Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Simon

2 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy figyeljünk oda ezekre a jelekre is. Lehet, hogy nem is jutna eszünkbe, hogy ebből a nézőpontból is megvizsgáljuk ezt a kérdést.  Szülőként büszkék vagyunk arra, hogy a gyermekünk JÓ gyerek, nincs vele gond, nem kell fegyelmezni, nem mond róla rosszat a tanár, nem kell vele tanulni. De mi…..
Molnár Simon 2019.06.02 09:47:39
@Ad Dio: Tényleg! Micsoda lényegi meglátás! És a "kék" szóval is működik, meg azzal is, hogy "troll". :-)
Molnár Simon 2019.06.02 09:52:54
@midnight coder: 1. Nem kell az evolúció "működésének" ismerete annak felismeréséhez, hogy a cikk nem a hülye-okos párról szól. 2-4. Nem javasolja a cikkíró, hogy mindenki ilyen vagy olyan, sikeres vagy sikertelen pszichopata felnőtt legyen, hanem több odafigyelést javasol, az okok keresését, gondolkodást. Khm.
Blogkocsma S. Borda-porc 2019.05.06 07:00:00
Avagy két legyet egy csapásra. Jó jó, tudom, már megint húsleves, lassan át is lehetne keresztelni a blogot. A húsleves jó dolog és amit jó enni, arról mesélni is jó. Nemrég szembejött velem ez a hús a hentesnél és nem tudtam ellenállni neki. Sertés bordavégek és porcos…..
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
Írolvasgondol Dobozba zárt nap 2018.12.28 06:02:00
  Évek óta próbálják a megújuló energia hívei a tiszta források tárulását megoldani. Most a MIT kutatói találtak fel egy rendszert,  amellyel raktározni lehet a napelemek által termelt energiát és véleményük szerint el tudná látni szükség esetén egy 100 ezer házból…..
Molnár Simon 2018.12.29 14:38:32
@morph on deer: Ott az ábra a cikkben. ;-)
Ma végül (2017. június) meglátogattam a Várkertbazárt, amit már többször átadtak, nem nekem, és az eseményre egyszer sem hívtak meg engemet. Így most pótlom ebbéli hiányosságomat, és teszem tiszteletemet ennél a historikus, nehéz, komplex örökségi épületegyüttesnél. Mielőtt magába a bazárba…..
Szabó László Hófal 2013.03.17 17:16:07
Igazából azért vágtam bele, mert kicsit szánalmasnak éreztem, ahogy morgok azon, milyen bénák azok, akiknek segítenük kellene a hóban szorultakon. Nem akartam fűtőtest-széli Firefox lovag lenni, akinek az aktuális véleménye a hóviharról meg a mentésről azon múlik, hogy milyen…..
Molnár Simon 2013.03.18 13:22:50
@Lajosforras: Miért, a "katasztrófa" az közérthető? :-) Ha az elhárítás viszont közérthető - akkor a köz érti, hogy nem jó a szó, mert a katasztrófa megtörtént, mit akar bárki most elhárítani? Most már a károk mérséklése történt, nem elhárításuk.
Arany parlamenti gyerekeim! Igen! Már megint az Annus néni... De hát ez van, ha hülyeségeket csináltok. Szóval,- egyem a szíveteket…- hát most tényleg szórakoztok velem?  Azt mondják itt bivajbasznádon, hogy az „Annus néni türelme túlmegy még a faluhatáron is”, úgyhogy…..
Molnár Simon 2013.02.02 19:56:57
@Csore60: Szerintem az SZJA az jövedelemre kivetett adó, namost a megtermett 10 fürt szőlő, amit nem ad el, azt hogyan vallja be az SZJA-ban? Sehogy. Budapesti panelban is megteremhet. A terményadóért viszont mehetnek simén behajtók... Főleg, ha a kedves szomszéd feljelenti a "termelőt".
  Itt volt az ideje, hogy gyermekem anyjának egy kis szabad időt biztosítsak az egész napos babázás alól való felszabadítással, hogy végre takaríthasson és előkészülhessen a vasárnapi keresztelőre; ezért Fannival sétálni mentem. Az alábbi szöveg nem lineárisan követi a…..
Molnár Simon 2012.12.18 10:21:41
@smiley: Így jött.
Külföldre érkezés után az első hetek még akkor is komoly problémahalmazt jelentenek, ha az ember megpróbál a lehetőségekhez mérten felkészülni. Így járt Kriszta is, aki párjával Írországba költözött, és bár amit lehetett, próbált előzetesen kivédeni, kiderült, a…..
Molnár Simon 2012.12.08 18:05:56
@Jolika neni a szomszedbol: A közérzet sokat számít.
A Digi kiszedi a Discovery-csatornákat, a UPC erre az összeset bepakolja csomagjaiba, úgy szép az élet, ha zajlik, ugye. Ez azt jelenti, hogy a sima Discovery és az Aninal Planet mellett jön a főként nőkre pozícionált TLC, a Discovery Science, a Discovery World, az ID Investigations…..
Molnár Simon 2012.12.04 14:47:14
Elgondolkodtatok már azon, melyek a legtipikusabb családnevek az egyes európai országokban? Mi igen. Lássuk, mire jutottunk. Magyarországon a „Nagy” családnév már régóta őrzi vezető helyét (a Kovácsok, Tóthok, Szabók és Horváthok előtt). A magyar top 5 jól mutatja az…..
Molnár Simon 2012.11.27 12:26:14
@inebhedj - szerintem: a "trend" szó jelentését ajánlom szíves figyelmedbe. Esetleg egy szótárban, de ha az nincs, akkor pl. itt: idegen-szavak.hu/trend, vagy itt: szinonimaszotar.hu/keres/ir%C3%A1nyzat olvasható róle. A cikk nem "trendi' szót használ.
     A szó elszáll, a fénykép megmarad?       /Kis kiegészítés az előző blogbejegyzésemhez - egy másik történet egy másik háborúból/ Mind ismerünk fényképeket, amelyek az adott kor jelképeivé váltak: Capa fotói a normandiai tengerparton, Che Guevra  fotója,…..
Molnár Simon 2012.11.25 11:41:46
@KopaszMercis: A szerzetes a _Dél-vietnami_ hatóságok eljárása ellen tiltakozva gyújtotta fel magát. Azok nem kommunisták voltak, sőt.
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
Molnár Simon 2012.05.29 23:35:19
@igazi hős: Szervízúton lámpa? A köröndtől csak az elején és a végén. :-) Ugyanakkor mivel van kerékpár számára kijelölt út a járdán, ezért KRESZ szerint nem használhatod a szervízutat.

Egyébként nem örültem neki, amikor megtudtam, hogy átteszik a biciklisávot. De most látom, hogy gyorsabban lehet végigmenni rajta. Igaz, hogy az autók ajtaja simán belelóg jobbról, különösen, ha nem a járdához parkolnak, ezért a sáv közepén kell tekerni, és a jobbra kanyarodó autók - elmúlt hónapos tapasztalataim alapján - jellemzően nem adják mega kerékpárosnak az elsőbbséget, hanem fékezni, kerülgetni kell, amikor nekik kellene megvárni, míg a kerékpáros elhalad.
Molnár Simon 2012.05.30 08:01:42
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Azért reagál bunkó módon a járdán tekerő, mert bunkó, ami abból látszik, hogy a járdán teker. :-)
Molnár Simon 2012.05.30 08:06:22
@törzsmókus: Igazad van. A KRESZ szerint valóban lehet, ha "a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek." Ahogy elnézem azonban, azok érzik "akadályozva" magukat, akik a gyalogosok, és persze a zebráknál megfelelően át nem alakított járdaszegélyek miatt nem tudnak elég gyorsan haladni, ezért inkább végigtekernek a háromszögekkel és jobbkezes utcákkal teli szervízúton a köröndig. Ráadásul - úgy emlékszem - több zebránál át kellene tolni a bringát, mert nincs jelölve a bicikli a gyalogátkelőn.
A december 23-i törvények, az oligarcha-vitában adott válasz, a pártok pénzének elvonása már kevés ember számára hagyhatott kétséget, hogy Orbán mind a demokráciát, mind a nemzetet érdekesen értelmezi, saját magára vonatkozólag. A kormányfő kijelentései egyértelműen azt…..
Molnár Simon 2012.05.21 16:22:47