Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hennalife (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban már utaltam rá, hogy holnap néhány befektetőt kellene kifizetnie a görög kormánynak, és véleményem szerint külső segítség nélkül a fizetésképtelenség határán vergődő, és jelenleg kormánynélküli ország nem biztos, hogy eleget tud tenni a kötelezettségeinek.…..
hennalife (törölt) 2012.05.15 12:24:05
@Atrox:
"A görög nép ilyen mentalitással jelenleg menthetetlen. Ott nem csak a kormánnyal van gond, egyszerűen az emberek ingyen akarnak mindent. Törnek-zúznak, mert megvonják tőlük a 14. (!) havi fizetést és nyugdíjat, miközben az EU tartja el őket! A közszférában dolgozókank jutalom jár minden hónapban, ha egy napon sem késnek a munkából! Az egyik legalacsonyabb a nyugdíjkorhatár az EU-ban! Ilyen dolgokat még egy német gazdaság sem engedhet meg magának! És ezt nem képesek belátni, inkább olyan pártra szavaznak, amely elutasítja a tárgyalásokat, a kölcsön visszafizetését, ezzel megpecsételik sorsukat. Jöhet a drachma..."

A valóság és a realitás mindenki ajtaján kopogtat egyszer bár mennyire is el van szállva. A görögök nagyon el voltak szállva. Talán a sok napfény meg az uzo a hibás.

Nemrégiben még arra panaszkodott egy görög ismerős, hogy egy tanár átlagosan csak 1000 EUR körül keres és megeshet, hogy elvonják a 14. havit és ez szörnyű.
Teljesitményük alapján nemsokára ennek kb. a felével kényszerülnek beérni 14 helyett 12 hónapon keresztül, már ha nem lesz nagybalhé, mert ha lesz, akkor pályamódositás következik: kecske pásztorkodás meg szálloda takaritás baksisért.
Most még választhatnak, hogy a kettő közül melyik alternativa tetszik nekik jobban.
A helyzet az, hogy egyik sem tetszik nekik, mert ők jól akarnak élni, lehetőleg nagyon jól, úgy mint eddig, úgy mint a jól teljesitők. Nem tudják elhinni, hogy ez nem egy választható alternativa . Az idő meg szorit, választani most kell, most még lehet, később már csak nyöszörgésre lesz lehetőség.
hennalife (törölt) 2012.05.15 12:48:28
@hennalife:
Bocs, helyesbitek: az 1000 EUR kezdő tanári fizetés és nem átlag.
Pénteken már egyes távközlési cégekkel egyeztetett az NGM, így napok kérdése volt, honnan fognak előszivárogni a szaftos részletek. Ez feltehetően a T-Com -> Deutsche Telekom -> Die Welt vonalon futott végig, mivel a német újság szerint percenként és smsenként 2 forint lesz…..
hennalife (törölt) 2012.04.23 17:27:10
@Lesből Támadó Szárítókötél:

"Szóval a kedves állampolgár jövőre egyrészt fizeti a már nem létező, de azért áthárított távközlési különadót, plusz a kifejezetten rászabott távközlési szolgáltatási adót."

Pontosan, ahogy mondod.
IIy módon duplán leszünk megadóztatva ugyanabban a témakörben. Nagyon ügyes.. (bár van ennél megfelelőbb jelző is ilyen húzásokra.)
"Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok." Schmitt Pál Ez olvasható szerda délután óta a Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalos honlapján. Továbblépni nem lehet, ez maga a teljes keh.hu. Szerintem nincs ez rendben…..