Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jujube

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Potzner Ferenc építész által jegyzett „Koncepcióvázlat a Budai Várnegyed jövőjéről” munkában jól látható a budai Duna-part egykori palotasorának részleges helyreállítási terve. Az egykor műemléknek számító palotákat nem világháború, hanem a kommunisták semmisítették meg. Az elpusztult budai…..
jujube 2012.08.12 13:39:17
@Don Quixote de la Ferko: Köszönöm. Szó szerint ez az én véleményem is!
Attila nem érti, miért 5 nappal később utalja át a T-csoport saját automatikus beszedési rendszerében saját magának az előfizetési díjat, amiért aztán a Té késedelmi díjat számol fel.A T-előfizetők gondolom mind ismerik a tavszamla.hu weboldalt ugyanis azt a szolgáltató…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy politikus, aki mielőtt politikus lett, egy szerencsétlen baleset következtében kerekesszékbe kényszerült. Történt, hogy a Fidesz színeiben parlamenti képviselő lett, már 2006 óta tagja az országgyűlésnek. 6 hosszú éve... Ezalatt…..
jujube 2012.07.06 06:01:13
@egy maréknyi dollár: Nagyon igazad van! Csak hülyén hagyjuk, hogy üljenek a nyakunkon, senkinek nincs bátorsága elzavarni őket a fenébe. Tűrjük, hogy döntsenek a fejünk felett, és még mi szapuljuk azokat, akik mernek szólni ellenük.
Rég túl vagyunk azon a türelmi időn, amit el lehetett volna várni az egységes budapesti parkolási rendszer kialakítására, a helyzet pedig egyre romlik. Lilláékat egy köcsög parkolóór mosolyogva nem igazította útba, hogy rossz automatába dobálják a pénzt, mert az már egy másik…..
jujube 2012.07.04 13:05:30
Kedves Homár!
Ezt Írtam a IX. ker. Önkormányzatnak, de szerintem még választ sem kapok:
2012. július 4-én 8 óra 53-kor álltam meg az autómmal a Bp. XI. ker. Lechner Ödön fasornál lévő Illy kávézóval majdnem szemben a két és fél éves unokámmal. Kerestem a parkoló órát, nem láttam, hát benyitottam a kávézóba – nem mentünk be, csak az ajtóban álltunk meg – és megkérdeztem, hogy hol a parkoló óra, a kávézó alkalmazottja kijött az ajtóba hozzánk és megmutatta, hogy visszafelé menjek. Azonnal el is indultunk, de láttam, hogy az autóm mellett már ott állt az ellenőr. Átszóltam neki, hogy ne büntessen meg, csak megkérdeztem, hol van az óra, azonnal megyek és bedobom a parkolási díjat. Sajnos a pici unokám nem tud elég gyorsan szaladni, hát eltartott kb. fél percig, amíg odaértünk, és sikerült bedobni a parkolási díjat. Mire odaértünk az autóhoz, már rajta volt a büntetés. Nem csoda, hogy felháborodtam az eljáráson, hiszen egy pici gyerekkel nem biztos, hogy az autótól másodpercek alatt kell az óráig és vissza megjárni az utat. A fényképező gépemmel lefotóztam az esetet, és a helyet, hogy látszódjék, hol történt a dolog.
Kérem, hogy figyelmeztessék a 10461 sz. ellenőrt, hogy az ilyen eljárás még tovább növeli a velük kapcsolatos utálatot és felháborodást, és most már tapasztalatból tudom, hogy teljes joggal.

Egyébként azóta már hazaértünk – sikerült hamarabb elintézni a dolgunkat – a levelet is megírtam, a büntetési cédulát átfaxoltam a parkolási társaságnak, és még mindig jogom lenne ott parkolni, mert az óra szerint 11 óra 12 percig állhatnék ott az autómmal, miközben már egy órája itthon vagyunk. Azóta már egy másik autó áll azon a helyen, a parkolási társaság pedig jogtalanul gazdagodik, mert egy óra parkolási díjat kétszer szed be. Hányszor fordulhat ez elő naponta és hány helyen. Hol van ideje és energiája az embernek 40 fokos hőségben bemenni személyesen a parkoló cédulával a társasághoz, és visszakérni a fölöslegesen befizetett összeget. Nem csalás ez? Én nem tudom, de ha egy boltban sikerül ilyesmit elkövetni, az biztos, hogy az üzletet bezárják vagy két hétre, vagy csúnyán megbüntetik a boltvezetőt. Egyébként kérek számlát a parkolásomról.

Egy perccel később büntetett meg, mint ahogy a jegyet váltottam. Látta a nyomorult, hogy nyomom be a pénzt, a gyerek mellettem, 40 fok árnyékban.
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..