Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komjaga

47 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer jó volna karácsony előtt szeretni a Jézust. Ha már arról van szó ugye, hogy megszületett. Egyszer jó volna, ha nem zúdulna már ránk folyton a pártpolitika, mely esküdt ellensége lett a nyugalomnak. Még karácsony előtt, december 23-án is. Hiába dobjuk el messzire…..
Komjaga 2012.12.29 19:07:26
@krj: szerintem felesleges bántanod. Igazából linkeltem be neki az evangéliumból, meg a wikipediából is, hátha valamelyik használ. Ha nem használ, akkor is ő járt így. Idegeskedni ilyesmiken, mikor ilyen idők járnak felesleges. Adni kell nekik egy esélyt, ha meg nem használ, akkor kimarad a beszélgetés folytatásából. De természetesen a felháborodásod okát, meg miértjét értem is, meg osztom is.
Komjaga 2012.12.29 19:35:44
Komjaga 2012.12.29 19:36:32
@tundrazuzmo: ? mindegyik egy norvég egészségügyi kar
A Fidesz egy zárószavazás előtti módosító javaslattal próbálja rendezni a felsőoktatás átalakítását. Mondjuk, a most benyújtott javaslathoz még 24 óra sem kell. 3 dolog változik, vagyis nem. Egyrészt nem lesznek keretszámok, hanem miniszteri határozatban módosíthatják…..
      A háborúnak törvényei vannak. Orbán Viktor rájött arra, hogy a seregei veszedelmes ellenállásba ütköztek, és visszavonult. Bonaparte Napóleon is így tett volna. Egy tábornok nem hülye, hogy biztos pusztulásba vezesse az egységeit, átrendezi egy kicsit a…..
Komjaga 2012.12.17 13:27:23
@jotunder: Hát alapvetően csak szeretném megköszönni a posztot. Tudom ez most kicsit visszás, meg paradox, mert mit lehet ezen köszönni, de annyira igaz. Ez az ember ennyiből él, tele spammeli az életünket, amire épeszű emberek normálisan próbálnak reagálni, közben időt nyer. Írunk róla, ő meg leszarja, mint mindent és mindenkit ebben az országban. Közben jól szórakozik vélhetően otthon, "megint kibekkeltünk pár napot". @Lasombra: Mélységesen osztom a tézist, hogy felfoghatatlan, hogy miért kell a kerál köré mítoszt építeni, miért tekintjük a sorozatos hagymázas bullshit halomért tehetségnek.

Szombat után ezt kellett volna megkérdezni: "A miniszterelnök, jogász végzettségével a söntésből kilépve úgy megálmodhatja az oktatás „teljes átalakítását”, három napos határidővel, hogy a felelős miniszter meg sem kérdezi, miután a nagy tervről levélben értesítik: hogy, ezt így hogy? Hogy egy országot nem kocsmából irányítanak?"
szabotazs.blog.hu/2012/12/17/a_kocsmabol_iranyitott_orszag
Komjaga 2012.12.17 17:36:33
@christvhu: :D és kétségbeesés, mert igazad van
Megnyugtató látni, hogy az országnak, ha lassan egészségügye, gazdasága, vagy felsőoktatása nem is marad, azért igazán szuggesztív miniszterelnöke van. Mert lássuk be, ahhoz igen komoly elmetrükköket kell ismernie valakinek, hogy rávegyen egy egész országot arra, miszerint egy…..
Komjaga 2012.12.17 14:20:46
@coni: Az egyik volt alkotmánybíró szerint, per definitum államcsíny ment végbe az országban, így a jelenlegi törvényi keret szemrebbenés nélkül megsemmisíthető:
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent

Az oligarchákkal meg, ha nem teljesen stupid az ellenzék tudják mit kell kezdeni. A békementes nép nagy része meg külhoni magyar, fizetett tapsoló, megfélemlített munkások, lengyelek stb. A többivel meg csak megbirkózunk.

Egyébként felőlem igyon amennyit akar csak egy jól elkülönített gumiszobában tegye végre. Ja és ceterum censeo: hozzák nyilvánosságra a kórlapokat, illetve kötelező és nyilvános pszichológiai alkalmassági vizsgálatot a képviselők esetében.
Valódi aknamezőre futott a kormánypártok diákok és a hallgatóság ellen folytatott kommunikációs offenzívája szerda este. Giró-Szász András kormányszóvivő tájékoztatója és Parragh László arra reflektáló –vélhetően nem túlságosan átgondolt – televíziós…..
Komjaga 2012.12.15 22:10:42
@Lutius Lemmingus: Persze, persze, de tudod, hogy én most mit fogok megint kérni ügynöklisták helyett? Minek a listáját J.C.-től? Ceterum censeo: a kórlapokét! Illetve népszavazást a népszavazás visszaállításáról, majd népszavazást azért, hogy a politikusok esetében kötelező legyen a nyilvános pszichológiai alkalmassági vizsgálat. :D Mert komédiában vicces a diliház, de az hogy az ország diliház lett már nem annyira komikus...
Komjaga 2012.12.15 22:15:56
@von Putri: Látom továbbra is dolgozol ezen az irónia dolgon, nagyon helyes ne add fel, lassan biztos összejön :D. Nem, nem kell bölcsészkar minden faluba, de, ha az alapján lesz felsőoktatás, hogy Viktorotok dumcsizott 10 biodíszlettel egy kocsmában, majd adott 72 órát Balognak, hogy írjon új felsőoktatási koncepciót a vágyai mentén, akkor lesz ám még itt sok nevetnivaló: hvg.hu/itthon/20121215_felsooktatas_keretszam_Orban_level_Balog
Komjaga 2012.12.16 10:46:15
@Namir: @Antonio Coimbra De La Coronilla y Azevedo: Namir tekintve, hogy milyen részletesen listázták a hallgatói adatokat, azt szinte kizárhatjuk, hogy a folyosón beszélgették, vagy FB-n ránézett a profilra, főleg, hogy onnét ilyen adatokat megint nehéz kiszedni. Anotnionak meg teljesen igaza van, hogy az ETR használatának megvannak a maga adatvédelmi szabályai, azt akkor fogadtad el, mikor megkezdted az ETR használatát. Szóval más adatainak lenyomozására használni jogilag aggályos. Szintén jogilag aggályos, hogy a minisztérium arra használja a FIR-t hogy a nemzetnek, avagy a szóvivőnek lejáratólistákat állítson össze. A szabotázs blog azért foglalkozik ezzel, mert alapvetően úgy érzi, hogy alapvető állampolgári jogok sérülhettek az eljárás során. Azzal, hogy a hallgatói vezetők milyenek azért nem foglalkozunk annál részletesebben, mint mondjuk az anyagban szerepel, mert minket nem érdekel az anyja neve, vagy az adószáma. Azért ilyenek a hallgatói vezetők, mert a hallgatók ilyeneket választottak. Ha nem tetszik a rendszer részt kell benne venni és meg kell változtatni. Nem mások adatait lopkodni, meg Fidelitaszosokkal szervezgetni álegyeztetéseket.
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Komjaga 2012.12.15 16:53:59
Azt nem tudom, hogy a kép hol készült, de a Magyar Nemzet mai címlapja, ami személyes adataival listázza a diákvezetőket, biztosan a Rákosi korszakban készült egy időgéppel
a Narancs fényképe:
www.facebook.com/photo.php?fbid=445155258866661&set=a.100959699952887.476.100952569953600&type=1

Egyébként a sztoriról: "ha az adatok tényleg onnét származnak ahonnét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelenlegi elnöke mondta, az bizony komoly jogi aggályokat vet fel. Az ellenzék bűncselekmény gyanújáról beszélt, blogunknak nyilatkozva a TASZ lehetségesnek tartotta az eset kapcsán a jogsértés megvalósulását (bár a szervezet szerint a pontos részletek hiányában ez nem jelenthető ki), hallgatói képviselők pedig leszögezték: mondhat akármit Parragh, ezek az adatok nem nyilvánosak, az egyetem munkatársai törvényesen nem adhatták ki őket."
szabotazs.blog.hu/2012/12/15/allami_kemkedes_a_tunteto_diakok_utan
Vastagbőr Nem értik 2012.12.13 14:51:00
A legszomorúbb ebben a felsőoktatási "reformban" hogy a döntéshozók (szokás szerint) szándékosan vagy alapból egyszerre hülyék és cinikusak, össze-vissza hazudoznak és halvány fogalmuk sincs, hogy miért is fontos a felsőoktatás a fiataloknak. Ennél még az is jobb lenne, ha…..
Komjaga 2012.12.15 11:22:10
@komplikato: Az azért dettó egy csoda, hogy visszahozzuk a szocializmus kémkedési rutinját a diákvezetőkkel szemben. A kormány besétál és lekéri az adatait a renitenseknek a tanulmányi osztályon, legalábbis Parragh azt monda ez az adatok "kipotyognak":
"ha az adatok tényleg onnét származnak ahonnét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelenlegi elnöke mondta, az bizony komoly jogi aggályokat vet fel. Az ellenzék bűncselekmény gyanújáról beszélt, blogunknak nyilatkozva a TASZ lehetségesnek tartotta az eset kapcsán a jogsértés megvalósulását (bár a szervezet szerint a pontos részletek hiányában ez nem jelenthető ki), hallgatói képviselők pedig leszögezték: mondhat akármit Parragh, ezek az adatok nem nyilvánosak, az egyetem munkatársai törvényesen nem adhatták ki őket."
szabotazs.blog.hu/2012/12/15/allami_kemkedes_a_tunteto_diakok_utan
Van ez a fél éve folyamatosan egyre mívesebbre csiszolt, sziklaszilárd költségvetés. Amihez még az utolsó pillanatban is egy 92 oldalas salátatörvényt kell hozzátákolni, mert köszönő viszonyban sincsenek a számai a valósággal, a reális lehetőségekkel. Módosítása nélkül…..
A mostani radikális keretszám csökkentés, a maga 10.500 államis hallgatói férőhelyével, a röghöz kötés mellett, meg fogja semmisíteni az általunk eddig ismert egyetemi rendszert, ezt szinte minden érintett elismeri. Ennek tükrében egészen felfoghatatlan, hogy a hallgatói…..
Komjaga 2012.12.09 18:15:48
@Lui_00: A második évtől differenciált, teljesítmény alapú tandíjas koncepciót egészen racionálisnak gondolom. Alapvetően elvárható volna, hogy nehéz gazdasági helyzetben a közfinanszírozásba esetlegesen az egyetemisták is beszálljanak. Azonban ezt valódi szakmai egyeztetések alapján kidolgozott tervek mentén mondjuk felmenő rendszerben lehetne elképzelni. Egyébként én nem tartom jogosnak, hogy az egyetemistáktól megköveteljük a pénz beadását, míg arra a hülyeségdombra amit az anyagban felsoroltam, dől a pénz. Azért építünk fociországot, hogy OV fia tudjon hol bogyózni. Amíg ez lehetséges az egész dolog elképzelhetetlen. A HÖOK jelenleg fix, hogy nem csinál mást, mint hogy házon belül segíti állellenállással a kormányzati szándékot, mert ha nem és ez tényleg koncepció, az még szomorúbb tekintve hogy @neozsivany: -nak totálisan igaza van abban, hogy vélhetően a témában nem is lehet referendumot tartani. @Erős Pista, a magyar szuperhős: Sajnálom, hogy abszolút rossz tapasztalataid vannak a HÖK-el kapcsolatban, de szerintem ugyanúgy felesleges általánosan lemaffiázni őket, mint a települések önkormányzatait. Spec. az egyetemi éveim alatt a karunk esetében teljesen normálisan mentek a dolgok, a HÖK-ösök a dolgukat végezték, a az ösztöndíjakat nem egymásnak osztották ki, sőt segítettek a pályázatokban. Bár az ország számos más egyetemén akkor tanuló ismerősömtől tudom, hogy szerencsés kivétel voltunk, de akkor is meg kell jegyezni, hogy nem az önkormányzatiság való az ördögtől. Vannak gondolom páran akik még mindig tisztességesen csinálják a dolgukat.

Sajnos ez azon a tényen nem változtat, hogy globálisan a hallgatóság cselekvőképessége nullára redukálódott, tétlenül nézik, ahogy kicsinálják őket, sőt asszisztálnak hozzá. A nagyobb szerveződései pedig vagy korrumpálódtak, vagy súlyos inkompetenciával küzdenek. Volt erről egy aranyos anyag: www.millamedia.hu/2012/12/01/sarkozi-gabor-a-felelosseg-forradalma-nemzeti-kisz-alakul/
Komjaga 2012.12.09 18:25:45
@Erős Pista, a magyar szuperhős: Ezt írtad: "igen, ki kell menni külföldre, tanulni ott, jól keresni, ez a helyes út, de ehhez nem kell másokat hibáztatni a rossz döntéseidért a jövőről gondoskodni mindenkinek a maga feladata, ebbe a továbbtanulás, a gyerekeinek a továbbtanulása, nyugdíjának bebiztosítása is beletartozik"

Tényleg nem kötözködni akarok, de a MANYUP pénzek lenyúlása előtt egy páran próbálkoztak ezzel. Azóta legalább tudjuk, hogy ebben az országban még azt sem hagyják, hogy gondoskodj magadról. Egyébként értem, hogy a személyes felelősségvállalás és az öngondoskodás mellett akarsz lándzsát törni. Amivel nincs is semmi bajom, mert pártolandó, csak itthon ezt politikusaink úgy szeretnék játszani, hogy te gondoskodj magadról, meg rólunk, mi pedig gondoskodunk szintén magunkról, te meg haljál éhen.
Komjaga 2012.12.09 20:09:16
@Mária: Hát legyen igazad, azonban az egymással marakodó, vagy a Bokros háza előtt lakókocsiban élő ellenzékünket elnézve, így választási regisztrációstól, én azért ennyire nem lennék biztos itt jövőképek tekintetében.

Sok szempontból szerintem ez az írás sajnos igaz: hvg.hu/velemeny/20121203_egyetlen_remenyseg_vilagvege?

@Erős Pista, a magyar szuperhős: szerintem azon, hogy sok esetben korruptak, vagy inkompetensek az önkormányzatok (hallgatói vagy települési egyre megy) nincs értelme vitatkoznunk. Sajnos az állami források környékén az esetek többségében felüti a fejét a hanyatlás. Én csak annyit jegyeztem meg, hogy vannak kivételek, személy szerint láttam is ilyet. A magánnyugdíjpénztárral meg az a bajom, hogy azzal pont azt mutatta be a kormány, hogy intézményesített keretek között hiába gyűjtesz magadnak, ha már van belőle pénz lenyúlják. Az meg nem perspektíva, hogy gyűjtsd otthon a párna alá, mert a végén úgy jár majd mint a pengő, lehet vele tüzelni. Ne legyen igazam, de lehet, hogy egyszer majd még a banki megtakarításainkat is sirathatjuk ebben az országban, mert a manyup logikája mentén, miért ne?
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
Komjaga 2012.12.09 12:54:39
Szerintem különben nem fog lemondani Semjén. Miért tenné, ha mondjuk Hoffmannak nem kell lemondania? Lassan az utolsó betűig megcáfolták az oktatáspolitikai kijelentéseiket, csak a hazugságok maradtak és mégse történik semmi.

A kormányszóvivő meghirdeti, hogy adjuk el a diákhitelben eladósodottakat a vállalatoknak, és semmi? Isten hozott Nemzeti Diplomás Prostituált Program és zéró reakció? A HÖOK szenet visz a minisztréium elé? Süssenek rajta pecsenyét... A kormányzati Diplomás Prostítúciós Programról egyébként off témaként:
szabotazs.blog.hu/2012/12/09/szellemi_prostituciot_hirdet_a_kormany
Egyébként ugyanonnét egy kis péla a net és a kormány belharcából:

„A Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a fiatalok ne a tehetségük és szorgalmuk alapján, hanem a szüleik gazdasági helyzetétől függően tanulhassanak a felsőoktatásban. Az ellenzéki párt a tandíj minden formáját elutasítja" "Végső okként a Fidesz szóvivője a tandíj bevezetését említette. Ezzel kapcsolatosan arra hívta fel a figyelmet, hogy az újabb sarccal a kormány elvette annak lehetőségét, hogy a felsőoktatásba való felvételizésnél kizárólag a fiatalok tudása, tehetsége és szorgalma legyen a döntő. Ezzel a határozattal a tehetséges, ámde szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalokat kizárta a felsőoktatásból - emelte ki.” – Fidesz álláspont 2007.

„Mostantól viszont szerinte csak egyetlenegy dolog kell, hogy meghatározza a bejutást, ez pedig a felvételi pont, „függetlenül attól, hogy valaki jómódú vagy sem” – tette hozzá a kormányszóvivő. Érvelésük szerint többeknek lesz majd lehetősége bejutni az egyetemekre. Korábban ugyanis a kormányok olyan tandíjat vezettek volna be, amit azonnal ki kell fizetni, azaz csak a gazdagabb szülők gyermekei tehették volna ezt meg. Most viszont a Diákhitel 2 miatt nem kell azonnal fizetni, hanem ráér később, így több ember előtt megnyílik az út a diploma előtt.”– Fidesz álláspont 2012 szabotazs.blog.hu/2012/12/09/szellemi_prostituciot_hirdet_a_kormany
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
Komjaga 2012.12.09 10:31:16
Ja most, hogy Narancsék kormányszóvivői szinten jelentették be, hogy nem elég hogy tandíj lesz, de még aki eladósodott azt eladják esetleg a vállalatoknak, nagyon fájhat a net:

„A Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a fiatalok ne a tehetségük és szorgalmuk alapján, hanem a szüleik gazdasági helyzetétől függően tanulhassanak a felsőoktatásban. Az ellenzéki párt a tandíj minden formáját elutasítja" "Végső okként a Fidesz szóvivője a tandíj bevezetését említette. Ezzel kapcsolatosan arra hívta fel a figyelmet, hogy az újabb sarccal a kormány elvette annak lehetőségét, hogy a felsőoktatásba való felvételizésnél kizárólag a fiatalok tudása, tehetsége és szorgalma legyen a döntő. Ezzel a határozattal a tehetséges, ámde szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalokat kizárta a felsőoktatásból - emelte ki.” – Fidesz álláspont 2007.

„Mostantól viszont szerinte csak egyetlenegy dolog kell, hogy meghatározza a bejutást, ez pedig a felvételi pont, „függetlenül attól, hogy valaki jómódú vagy sem” – tette hozzá a kormányszóvivő. Érvelésük szerint többeknek lesz majd lehetősége bejutni az egyetemekre. Korábban ugyanis a kormányok olyan tandíjat vezettek volna be, amit azonnal ki kell fizetni, azaz csak a gazdagabb szülők gyermekei tehették volna ezt meg. Most viszont a Diákhitel 2 miatt nem kell azonnal fizetni, hanem ráér később, így több ember előtt megnyílik az út a diploma előtt.”– Fidesz álláspont 2012

A Nemzeti Diplomás Prostituált Programról meg még pár sor itt:
szabotazs.blog.hu/2012/12/09/szellemi_prostituciot_hirdet_a_kormany
Hiába volt tele önellentmondással, vagy csúsztatással a Jobbik kommunikációja, a gázai-konfliktus, vagy parlamenti zsidózásuk kapcsán kiderült: ha elég erőszakosan ismételgetik, továbbra is akad egy társadalmi réteg az országban, amely elhiszi, hogy a barokkos fasizmus valamiféle…..
Komjaga 2012.12.02 16:25:49
@neozsivany: A cikk nem általánosságban foglalkozik a konfliktussal, hanem a fókusza a Jobbik káros és paradox beavatkozására, illetve a fasiszta kommunikáció csúsztatásaira hívja fel a figyelmet (többek között). A közös felelősség megállapítása jelen van a cikkben, ott ahonnét idézed. A veszteséglisták lobogtatásával pedig az a baj, hogy a halálból fakadó tragédiát nem kilóra mérik.

Az antiszemitizmus dolgát, kritikák kapcsán pedig általában épp azért vetik fel, mivel Európa szerepe az egész konfliktusban épp oly paradox, ahogy azt leírtam. Természetesen az is egy probléma, ha pusztán az antiszemitizmusra hivatkozva próbálja bárki a probléma felvetését is eltüntetni. De ez megint egy más kérdés.
Komjaga 2012.12.02 16:38:14
@neozsivany: Nem. Európa miután tisztán megismerte a genocídium borzalmait és látja a felelősségét egy másikban, annak rendezését az agresszió eszközei nélkül próbálja elérni. Mert az erőszak korlátlan rémuralma hozta létre a sajátját.

Azt mondani, hogy halált és halált nem tekintünk egyenrangúnak, mert jogtechnikailag így és így van, hát... főleg álmoralizálásnak hívni a morált a jogra hivatkozva, hmm.
Komjaga 2012.12.02 16:49:55
@neozsivany: Nem akkor a végeredmény ez: egy ember halála tragédia, egymillió ember halála dettó tragédia. Maximum nem tartom magam feljogosítva, hogy eldöntsem melyik a "tragikusabb".

Mivel eredendően ezt írtam: "A veszteséglisták lobogtatásával pedig az a baj, hogy a halálból fakadó tragédiát nem kilóra mérik. "
A hír: "Bátyai Edina helyére Kelemen Csaba színművésznek, az egri Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója kinevezését javasolják, aki ezentúl Sasvári Sándor mint művészeti vezető segítségével irányítaná az intézményeket. "A leendő igazgató tervei szerdán…..
Komjaga 2012.12.01 18:01:16
@pushalias: Mire gondolsz?
Komjaga 2012.12.01 18:24:34
@pushalias: Oks értem, bár nézd meg kivételesen teljesen értelmes vita folyik. Persze valahol érthető, ha inkább nope. Azért köszi.
Furcsa szövegegyezések merültek fel Matolcsy György Heti Válasznak adott interjúja és egy 1979-es metafizikai előadás között. Valószínűsíthetően a ténylegesen is komoly potenciállal rendelkező 3D nyomtatás és a biológiai-alapú számítógépek technikai fejlődésére,…..
Komjaga 2012.12.01 12:56:07
@dr. mesterseges szinezek: Ez aranyos, de van egy érzésem, hogy az MIT esetében mondjuk a számolatlan mennyiségű pénz, amit az egyetembe nyomnak egy fokkal motiválóbb, mint a szénszünet :D
Komjaga 2012.12.01 12:56:48
@wowerman: Nem sajnos az ország vált Hírcsárda utánzattá :D
Komjaga 2012.12.01 12:58:52
@Brendel Mátyás: Olvasd el az idézett részleteket, nézd meg Matolcsy arcát és megtalálod a kapcsolatot :D
Mondjátok meg őszintén, az ország több ezer alpolgármestere közül hánynak a nevét ismerjük? Még lehet, a saját lakóhelyünknek sem! De itt van ez a tejfelesképű Zsiga Marcell, Miskolc második számú ura, ő képes volt a nevét országosan ismertté tenni nulla azaz negyvenhétezer…..
Komjaga 2012.12.01 12:51:20
@komplikato: Kicsit off record tudom, de ha véletlenül van kedved a nap apropóján vitatkozni egy kört Jobbik-Gáza-pirézek témakörben, akkor a tétel:

a Jobbik felelőssége, illetve: "Nem vagyunk összeesküvés áldozatai, a világsajtó nem azért cikkezik szörnyülködve a Jobbikos zsidózásról, mert „nem szeretik a magyarokat”, vagy „mert a kommunisták megvezették őket”. Azért írnak így erről, mert Európában ilyen nincs. Továbbá akármennyire fáj, az ország gazdasága, közélete, morálja nem azért van romokban, mert a „zsiddóók!”. Hanem mert hagytuk, mert asszisztálunk hozzá, mert kikerüljük az adót, mert aki lop, az szerintünk „ügyeskedik”. Azért, mert senki nem tüntet az utcán, hogy elvették az általános választójogunkat. Azért." szabotazs.blog.hu/2012/12/01/a_jobbik_es_a_gaza_paradoxon
A Nyugat- és multiellenes unortodox magyar gazdaságpolitikai részeként(!) Orbán Viktor a magyar kormány nevében eddig hat stratégiai partnerségi megállapodást kötött multicégekkel, akiket "jó"nak tart. 2012.07.20.: Coca-Cola2012.11.02.: Richter (pdf)2012.11.07.: Alcoa-Köfém…..
Komjaga 2012.11.29 18:02:32
@Jani haverja: Az megvan srácok, hogy Matolcsy a Brian életét plagizálta a Heti Válaszban? :D

"(Az Egyesült Államok) “kifejlesztett egy technológiát, amely az élő szervezet működésén alapul és képes adatokból dolgokat és dolgokból adatokat előállítani." - Matolcsy, index

“Aztán majd rebesgetik, hogy eltűntek a dolgok. És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok. És senki nem fogja tudni, hogy hová lettek azok a kis bigyók" - Brian élete

szabotazs.blog.hu/2012/11/29/plagiumgyanu_matolcsy_gyorgy

:D :D :D
„Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon” – mondta szerdai, albániai látogatásán a magyar miniszterelnök. Ezek szerint, a Nemzeti Közigazgatási Egyetemen tartott, egy nappal korábbi előadásában Matolcsyt…..
Komjaga 2012.11.29 11:33:49
@SemBoga: Különben az ország olyan időszakait sem hagynám ki, mint amikor az elmúlt ezer évben az ország ketté, vagy háromba szakadt, amikor épp szinte nem is volt, mert mondjuk ledózerolták a mongolok, vagy egy világháború után minden szomszéd itt kempingezett.
Komjaga 2012.11.29 11:35:09
@komplikato: Az albán vezetők helyében kezdenék aggódni, mert ahol Ovi szövetségesként megy, valaki vagy meghal, vagy megbukik :)
Komjaga 2012.11.29 11:38:16
@I_Isti: Ebben az egész vargai baromságban az a legviccesebb, hogy akkor mi van Rómával? Athénnal? ne adj'Isten Iránnal, mint a civilizáció bölcsője? Azért adnak nekik pénzt mert voltak? Istenem, hát közgazdász, könyörgöm...
    1.közlemény   "A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány…..
Komjaga 2012.11.27 18:26:13
@Lasombra: :D
Komjaga 2012.11.28 12:19:50
@neoteny: ez okés de Izrael ma majd 8 millió állampolgárral rendelkezik, "1914-re Palesztinában 90 000 zsidó élt, ebből 75 000 bevándorló volt." ergo talán nem túlzás azt mondani, hogy a kivándorlásban a nácik, majd persze a szovjetek játszottak kulcsszerepet. Szóval a totalitárius üldöztetés.
Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a…..
Komjaga 2012.11.27 17:48:19
@más vélemény: Jahh, a gázai konfliktus kapcsán (ami tényleg szörnyű tragédia ezt senki sem vitatja) pedig a Jobbik jobb volna, ha mélyen hallgatna. Abban az esetben, ha a múltban nincsenek hasonlóan lelkes fasisztoid elemek, akik vezérlik a gázkamrákat, a zsidók nem vándorolnak ki végül Palesztinába. Ergo a Jobbik elődjei nélkül ma nem halnak meg kisgyerekek Gázában. Ezt a melldöngetés mellett meg kéne fontolni.
Komjaga 2012.11.28 12:13:23
@más vélemény:
Elolvastam amit írtál, most csak két mondatodat hadd emeljem ki: "A jobbiknak semmi köze a fasizmushoz. A média szereti ezt rájuk húzni, mert a "náci kártya" még ma is hatásos.
Azt se felejtsd el, hogy Hitler rendbe rakta azt az országot, ami ma is egy erős gazdaság, nekünk meg csak a leépítés marad. " Nos ez így nem náci kártyának tűnik, hanem simán nácizmusnak. Valamiért azt sugallják a soraid, hogy ha valamit kezdeni szeretnénk az országunkkal, akkor a zsidóknak kell nekimenni. Ez a nagy zsidó összeeskövés skizoid világa. Szerintem is áldatlan állapotok vannak az országban, tenni kell valamit, csak ennek semmi teendője nincs a zsidókkal. Vélhetően az európai országok zöme azért nem üt meg éles hangot a konfliktussal szemben, mert tisztában vannak a saját maguk, vagy a kollaboránsaik felelősségével.
Komjaga 2012.11.28 12:19:13
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ez okés de Izrael ma majd 8 millió állampolgárral rendelkezik, "1914-re Palesztinában 90 000 zsidó élt, ebből 75 000 bevándorló volt." ergo talán nem túlzás azt mondani, hogy a kivándorlásban a nácik, majd persze a szovjetek játszottak kulcsszerepet. Szóval a totalitárius üldöztetés.
Az ellenzéki, Jobbikos képviselő, Gyöngyösi Márton szerint, országunk egyik legfontosabb teendője most az, hogy listát készítsen zsidó lakosairól, különösen, ha azok a parlamentben, vagy a kormányban tevékenykednek. Mivel a zsidók nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A…..
Vastagbőr Az ingyenutazás marad 2012.11.23 08:31:00
Az utazási kedvezmények felülvizsgálatára kényszerül a kormány. A rendszerről mindenki tudja, hogy igazságtalan, pazarló, drága, de hogy mennyire drága, arról már kevés adatunk van.A regisztrációs jeggyel egy időben megpróbálták mérni, hogy hányan utaznak ingyen, jegy…..
Télügyi biztost nevezett ki a kormány - adta hírül a HVG. Giró-Szász András kormányszóvivő, mai sajtótájékoztatóján elmondta ...a tél komplex társadalmi probléma, emiatt rendkívüli felkészülést igényel. A kormány ezért arról döntött, hogy az újonnan kinevezett…..
Komjaga 2012.11.24 17:12:07
@Önnek megyünk: Mennyire igazad van: "A poszt semmi másról nem szól, mint az ész nélküli fikázásról. Az utóbbi 5-10-15-20-x évben voltak nagy fejetlenségek a hó/tél miatt?
Voltak. Jól van ez így? Nincs. A biztos kinevezése megoldja ezt a problémát?
Jó kérdés... "

De szerintem nem biztos kéne, hanem alaptörvény módosítás. Sarkalatos törvényben korlátozni a tél jogait. Vagy a magyar állampolgárság elvesztésével sújtani, ha valaki megfagy. Kéne hozzá egy megelőző szövegezést végző bizottság is sok közpénzből, ahol kínok között vergődve gondolkodna minden tag a hajléktalanokról a jó meleg teremben extra juttatásért. És hogy lássa a pór, hogy komolyan gondolja a kormány kéne kis karácsonyfa minden alkotmány asztalára, vagy valamelyik haver nyomdájában leveleket nyomtathatnánk: "Államosítjuk a telet, hogy hatósági fokos hideget vezessünk be! Ön támogatná, hogy megfagyjanak honfitársai?" És, ha valaki kiröhögne ismét fel lehetne tenni kérdésnek: honét tudhatod, hogy ez nem megoldás?
Felgyorsult világunkban pörögnek az események. Nem, sajnos nem a jólét vagy a gazdasági fellendülés közeleg rohamléptekkel, hanem kormányunk mutatja be vizuálisan, kitől van rettenetesen betojva éppen. Az IMF reklámkampány után ilyen hagyományféle lesz ez, Viktor mindig bemutatja…..
Komjaga 2012.11.19 17:49:00
Igazából a közpénz civilek simán megengedhetik maguknak az ámokfutást, a Semjén dolgozat-ügy, illetve az LMP hétvégi önmagárarontása után agyonterhelt a közélet

"Az igazán szép ebben, hogy Csizmadia László a független, Békemenetes Civil Összefogás Fórum elnöke, egyben a Nemzeti Együttműködés Alap elnöke is, mely az ilyen szervezeteknek szánt állami pénz szétosztását felügyeli. Így végül is az állami pénzt a haza üdvéért fizetheti be a Simicska érdekeltségű buszreklám bérléséért. Micsoda szerencse.

Ez a mai magyar állam korruptságát, erkölcsi züllöttségét és „profi politikai kommunikációnak” csúfolt olcsó, demagóg vásári mutatványait egy gombócba sűrítő performansza legalább valahol szórakoztató. Már, ha szeretjük a groteszk fekete humort. Végül is a seggstigmák után az ember úgy is hasonlóm színvonalú kezdést várt a kormánypártoktól. Azonban az LMP kongresszusának szombati döntése – amivel elsőként startolt rá ellenzéki erő 2014-re –, mellyel a gyakorlati ellenzéki együttműködésnek intett be, az sajnos csak kiábrándító. A szép szavak és bátor elhatározás mögött. Ugyanis:

A, egy halom önellentmondás húzódik;

B, figyelmen kívül hagyják azt a tudományágat, mely már a seggfoltok gazdasági gurujának, Matolcsynak is fejtörést okozott, ez pedig a matematika."

Szóval ráérnek a srácok
szabotazs.blog.hu/2012/11/19/_nem_lehet_mas