Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egoego

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BerlinEgo Hívj! 2015.03.31 22:42:13
 „És én, drága barátom, e kis ügy kapcsán megint rájöttem, hogy félreértés és lustaság talán több zavart kelt a világban, mint a ravaszság és gonoszság. E két utóbbi legalábbis feltétlenül ritkább” (Goethe: Az Ifjú Werther Szenvedései)   Ügyfélszolgálaton…..
Szeretnénk, ha ez a blog egyházunk sokszínűségét tükrözné és megmutatkozna a hívők sokasága, ezért próbáltam valamennyire tartózkodni attól, hogy több bejegyzésben is visszatérjen egy-egy követőnk. Stefánia kisasszony azonban ismét olyan gyönyörű prédikációval…..
BerlinEgo Bunt 2012.08.15 14:53:35
Mint egy hatalmas fagylaltkehely, olyan e tömegközlekedés Berlinben. A várost behálózzák a színesebbnél színesebb U-bahn, S-bahn, Strassebahn járatok, hogy veszedelmes éjszakai viszonylatokat ne is említsem. Nézem a város közlekedési hálózatának (ó, mily ridegen is hangzik ez)…..
Warschauer Strasse, sose értem, melyik oldalon kell leszállni, avagy eleve nem tudom, hogy lehet, hogy bármerre is indulok el az állomásról az mindig „befelé” vagyis legalább nem „kifelé” van. Szóval megyek: jobbra (maradjunk ennyiben). A progressz-szitiben persze minden sarkon…..
BerlinEgo A pőre valóság 2012.05.22 02:37:00
Ha valaki ma Magyarországon a ’89 előtti idők, az „elmúltnegyvenév” vagyis a Fordulat és Rendszerváltás közötti időszak, azaz a Magyar Népköztársaság történetére lenne kíváncsi, nehéz dolga lenne, illetőleg nehéz dolga van. A Terror Házának elfogult és kiélezett…..
BerlinEgo Nyugat-berlini reggelek 2012.04.22 13:52:00
Már virágzik az udvarban az aranyeső. Az arcomra húzom a paplant, hogy ne süssön a szemembe a nap. Mindig hallani a közutak méla zajlását, óránként kettő mentőautó száguld itt el. Az erkélyen eső nyomok, újságpapírral van leterítve a szék. A konyhában csak a mosatlan mesél…..
BerlinEgo Kelet-berlini éjszakák 2012.04.20 14:14:00
Komló - Berlin 1:0 - már lassan egy hete is annak, hogy ezen töprengtem Kelet-Berlin szívében, a Kino International  előtti, erősen vegyes összetételű tömegben, arra várva, hogy bejussak első berlini partimra. valahogy a kezdetben szép egyenes sor egy amorf tömeggé vált, mire a…..
BerlinEgo Se hideg, se meleg... 2012.04.12 09:41:00
A régi református vicc szerint a jó bor. Tudniillik olyan, mint az evangélikus. Idéztem fel magamban az istentiszteleten húsvétkor, ahova már csak azért is el kellett mennem, mert a bürokrácia jótékony keze besorolt ebbe a felekezetbe, ugyanis választani kellett a protestáns…..
BerlinEgo Húsvéti Intermezzo 2012.04.08 12:33:00
Úgy látszik, magyar folklór az, hogy a húsvétot minimum egy pálinkás üveggel a kézben, kacsintgatva kell eltölteni egy férfinak. Mély teológiai és krisztoloógiai generálszósszal nyakon öntve azt tudnám mondani, hogy az Úr elleni vétek volna, ha nem osztoznánk feltámadásának…..
egoego 2012.04.10 18:54:43
@BeM: Ki is kell próbálni akkor!
... az is magyarul beszélt...
BerlinEgo Bízva az inkvizítorban 2012.04.07 15:59:00
 Ha valaki valamit akar itt, első útja a Bürgeramtba vezesse, ahol megkapja, ha megkapja az igazolást a berlini lakcíméről. Ehhez elsősorban – nem titkolt módon – szükséges egy berlini lakcím is. Hohohó, rajtam nem tudnak ilyen aprósággal kifogni, az AludniOlcsón lakója vagyok,…..
 Emlegessed fel a lakótársaknak az ezeréves történelmet, próbálkozz eladni valamit a Szent Jobból, sajnálkozz Trianonon, beszélj a Dicső Hódításokról, csevegj a Négy Tenger Mosta Partokról, maszatolj valamit a Kalandozásokról, mind így, nagybetűvel. A zavart hallgatás és az…..
BerlinEgo Én egy donut vagyok! 2012.04.05 15:35:00
Azaz egy fánk volnék, ahogy a boldog emlékű Kennedy elnök erre felhívta a berliniek figyelmét 1963-ban. ugyanis a „berliner” többé-kevésbé megfelel annak a finom péksüteménynek, amit fánknak nevezünk. A lekvárra töltött finomságról van itt szó, nem a csörgefánkról, hanem…..