Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rosa_parks

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly is írtunk a boldogság világnapja alkalmából és úgy érezzük sokakhoz eljutott az üzenetünk. Megláttuk, hogy lenne igény a boldogságra. Szeretnénk ebből hát hagyományt teremteni és megosztani olvasóinkkal legfrissebb tapasztalatunkat és gondolatainkat, mert a Kettős…..
Az oktatáspolitika egy kiemelten fontos terület, amely a társadalom egészét érinti, mégis eddig minden kormány elbaltázta. A mostani kormány, Orbán Viktor második kormánya, Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa és Klinghammer István neveivel fémjelezve a lehető legnagyobb kárt tették a…..
Szeretnénk bemutatni egy koránt sem új, de mégis keveset hangoztatott módszert, amivel könnyebben fogadhatunk el olyan dolgokat az életünkben, amelyekre nincsen hatásunk, amik nem tőlünk függenek. Mi most ezt egy igazán aktuális témával, a melegséggel szeretnénk bemutatni. Úgy…..
Kedves doktor "gyakorló jogász" gabesz! Szeretnénk neked itt a Kettős Mércén válaszolni, mert annyira megtetszett nekünk az írásod a kerdem blogon. Látod, mi figyelünk rátok! Nagyon sérti a Kettős Mérce erkölcsét az, ahogyan riszálod magad a többségi társadalom nevében,…..
A törökök buták, hogy tüntetnek. Nem tudják értékelni a 9-10%-os gazdasági növekedést, a visszafizetett IMF hitelt, a munkahelyteremtést, az egyre gyorsabb ütemő fejlődést. Most is olyan nagyberuházások miatt tüntetnek, amik sok munkahelyet és mégtöbb adóbevételt hoznának az…..
A Kettős Mérce interjút készített két, jelenleg Isztambulban élő fiatallal a tüntetések hátteréről és a jelenlegi állapotokról. A török kormány antidemokratikus működése ellen tüntető tömegeket egy park beépítése tüzelte fel, ahova Isztambul 95. plázáját akarják…..
„Én nem ezzel foglalkozom, a legkevésbé az ő értékszemléletük, illetve az ő családellenes, gyermekvállalás-ellenes gondolkodásuk érdekel. Sokkal inkább az, hogy minden egyes felmérés azt mutatja, hogy a magyar fiatalok még mindig a legjobb kapcsolatnak a házasságot tartják,…..
A Miniszterelnökség ügyvédi irodákkal szerződik, annak érdekében, hogy a jövőben sokkal hatékonyabban “számolhassanak le” az elektronikus és nyomtatott sajtóban megjelenő “hibákkal és valótlanságokkal”, melyek a Kormány vagy a minisztériumok munkáját érintik. Mi pedig…..
Köszönjük, inkább nem kérjük. A héten napvilágot látott ominózus interjúban a kormány mondhatni második embere kijelentette, hogy a bírói függetlenség azt eredményezi, hogy nem igazságot, hanem jogokat szolgáltatnak. Mi egy kicsit elgondolkoztunk az antiszemita tüntetés,…..
Gyurcsány Ferenccel kimondatták tegnap azt, amire az MSZP csak házi kutatóintézetein keresztül utalt eddig: le kell győzni az Együtt 2014-et, és ha nem megy, be kell olvasztani. Ez kiváló taktika, ha a cél a kétpólusú rendszer fenntartása, és az MSZP balos egyeduralmának…..
A héten fény derült Balogh József (Fidesz) országgyűlési képviselő sötét családi életére: nem csak a mostani barátnőjét, de volt feleségét is rendszeresen bántalmazza a fülöpházai polgármester. Jelenleg a rendőrség ismeretlen tettes után nyomoz súlyos testi sértés…..
A Konzervatórium blogon megjelent cikkre szeretnék reagálni az alábbi bejegyzésben. Vitát szeretnénk indítani a melegség, a meleg párok jogai és néhány családokat érintő kérdésben. Úgy gondoljuk itt a Kettős Mércén, hogy bőven van miről beszélnünk. Nem mehetünk el olyan…..
Kettős Mérce Emberségből ötös 2013.04.18 09:58:00
A Business Insider portálon megjelent cikk 13 fantasztikus példáját sorolja fel az emberi segítségnyújtásnak akkor, amikor valamilyen szörnyű katasztrófa éri a közösséget. Most például a 2013. április 15-i bostoni robbantások adtak erre sajnálatos módon alkalmat. A cikk idézi…..
2013. szeptemberétől kötelező lesz minden olyan gyereknek megkezdenie az első osztályt, aki augusztus 31-ig betöltötte a hatodik életévét. Nem lep meg minket, de határozottan elkeserítőnek tartjuk a beiskolázás körül kialakult állapotokat és az oktatási államtitkárság…..
A mai nap folyamán az MNB elnöke, mindenki  Matolcsy Györgye rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be legújabb gazdaságélénkítő ötleteit. Illetve azt is megtudhattuk, hogy az MNB külső és belső tagjai között teljes az összhang, nem tudjuk igazán, hogy ezen ki…..
Március 20-a a boldogság nemzetközi világnapja. Ez nem egy vicc, az ENSZ halálosan komolyan gondolta ezt, ugyan némi iróniával kell azt is elismernünk, hogy ugyanezen a napon 2003-ban Amerika megtámadta  Irakot, 2006-ban pedig csak ezen a napon 150 katonát végeztek ki…..
Az alaptörvény-módosítást a köztársasági elnök aláírja, szentesítve ezzel egy újabb csomag intézkedést. Olyan intézkedéseket, melyeket minden józan eszű, szolidáris ember elítél. Az új módosítással egy sokkal rosszabb országban fogunk élni, ahol az áldozatvállalás…..
A negyedik alaptörvény-módosítás 1. cikkében kimondja: "(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fenntartásának alpját. A családi kapcsolat alapja a…..
Pár perccel ezelőtt Habony Árpád ügyvédi irodája perrel fenyegetett meg minket és mindenkit aki ismerteti vagy ír arról az ügyről, tudják! Mivel helyreigazítást kértek, mi ezt is megtesszük: Helyreigazitásunk itt…..
Rosa Parks 100 éve született éppen ma, február 4-én. Ő volt az, akit az amerikai kongresszus a civil mozgalom anyjának nevezett, Martin Luther King Jr. után a legtöbbet hivatkozott amerikai polgárjogi aktivista. A Kettős Mérce minden nap őt ünnepli lélekben, mert hisszük, hogy…..
Tóth Péter a Csongrád-megyei Jobbik elnöke évértékelést tartott 2013. január 31-én, csütörtökön este, ahol elmondta: a Homokhátságon nagyságrendileg 5-10 ezer cigány napszámos dolgozik, ők elveszik a helyiektől a munkalehetőséget. Innen is fogadja gratulációnkat…..
A Magyar Nemzet a tényfeltáró újságírás zászlóshajójaként egy cikkében hírül adta, hogy a Hallgatói Hálózat és az Oktatói Hálózat elnevezésű szervezetek mögött nem elég, hogy Soros György, az X Kommunikációs Központ, de még a Hiller-Magyar vonalon mozgó liberális…..
rosa_parks 2013.01.29 11:24:12
@Mezőbándi: tényleg bruttó hülyeség volt a mondat, köszönjük a kommentet.
A felsőoktatási reform kiszámíthatatlan, megalkuvó és kegyetlen mindenkivel szemben. A kormány nem tiszteli a fiatalokat, az ő szüleiket, az őket oktató tanárokat, a híres egyetemeinket és nem ismer határokat a kiszolgáltatott csoportok sanyargatásában. Ki védi meg az…..