Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zerohu

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten létezésének kérdése több évszázad óta foglalkoztatja a filozófusokat és a teológusokat. Néhány hónappal ezelőtt két európai matematikusnak egy számítógépet, és az osztrák matematikus Kurt Gödel kapcsolódó tételét felhasználva sikerült matematikailag…..
Több mint huszonöt éve történt egy vidéki katonai kórházban, hogy beszállítottak egy határőr ezredest. Ez az ezredes díszpéldánya volt a kommunista rendszernek, amolyan munkás szülők paraszt gyermeke. Nagydarab volt, nagyhangú, trágár, bratyizó, parancsoláshoz szokott,…..
zerohu 2014.04.19 17:06:30
@rozsé drazsé: vannak dokumentalt esetek, pl Christopher Hitchens, hosszu rakbetegsege ellenere, ateista maradt a halalos agyan. Nyilvan vannak ellenpeldak is, de hulyeseg lenne azt gondolni hogy mindenki megter egy szorult helyzetben. Ugyanakor mint korabban is mondtam, meg ha igy is lenne, semmit nem mondana el az adott vallas igazsag tartalmarol. Nehogy mar valami azert legyen igaz, vagy jo, mert egy ketsegbeesett ember a halalfelelemtol rettegve, megprobal belekapaszkodni mindenbe, beleertve olyan dolgokat is amit tiszta fejjel elutasitana. Ugyanakkor, szanalmas es megvetendo hogy valaki karorvendezve ilyen szerecsetlen emberek peldajat hasznalja fel arra hogy a vallasat igazolja masok elott.
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
zerohu 2011.02.07 18:53:44
@marcsella11: es te mennyit kapsz a homeopataktol egy ilyen kommentert?
zerohu 2011.02.07 19:30:31
@Kacsatollah:

"Ott voltak a tények, egyértelmű volt, hogy igaza van, de az orvosokat nem lehetett meggyőzni, és továbbra is haltak meg a kismamák."

Igen, ott vannak a tenyek, egyertelmu hogy nem mukodik, max placeboval egyenereteku hatast bir kifejteni, de a homeopatakat es homeohivoket nem lehet megyozni, tovabbra is adjak es veszik a nagy semmit.
zerohu 2011.02.07 19:30:31
@Kacsatollah:

"Ott voltak a tények, egyértelmű volt, hogy igaza van, de az orvosokat nem lehetett meggyőzni, és továbbra is haltak meg a kismamák."

Igen, ott vannak a tenyek, egyertelmu hogy nem mukodik, max placeboval egyenereteku hatast bir kifejteni, de a homeopatakat es homeohivoket nem lehet megyozni, tovabbra is adjak es veszik a nagy semmit.
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
zerohu 2011.02.03 14:36:45
@Kylian: ahahaha, konyvet az publikal aki akar, miota kell barmilyen tudomanyos vitak probaljat kiallnia?
zerohu 2011.02.03 14:56:43
@fityfiritty:
Nagyon egyszeru ez. Azert hiszed el hogy letezik az elektron, es ugy viselkedik ahogy a fizika leirja, mert nap mint nap _tapasztalod_ hogy a termeszettudomanyos ismereteink alapjan megtervezett eszkozeink mukodnek. Ezzel pont par perce szembesultel utoljara amikor sikerult beirnod a kommentedet. En meg sohasem tapasztaltam egyik isten letezeset sem, ezert nem hiszek benne.
Ezt olvashatjuk egy egyre népszerűbb vállalkozás honlapján: „Évezredek óta őrzik őket titkos könyvtárakban valahol Indiában...Világszerte 110 millió ma élő, akár teljesen átlagos emberről szólnak....átlagos... Legalábbis eddig ezt gondolhatták... 162 ezer ma élő magyar ember életéről is vannak…..
Az elmúlt hónapokban a Keserű Művek frissítette néhány régebbi modelljét és új gumilövedékes fegyverrel is megjelent a piacon, a Home Defender sorozatban gyártott verziójával, melynek azóta a könnyített kivitele is elkészült. Először a frissített modelleket veszem sorra.…..
[Telepítő] Screenpresso képlopó 2010.04.10 20:41:00
  A Screenpresso egy ügyes kis program, ami számos hasznos megoldást kínál a képernyőről készítendő screenshotok létrehozásához és szerkesztéséhez. Ha elindítjuk a programot, akkor a Print Screen billentyű megnyomásával tudjuk rögzíteni a képernyőn látható képet,…..
Lakos András tagtársunk február 28-án levelet írt Pálinkás Józsefnek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének. Íme a levél: Budapest, 2010. február 28. Pálinkás József A Magyar Tudományos Akadémia Elnöke 1245 Budapest, Pf. 1000   Tisztelt Elnök Úr! Nagy örömmel hallgattuk a Szkeptikus…..
zerohu 2010.05.22 20:08:33
@neofin:

"Tanulmányt kérnék - és nem spekulációt !!!"

Tanulmanyt nem tudok de peldakat azert lehet talalni. Pl. vegyuk a homeopatiat, nezzuk meg mennyi anyagi es tudomanyos raforditassal mennyi profitot termelnek. Ha az emberek ezt reszesitik elonyben az a valodi kutatasoktol vonja el a penzt. De volt mar pelda olyan politikai dontesre, amikor kereszteny halandzsara hivatkozva vetoztak meg egy tudomanyos kutatas tamogatasat.

"A Tudomány van az emberért - vagy az ember a tudományért .
Az orvosoknak a tudományhoz kell érteniük - vagy a gyógyításhoz?"

Ha azert nem tudnak gyogyitani mert az alapkutastol elvonjak a tamogatast a gagyi javara, akkor rosszabb helyzetben vagyunk. Ez volt az elozo hozzaszolasom lenyege is.
Placebo vonalon en inkabb azt erositenem hogy az emberek az orvosi ellatasban higgyenek, ezzel erositve gyogyulasukat.
zerohu 2010.05.22 21:01:26
@neofin:

Elbeszelunk egymas mellett. Ha valami mukodik, akkor termeszetesen kutatni kell. Ha valami csak a placebo miatt mukodik, akkor a placebot kell kutani.

Amit nem kell csinalni az az hogy yinyang/meridian/csi fogalmakkal operalunk, es legfokeppen orvosok ne tegyenek ilyet, mert ez egyszeruen hazugsag. Ettol kutatni kell a placebot, es ha a tuszurkalas mukodik akkor azt is. De ha jol latom te attol felsz hogy ha kivesszuk a meridianos meset az egesz mogul akkor meg fog szunni a placebo hatas. Az en velemenyem az hogy ezt akkor is meg kell tenni, mert kulonben "elgagyisodashoz" vezet, ez pedig hosszutavon sokkal jobban serti a betegek erdekeit.
zerohu 2010.05.23 13:49:04
@neofin:

"Ha a sajtó - elkezdi a médiában azt nyomni - hogy
- Nem hatásos az akupunktúra
- Nem hatásos az X.Y ..."

Kizarolag az orvosokrol volt szo, es nekik sem azt kell nyomniuk hogy nem hatasos xy, egyszeruen csak maradjanak a tudomanyos fogalmaknal es ne hasznaljanak nem letezo dolgokat. Egyebkent ha egy orvos meridianokrol es csirol kezdene el beszelni, szamomra teljesen hiteltelenne tenne az egesz tevekenyseget, es lehet pont ez valtana ki bennem nocebot.

Amit en preferalnek az valamifele szemleletvaltas az emberek reszerol (es ehhez az orvosi elltasnak is valtoznia kene), hogy ne a mindenfele egzotikus vuduban kezdjenek hinni hanem az orvostudomanyban. Igy a placebo is megmaradna es valodi kezelest is kapnanak.
Ahogy már többször beszámoltunk róla, két évvel ezelőtt a Brit Kiropraktőrök Szövetsége (BCA) hitelrontásért beperelte Simon Singh fizikust, tudománynépszerűsítőt, több könyv íróját. Singh a The Guardian egy cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy a negatív klinikai tesztek ellenére a brit…..
zerohu 2010.04.19 00:04:17
@wmiki: Ez jo hogy te kered szamon az erdemi hozzaszolast :)). Ha majd sikerul egy olyat osszehoznod, akkor kaphatsz ra erdemi valaszt is.
Szkeptikus blog Mesevilágok 2010.02.22 07:22:00
Miért vesz körül minket ennyi csacsiság? Nem hiszek az „emberi butaság” típusú magyarázatokban. Nem hiszem, hogy az lenne az ezotéria-jelenség helyes leírása, hogy emberek butaságokat igaznak gondolnak. Inkább az igaz és a nem igaz közötti határ léte bizonytalan és/vagy érdektelen…..
Levelet kaptunk. Az aláírás szerint "gyógyító", az email cím szerint Kovács Lajos [spirithealer2009@...]. Néhány óra alatt lefolytatott levelezésünket azért közöljük, mert jellemző tárháza a szkepticizmussal, a tudományos módszertannal kapcsolatos tévhiteknek, valamint a bizonyítatlan,…..
zerohu 2010.02.05 23:31:54
@Gyógyító:

Lepjunk mar tul azon a hulyesegen, hogy ha vki vmirol konyvet ir az hiteles forrasnak tekinthato. Ugyanugy ha vkinek weblapja van vmirol nem jelent semmit (barki irhat konyvet barkinek lehet webalpja).

"De mivel nem veszély mentes a dolog, nem nagyon publikálják."

Muhahahaha. Az elektromos aram sem veszelymentes, aztan megis publikaltak.

"műtőasztalon fekvő és klinikai halál állapotába került ember be tudjon számolni pl. arról, hogy mi történt a kórház folyosóján, milyen új beteget hozott a mentő, stb"

Ez alapjan teljesen konnyen ellenorizni lehetne a dolgot. Megsem rohant meg senki Randihoz bezsebelni az 1 millat, azok kozul aki el tudja hagyni a testet. Biztos akkor pont nem mukodne..
zerohu 2010.02.06 14:29:48
@jafar: Naja. Viszont a valosagban csak az ezoterikusoknak van szukseguk olyan kibuvora hogy negativ energiak es hasonlo. A gozmozdony akkor is mukodne ha Gyurcsok ulne rajta. Nem is hallottam meg egy mernokot se ilyennel mentegetozni.

Viszont ha Gyogyito urat tenyleg nem zavarja a szkeptikusok jelenlete mint ahogy allitotta, akkor hajra!
Ellenőrző Használható tudás 2009.12.21 08:00:00
Állandó bosszankodásunk tárgya, hogy a tankönyvek nem életszerűek, kevés bennük a mindennapokban használható tudás. Egyrészt nagyon felgyorsult a világ és nem tudják a tankönyvírók követni a változásokat, másrészt van egy elfogadott tudásanyag, amit a NAT szerint minden…..
zerohu 2009.12.22 18:16:35
@Zsiros László Róbert:

Imho, sokszor a szamonkeres modja hatarozza meg a tananyagot es azt ahogyan tanitjak. Ha valamint nem lehet egyszeruen szamonkerni/kikerdezni/osztalyozni, azt inkabb nem tanitjak. A szodolgozat szerintem a vilag legnagyobb hulyesege, viszont csak pipalgani kell meg hianyjelezni. Pedig idegennyelvu szavakat ugy tanul az ember hogy sokszor talalkozik vele es hasznalja, nem ugy hogy feladnak belole holnapra 50-et. A tortenelmi evszamok szamonkerese ugyanez a kategoria, a nyelvtani teszt szinten (a nyelvoktatasnal a nyelvant eleve tulzasba viszik, valoszinuleg azert mert arra konnyu tesztet kitalalni).
Az altalad vazolt utopisztikus rendszernel is gond lehet hogy egy nagyon freestyle kiserletezo nap utan hogyan fognak jegyet szerezni a diakok. Szval szerintem ezt a szamonkeres kozpontu oktatast is ujra kene gondolni, mert sokszor pont ez gatolja a hasznos ismeretek tanitasat.
Praxis Nem adta be az oltást 2009.11.22 10:44:00
Egy nagyon kedves barátom küldte nekem az alábbi E-mailt még csütörtök délelőtt. Sokat gondolkodtam azon, megírjam-e a vele lejátszódó bizarr történetet, vagy csendben maradjak és hallgassak, mint a sír. Végül úgy döntöttem, életre keltek egy blogot, ami a hasonló…..
zerohu 2009.11.22 15:24:10
@1lány: Hanyas voltal biologiabol?

Btw a poszt meg nyilvanvaloan kamu.
w Szellem a gépben 2009.07.21 06:00:00
A hit hegyeket mozgat, és ha a hegy éppen a hit útjában áll, akkor annál rosszabb a hegynek. Nem a kereszténységről van szó, azon túl vagyunk. A hitet sokkal szélesebb értelemben értjük, ősibb, atavisztikus, elemi hiedelemről van szó, név szerint a kísértetről. A hazajáró…..
zerohu 2009.07.21 13:08:29
f@szt ertetlenkedik mindeki. Regen is voltak ehhez hasonlo postok, remelem h jovoben is lesznek.
Marosán György írása „Hát nem veszitek észre – fakad ki Asimov Alapítvány-trilógiája első részének egyik szereplője – hogy az egész Galaktikában nincs már ember, aki értene az atomenergiához?” Az írói fantázia meghökkentő részletességgel rajzolta fel, miként válik a…..
A Pew Internet Research 12 kérdésből álló tudományos kvízt publikált, mellyel megtudhatjuk, okosabbak vagyunk-e egy átlag amerikainál.   Demográfiai lebontása a válaszadóknak a július 14-i állás szerint: Nos, okosabbak vagyunk-e?..
zerohu 2009.07.15 17:58:21
@beszélő:
"Az egy főre eső Nobel-díjas tekintetében világelsők vagyunk"

Ez a hulyeseg meddig fog meg terjedni?
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
zerohu 2009.07.09 20:03:56
@Lord_Valdez: Lezerrol fogsz talalni tudomanyos cikkeket is nem _csak_ starwarst. Ha jol emlekszem vmi ilyemsi volt a gondolatmenet.
zerohu 2009.07.09 21:33:29
@neofin: Nyilvan a publikaciok szama, milyensege, komolysaga, stbje is fontos. Meg az hogy ez vmifele hipotezist vagy biztosan letezo dolgot boncolgat. Valamint hogy ha az elozo, akkor az tudomanyos korokben mennyire elfogadott. Nekem ez a ki energia (de nem olvastam vegig amit linkeltel csak atfutottam es nem sok konkretumot talaltam benne) nem ugy tunik mintha ebbe a kategoriaba tartozna. De tegyuk fel h megis letezik vmifele merheto ki energia es ezt ki fogjak mutatni. Az mar jo esellyel nem az a ki lesz amit most ki-nek neveznek a termeszetgyogyaszok es a meridianokban aramlik. Annak az eselye hogy ilyen feltetelezett es jovoben felfedezett ki-re ra lehet majd huzni egy az egyben ezt a meridian kepet kb nulla.
zerohu 2009.07.11 13:21:03
@na__most__akkor:
Legyen egy pozitiv "alkalmazas" is. Cavendish elsokent ugy irta fel az Ohm torvenyt hogy megnezte mekkoranak erzi az aramutest a sajat testen keresztul. (igaz, o csak Leydeni palackokat hasznalt)
A fanatikus természetvédők egyik rémisztő tulajdonsága a humortalansággal párosuló sokkolási hajlam. Ez azonban, egészen kivételes esetben, szórakoztató eredménnyel is járhat. Az mindenképpen egész kivételes esetnek számít, ha egy jó dudájú sztriptíztáncosnő jelentkezik…..
zerohu 2009.07.09 14:07:50
@triumphator: hanyas voltal biologiabol? Meg kerdezem ugy altalaban azoktol akik ilyenkor mindig a novenyeket hozzak fel peldakent.
A soron következő fegyver a blog hasábjain a Keserű Gumbull.              A fegyver kiindulási alapja a Keserű Herkules volt. Ugyanúgy alumínium tokos, spiáter dobos fegyverről van szó, a dobja teljes egészében megegyezik a…..
Ezen bejegyzésemben egy régebbi fegyver új, csak Magyarországra a Gunbox részére gyártott változatával ismertetem meg olvasóimat, ez a fegyver pedig a Record Chief névre hallgat, illetve annak egy gumibarát verziójáról van szó.…..
A következő sorokban bemutatásra kerül egy új forgópisztolya a Keserű Műveknek. Az egyenlőre Megamax néven létező modellből még csak egy prototípus van, nem tudni, hogy valaha ténylegesen forgalomba kerül-e, ígéretek vannak csak rá. Na, de először jöjjön néhány kép a…..