Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Profitools

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha olyan hőség van, hogy a ruha is leolvad rólad, na akkor sürgősen tenni kell valamit!!! Jöhet egy könnyű lecsó! A mai napon, valami eszement hőség volt nálunk. Már kora reggel is lehetett érezni, hogy itt giga meleg lesz. Már megint! Enne k örömére, az egyik barátunk meghívott magukhoz egy kis…..
Kulcsmásolással is foglalkoztunk. Néha kértek lépcsőházakba zárbetétet több kulccsal. Amikor egy cilinderbetéthez sok kulcsot másoltam mindig m mondtami a vevőnek, hogy érdemes egy kis grafitos kezelést adni a cilinderbetétnek. Menete a következő: Vegyünk egy kis adag grafitot. Ekkor szokták…..
Mit tesz az ember, vagy a lánya, ha történetesen egy szekrényt és még jó néhány bútort le kell mérni?  Hirtelen előugrik a kérdés, hogy mivel. Bagatell, hétköznapi kérdés, csak legyint rajta az ember. No de mi van akkor, ha az otthon fellelhető szerszámos láda, mindössze 1db…..
Ha az ember arra adja a fejét, hogy gyarapítsa a reggelente fürdőszobára várók számát a családban, és mondjuk saját gyerek előállításával akarja ezt a jól megfontolt tervét véghezvinni, csupa meglepetés lesz az élete. Amint kiderül, hogy sikeres volt az akció és már a…..
Ez a történet arról jutott eszembe, hogy bejött az üzletbe egy apuka a fiával. A fiú úgy 4-5 éves lehetett, jobb kezében egy matchbox, amit a földön tolt az egész üzleten keresztül. Na a nadrágnak annyi, a takarítás meglesz, anyukája biztos örülni fog. Apuka elég jól bírta a…..
Szeretek idézni Richard Bandlertől és John Grindertől. Ők az NLP atyjai. Matematikusként kezdtek, belemerültek a pszichiátriába, majd kitalálták az NLP-t (Miaznlp egy mondatban: úgy tudjuk az agyunkat programozni szavakkal, gondolatokkal, mint a számítógépet és ezzel fóbiák,…..
Valamikor egy régi-régi galaxisban... mondhatnám. Régen volt már, talán úgy egy éve amikor egyik ismerősöm, Mara feltette a kérdést: Miért nem készítesz össze egy minimum szerszámkészletet egyedülálló háziasszonyoknak? Klaszul le tudnád írni mit mihez ajánlsz, pl: a hosszú…..
Valami baj lehet a mobiltelefon szervizekkel. Ezt onnan tudom, hogy ma is kerestek egy Iphone-hoz csavarhúzót. Lassan mindennapos lesz, hogy a kedves vevők szétszedik a telefonjukat és megszerelik. Több hónapja az üzletbe polcra kértem ilyen kis csavarhúzókat. Néztem is a legkisebb King…..
Minap kaptam egy érdekes levelet az ismerősömtől, az ausztriai autópályán előforduló IG-L jelzésről, ami a sebességkorlátot jelölő táblákon van feltüntetve. Őszintén halvány lila gőzöm nem volt, mi a fene lehet ez az IG-L. Végigolvasva a levelet csengett le, hogy ez mekkora…..
Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni. Mi történik ha a termék marad, de más célközönséget próbálunk megfogni vele? Eredeti Stihl, csak éppen 3 éves kortól ajánlott gyerekjáték. Kibővíti a gyár a palettáját, hogy jobban terítődjön a célközönség? Vagy úgy nőjön fel egy generáció, hogy amikor felnő…..
Van szerencsém olyan házban lakni, ahol az előző lakók valamelyike, még időszámításunk előtt beültette a ház falát végig vadszőlővel. Na mára ez az ültetvény igencsak rendes méreteket öltött, van vagy 6cm vastag szára és ki tudja meddig ér fel. Az idők folyamán…..
A fűnyíró szükséges tavaszi karbantartása A benzines fűnyíró esetében a motorolaj cseréje. Évente egyszer, ha nem is megy sokat érdemes lecserélni azt a 6dl motorolajat a fűnyíró gépben. A levegőszűrő kitisztítása, szükség esetén lecserélése. Gyújtógyertya,…..
A lakóövezetünkben tevékenykedő gázszolgáltató úgy döntött, hogy kb. 30 év után kicseréli a vezetékeket a környező utcákban. Ahhoz képest, hogy közlekedni nem lehetett, kitalálták, hogy az épületbe bejövő vezeték nem megfelelő és ki kell cserélni azt is. Ha ez nem lenne…..
Mikor megtervezzük, hogy milyen fürdőszobát/konyhát akarunk, mindenkinek tetszik, ha sok szép üvegfelület és tükör van benne. Ez addig jó is, amíg elkezdjük használni és egy idő után azt veszi észre az ember, pl. a fürdő esetén, hogy a zuhanykabinon felépült vízkő,…..
Egyszerű a válasz: hát a fúrógép feliratú címkéből. 2011 tavasza lehetett mikor az egyik importőrtől az elektromos szerszámgépek a következő levéllel kezdtek el érkezni:   Mellé csomagolva az öntapadós kis 30x50mm-es cédulák áramfejlesztő, fúrógép, hőlégfúvó,…..
A szokásos nap volt a szerszámboltban. Jöttek mentek a vevők, hál isten vásároltak is. Csöngött a telefon úgy ötpercenként, ahogy szokott. Csöng megint, felveszem: Jó napot, Házakáruháza! Jó napot mondja egy úr és folytatja. Bemutatkozik egy jó nevű budapesti cukrászda…..
Bútor nézegetés során döbben rá az ember, persze amikor meglátja a kiírt uram-bocsá  akciós árat, hogy ilyen árak mellett még ha nagyon is nincs ideje és kedve hozzá inkább megcsinálja. Az odáig rendben van, hogy a bútor lapszabászat műhelyében levágatjuk a bútorlapot.…..
A plexi törékeny, repedésre hajlamos. Sokszor kérdezik tőlem, fúrható-e, ha igen hogyan, vagy milyen fűrész kell a vágásához. A plexi fúrása: A plexi fúrásához használjunk hagyományos fémfúrót. A fafúró nem jó erre a célra. Lényeg az, hogy a plexi átfúrásakor a plexi lapot jól rögzítsük le a…..