Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr-eam

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015 májusában kis híján kipusztultak a Kazahsztán sztyeppéin élő saigák, egy rendkívül veszélyeztetett antilopfajta. Pontosan miért is rejtély ez? Elsőre a saiga antilopok halála egyáltalán nem tűnik furcsának, elvégre az elmúlt években mindig volt, hogy elpusztult pár…..
  Gazdagék: Arcukról az üres nagyképűségen kívül semmi más nem olvasható le. Öröm meg végképp nem. Unottan csúsztatgatják a bőröndjeiket tovább, ahogy halad a sor a reptéren. Mintha nem nyaralni mennének. A gyerekek is kibaszott büszkék valamire. A fiú márkahalmozást hajt végre, amikor felöltözik.…..
dr-eam 2015.06.09 16:14:43
@recommented: Nekem is valami hasonló mizantrópia jött le...biztos becsődölt az utazási iroda, amivel utazott volna idén. vagy túl meleg van. Ja nem, most épp zuhog. a francba. :D
Komoly információmennyiség jut el hozzánk az egészséges étkezésről, életmódról. Ennek melléktermékeként gyakran alakulnak ki tévhitek a témában.  Egy országos vízkeménység-felmérés kapcsán derült ki, hogy a vízről is van pár téves vélekedés a köztudatban. Mivel…..
Annál nagyobb hír, hogy David Lynch és Mark Frost huszonöt év csúszással újraindítja a Twin Peakset, valószínűleg nem lesz mostanában a sorozatok világában, esetleg még Lars von Trier bedurranthatná a Birodalom harmadik évadját vagy nekifuthatna David Simon a Drót hatodik…..
dr-eam 2014.10.07 23:28:26
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
dr-eam 2014.09.24 17:02:50
@Quadrille Lobster: van gyerekem, ennek ellenére kiváló cikk, teljesen igazad van, a végén a félkövér összefoglalóhoz egyszerűen nem lehet mit hozzáfüzni :)
dr-eam 2014.09.24 19:05:13
@ggbb: hangosan röhögök :) és bízom benne, hogy azért 80%-ban a 20%-ba tartozom :)
Egyszerűen nem értem, egy ilyen, szemmel láthatóan a múltban leragadt és a valós problémára süket orvost ki és hogyan tehetett oda az ügyeletbe felelősen. Kedves Praxis-olvasók! Elég sokan ismertek engem, és szerintem mind tudjátok, ahhoz, hogy én ide posztot írjak, nagyon durva…..
dr-eam 2014.09.11 23:20:22
@Bikli néni: sejtettem, de csak arra szerettem volna célozni, hogy egy 21 hónapossal értelmesebb dolgokról lehet vitázni, mint Stephen King regényben telepátiával komplett gimnáziumot felgyújtó pszichopatát meggyözni arról, hogy nincs teljesen igaza. Nem ér ennyit a ráfordított idö és energia :)
dr-eam 2014.09.11 23:32:15
@Bikli néni: sok sikert a beszoktatáshoz, bár sajnos ott nagy eséllyel fog hasonló nyavalyákat összeszedni szegény :/ a hülyéket meg le kell sz.. :)
dr-eam 2014.09.11 23:50:07
@Bikli néni: Az úgy gáz, ha nem volt más, mint a <10-es pecsétszám - pedig lassan marad a vagy <10 vagy 75<, bár az utóbbiak szerintem az egyetemet sem itthon vérzik :( sok sikert :) jó éjt!
Praxis Rettegek az altatástól 2014.08.12 05:54:12
Nem merem bevállalni az altatást már soha többé. Leéltem 65 évet, jöjjön, aminek jönni kell, de nem kockáztatok többet. Tisztelt Praxisblog!   Tulajdonképpen én nem akarok senkit sem vádolni, csak tudni szeretném, mi történt velem egy altatásos vizsgálaton, egy magán…..
dr-eam 2014.08.13 12:56:16
Varga Beáta ugyanolyan nő, mint bármelyikünk, ugyanúgy boldog életre, egészségre, szerelemre és gyermekekre vágyott. Egy kálváriába illő szenvedés után, az egészsége már nem lesz tökéletes és gyermeket sem szülhet soha. Tisztelt Praxis Blog! Tegnap a Hirhatár online…..
Én megértem hogy vihar volt, és ez problémákkal jár. Azt viszont nem, hogy ha valaki problémával fordul egy orvosi ügyeletre,  akkor még ha villany nélkül is, de valamit kezdenek vele. Itt nem. Tisztelt Cím,  Szeretnék megosztani egy történetet a mai  magyar…..
dr-eam 2013.06.26 09:12:03
@Terencius: :) :) :) bizonyára...
Akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is. Ezt a pénzt nem gondolhatja komolyan, hát a 2 haverommal pont 5 perc alatt isszuk el” Tisztelt dr. Sásdi Antal főigazgató úr,       Az egyik kollégája az imént megzsarolta, illetve…..
dr-eam 2013.06.24 15:47:42
@ottomoll: úgy, hogy egészségkárosodása származzon belőle a betegnek, nem árthat. Amúgy meg pitiáner módon: kontrollon megvárakoztatja, eléveszi a fizetős beteget, nehezen érhető el, arrogáns a stílusa.
dr-eam 2013.06.24 16:08:05
@gruszki: 1. a számítógépes rendszerben tárolt leleteket elveszti? hmmm..... hacsak nem ő a kórházi rendszergazda is, de még akkor sem; a leletek egy példánya meg a betegnél van, az orvosnak kötelessége egy példányt átadni, a betegnek joga és lehetősége van a leletekhez hozzájutni.
2. Na bumm...a betegnek ettől biztos álmatlan éjszakái lesznek.
3. Akkor megnézi egy másik orvos. Lehet, hogy a beteg jobban is jár.
4. Ez, ha bizonyítható, bűncselekmény.
Ez így tényleg "CSAK"
5. Arrogánssá válik - el kell küldeni a pi......
Úgy érzem, ennyivel tartozom a bátyámnak, aki halála előtt megjárta a poklok poklát, értelmetlen szenvedéseknek és megaláztatásoknak kitéve.     Kedves Olvasó, tisztelt Cím!   Nagyon sokat gondolkoztam, kihez is forduljak ezzel a (rém)történettel: a…..
dr-eam 2013.05.30 09:50:29
@lpt1: igen, nyilatkozott..én meghallgattam és semmi kivetnivalót nem találtam benne.
dr-eam 2013.05.30 10:30:06
@Dr.laikus PhD: Ráadásul, ha jól tudom, szegény cickóbámuló és 30-on innen őszülő (én ez utóbbit sokkal aggasztóbbnak találom)Fyall doktor nem Facebookot, Twittert, borsonline-t és velvetet írt, hanem a Pubmed, Biomedexperts, MLDT oldalakat, amelyek ha jól tudom, nagyban hozzájárulnak egy orvos szakmai fejlődéséhez :) :)
dr-eam 2013.05.31 23:12:12
index.hu/chart/2013/05/31/fizetes/ ......szóval szegény Fyalltól ne sajnáljuk a lopott pillantásokat, mert szegénynek a rezsi-kaja mellett hajfestékre nem fog maradni :(
Tisztelt Praxis blog. Olyan kevés pozitiv élményt látok a blogon, ezért ugy gondoltam, hogy leírom tegnapi élményemet. Nőgyógyászat, vidéki kórház. Időpontot egy héten belülre kaptam, a munkaidőmhöz megfelelőt. Igaz, hogy egy órával hamarabb értem oda, de inkább én várjak,…..
dr-eam 2012.05.28 19:16:51
@bungics: Nem mutogatásnak szánta a posztoló, csak pozitív ellenpéldának, mert tapasztalatom szerint ennek a blognak a túlnyomó többsége a negatív tapasztalatokról szól...amelyek szerintem szintén nem általánosak, bármennyire is próbálja - sajnos - az emberek nagyobb hányada annak beállítani. Sajnos ez a magyar mentalitás :(((
Legyen egy jó történet is, mert engem dühít, hogy mindenki picsog és panaszkodik, és csak a rosszat veszi észre. Igen, fos az egészségügy helyzete, nincs budipapír a kórházakban, de még evőeszköz sem, sok berendezés és gép régi és elavult, pénzhiány van és nyomor, de nem…..
dr-eam 2012.05.28 16:08:34
@jágör68: Szuper a komment! De nem tudják :) mert ez jár, meg az jár...a mögöttes dolgok felismeréséhez sajnos hiányoznak alapvető szinaptikus kapcsolatok, amelyek, úgy tűnik, a Kárpát-medencében élők túlnyomó többségénél valami rejtélyes kór miatt kipusztultak :)
dr-eam 2012.05.28 16:17:23
@herodes: Sajnos ott élünk, ahol egy alapvetően működésképtelen rendszert próbálnak fenntartani, amely rendszerben dolgozók egy része kiégett, a másik része korrupt, újabb része már elmenekült...aki meg maradt és lelkiismeretesen ellátja a munkáját, na, általában azon csattan az ostor..
A munkahelyemnél lámpa nélküli zebrán próbáltam átkelni a reggeli csúcsforgalomban, valamint az útfelújítást végző gépek közepette. A zebra egy út és egy tér találkozásánál van, ahol egy tábla jelzi, a téren nem körforgalom van, de körbe lehet menni, több utca…..
dr-eam 2012.04.29 10:50:31
@Legelő Őse: Nem őriztünk libát, utalok itt az udvariatlan tegező stílusára. Országunk traumatológiai ellátása régiók szerint van felosztva; egy-egy régió hatalmas területet ölel fel. Sajnos a primitív egészségkultúrával rendelkező őslakosok MINDENFÉLE panasszal képesek felkeresni egy baleseti ügyeletet. Szélka ment a kisujjamba 6 napja és most már nagyon fáj, 3 hete elestem és azóta is zsibbadok, síeltem Ausztriában és meghúzódott az ínszalagom, stb. Ezek teszik ki a "súlyos, halasztást nem tűrő kórházi vizsgálatot azonnal követelő, pokróc stílussal rendelkező, helló-szia-szevasztok" betegek nagy százalékát. Ezen kívül vannak a valóban ellátást igénylő betegek, de a sérülési mechanizmus alapján ők is feloszthatóak akut és halasztható, műtéti illetve konzervatív ellátást igénylő esetekre. A fedett felső végtagi törés is halasztható - megjegyezném. Sajnos a stílusa alapján feltételezetten Önhöz is hasonló "betegeket" el kell látnia az ügyeletnek, természetesen nyugat-európai körülmények között és emberi fizetésért, mert országunkra ez jellemző (gyengébbek - Ön kedvéért segítségképp megjegyezném, ezt ironikusan értettem). Az orvosok és egészségügyi személyzet legtöbbször több helyen ügyelnek, hogy tisztességes bérhez jussanak, ezek után csodálkozik mindenki, hogy fáradtak, esetleg ingerültek a hatszázmilliomodik, teljesen felesleges ellátás után. És ilyen körülmények között hipp-hopp telik az idő és a traumatológus ezek után még menjen operálni is a műtőbe.
dr-eam 2012.04.29 10:57:00
@kermi: maximálisan egyetértek.
Az érem másik oldala is érdekes lehet.Praxisomban tartozó beteg átmenetileg külföldön tartózkodik. Megkeres a Facebookon (mert külföldről drága a telefonálás), hogy a néhány napos itthoni tartózkodás idején hallásvizsgálatot kellene a gyereknek elvégezni.   Felhívom a…..
dr-eam 2012.04.28 17:46:33
@zsázsika: Sajnos a egészség-kultúra kelet-európai határa valahol Ausztriánál kezdődik.:))) Érdekes és szomorú módon itt szinte kizárólag csak dilettáns, bunkó, türelmetlen, pénzéhes, szemét, stb. orvosokról és szakszemélyzetről van szó. EZ a magyar mentalitás :( a jót nem látjuk meg, állandóan siránkozunk, dögöljön meg a szomszéd tehene is...csodálom, hogy Te még nem csatlakoztál a külföldre menekülőkhöz..
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
dr-eam 2012.04.28 17:37:25
@lioliom: ha a foglalkozásával kapcsolatban egy kalap alá vennék Önt is a szakmájában kontárokkal, tartom valószínűnek, Önnek is elege lenne egy idő után....
Amúgy Ön is csak egy általánosító hisztérika, a kommentjeiből egyértelműen nyilvánvalóvá vált sokak számára :)))))))))