Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sura md

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan jönnek a választások, ezért úgy gondoltuk, érdemes körülnézni a pártok háza táján, mit is mondanak a közlekedési jövőképükről. Hangsúlyozzuk, hogy e bejegyzésünkkel nem célunk egyik párt mögé sem beállni, sőt pontozgatni, meg sorrendet felállítani sem fogunk, a döntést természetesen…..
A múltkori német buszos bejegyzésem valami olyan címmel került ki az Index2-re, hogy "mulatságos buszok Németországból" - pedig szerintem semmi furcsa vagy vicces nem volt a felsorolásban. Hogy ezt alátámasszam, jöjjön most pár olyan gumikerekű, ami tényleg meglepőnek tűnik a…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2014.01.15 09:00:00
A kérdés: mit ábrázol a kép? A helyes megfejtés a következő képrejtvénynél jelenik majd meg, egy hónap múlva.  További rejtvényekhez katt ide!  ..
Sura md 2014.01.15 13:05:47
Mostanában néha beletúrok a régi képeim közé, és hagyom magam meglepni, hogy annak idején mi mindent lekattintottam csak úgy, apropó nélkül. Néha olyan dolgokat is, amik már nincsenek meg. Például a "klasszikus" Kökit. Kicsit sajnálom, hogy amikor megnyílt, még nem fotóztam,…..
A 41-es villamos nyomvonala mellett folyó Hosszúréti-patak évek óta problémát okoz a hirtelen, nagy inteznitású esőzésekkor fellépő patakmeder eroziós jelenségek miatt. A 2013 július közepén levonuló ár Rózsavölgy-alsó és Budafoki elágazás megállók között oly…..
Mivel a (közepesen alacsonyan repülő) madárperspektívából fotózott Berlinhez senki se szólt hozzá (pedig azt hittem, hogy ha eleget várok, Rocko mindenképpen ír majd valamit), megint videó következik, nagy, olajos, pöfögő-dübörgő, és kisebb, de majdnem ugyanannyira olajos,…..
Sura md 2013.07.30 01:58:36
@Trónkövetelő: Hozzáfűzve az off-hoz, a Thököly úttal kapcsolatban többször is maceráltuk a BKK különböző befolyásos embereit, hogy esetleg a négyes metró folytatásáig ideiglenesen a következő 40-50 évre meghosszabbíthatnák arra a 24-es villamost. Sajnos amikor a BKK átvette a projektet már le volt zárva a Baross tér felszínrendezési terve, úgyhogy nem csak az Erdőkerülő úti (vagy más) meghosszabbítás, de a főbejárat előtti villamosvégállomás terve sem valósulhatott meg. Sajnos.
Mit tesz egy normális ember, ha egy internetes fórumon háromnegyed éjfélkor azt olvassa, hogy "egy óra múlva olyan villamos lesz a Kiskörúton, ami még soha"? Vélhetően rákattint a "vissza" gombra, hiszen csak véletlenül kerülhetett olyan helyre, ahol ilyet írnak. Ha viszont nem…..
Sura md 2013.07.14 17:28:39
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A déli meghosszabbításon évekig dolgoztam, dolgozom Budafokiként, de tényleg nagyon nehéz dió. A legjobb esély jelenleg a Tram-Train rendszer, ami Érden esetleg bemegy a belvárosba. Érdemes utánanézni a déli végállomás környékének rendezéséről szóló BKK-s és kerületi tervdokumentációba.

Ennek egy alternatívája, hogy a kelenföldi pályaudvarnál(sic!) a felvételi épület vasút felőli oldalán érkeznek be, utána a Bartók Béla úton keresztül menne a belvárosba, Rákospalota környékén pedig más megoldással kivezethető lenne a vasútra.
Több száz fehér Focus kombit szórnak hamarosan a használtpiacra diszkontáron. Vigyék gyorsan, amíg van? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Sura md 2013.04.26 22:48:57
www.hajdunanas.hu/useruploads/files/eloterjesztesek/2011_oktober/27_np_Rendorseg_uza_kartya/Kerelem_Rendorseg.pdf

Hajdúnánásról jött ez a szerencsétlen sorsú autó. A rendszámára rákeresve a harmadik találat. El tudom képzelni, hogy egy budapesti kertvárosi járőr, ami nem forrónyomos kocsi, nagyon sokkal jobb állapotban van meg.
HamPLÓ Vasúti vegyesfelvágott 2013.02.12 19:41:42
A régi képek nézegetésébe belefáradtak most kicsit pihenhetnek, most csak két rövid videó következik, vonatokról. Az első a székesfehérvári vasútvonal feljavítása kapcsán Budafokon kiépített vágánytengelyugratást mutatja. Ahogy sejthető, ez csak ideiglenesen néz így ki, de…..
Valaki írta, hogy milyen jó lenne, ha minden nap lenne két bejegyzés, és lehetőleg az egyik vasúttal kapcsolatos legyen. Nos, ilyen nem várható, vagy legalábbis nem rendszeresen, most mégis ez következik. Azok számára, akik ennek nem annyira örülnek, van egy másik magyarázat is: a…..
A mai napig Budapest rendelte a legnagyobb mennyiséget az új sorozatú Mercedes Citaróból. A 159 darab busz leszállítása 2013 Áprilisában kezdődik. A buszokat a VT-Transmann szerzi be, és fogja üzemeltetni, miután megnyerte a BKK új buszok beszerzésére kiírt első kiszervezéses…..
Budafokon a múlt hét folyamán a korábban lefektetett vágányok beszabályozása, a hosszúsínszálak hegesztése, valamint peronépítés és felsővezeték építés történt. Eközben a használatban lévő 40a vasútvonalon késések, felsővezeték-szakadások, „üzemképtelenségek”…..
Megint egy videó jön, tehervonatokról. Némelyik egész hosszú, persze nem ausztrál/amerikai/orosz értelemben. Sok komment ehhez se kell, mert feliratozva van :) ..
Sura md 2012.02.24 12:27:30
@Hamster: igaz

A csörgők lecserélését nem biztos hogy megsiratnám, nosztalgia vonatok élén még hosszú és szép élete lehetne néhánynak a különböző fényezésekben, de remot programot kiírni talán túlzás volt (tudom persze: nincs pénz újra). Bár lehet hogy előbb a szergejeket kellene cserélni. "Sajnos" olyan helyen járok ahol már szili is csak a gysevnél van (kivéve pár esetet).
Sura md 2012.02.24 15:42:01
@Hamster: milyen fordába szánhatják azokat a gépeket? Valahogy mindig vonzott a kelet-német vasút, de nem tudom elképzelni hogy hol tudnák gazdaságosan hasznosítani. Ugyanazt a teljesítményt ma már kisebb tömeggel és kevesebb tengellyel is meg tudják oldani.

@Dr. Kicsi Kacsa: Ez nálam is mindennapos dolog.
Sura md 2012.02.24 17:57:47
@Hamster: Az érvrendszered teljesen logikus, csak kezd túl színessé válni a GySEV járműállománya.
A fejlett Nyugaton tényleg nem sokat ér egy ilyen Mégane. Talán a benne lévő benzin a legnagyobb érték, ha el akarná adni az ember. Feltéve, hogy akad vevő. De nem akad. A fejlett világ ugyanis kitalálta, hogy a régebbi autók fenntartása aránytalanul drága legyen. Ezért aztán a…..
XII. Vazelin Pornóapátiban celebrál castingot, majd áldást oszt az análrózsa minden irányába. A Magyar Análitikus Egyház híveinek sokasága várja a hazánkba érkező análpápát. XII. Vazelin nem először jár Magyarországon, az előző körútjáról készült „Full Anal…..
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
Sura md 2009.10.09 13:25:31
Cogito ergo bumm Vinkli és Winkli 2009.07.23 00:08:00
..
Sura md 2009.07.23 01:31:57
Belsőség Heti merítés 2009.07.22 10:00:00
Kicsit erős váltás Beleültem, és és és és és ... hát elmondhatatlan az érzés ami megszállt abban a pillanatban. Iszonyatos erő, robbanékonyság, kényelem ... igen, ilyennek képzeltem el ... Első meglepődés: Gábor Áron utca a bimbó úttól felfelé. Aki ismeri tudja egy…..
Csaknem háromnegyed órát vesztegeltek Dombóváron a Somogy Intercity utasai péntek este, miután a masiniszta - mivel munkaideje lejárt - nem vezette tovább a szerelvényt.Imre Lászlóné, a MÁV Dél-dunántúli kommunikációs munkatársa elmondta: a vonat Budapestről Kaposvárra tartott,…..
Budapest, 2009. június 29., hétfő (MTI) - Beállt a közúti forgalom Budapesten hétfő délután; az összes főbb közlekedési útvonalon dugók alakultak ki - tájékoztatta a Fővinform az MTI-t. A belváros főbb útvonalain, a Váci, az Andrássy, a Kerepesi és a Rákóczi úton,…..
Fenyő fotográfussal évek óta ábrándozunk arról, hogy mennyire fasza lenne időnkent úgynevezett létező dolgokkal foglalkozni.  Például a Krahács Kocsiszínben hegeszteni klassz tárgyakat. Sajnos a kocsiszín ügye egyelőre vesztésre áll a gazdasági válság démonával vívott…..
Webisztán Bemutatom a zenekaromat 2009.02.21 10:47:00
A recept a következő:  1. Kattints rá a Wikipedia "random article" linkjére. A szócikk címe lesz a zenekarod neve. 2. A "random quotation" oldalon válaszd ki a legutolsó idézet legutolsó 4-5 szavát. Ez lesz a zenekarod albumának címe. 3. Majd a Flickren az…..
Sura md 2009.02.21 14:54:39
hetiBeton Első adás, 02.06. 2009.02.06 09:53:12
Fergeteges első adásunk Zoboki cikkéről igyekezett szólni, ahhoz a cuccok:zoboki, a kiáltvány magaés a reakciók:alföldi györgymeggyesi tamáskerekes györgybeleznay évaladányi jánosmolnár lászlódr nagy bélamayer antala zene az a burzsoá nyugdíjasoktól a bunkó pestiek című…..