Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeku75

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MAI KEDVENC KÉP: Érdekessége miatt tartom kiemelkedőnek a mai kedvencem, de legalább öt másik fotót is ide tudnék képzelni a mai összeállításból. 1977. Kubai katona Angolában két bennszülött foglyával. Az angolai kubai intervenció a maga nemében egy érdekesség a hadtörténetben.  Az angolai…..
A varázspöcök egy szelep, ami a tágulási tartályból engedi ki a levegőt. Ha nem állunk meg 45 liternél, simán több üzemanyag is belemegy az autóba, mert a tágulási tartályt is feltöltjük. Így ha valakinek 50 litert tankolnak valamilyen VW konszern autóba, ami nem teljesen üres,…..
Az elmúlt hónapokban látványosan közelebb kerültünk egymáshoz a gépen, sokkal kevésbé szór szét a Wizz ülőhelyosztó algoritmusa. A Ryanair változatlanul a lehető legdurvábban szétültet, viszont könnyebb ablakos/nagy lábteres helyet ingyen szerválni náluk. Módosul az egyik alapszabály? A két…..
A szexuális úton terjedő nemi betegségeket (bujakór, szifilisz) kezelték gyógynövényekkel, higannyal és megelőzték kondom használatával is. A bujakór története A szexuális úton terjedő betegségeket sokféle névvel illették, bujakórnak, vénuszi nyavajának, francos…..
Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszokon talált nagy…..
Tele van vele az összes híradó: ott van mindenütt, megtekint, tanácsot oszt, vezényel, irányít, vízügyi szakinformációkat olvas fel, kolbászt ebédel és a gát árnyékában kávézik: nincs árvízi hír Orbán nélkül. Micsoda ellenpontja ez a márciusi hókáosznak. Csapataink…..
Hong Kongból vásárló ügyfél kifejezetten boldog, mert 6 nap alatt ideért a jelöletlen borítékja. Azt viszont nem érti, hogyan gazdálkodta ki a Magyar Posta a költségét, amikor a feladó odaát 87 forintot fizetett erre a célra: A mellékelt képen jól látszik, hogy Hong Kongból…..
Intro A fogyasztói társadalom kellős közepéről nemrégiben sokkoló hír érkezett: nem fogynak úgy az e-könyvolvasó eszközök, mint azt várták/tervezték/szeretnék. Karácsony előtt a legtöbben arra voksoltak, hogy ez a karácsony már biztosan az e-könyvolvasóké lesz. A szomorú…..
Most komolyan, pártunk és kormányunk a nyári forróságban első számú nemzeti célnak tartja a Hírcsárda ellehetetlenítését? Pénteken oldalszámozásügyi problémák merültek fel, ma meg épp Hugh Grant-et keressük veszettül, mert levelet szeretnénk neki küldeni,…..
Péceli Gabi pazarul beállította a futóművet A Cougar majdnem kész, és erről nemrégiben kaptam egy papírt is a Vas megyei rendőrkapitányságtól: 70 helyett 97 km/h-val mentem vele az M1-M7 közös bevezetőjén. Nem emlékszem konkrétan a helyre, hogy arrafelé hol a francban van 70-es…..
Itt az ideje, hogy megismerkedjünk északkeleti szomszédunkkal. Nekem az elmélyülésben személyesen az asszonyfőnök családja, Stas Gorin megbízott állandó szakkomentátorom, Ödönbá' kárpátaljai származású volt edzőm, valamint az internet, többek közt Visontay Péter fotói…..
Gyakran szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egy új, ígéretes témában készülő sci-fi sorozatot túl hamar levesznek a képernyőről, megfosztva ezzel (még ha néha csekély számú) követőjét attól, hogy a story kiteljesedjen, minden szál elvarrásra kerüljön. Az elmúlt…..
szeku75 2012.05.14 21:15:35
Várható volt, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik: a magyar kisebbségek szempontjából legfontosabb három szomszédos államban sorra olyan kormányok alakultak, amelyek a korábbiaknál biztosan vagy várhatóan kevésbé kooperatív módon viszonyulnak majd nemzettársainkhoz. Az elmúlt…..
A KARD A mi ferink, a ti feritek... 2012.05.06 07:04:00
Legutóbb akkor éreztem, hogy helyükre kerültek a dolgok, mikor láttam esztergályos cilit a tesco reklámban. Lám, mégiscsak igaz, hogy addig addig rezegnek azok a barom atomok, míg végül mindenki belerázódik az őt megillető kis lukba. Az univerzum már csak ilyen, még akkor is, ha…..
 Tizedik - ünnepi - Égéstér műsorunk kommentposztja...
szeku75 2012.04.06 17:53:59
@Dr. Pornó Ottó: nem minden határon túli régió rendelkezik hangképzésben megnyilvánuló nyelvjárással (melyek ugyanúgy szerves, élő részei a magyar nyelvnek, bár Pöstön valóban nem jellemző). Meg kell szokni az "ízes" beszédet, az tény...
Ha a családod neked is az anyaországtól elszakadva élt volna 70 évet, lehet már magyarul sem tudnál, ezen gondolkodj el...
A KARD Egy lemondás margójára 2012.04.03 10:46:00
Vége, megnyugodhatunk. Tegnap megtörtént, aminek meg kellett történnie.Ahhoz, hogy ez valami olyan élmény legyen nekünk, mindannyiunknak, ami egyrészt előremutató, másrészt legalább részben mindenkiben jó érzést is kelt, most egy kicsit hátrébb kell lépnünk, kicsit meditálni…..