Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viveca Summers

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mese habbal Legutóbb annál a nagyvizitnél szakítottam meg a történetet, melyen megtudtuk: az orvosok a terhességi mérgezés kockázatát megszüntetendő úgy döntöttek, másnap megindítják a szülést. Háromféle szülésfelkészítésen vettünk részt előzőleg. Köztük egy olyanon, mely kifejezetten kórházi,…..
Kispapablog Mindenekelőtt teljesítem az előző részben szereplő videóban tett ígéretemet. Íme a mondat, melynek mindennapi ismétlése hatalmas segítség abban, hogy a legvégsőkig ki tudj tartani az elhatározásod mellett - és bármilyen álmodat valóra tudd váltani: Majd holnap…..
Kispapablogsoron kívüli cikk Az alábbiakat egy fájdalmas tapasztalatom ihletésére írom. Részben azért, mert így könnyebb feldolgoznom az élményt. Részben azért, hogy te is tanulhass belőle. November elején történt az eset, amikor egy kedves ismerősünk meglátogatott…..
Viveca Summers 2013.11.19 06:51:01
@Tylla - Szülőnevelés Blog: Nem tudom, hogy Szilvi, hogyan viseli a babavárást, így csak a saját érzéseimről tudok írni. Amíg egy nő állapotos, addig a hormonjai kötéltáncot járnak. Teljesen más világban él, hol fenn van a magasban, hol azt hiszi, hogy a poklok poklát éli meg. A teste változik, a testének igazodnia kell a másik lényhez.is. Addig az apának érzelmileg kell feldolgoznia a tényt, hogy hárman lesznek. Semmilyen hormon, testi változás nem befolyásolja. Ő nem kívánós, neki nem mondja meg a gyerek, hogy éppen erőset egyél, vagy ne, mert visszaöklözöm. Ő mehet abban a tempóban, amit megszokott, addig az anya (mert már ilyenkor az, akárki akármit mond!) igenis odafigyel, hogy a magzata milyen ritmust szeret. Mert ha neki nem tetszik, akkor nem éppen finoman jelez, és sorolhatnám. Az emberek többsége ezért nem foglalkozik az apával, mert az apa - férfi lévén - elég erős, hogy az érzelmeivel megbirkózzon. De őszintén már ekkor sem a szülő a lényeg a többi ember szemében, hanem a magzat.
És születés után is ez van. Babaváróban apa mondjuk kap egy pezsgőt, de az igazi ajándékot a baba kapja. Kell, mert nem olcsó mulatság mindent beszerezni, és utána már ti is arra fogtok gondolni, hogy legalább a x számú rugdalózónak a felét levették a vállaitokról. Udvariasságból megkérdezik, hogy vagytok, de nem sok embert fog érdekelni. Csak a baba! Alszik-e, eszik-e, nyűgös-e? Ti? Ti azért vagytok, hogy az ő igényeit megteremtsétek... Fáradtak vagytok? Bevállaltátok! Szeretnétek magatok lenni? Gyereket vállaltatok! Nyaralni akartok? A gyerek miatt ne is gondoljatok még rá! Kellene egy kis segítség... Másnak sem volt!
Az, hogy ez így rendjén van-e? Nem tudom, de én ilyennek tapasztaltam meg a világot...
Viveca Summers 2013.12.28 15:18:37
Nem vagyok férfi, ráadásul a párom is elég szófukar az érzelmei terén, így nem tudom, hogy pontosan mit élhetett át a 9 hónap során. Azt viszont láttam, hogy akármennyire is várta a jövevényt a terhességem nem sokban befolyásolta az életét. Elkezdett jobban a jövőre gondolni, várta a kicsit, de mikor rákérdeztem, mindig azt mondta, hogy nem tudja elképzelni, milyen lesz, majd akkor gondolkodik rajta, ha már megszületik. Nem állítom, hogy minden férfi ilyen, én csak belőle tudok kiindulni.
Nekem apum "sírós", egy filmet is megsirat, viszont nekem fontos, hogy erős legyen. Ne nekem kelljen vigasztalni, hanem ő vigasztaljon engem. Mert ő adja a biztonságot. A páromat ugyanilyen szempontokból választottam. Lehet érzelmes, de lelkileg erősebb legyen nálam. A nőknek (valahol olvastam erről egy statisztikát) az kell, hogy felnézhessen a férfira. A legtöbben magabiztos, jól szituált, karakán jellemet keresnek maguknak - legalábbis a mi társadalmunkban, ahol már nagyon elcsúsznak a szerepek... Nem gondolom, hogy nektek férfiaknak könnyű dolgotok van, ha meg akartok felelni ennek a "kifordult" világnak. Sőt azt se mondom, hogy meg kellene felelnetek...
"Kellene egy kis segítség... Másnak sem volt!" - ezt én az elmúlt 8 hónapban nagyon sokszor megkaptam. Úgy, hogy nekem nagyon sok segítségem van! A nagyszüleimék, a szüleim, az anyósomék. Az egész család, és még így is! Lehet, hogy a fogyatékosságom miatt, de egész életemben arra törekedtem, hogy akkor szülök gyereket, ha egyedül fel tudom őt nevelni. Mert én akartam, én vállaltam, és nem másnak szültem. És most is minden tettemmel próbálom azt bebizonyítani, hogy köszönöm a segítséget, el is fogadom, de ha nincs, akkor is megoldom. Az csak öröm volt számomra, hogy ehhez olyan apát találtam, aki imád minket, a lehető legjobb apa a világon.
(Remélem, nem haragszotok, hogy ilyen hosszú kommenteket írok, ha zavaró, szóljatok, és elhallgatok :) és Boldog új évet kívánok nektek! )
Szülőnevelés Blog Merre van? 2013.10.27 10:27:00
Mese habbal Az alábbiakban egy nyár végi tapasztalatunkat osztjuk meg veled. Hátha így te is tanulsz belőle. Épp dolgozni mentünk, amikor egy piros lámpánál megszólított minket egy nő. Egy babakocsi is volt vele, benne pici babóca játszott valamivel. Megkérdezte, hogyan jut el a…..
Szülőnevelés Blog Junior 2013.06.09 06:09:00
Növény, állat, ember Nem valószínű, hogy a következő másfél-két évben újabb növény érkezne az otthonunkba. Állat pláne nem fog. Viszont... ... a fenti képen látható teszteredményem és egy azt megerősítő orvosi vizsgálat szerint még az idén várható egy kis ember…..
Viveca Summers 2013.10.01 11:12:47
Ismét az ünnepelt ad ajándékot. :) Igen, megint egy évvel öregebbek lettünk és bölcsebbek is. Semmi "talán" - ez teljesen biztos. Mindenhonnan ezt jelzik vissza nekünk az olvasóink, az ismerőseink. Ráadásul mi is érezzük a változást magunkon. Bőven vannak még félelmeink a…..
Kinek nevezzelek?(soron kívüli cikk olvasói kérésre) Kedves olvasónk! Amennyiben a gyermekedet Zsombornak szándékozod majd hívni, érdemes tudnod, hogy ez a Zombor régi magyar személynév alakváltozata. Magyar, török és bolgár (szláv) eredetet említenek e név kapcsán a…..
Viveca Summers 2013.01.23 05:04:26
Kinek nevezzelek? Kedves olvasónk! Amennyiben a gyermekedet Tibornak szándékozod majd hívni, érdemes tudnod, hogy ezt a nevet általában latin eredetre vezetik vissza. Mármint azok, akik a Tiborc név megrövidült alakjának tartják és nem osztják azt a nézetet, hogy a név Bod…..
Gyerekszoba Barbie-ék bizarrul 2012.09.28 09:42:00
Sőt, ha lehet, még bizarrabbul, mint úgy alapból. Mert hát a Die Barbie Die mozgalom lelkes híveiként nem is gondolhatnánk mást a plasztik cicababák népes családjáról. De látva Hayden Wood Living Dolls című fotósorozatát azt kell mondanom, a helyzet lehetne sokkal rosszabb! A…..
Viveca Summers 2012.09.28 23:15:03
"Az idők megváltoztak. Az idők továbbra is változnak. Az idők mindig változnak." Kim Kiyosaki: Gazdag nő   "A jól megcsinált dolog jobb, mint a jól elmondott." Benjamin Franklin   "Az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát: a szótár." Vidal Sassoon…..
Kispapablog Ezúton is elnézést kérünk azoktól az online ismerőseinktől, akik az elmúlt hétvége alatt hiába próbáltak elérni minket! Egy nem mindennapi offline eseményen vettünk részt: apai nagyszüleimet köszöntöttük, akik immár kereken hatvan éve házasok. Igaz, egy…..
Viveca Summers 2012.07.19 19:51:33
Kinek nevezzelek? Kedves olvasónk! Amennyiben a gyermekedet Lilinek szándékozod majd hívni, érdemes tudnod, hogy ez a név több idegen név (Caroline, Elisabeth, Julia) közös becenevéből önállósult. Nincs összefüggésben a liliom jelentésű angol lily szóval! Rovatunknak az…..
Viveca Summers 2012.04.24 06:05:10
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..