, csak én vagyok ennyire elmebeteg, hogy számolja a lámpákat, fogyasztásokat, felkerekített költség tényezőket, de ezek szerint más is van, aki kíváncsi, mi is kerül nálunk sokkal többe, mint a világban.
Én, amikor a kongresszuson a ker.fv. megszavaztatta az újabb segélycsomagokat az ország minden részéről, papiron feljegyzett adatok szerint, amit számoltam, megkérdeztem, hogyan jöhetnek ki ezek az adatok a nagy költségekről?
Megtudtam, hogy a terem annyire ki van használva, hogy csak fél, vagy egy évvel hamarabb lehet lefoglalni(?) és nagy az elhasználódás, takarítási, felújítási és szinten tartási költségeket is rá kell számolni a kongresszusok megtartásakor.
Kérdem én: Amikor évekig sem mentünk oda (gondolom az országból még nem kevesen), kik azok, akiktől állandóan foglalt a terem, akik koptatják, elhasználják, pazarolják az energiát?
Miért nem ők fizetik a felmerülő költségeket és miért mi, akiknek még pluszban a saját bérleményünket és a vele járó kiadásokat is fizetnünk kell.
Sok vidéken tanuló egyetemistának vesznek a szülők egy kis lakást, mert tudják, hogy öt évig az albérlet többe volna, mint ha a sajátjában lakik.
A társulat befektetett egy csomó pénzt ebbe a kongresszusi terembe ugyan ezzel az indokkal, még a munkások is ingyen voltak, aztán amikor szeretnéd használni, dupla albérletet számolnak fel. Na erről ismerik meg az igaz keresztényeket!
Sefatias 10000 2012.05.31 15:08:00
Nem egészen két hónappal ezelőtt indítottam útjára ezt a blogot. Hogy akkor pontosan mik voltak a céljaim vele, azt én sem igazán tudom megfogalmazni, hiszen a megírt postjaimat jj is kirakta volna, és valószínűleg nagyobb olvasótábor elé kerül. Talán az egyik indokom az, hogy…..
küzdő 2012.06.01 20:50:27
Szia Sefa!
Én is tapasztalom a szeretetet a gyülekezetben, amiről megismeri a világ, hogy Jézus tanúi vagyunk.
Annak ellenére, hogy kb. 20 évet húztam le, mint felvigyázó,több, mint tízet, mint koordinátor, miután összefogtak ellenem hamis vádakkal, törlésemet javasolták, annak ellenére, hogy önként lemondtam tisztségemről, amit nem fogadtak el.
Körzetfelvigyázónk beismerte, nem volt rendben a dolog, de mivel nem szóltam időben neki, már nem tud mit tenni.
Ennek ellenére sok időt tölt velem, amikor itt látogat. Belátta, hogy a szavaival éljek: "Akkora űrt hagytál magad mögött, hogy képtelenek a vének ezt betölteni"
Az utókezelésem a félelmük miatt valahogy elmaradt.
Senki nem mert szólni hozzám a vének közül, hiába adta a kf. a tanácsokat nekik.
Közel két éve nem közelítenek hozzám, mivel én ennek ellenére osztom az észt nekik, ami nagyon zavaró nekik.
Most jön a kf. hete, de arra nem méltatnak, hogy megszervezzenek egy pásztorit nálunk, pedig már jelentést sem adunk le, nem is szólunk hozzá, ritkázzuk a gyülekezetbe járást, szóval igyekszünk kiprovokálni a velünk való foglalkozást, mint szerető pásztorokét, de semmi érdeklődés.
Nem régen felajánlották nekünk, nem lenne-e jó számunkra, ha másik gyülekezetbe járnánk, hátha megnyugodnánk. (meghasonlás a Társulati irányelvekkel, miszerint mindenki a lakóhelye szerinti gy.-be járjon).
Szabadulni akarnak tőlem, de nem lesz könnyű.
Látszik rajtuk, hogy figyelnek, mire hogyan reagálok.
Időröl időre idézek nekik az eljárási hibáikat bemutató rabszolgás írásaikból, ami nem tetszik nekik.
Küzdő vagyok, életemben az voltam és várom azt, amikor úgy távozhatok, hogy nem győztek le.
Sok sikert neked továbbra is.
Csákó
küzdő 2012.06.02 11:31:18
@sefatias:
Nálunk mindennapos dolog az emelvényről való nyilvános tanácsadás.
Nincs szükségük helyi szükségletekre várni. Van egy öreg vén, aki persze már fiatalon is ugyan ezt csinálta.
Emlékszem, amikor még az evolúció könyvet tanulmányoztuk (nála evalúció, a mikrofon pedig mikrafon), a mi lakásunkban és mivel a témához tök hülye volt, egyfolytában tanácsok adására használta fel a témát. Én pedig elkezdtem vele ugyan ezt a játékot, csak vissza felé. Ne mondjam, tetszett a testvériségnek.
Jaaa, hogy evolúció vagy teremtés? Az nem derült ki akkor.
Ma már a vének egyre gyakrabban alkalmazzák a nyilt ostorozást, nem számít, mi is eredeti téma.
Korrupt bíráskodás? Nagyon kényes ügyben voltam érintett a gyülekezetben, személyes elbeszélgetés a koordinátorral,aztán több vénnel, bírói bizottság alakult az ügyben. Kényes volt az ügy, ezért azt mondták hogy be kell vonni a bételt is, levélváltások történtek. Persze…..
küzdő 2012.06.01 22:24:39
@szabadon szárnyaló:
Kedves Testvérem, vagy barátom, esetleg sorstársam!
Én is még ezért vagyok bent, mert úgy érzem, segíthetek másoknak is, akik közel vannak hozzánk. Ennek látható eredményei is vannak, akik nem haboztak és gyorsan távoztak. Most ők mondják, mire várok, nem az én dolgom a szabadítás, pedig ők is itt lennének, ha nem beszélek nekik!
Maradj nyugodtan a tempód mellett, ne előzd le magad, az nem természetes útja az életednek.
Nekem még előnyös is, hogy időnként elmegyek a gyülibe az új szemüveggel, mert csak egyre jobban megerősít abban, amit megismertem.
Biztos nem lehet ezt a végtelenségig csinálni, de a küldetésed próbáld meg véghez vinni. Én is ezen vagyok, aztán "astala vista baby"
Kérdés Miért tartanak Jehova Tanúi titkos összejöveteleket, és titkos előadásokat, amiről azt akarják, hogy senki se tudjon? Ha minden a Bibliáról és Isten szolgálatáról szól, akkor miért kell ezt titokban tartani? Válasz Sajnálom, de azt hiszem, félreinformálták önt.…..
küzdő 2012.05.23 22:43:21
@szehenza:
Nálunk a legutóbbi kongresszusra eljött egy személy, aki először volt összejövetelen, szerencsétlenségére pont a kiközösített rokonokkal való bánásmód volt a téma, ahol kiderült a számára, hogy nem is köszönhet nekik, kerülnie kell, mint egy szellemi daganatos fertőző, undorító személyt!.
Ezt hallva elhagyta a termet, és azt mondta, hogy ilyen szervezettel nem szeretne közelebbi kapcsolatot ápolni, akik szétszakítják a családokat, nem pedig mentik.
A programok felvétele nem szerencsés, mert azt lehet elemezni, de ha csak egyszer hallod és ügyesen tálalják (Ez nagyon ritka), még meg is érted.
A különféle "kiváltságosoknak" tartott összejövetelek célja az is lehet, hogy próbáljanak az emberi kíváncsiságra apellálva rávenni arra, hogy olyat tegyél, amit egyébként nem tennél, de így, hogy ez a kulcs a bizalmas dolgokhoz, talán te is bele vágsz..
Nálunk előfordult az, hogy az úttörő iskolán résztvevők próbáltak kioktatni (véneket!), hogy ők olyan könyvvel rendelkeznek, amit még mi sem ismerhetünk, ezért ők többet tudnak, mint a gyülekezet vezetői!
Nehezen tudtam megértetni velük azt, hogy a Társulat nem lépheti át a vének testületét. úgy, hogy az úttörők plusz dolgokat ismerhetnek, amit mi nem, mert ez oda vezethetne, hogy az egész szervezet annyi vágányon indulhat, ahány "rend" van.
Érdekes, hogy a kongresszusi meghívókat orrvérzésig kell terjeszteni, hogy jöjjenek, hallgassák az igazságot, de ha felvetted az anyagot, azt nem terjesztheted.
Ez azt jelenti, hogy aki eljön személyesen, attól nem kell annyira tartani (valószínűleg tiszta szívű), de aki csak kritizálni akarja a felvett anyagot, az ne jusson hozá.
Sefatias A házasságtörő asszony 2012.05.23 16:47:00
Hogyan tekintsük azokat, akik súlyos bűnt követnek el? Sokan úgy érzik, hogy az ilyen emberek gonosz szívűek, akiket nem érdekel Isten törvénye, és önző vágyaiktól indíttatva szívtelenül figyelmen kívül hagyják azokat. Vannak, akik úgy érzik, hogy az ilyen ember semmilyen irgalmat nem érdemel, és…..
Névnap, születésnap, karácsony NEM SZABAD!!! Hogy is van ez? Miért? A Biblia ír róla? Névnap.. lehet, én nagyon buta vagyok hozzá, de a Bibliában erre utalást nem találtam, no mindegy NEM SZABAD!!! Születésnap.. hát igen a JT arra hivatkoznak azért NEM SZABAD megtartani, mert…..
küzdő 2012.05.21 16:44:38
@reboot:
No ez az igazi ember imádat!
Jézus visszautasította még azt is, hogy jónak mondják, pedig nagyon megérdemelte volna.
Ennek ellenére a gyülekezetben csak a rabszolga éltetése, istenítése, dicsőítése megy, persze maga a rabszolga felhívására. Mindent nekik kell köszönni, hiszen csak ők méltók erre.
Félek attól, hogy ha ez így folytatódik, rajtuk keresztül imádkozunk Istenhez, aztán egyenesen hozzájuk fohászkodunk, kérve azt, hogy lássanak egyre tisztábban, ahogyan a teljes délig haladunk.
Metanoia összefoglalója a kérdésről: Károli (KSZE) Mát. 5,3 Áldottak a szellemben szegények: mert övék a mennyeknek országa. Mát. 5,5 Áldottak a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet. Vida Mt 5,3 Boldogok a szellemi nincstelenek (a szellem koldusai), mert övék az…..
küzdő 2012.05.20 17:53:32
@CsernokLaci:
Szerinted mikor fogunk magyarázatot kapni és főleg kitől?
A Bibliát már megírták. Minden részét valamiért fontosnak tartotta Isten leíratni. Sajnos nem mindegyik részlete könnyen érthető, ezért van ez a sok keresztény felekezet, mivel mindegyik értelmezni próbálja, ki így, ki úgy.
Nem könnyű eligazodni.
Sziasztok!Volt valaki közületek a zónafelvigyázó látogatáson Csepelen? ( vagy hallgattátok a telefonos közvetítést? ) Nektek mi volt a benyomásotok? Nekem az, hogy végtelenül semmitmondó előadást hallhattunk, mindenféle érdekesség nélkül, és nekem végig az volt az érzésem,…..
küzdő 2012.05.19 20:39:14
@reboot:
Mit gondolhattak a vének egy kongresszusi ebédidőben, amikor is az aktuális köf. azért rendelte össze a körzet véneit, hogy világossá tegye mindannyiunknak, mennyire buzdító lenne, ha rá tudnánk beszélni a testvéreket arra, hogy erősebben, hangosabban és hosszabb ideig tapsoljanak, amikor az előadásoknak vége.
Egyedüli voltam, aki azt merte mondani erre, hogy ne csináljunk Rákosi rendszert, ahol mindenkinek éltetnie kellett a nagy vezért. Biztos vagyok abban, hogy egy jó produkciót meg fognak tapsolni anélkül, hogy volna köztünk egy vezér tapsoló. Persze ott volt a helyi TV, ezért muszály volt hangoskodni. Csoda, hogy nem volt kötelező elájulni a köf. előadása után.
Sefatias A saját utam 2. rész 2012.05.18 10:25:00
Késő este volt. Már lefeküdtünk. Már kishiján aludtam, amikor csörgött a telefonom, és egy véntársam hívott, hogy sürgősen beszélnie kell velem, és azonnal jön hozzám. Én voltam az elnöklő és már napok óta nagyon beteg voltam, ami miatt nem voltam összejövetelen. Így hát…..
Veszélyes Emberek !!!! Óriási lavinát indított el a szegedi eset, itt Budapesten is. Hivatalosan és pletyka szinten is arról beszélnek, hogy akit rajtakapnak, vagy egyértelműen bebizonyosodik, hogy hitehagyott oldalt olvas, soron kívüli bírói bizottság elé viszik. Az ítélet…..
Kedves Blogozók, ismerősök, és ismeretlenek, Tanúk, és nem Tanúk, Szegediek, és nem Szegediek ! Sokan kíváncsiak a helyzetünk alakulására, arra, hogy a "Végelszámolás" milyen nyomot hagyott, mekkorát szólt ? Nagyot szólt, mert azonnal pánikba esett a Fiókhivatal, és…..
Ki nevezi ki a testvéreket? A szent szellem, vagy a Társulat? Az elmúlt 20 évben feltűnt, és elgondolkodtatott egy fontos dolog. A kisegítőszolgai, és véni kinevezések mögött ki és mi áll valójában. Sajnos azt kellett tapasztalnom,hogy az esetek többségében nem a szakmai…..
küzdő 2012.05.09 16:44:11
@reboot:
Sokáig voltam "Nagyfőnök" közöttük, de akkor még hittem az igazi istenükben és az igében (Hűű de értelmes szolga és levelei), és teljes komolysággal betartatni minden általuk jövő parancsolatot. Kemény voltam, ezért meg is utáltak, mivel szégyen, de még az általuk állandóan emlegetett rabszolga leírását is folyamatosan átlépték (ma, hogy nem vagyok nagy testvér, élnek, mint hal a vízben ezen a területen.), igaz hogy gyülekezetünk sok sebből vérzik. A helyi bejelentéseket már vének tartják, mert nincs emberük.Elköltöztek, lemondtak, leváltották, öreg, magatehetetlen, stb.Ma csak szenvednek, mint disznó a jégen. Teokratikus ismeretük nulla, tapasztalat szintén, véleményeik, döntéseik "szerintem" alapúak.
Sajnos minden értelmes tesó látja ezt, de nem lehet a szellem által kinevezetteket bírálni, amit jól megjegyeztek, hiszen minden összejövetelen hallhatják orrvérzésig, minegy, mi a téma.
Velem bajban vannak, zavaró tényező vagyok, szeretnék, ha nem lennék, de hát vagyok.
küzdő 2012.05.09 19:46:14
@reboot:
A szívemből beszélsz. Évtizedek vannak mögöttem, teljes erőbedobással, vezetőként, aki nem a szinészek táborár szaporítottam. Megtagadtam magam, mindent feláldoztam ezért a szervezetért (sajnos!), és most azt szeretném, ha gyermekeim már nem követnék ezt az utat, amit eddig beléjük neveltem. Szerencsére nagyobbik fiamat támogattam a tovább tanulásban, amit tőlem elraboltak és saját eszétől jött rá (kis segítséggel) arra, hogy mi is a helyzet. Ma már lemondott a kisegítőszolgai feladatáról, lelkiismereti okok miatt, mint első lépés. Nem tudom, hogy mit hoz a holnap, de most a testvéri titulus, csak jogi kiskapu a számunkra. Élvezem a félelmet, amit éreznek barátaink (vének), amikor meglátnak. Volna mondanivalójuk, de nem mernek beszélni velünk, mert tudják, hogy a volt mester, akitől tanultak, még most is több; mint ők. Őszintén csináltam én is mindent, de sajnos az igazi információ áramlás hiányzott idáig, ami felébreszthetett volna. Most enek is eljött az ideje. szeretném még értesíteni barátaimat is az igazságról, mielőtt bezárjuk a kaput, aztán majd lesz valami.
küzdő 2012.05.10 17:31:24
@reboot:
Sajnos a kongresszusi programokon hallható interjúk, stb. szinte teljesen hazugság. Tapasztalatból írom, hiszen ha kapsz programot, meg van határozva, hogy konkrétan milyen tapasztalatra van szükség. Kezded sorban felhívni a gyülekezetek koordinátorait, van-e náluk ilyen? Természetesen nincs, de a programot meg kell tartanod, az idő egyre kevesebb, ezért megkérsz testvéreket arra, hogy mondják el a megkövetelt szöveget úgy, mint ha velük történt volna. Ez az eljárás többekben megütközést váltott ki, hiszen a körzetben azért sokan ismerik egymást, hogy mi a valóság, közben megy a süket hablatyolás. Ami viszont a pozitív oldala a dolognak: "A kongresszus SIKERES volt!"
Lezárult egy hosszú szakasz az életünkben........mert lezártuk.Adott sok szépet, jót, hasznosat, megtanított tanulni, és tanítani, és még sok mindenre..........Ezen anyagot azért tesszük közzé, hogy szabadontanulmányozza minden idelátogató Tanú,és olyan, akit érdekelnek a…..
küzdő 2012.04.23 19:03:29
Tegnap bereabeli volt gyülekezetének egyik elöljárója egy kérdéses testvérnek (kérdéses, mert vannak kérdései!) arról próbált beszélni, hogy milyen veszélyei vannak annak, ha egy hitehagyott valamilyen írását dobja be egy tanú postaládájába. Mit tennél vele, kérdezte? Talán elolvasnád, mivel az igazságot nem kell félteni? Nem szabad, ez veszélyes, ezért egyből ki kell dobni, el sem szabad olvasni!
Persze felmerült bennem a kérdés: Vajon honnan tudja megállapítani az éber és bölcs pásztor azt, hogy ez egy hitehagyott anyag, ami veszélyes, különösen ebben az esetben (bereabeli levele a vének testületének), amikor egy hivatalosan a szervezet egyik tagja, egy testvér, a benne felmerült kérdéseket intéz levél formájában tudós, szellem által kinevezett és irányított szerető, gondoskodó felvigyázóihoz?
Elképzelhető, hogy véletlenül az utolsó lapot kezdték olvasni, ahol kiderül, hogy szerencsére a hitehagyott juhocska öngyilkos lett, ezért nem kell bajlódni a levágásával?
Az érvek nem érdekesek, végre elkülönült, egy gonddal kevesebb.
Mi lesz a sorsa ennek az elkülönülő levélnek? Valószínűleg az abszolut fanatikus elolvasás nélkül dobja a kukába. Gondolom, van aki elolvassa és úgy dobja ki, hiszen ez veszélyes, de bízom benne, lesznek mindég olyanok, akik elolvassák és titokban a fiókba rakják, mondván, jó lehet ez még a későbbiekben.
Természetesen a központi vezetés soha nem ismer el semmit, esetleg odáig jutnak el, hogy amikor már a küzdelemben, amit folytatnak, elveszítik kezüket, lábukat, felajánlják azt:: Egyezzünk ki döntetlenbe!
Néhány figyelemre méltó hozzászólás egy vitából:     Most adok JT-inak egy feladatot. Magyarázd meg, hogy Nabukodonozor látomását - amely 7 időre vonatkozott, és ami a Biblia szerint beteljesült abban a 7 évben, amikor Nabukodonozor őrült volt - milyen bibliai…..
küzdő 2012.04.18 21:58:24
Hihetetlenül tetszik az egész írás! Én már '74 óta "élvezem" ezt az egészet! Hozzáteszem, eleinte, éveken keresztül a tiltott időszakban, nagyon tetszett az egész szervezet. Nem voltunk sokan, de nagyon szerettük egymást, valóban erról voltunk ismeretesek (szeretet), mint egyszerű tanúk. Igaz, hogy egy egyszerű, testvérek közötti focit is meg kellett magyarázni a szigorú véneknek, de a fiatalok akkor is rugalmasabbak voltak. Tanulmányomat erőszakkal próbálták abbahagyatni, hiszen 1975-ben itt van Armageddon. Hiteleket is érdemes volt felvenni mindenkinek, hiszen úgysem kell már visszafizetni! Azóta folyamatosan "világosodik", de már nem tudom összeszámlálni, hogy hány felvillanást éltem meg (Disco hatás).
Sajnos több évtizedes véni szolgálatom alatt folyamatosan láttam a csűrés-csavarás fortélyait, aminek többen is hangot adtunk egymást között néhányan, akik nem értettünk sok mindent, de nem igazán akartunk idő előtt öngyilkosok lenni. Megelégedtünk azzal, hogy nem tanítottuk, kihagytuk ezen részeket az előadásainkból, de eljött annak az ideje, amikor is a félelem általi kötelék már csak néhány szál által nincs teljesen elszakadva. Világos lett mindaz, amit írtál, a szívemből szóltál mindenben. Túl sok a csúsztatás (hazugság), amiben az agymosáson résztvevő testvérek "teljesen meggyőződve" hisznek. Ez szörnyű! Járunk még a gyülekezetbe, de csak azért, mert sok barátunk van ott, akik még méltók az igazi igazság megismerésére, mielőtt jogilag elszakítanának tőlük.
Küzdünk, de már nincsenek kételyeink, csupán a megfelelő időt várjuk az ugrásra.
 "Harc a független gondolkodás ellen 19 Amikor a Bibliát tanulmányozzuk, azt látjuk, hogy Jehova mindig szervezett formában vezette szolgáit. És ahogy az első században is csak egyetlen igaz keresztény szervezet létezett, Jehova ma is csak egyetlen szervezetet használ fel (Efezus…..
küzdő 2012.04.15 20:37:57
Mit jelent az, hogy a Teremtő fokozatosan tárja fel az igazságot népének? Így aztán a Szentírás értelmezését időröl-időre változtatni kell?!
A Bibliában azt tanultam, hogy Isten SOHA NEM VÁLTOZIK!
Amennyiben Isten kiválasztottai a vezető testület, akik egyedüli szócsőként jöhetnek számításba, mint megbízható tolmács Isten és emberek között, vajon miért vannak az egymásnak teljesen ellentmondó látomásaik? Ki a hibás? Isten az, aki becsapta őket, vagy tréfálkozott, vagy netán lehet, hogy mégsem elég értelmes ez a rabszolga?
Az ókori prófétái Jehovának nem tettek kiigazításokat, mert azok forrása valóban Jehovától származtak. Az apostoloknak sem kellett állandóan a teljes délre várniuk, csupán egyszer írták le azt, amit akartak. Ezekkel ellentétben a modern kori prófétai csoport eléggé kilóg a sorból. Jehova ereje meggyengült volna a kiválasztottaival kapcsolatban? Én úgy gondolom. Jehova leíratta a Szavát, amit teljes egészében a rendelkezésünkre biztosított EGYSZERRE és nem részletekben. Vagy érftjük, vagy nem. A Társulat soha nem azért változtatott, mert most tisztábban lát, hanem azért, mert az IDŐ megölte kijelentéseit, ezért újabb, aktuálisabb igazságra van szükség!
A tisztábban látás nem azt jelenti, hogy teljesen mást látunk, inkább azt, hogy ugyan azt látjuk világosabban, részletesebben!
Aki az írásokhoz hozzátesz, vagy elvesz, legyen átkozott az, olvasható a Bibliában.
Vagy ez nem vonatkozik a rabszolgára?
Szorul a hurok a nyakukon, saját szavaikkal lesznek elítélve.
Pásztorok, pásztorok;Szétszéled nyájatok,Ijesztő a hangotok,Ezért szaporodik gondotok-bajotok ! Hol „Vezet” a „Testület”,Fű többé nem terem,Csúnyán átvert életek,Hamis örök élet ígéretek ! Pásztorok, pásztorok,Vajon nyugodt az álmotok,Üzeneteket kaptatok,Érjen…..
küzdő 2012.04.15 14:02:27
bereabeli gyülekezetének pásztorai annyira kétségbe vannak esve, mivel hírtelen egyre több hasonló esettel szembesülnek, még egyik legjobbnak gondolt emberük is, aki dolgozott helyettük, mint k.szolga, teljesen megbízhatónak tartották (érdekes módon egyetemet végzett!!!) most falhoz állította őket. Azóta nem telik el összejövetel anélkül, hogy a programok 80 százaléka ne a riogatásról szólna, miszerint tilos az ilyen hitehagyott írások olvasása, a kétkedők meghallgatása, stb.
A "megver az Isten téged" szerintem nagyon korrekt pásztori mondat, ha ettől sem erősödik meg az a fránya juh, akkor mit keres itt közöttünk, csak a munka van vele.
Az itt említett kedves pásztor most "beugró" emberként volt hallható a gyülekezetben, mivel egy másik "hazai" pásztor állítólag lebetegedett, -ami pár perccel a kezdés előtt derült ki!?- így nem volt előadó. "Kedves testvér" végig kiabálta a jól felkészült programját, melynek utolsó harmadában, amikor már semmi sem jutott eszébe, a "szellem segítségével", mitegy félretolta a vázlatát (aminek előtte sem sokat köszönhetett), és a hitehagyott írásokról, internetes oldalakról, kétkedő testvérektől kezdett óva inteni, de elemi erővel, végig kiabálva, csak úgy áradt a szeretet, higgadtság, Gyülekezetünkben valami elindult, ami az ébredést illeti, emellett a rengeteg más jellegű probléma, ami a pásztorainkat szétzilálja, rávilágít a tehetetlenségükre! Hónapok óta csak azt lehet látni, hogy gyűlnek a gyülekezet előtt, közben, utána, csak a juhokkal nincsenek kapcsolatban, kivéve a vallató szobát (tárgyaló)
Gondolom, hogy bereabeli hamarosan eltávolítják, de szerintem akkor a várt nyugalom helyett nagyobb invázióra számíthatnak.
Ma már látszik a pásztorokon, hogy egyre többen indulnak ek keresgélni, mivel ennek hiányában rájönnek arra, miszerint az ügyek intézését illetően gyengék, mint a ló hátúszásban..
Remélem, hogy bereabeli, mint új oldaláról megismert költő is sínre kerül, de nem úgy, mint József Attila.