Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forgó morgó

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Mindenki nyugodjon le a picsába! - ordította Bayer Zsolt és nyomatékul beleeresztett az automata pisztolyával egy sorozatot a plafonba. A plafonból törmelék potyogott a megszeppent túszokra. - Senki és semmi nem fenyegeti a szólásszabadságot, a gyülekezési jogot, a tulajdonjogot, a…..
Forgó morgó 2014.08.10 12:39:50
@nemigenértem: "Tényleg ilyen hülyének nézel?? "

Hát az alapján amit összehordasz, felmerül az emberben akaratlanul ;)
Forgó morgó 2014.08.10 22:55:46
@bolhacsípés: "azért mert valami nem liberális demokrácia, még lehet demokrácia"

Ha a fönök csak ennyit mondott volna, akár még játszadozhatnánk is a szavakkal, próbálhatnánk értelmet püfölni bele, hogy de az nem is úgy lett gondolva stb.

Mivel azonban elegendöen megvilágította, hogy mit ért illiberális demokrácián, azonnal látható, hogy az nem csak nem liberális, hanem mégcsak nem is demokrácia. Errol van szó. Nem véletlen, hogy Zsoltikának kell nyugtatnia, hogy rosszul fordították (ezt is) angolra, hogy most ennyien itt vagytok menteni a menthetöt ;)

Ez már cask olyan demokrácia lesz majd mind Hofi beföttje :)
linkért klikk a képre..
Forgó morgó 2014.07.30 11:26:21
@Gyuri te barom, már 320nál az Euró...:
"Nagyon sok "törzsi-szokást", vagy szimpla "devianciát" nem képesek a Ny-eu-s államok megszüntetni."

Hitler, Sztálin, Mao Ce Tung etc. viszont elég eredményes volt ezen a téren, akkor hát csináljunk diktatúrát ;)

Mind mondhatta volna:
Hát nem értitek emberek, hogy én csak jót akarok nektek, mert én vagyok a "Jó", és mindenki aki azt akarja amit én, az is jó? Aki meg nem azt akarja, az meg lepénzelt felforgató? Maga a megtestesült "Rossz", és ezért könyörtelenül el kell pusztítani? Mert nekünk azért nem megy jól, mert kénytelenek vagyunk ellenük harcolni. Ha meg gyöztünk, akkor mindenkinek jó lesz. Mindenki azt találja majd jónak amit én, más meg nincs. Taps, éljen ....!

Eddig minden diktatúra így kezdte: Meg kell húzni az ideológiai határvonalat, a rajongókat meg kell gyözni, hogy ök vannak a jó oldalaon, a többi meg megy magától. "Aki nem velünk az ellenünk" ugye ismerös? ;)

Alakul ez elvtársak: Eddig tehát megvannak a nem keresztények, a homoszexuálisok, a nem magyarok (vagy idegenszívüek), Most hozzájöttek a liberális demokráciák meg egyéb kultúrák.

Már csak néhányat kell aludni és mindenkinek jó lesz. :)
Nem tudom, feltűnt-e a kedves olvasónak, ha nem, akkor elmondanám, hogy 2010-ben volt nálunk egy aprócska-jelentéktelenke eseményecske. Egy választásnak nevezett, igazságosnak mondható eseményen a honi jobboldal pár fillér híján 70%-os többséget szerzett a parlamentben. Tudják, az…..
Forgó morgó 2013.09.14 01:19:11
Nem tudom feltűnt-e, hogy az emútnyócév is törvényes szavazás eredménye volt? A végén mégis azt mondta a többség, mégse ezt akartuk fújj a belemjön ki Fletó. Aztán most meg azt mondják fújj a belem jön ki Orbán. Hogy a választáson is ezt mondják-e nem tudom(ha elmennek egyáltalán). De abban biztos vagyok, hogy Orbán semmiféle komcsi struktúrákat nem fog leépíteni, hiszen most azon van, hogy visszahozza ;) nem tudom te mennyit éltél az átkos 40 Alatt, de nekem eddig a 89 utáni kormányok közül egyik alatt sem volt akkora "dézsavűm" mint most. Eddig mindegyik kormány megtette a magáét, hogy a ki tud nagyobbat lopni versenyben élre kerüljön, de nekem valahogy a jobboldali kormányok cselekedetei eddig viszik a pálmát. csak azt kell megnézni, hogy akkor 89-ben kinek volt (lehetett) annyi forgatható tőkéje, hogy nagyvállalkozásba kezdjen? Természetesen az általad említett ügyes embereknek. És ők ezt hogyan szerezték akkor? Tisztességesen nagyon kevesen ;) Erre a gazdasági erőre épült a rendszerváltás. Ami tulajdonképpen csak gazdasági rendszerváltás volt. De akkor már pozícióban volt a valakinek a valakije, a jó elvtárs, meg a zöldséges meg a tököm tudja ki.(köszönjük neked MDF) Igen most az ő csemetéik látják, hogy az apáiknak mennyivel könnyebb volt sokkal nagyobb pénzeket leszakítani, ha az uralkodó erő alakítja a szabályokat. Orbántól te ne várjál régi struktúra lebontàst, hiszen azon van, hogy visszahozza. Ő is csak egy csemete ;) Addig meg amíg egy Pozsgay Imre ott asszisztál az új alaptörvény létrehozásánál, ne gyere azzal, hogy a ballibek akadályozzák a régi struktúrák lebontását. Innentől kezdve számomra ez már hiteltelen. Meg ami még nem mindegy, azok az arányok! Hogy Fletó összeszedte a vagyonát az zavar, hogy Orbán és tettestársai nagyságrendekkel nagyobb vagyont harácsolnak össze az miért nem zavar? Miért tőle várod a megváltást? Hogy minden politikus leszar bennünket az nem újdonság, de miért a legnagyobb halmot alkotótól várod, hogy majd kihúz bennünket belőle? Az egész tankönyv hülyeség meg Alföldi meg István a király meg az összes többi gumicsont el nem hiszed mennyire nem érdekel. Az érdekel, hogy hogyan szerzek a szüleimnek gyógyszert, vagy kaját mert maguktól már legfeljebb csak az egyiket tudják. Meg hogy a kölkömmel mi lesz? És azt kell mondjam, ennyire szar az emútnyócév alatt nem volt. És ez nem valami ballib trollgyár terméke, hanem a napi életem. Azt meg, hogy egy ballib ostoba kinyilatkozását am blokk minden ballibre ráhúzod, ugyanúgy kikérem magamnak, mint ahogy te a náci pecsételést szoktad ;)
Előre hozott parlamenti választások a Kakukkfészken! Nálunk már ma kifejezésre juttathatja véleményét az ellenzék és a kormány munkájáról. Brutális következményei nem lesznek, de önök és mi is sokkal tisztábban fogunk látni – kellő számú szavazat esetén. Úgyhogy:…..
  A szoft technológiai szaktanácsadó képes a korábban megszerzett “hard” tudását konvertálni az új helyzetek többnyire csak lazán strukturált, “szoft” problémáira. Ismeri az ehhez szükséges fogalmi kereteket (káoszelmélet, skálafüggetlenség, többszörös…..
Kakukkfészek Falra, magyar! 2013.05.20 12:11:11
Nincs is annál szebb, mint amikor a sötétség magyarázza az alagútból, hogy milyennek kéne lennie a világosságnak. Egyszerű ország a miénk, mégis kevesen értik, pedig. Vegyünk egy példát, egyszerű országban egy egyszerű példát: -Kedves blogger, el tudná nekünk mondani…..
Forgó morgó 2013.05.22 17:55:14
@maroz: Megint visszaértünk az elejére. Megint félreértelmezed amit írtam (szerintem immár szándékosan), addig maszatolsz olyan dolgokkal amikröl szó sem volt, amíg be nem lökhetsz a bal sarokba és utána jön a reflex ballibsi szitok.
Ha meg megpróbálok szólni, hogy állj én ilyet nem mondtam, rámhúzod a "mert nem is veszi észre mennyire nem az mint aminek gondolja magát" lepedöt.

De most már világos, hogy én hülye tényleg azt gondoltam, hogy téged komolyan érdekel amit mások idefirkálnak, közben te meg csak a lehetöséget keresed a saját propagandadumád kürtölésére. :(
Forgó morgó 2013.05.22 20:41:52
@maroz: Na látod megy ez. Szóval tudom bennem is van a hiba, ha elragad a hév nem olvasom el mégegyszer amit írtam, és akkor ilyen rébuszok lesznek belöle.
Csak azt nem értem, hogy ha ennek ellenére megértetted -mert most pontosan értelmezted-, akkor miért nem azt mondod, hogy kapd be a faszom írjál normálisan vagy menj a picsába? Hidd el nekem jobban értékelném mint a ködösítö általános mellébeszélést.

A másik dolog, hogy pontosan azt érzem amit leírtam. (Mellesleg ezzel nem vagyok egyedül) Az életem során kialakult bennem egy elképzelés a magyarságommal kapcsolatban és mindig büszke voltam rá, hogy magyar vagyok. Tudom, hogy sok minden történt itt amire nem vagyok büszke, de legalábbis bebeszéltem magamnak, hogy összességében büszke lehetek rá. Ezt az érzést veszi el tölem a mai jobboldal kb 15 éve egyre nagyobb mértékben. Aljas módon kihasználja az emberek nemzeti öntudatát, hitét egyszerü választási fogásra. Az emberek meg nem veszik észre, hogy szemfényvesztés az egész. Mi több örömmel tapsolva támogatják.
Lehet, hogy igazad van és csak nem bírom elfogadni az ország világ változását és foggal körömmel szeretnék fogvatartani valamit ami már régen nincs.
De ezt én így élem meg. A büszkeségem már eltünt. Egyre inkább szégyenlem, hogy magyar vagyok. Az ami számomra szeretetre méltó volt ebben az országban eltünik és leváltja valami harsogó, olcsó, fényes üresség. Ha ez így folytatódik !számomra! (ez sajnos hiányzott az elözö kommentböl, bocs) Magyarország csak volt! Mert ami marad, az csak egy politikai határok által bekerített terület amit hivatalosan úgy hívnak, ahol mindenki ugyanannak az államnak a polgára.
Ha ez ezen polgárok többségének az akarata, ám legyen, de akkor ez nekem már nem hazám, hanem csak a lakóhelyem.
Biztos bennem van a hiba, de lehet, hogy már túl öreg vagyok megváltozni. Azt is tudom, hogy ez az érzelgösség semmin nem változtat, de nekem mégsem mindegy, hogy a hazámban megy szarul vagy a lakóhelyemen.

Bocs ha megint túl hosszú és rébuszos lett.
Mindentöl függetlenül, ugyan balra mennék én is, de nem érzem magam egyik politikai oldalhoz tartozónak sem. Viszont azok közé tartozom akik nem tudják elképzelni, hogyan gondolod azt a civil-szférás politikát ;)
Forgó morgó 2013.05.23 11:01:03
@maroz: Elgondolkodtató amit írtál, köszönöm. Már ezért megérte egy kicsit csatázni ;)
 "Ez az egyetlen alkotmányos választásom, amely összhangban van eskümmel, a fennálló törvényes rendelkezésekkel és az Alkotmánybíróság 20 év alatt meghozott határozataival.  (Áder János) "        Többek között ezt írja majd alá Áder…..
Forgó morgó 2013.03.14 16:03:46
@willdataa: "Érthetetlen hogy a balliberálisok ezt miért nem képesek felfogni. "

Élhetö demokráciában az alkotmányozás nem így müködik. De érthetö, hogy ezt jobboldali hívök nem képesek felfogni.
Forgó morgó 2013.03.14 16:58:55
@Siri Keeton: "... nem volt más választása, mint elfogadni, aláírni és kihirdetni e rend drasztikus megváltoztatását."

Erröl nekem az István a Király jut eszembe:
"... törvényedre súlyt le kardom, ha ölnöm kell, hogy védjelek."

Szerintem volt választása: aláírja, vagy nem írja alá.

Így meg inkább csak a "mosom kezeim" 21. századi magyar változata lett belöle.
Forgó morgó 2013.03.14 18:09:06
@Siri Keeton: "Illetve persze megtagadhatta volna az aláírást, de az még jobban pusztította volna az alkotmányos rendet, mint maga az - egyébként botrányos - alkotmánymódosítás. "

Szerintem a két dolog nem összemérhetö, mert az aláírás megtagadása esetleg formai alapon ütközik az alaptörvénybe, de az aláírás vét a demokratikus alkotmányosság ellen. Szerintem ebben az esetben ez sokkal fontosabb mint egy formai szabály.
Kakukkfészek Ember 2013.03.07 19:08:32
Idézek egy felhívásból, kiemelve a szerintem lényeget: "Tisztelettel kérem a polgári körök tagjait s mindazokat, akik részt vettek a Békemenetek valamelyikén, hogy ha tehetik, jöjjenek a Fidesz Lendvay utcai székházához, amit törvénytelenül, a kerítésen átmászva blokád…..
Forgó morgó 2013.03.08 14:43:24
@maroz: "Nü, hát akkor nem is vagy te igazi ballib! ;) "

Mert te ugye nem gondolkodsz oldalakban, és ez a mondat semennyire sem kirekesztö?!

Az "igazi" ballib Orbánt hülyének gondolja. Uff maroz beszélt.
Forgó morgó 2013.03.08 18:11:41
@maroz: A kacsintás nekem nem vette el eléggé a mondat élét ;)

A megfigyelésem az, hogy már nagyon régóta nagyon sokan úgy politizálnak, hogy személyekre szart dobálnak. Tedd lehetetlenné a személyt, és akkor senki nem fog törödni a mondanivalójával!
Mi kézenfekvöbb mint (oldaltól függetlenül) a föemberre kígyót békát kiabálni?

De ez egy tyúk/tojás vitába fog torkollni. ;)
Kakukkfészek Hökkle 2013.02.23 08:40:42
"Itt egy nép kirekedt a saját életéből." Illyés Gyula    Tán még most sem bírtuk abbahagyni a csuklást úgy meglepődtünk ezen az ELTE BTK HÖK történésen. Hogy van valami lista, de nincs is, mert az nem hivatalos lista, csak úgy kikerült, tessék, mondja az érintett…..
Forgó morgó 2013.02.24 11:30:32
@maroz: Ezek után én azt kérdezem, ki ballibsinítleníti a ballibsinítlenítöket?

Ez egy agyrém komolyan. Nézzd meg az egy évvel ezelötti posztjaidat itt a a fészkedben. Indulatos, de akkor is általában tárgyilagos voltál. Most meg? Mi jut eszedbe mindenröl azonnal? Mert 'náciznak' meg 'Orbánoznak' stb. Ugyanúgy saját magadra is érvényes amit a 'nácítlanító' posztodban írtál. Jótündér rákattantant Hitler nevére, te meg újabban rákattansz a jobboldali kritikára. Amit a videóban Gyurcsány müvel, az ugyanaz mint amit a jobboldal müvel. Halgassál meg egy Orbán beszédet és strigulázzad hányszor köpköd Gyurcsányra meg emútnyócév meg Bajnai meg szemét kommunisták.

Én azt mondom, hogy a mostani kormány legnagyobb büne ez a kollektív cinikus agymosás. A legszörnyübb meg az, hogy már nálad is hat, és ez nagyon szomorú. Pontosan az volt a célja vele, hogy mindenki bizonytalan legyen. Lassan már akkora lesz a hasadék a két oldal között, hogy mindenféle átmenet eltünik. Osszd meg és uralkodj. És egyszercsak mindenkinek oldalt kell(!) választania, ha tetszik, ha nem (vagy marad még a szakadék, de azt kevesen fogják választani). Ha pedig nagyon sokaknak (pl. nekem is, anélkül, hogy bárkit is nácivá akarnék bélyegezni) a nácik jutnak eszükbe annak láttán ami most megy, az nem véletlen. Annak idején Hitlerrel is pontosan így kezdödött! 20 évig építgette a 3. Birodalmat pontosan úgy kezdve mint Orbán: Ellenségkép: megvan, Médiák:Zsebben, Törvényhozás:zsebben, Bíróságok, Ügyészség, Rendörség:már nem kell sok, Saját megbízható rendörség/testörség: megvan, új értelmetlen munkalehetöség a prolikat megnyugtatni: a közmunkából stadion lenne az, de ez még nem müködik, .... .Ismétlem nem akarok senkire semmiféle pecsétet helyezni, de ez nagyon szembetünö. Ha valakinek erröl a Hitleri Németország jut eszébe, ne vedd töle zokon. De ez pontosan igaz a másik oldalra is. Ha valakinek erröl a kommunista diktatúra jut eszébe azt se vedd zokon, nert arra is igaz.

Szerintem a szakadékot kellene betemetni nagyon gyorsan, ameddig lehet, nem pedig a másik oldalra mutogatni mindenféle bélyegzöket lóbálva. És ez is igaz mind a két oldalra.
     Az index.hu, , a hvg, az origo és a népszava is lehozta ma az MTI hírét: Tizenkilenc kattintással összekapcsolható bármely két oldal az Interneten.       "Tizenkilenc kattintással összekapcsolható bármely két oldal az…..
Forgó morgó 2013.02.20 16:49:06
@jotunder: Már attól függetlenül, hogy az eredeti szövegben felváltva Internetröl és Webröl van szó, egyiket sem lehet a megadott módon modellezni, mert alapvetöen másképpen épülnek fel. Persze a modellt rá lehet húzni mindenre. A Forma 1-es versenyautót is lehet mint babakocsit modellezni, végeredményben általában ugyanannyi kerekük van és mindkettö az elörehaladást szolgálja. Ettöl kezdve a babakocsi modellünket analizáljuk a végtelenségig, majd tudományosan visszavonatkoztatjuk eredményeinket a versenyautóra. Most már csak néhány hely kell, ahol a szenzációs következtetéseket publikáljuk. Ennyi sületlenséget akadémikus, hogyan mer nyilvánosan publikálni? Csak azért, hogy meglegyen a nemzetközi publikációk száma?
Nekem is van egy szenzációm: Ha a mamából egy betüt elveszünk, hármat meg megváltoztatunk sör lesz belöle! (Most meg Schmitteltem)
 Viktor:    Te Viktor,  tudtad, hogy a székelyeknek van zászlójuk?  Mi lenne, ha én kurvára felháborodnék rajta, hogy van nekik olyan zászlóizéjük, te erre kitűzetnéd azzal a bajuszos marhával a parlamentetekre, mi még annál is jobban felháborodnánk, és…..
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
Forgó morgó 2013.02.05 10:52:25
Apám kedvenc hasonlata a levéltetü. Az egy olyan buta állat, hogy addig eszi a levlet a fáról amíg a fa elpusztul, de vele együtt a levéltetü is. A politikusok sajnos egy szinten vannak a levéltetüvel. Addig csesztetik az embereket, amíg vagy tönkremegy a gazdaság (természetesen a politikus is) vagy az embereknek elegük lesz és elzavarják öket.

Minden bizonnyal vannak kivételek, illetve egy idö után kitermelödik egy politikusi réteg, amelyik csak annyit levelet zabál, hogy a fa ne dögöljön bele. De ehhez idö kell. Szerintem legalább 20-30 év. Ha megnézed szinte bármely elnyomásból szabadult ország történetét Anarchia vagy Diktatúra uralkodik egy darabig. Mindenki "jól" szeretné csinálni, hiszen ahogy volt az nem jó. Elöbb utóbb minden ilyen országban arra a következtetésre jut valaki, hogy itt mindenki hülye és nem látja mit kell tenni, pedig milyen pofon egyszerü. Erre úgy határoz, hogy végigviszi az akaratát akár a többség ellenében is, majd az eredmények igazolják és akkor ö lesz a hös.

És itt jön a fordulópont:
észreveszi-e (belátja-e), hogy amit ö kitalált az semmivel sem jobb (vagy még rosszabb) mint az elözö próbálkozások, illetve ennek tudatában mit tesz?

Orbán még a "majd meglátjátok, hogy igazam lesz" állapotában van,
Gyurcsány legalább már az "elbasztuk valamit tenni kell"-nél járt.

Az idö meg jár, a levél fogy, mi meg azon tanakodunk, hogy melyik levéltetüt válasszuk legközelebb.
Forgó morgó 2013.02.05 11:53:58
@ATCG: Ok, igaz, van aki már a túlélésre gyüjt, ha a fa belehalna.

Legjobb példa az elsö (1990) választás után egy MDF-es képviselö lánya nekiszegezte annyjának a kérdést:
Te Anyu ha így csináljátok tovább, akkor legközelebb nem választanak meg benneteket, nem félsz?
A válasz: Kislányom addigra már annyira gazdagok leszünk, hogy nem érdekes megválasztanak-e mégegyszer!

Ezért van szükség jó 20-30 évre, hogy ne ilyen emberböl legyen a legtöbb politikus.
a Mercedes új CLA osztályú autójából erő és szépség sugárzik, mi is egy ilyen Magyarországot szeretnénk építeni Orbán Viktor, 2013. január 25...
Forgó morgó 2013.01.29 10:04:11
@Pásztörperc: Németül is 'osztályú'-nak hívják, csak egy kicsit szerencsétlenül hangzik magyarra fordítva.
az Örülünk Vincent mindenki más teljesítményét egy pillanat alatt kétségbe vonni képes matematikatudósa és társai, akik mégiscsak abban lelik mindennapi örömüket, hogy naponta felköpnek és aláállnak G. Fodor Gábor, politikai gondolkodó..
Forgó morgó 2013.01.17 12:29:51
Azért ez szégyen, a galamus megszünik (www.galamus.hu/), GFG meg ilyen "politikai gondolkodásért" még pénzt is kap.
"Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa. Idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában." (Heti Válasz)   Tilinkós, horthymikiszobros  jó reggelt kívánunk!  Milyen érdekekért a kicsoda-micsoda?…..
Forgó morgó 2013.01.15 11:02:57
@maroz: Elözö kérdésedre, hogy ki mondja meg mikor sikeres egy párt ill. a hozott intézkedései:

Senki, és mindenki.

Senki nem fogja tudni megmondani, mert senkinek nincs akkora rálátása a dolgokra, hogy érdemben meg tudná mondani. Ettöl függetlenül mindenkinek van véleménye róla és sokan el is mondják. Sokan nem az egész véleményüket mondják, sokan más véleményét mondják saját híján, sokan már megváltoztatták a véleményüket, de még mindig a régit mondják.....

Ebböl a rengeteg (kinyilvánított) véleményböl kialakul több kevesebb mainstram vélemény, és aki hasznot akar húzni ebböl a dologból (pl. politikus, mágnás) támogatni kezdi valamelyiket. Ettöl kezdve az a mainstream lesz a befutó, amelyik eléri, hogy a legtöbb nyilatkozó támogassa. Ebböl kialakul valamiféle közvélemény is, ami az illetö párt és intézkedéseinek pillanatnyi (!) általános megítéléset kezdeményezi.

Ez a folyamat viszont idöben nem áll meg, pár évvel késöbb megváltozhat a politikus/mágnás társadalom, ami aztán totális közvéleményváltozást eredményezhet.

A legfontosabb ebben az egészben szerintem, az, hogy ki milyen szempontok alapján ítél. Mert bármely intézkedésnek van haszonélvezöje és vesztese. A kérdés az, hogy ki mennyire tudja elfogadni a sorsát. Megvan-e az erkölcsi nagysága meggyözödése, tévhite, hogy gyöztesként belássa ez már túl sok vagy röhögve zsebre teszi amit kapott, illetve vesztesként elfogadja, hogy erre szükség volt, vagy kétségbeesetten szidja az éppen aktuális okozót.

Azért nem tudja senki megmondani az igazat, mert nem mindegy, hogy ki és mikor érdeklödik. Egy náci szempontjából Hitler alatt biztosan a földi paradicsom volt Németországban, egy kommunistának meg Sztálin alatt a Szovjetúnióban, de nyilvánvaló hogy ezt nem mindenki így látta akkor.

Így aztán bármikor, bárki megcáfol bármit, amit valaki mondott/tett az igazságot meg keresheted még nagyon sokáig.

A legfontosabb, hogy az egyénnek legyen akkora erkölcsi tömege, hogy ezeken a folyamatokon átlásson és na haggyja magát megtéveszteni, legyen nyitott minden irányba, hogy meg tudja hozni mindenröl a saját ítéletét. Én bízom benne, hogy ez lehetne egy újfajta mainstream kezdete, amit valaki nem azért támogat, mert neki speciel jó, hanem mert az tényleg "JÓ".
Forgó morgó 2013.01.15 12:27:50
@maroz: "Pontosan ez az, ami az újszerű a boldogabb sorsú társadalmakban (és úgy tűnik, hogy nem csak ott), hogy a hatalom ma már nem annyira a dologi erőforrások koncentrálásában és célirányos használásában búvik meg, hanem a fejekben."

Szerintem mindkettö. Manapság arra koncentrálják a dologi eröforrásokat, hogy a fejekben a megfelelö vélemény alakuljon ki, mert ez bizony nem olcsó, és a technika elörehaladtával mind drágább lesz. Az információ hatalom, amit nem kaphat meg mindenki, különben nem lehet sokáig fenntartani a hatalom számára kedvezö közvéleményt.

Viszont én a civil szféra szerepét nem így látom. Ha már egyszer nagyot álmodunk :-) akkor közvetlenül csak a politkusnak mint a társadalom többi részének szócsöve szabadna véleményt alkotnia, és abban tényleg csak a társadalom egyéneinek véleménye lenne kinyilatkozva.

Ha felébredtünk, akkor látjuk, hogy ez nem lehetséges, de akkor is a politikus a kulcsfigura. Most azért van szükség egy erös civil szférára, mert különben a politika és a piac nagyot tesz mindenkire és megállapodik egymással. Amíg országgyülési képviselö büntetlenül a "nem tiltja a törvény, akkor szabad" erkölcsi szinten maradhat, ez mindig így is lesz.

Szerintem az a legnagyobb baj, hogy manapság nincs esélye a fejekben egy olyan erkölcsi tömeg kialakulásának, ami aztán normális politikust eredményez. Ennek viszont nagyon sokféle nevelési/kulturális/anyagi oka van, amit nem lehet egyik napról a másikra megoldani. Félreértés ne essék, ez nem csak az éppen aktuális kormányzó erö hibája, viszont minden oldalról nagyon jól kihasználható.

Úgyhogy várom, epedve várom a "szellemi jobbágyfelszabadítást"

maroz for president! :-) (az én szavazatomban biztos lehetsz)
Forgó morgó 2013.01.15 14:06:37
@Vortumnus: én sem hiszem, hogy a közeljövöben lesz. Ha mégis lenne, akkor viszont alig lenne szélsöséges, mert egy "felszabadultat" nem annyira könnyü szélsöséges eszmékkel meggyözni. ;-)

Akinek jobb lenne, az a felszabadult. Viszont azt nem tudom jobb-e "felszabadultan" éhen halni. Ellenben nagyon sok példa volt már rá a történelemben, hogy valaki inkább akart tisztességesen meghalni, mint tisztességtelenül élni. Lehet, hogy most is lesznek egypáran, akik áthelyezik a prioritásaikat és túllépnek a mindennapi félelmeken.

Lehet, hogy sokaknak semmi kedve, energiája sincs ilyesmiken elmélkedni, és engem is valami melegebb éghajlatra kíván a magasröptü elképzeléseimmel. Lehet, de lehet, hogy nem.
 Doomhammernek köszönjük az alábbi idézetet  :  "Állításunk megítéléséhez elegendő végiggondolni annak a levélnek egy részletét, amelyet Isaac Rothschild írt 1863-ban Londonban. Így fogalmaz: „Azok a kevesek, akik képesek megérteni a rendszert, vagy…..
       Tegnap Alvin Roth és Lloyd Shapley kapta meg a közgazdasági Nobel-díjat. Az ember elolvassa, hogy piactervezési és párosításelméleti munkásságukért kapták a díjat, és gondolom, tovább lapoz. Matolcsy György szokott a Heti Válaszban arról írni, hogy…..
Forgó morgó 2012.10.17 10:37:17
@ipartelep: Nálad a pont! Szerintem ez egy roppant igazságtalan elosztás, mivel tényleg minden igénylö azt kapja ami marad, illetve nem kaphat jelentösen jobbat mint saját maga, a másik oldal pedig a számára legjobbat. Az algoritmus által tulajdonképpen mindenki kap a kritériumok szerinti párosítás alapján egy osztályzatot és azok a párok maradnak meg amelyek az igénylett oldalon a legjobb osztályzatot kapják. Ugyanakkor az igénylö oldal esetleg kimarad az igénylésböl mivel kötésben van, és egy késöbbi szakítás után már lehet, hogy csak a listája allján talál(kap) szabad lehetöséget. Pl. köznemes csak akkor kaphat hercegnöt, ha már az összes herceg elkelt, illetve, ha az összes nemeskislány talált egy herceget, neki már csak a parasztlány marad. Viszot tudnám ajánlani új választási rendszernek. Képviselök=Férfiak Választók=Nök :-)
Forgó morgó 2012.10.17 12:55:31
@xylon: Nem egészen. Rájöttek, hogy a diákok nem azt a kórházat választják, amelyikhez kellene, hanem rosszabbat, hogy jobb relatív teljesítményt mutathassanak fel. (Ahelyett, hogy a legjobb kórházban Dr.House legjobb segédje legyen, egy rosszabb kórházat választ ahol ö lehet Dr. House) Ezzel viszont megzavarja az elosztást és a legjobb kórház nem a legjobb diákot kapja. Az új algoritmus kiküszöböli az ilyetén szándékosan rosszabb választásokat, hogy mégiscsak a kórház járjon jól. ;-)
Ez a rövid poszt nem arról szól, hogy a magyar miniszterelnök miért énekel félig vagy tán egészen részegen kislányokkal közösülésről a vágásiferivel. És arról sem szól, hogy a családjuk biztonsága érdekében mire nem kell gondolni az embereknek. Az észak-albán…..
Mi lehetne kellemetlenebb szombat délben annál, hogy az ember egyetért Selmeczi Gabriellával? Olyasvalamire gondolok, ami nem involvál szögbelövőt, vagy egy viagrás dobozban turkáló hímgorillát.A Demokratikus Koalíció felszólította Orbán Viktort, hogy azonnal mutassa be a…..
Forgó morgó 2012.04.28 20:27:32
@bircaember maxval: szerintem bármit csinál, semmi esélye sincs 2 év múlva valamit is elérni. Aki már nem hisz neki, akkor sem fog benne megbízni, ha valahonnan előkotorja azt dolgozatot. Aki meg hisz benne, annak nem kell bizonyíték. Szerintem meg annak a csoportosulásnak/pártnak, ahol ő jelen van, nincs esélye a politikai hatalom közelébe jutni. Ahhoz azért azaz emútnyócév nem volt annyira tiszta.
A matematika történetének talán leghíresebb előadását David Hilbert tartotta 1900-ban a párizsi matematikai világkongresszus megkezdése előtt, az általa fontosnak tartott matematikai problémákról. Ötvennégy évvel  később az amszterdami matematikai világkongresszus…..