Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hagymi

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Maga meg fog halni 2014.09.30 08:47:54
A vesére várók listája olyan, mint ide a hold és vissza... Tisztelt Blog,   egy velem viszonylag régen megesett történést osztok meg, úgy éreztem itt a helye. A történetben szerepel mind a félrekezelés, mind az emberileg kifogásolható orvosi magatartás…..
hagymi 2014.10.02 13:37:14
@mig54: off es sokadrangu kerdes, de tenyleg mindenhova kell vesszo, ahova civil polip tett. Igy lesz megfeleloen tagolt szoveg. Tagmondatok hatarara mindig kell vesszo.
Tehát mindenki legyen résen. Az orvostársadalomnak meg gratuláljunk, miszerint istennek képzelik magukat és azt hiszik, hogy ők az emberek. Tisztelt Praxis blog! Újabb gyöngyszemet olvashatunk az igen drága hazai orvostársadalom mindennapos jogellenes tevékenységeiről a neten: A…..
A magyar felsőoktatás kényes téma, köszönhetően a tavalyi évben zajlott keretszám-botránynak, és az ebből adódó diáktüntetéseknek. Kevesen nyúlnak hozzá, aki mégis erre adná a fejét, az sem mer igazán véleményt formálni úgy igazán, félve az esetleges…..
Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek néhány áldozatot, amit a vírus…..
hagymi 2014.05.29 21:18:50
@ex-dr. vuk: Hagyd, masik blogban ugyanezeket a koroket futottam le vele, tudomany kerdesben... semmi siker, szelektiven olvassa a mondatokat. Szinten vedooltas blogrol linkeltem, nem hiszem el, hogy belenezett...
Akar Ön műanyagszatyrot enni? Esetleg kőolajból készült ételeket? Ugye, hogy nem? És a margarint megenné-e? Az utóbbi kérdésre adott válasz nem csak az egyéni ízléstől függ, hanem attól is, mit tudunk (rosszul) a margarinról. Ettől függ ugyanis, hogy tudatos vagy tudatlan…..
hagymi 2014.05.06 11:42:36
@zsuzsanon: Azért létezik a diszgráfia is. Nálunk családban van, ráadásul pont annál, aki hetente akár több száz oldalt is ír, és a gyerekkorát végigolvasta. Semmi probléma egyébként, van helyesírás-ellenőrző, és valaki mindig átolvassa elküldés előtt.
Felháborító,hogy panasszal kereste fel az orvosát,aki ahelyett,hogy megvizsgálta volna,pszichés zavarokra fogta a fájdalmait.   Tisztelt Praxisblog Megszeretném kérdezni a blog oldalon kommentelő egészségügyi dolgozókat,hogy mi a véleményük a 2014. május 03-án a TV2 -ön…..
hagymi 2014.05.06 01:17:21
@zunuke: A probléma az, hogy hiába te nem használod fel a befizetett pénzt, más kezelésére elköltik. Az eü pedig ennyibe kerül, ebből nehéz lesz lefaragni. Ha mégis sikerül, abba sok beteg belehal...

Kíváncsi lennék: tudod, hogy mennyibe kerül az eü. Tudod, hogy valakinek ki kell fizetnie. Honnan szedsz pénzt a kifizetésére??? Nekem nagyon nincs ötletem a hitelen és az állampolgárokon kívül, de lehet, neked van ötleted...
hagymi 2014.05.06 11:02:49
@carrie 2014: Ezek szerint te orvosként végeztél, hogy "látó" vagy? Ezt nem hiszem, az írásaid alapján ordít rólad, hogy közöd sincs az eü-hoz, de még természettudományos képzésed sincs. Az írásaimra érdemben nem válaszolsz, csak a személyemet támadod, pedig biztos, hogy több közöm van és lesz az eü-höz, mint neked (például értem az olyan fogalmakat, mint mikrobiológia, molekuláris biológia, stb., ami már kezdésként sem elhanyagolható). Még egyszer kérdezem: pontosan mit látsz te?
hagymi 2014.05.06 11:08:32
@kheiron: Ez a gyanú bennem is felmerült már sokszor :)
Elmondtuk, milyen állapotban van a nagypapa. Közölték velünk, hogy az ügyeletet kéne hívnunk, mert ők az illetékesek ebben a dologban, majd ők kijönnek hozzánk és megnézik, mi lehet a gond. Tisztelt Praxis blog!   Talán most már, majdnem 2 évvel a történtek után le tudom…..
hagymi 2014.04.20 13:20:06
@A tudomány sosem téved!: NEM és NEM! Nem erről beszélek, de többször nem írom le, olvasgasd még egy kicsit az előzőeket.
hagymi 2014.04.17 18:41:34
@A tudomány sosem téved!: Hallottál már arról, hogy vannak jó adatokból rossz következtetések? Vannak rossz mérések, rosszul tervezett kísérletek, mérési hibák, technikai fejlődés stb.? Ugyanis mindezeket emberek csinálják, és tévedhetnek. Viszont ellentétben veled, aki folyamatosan a tudomány tévedhetetlenségéről hablatyol (amit újra kiemelek, hogy senki más nem hangoztat rajtad kívül) ők tudják, hogy tévedhetnek, és felülvizsgálnak régi álláspontokat. Orvosokra ugyanez: vannak szimplán rossz diagnózisok, atípusos tünetek, diagnosztikában mérési és kimutatási hibák.

Harmadszorra is megkérdezem: mit csinálsz egy rosszul levő, sápadtan verejtékező emberrel? Hívod, vagy nem hívod az általad mélyen lenézett orvosokat?
hagymi 2014.04.18 09:33:40
@A tudomány sosem téved!: a kovetkezteteseket emberek vonjak le, akik bizony tevdhetnek, figyelmen kivul hagyhatnak dolgokat. Vannak olyan allitasok, amiket az akkori technika miatt nem lehet azonnal leellenorizni, csak kesobb. Kepzeld, olyan is van, hogy valaki jo adatokbol rossz kovetkeztetest von le, es csak kesobb tunik fel masnak. Az emberi tenyezot soha az eletben nem vonod ki a tudomanybol. DE veled ellentetben a tudosok nagy resze tisztaban van ezzel, es hajlando felulvizsgalni bizonyos kerdesekben az allaspontjat, ha olyan adatok, megfigyelesek jonnek, amik ezt indokoljak. Lehet, hogy az jon ki, hogy elotte tevedtek, lehet, hogy nem.

Nem irtam olyat, hogy a tudomany teves tanokat terjeszt, ezt gozom sincs, honnan szeded.

Ha ertenel az orvostudomanyhoz, nem irtad volna le az utolso mondatot. Hallottal mar a tudomany mai allasa szerint gyogyithatatlan betegsegekrol? Arrol, hogy valaki tul keson ment orvoshoz? Genetikai elteresekrol, ami miatt esetleg egy gyogyszer nem fejti ki a kivant hatast? Mikor, es hol hallottal/olvastal olyat, hogy minden betegseg gyogyithato??? Csak ezen a blogon tobb esetrol irtak, hogya paciens olyan betegsegben szenved, amit nem lehet meggyogyitani. Azt erte, hogy felallitottal prekoncepciokat arra, hogyan gondolkodnak az orvosok, de ha elolvasnad amit irnak, es nem a sajat fejedben levo feltevesekre valaszolgatnal, amit rajtad kivul SENKI nem gondol, az igencsak eloremozditana a beszelgetest.

A trolletetest ezennel lezarom.
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
hagymi 2014.04.18 00:57:42
@stargazerhu: "Neked se jó érzés persze..."

Egy jóérzésű embernek ennél egy jóval több traumát szokott okozni, ha valakit megöl, még akkor is, ha ő teljesen ártatlan az ügyben. Nem valószínű, hogy napokon belül kiheveri. És nem szeretnék egy lökött, "piroson átmegyek, mert szerintem épp nem veszélyes" biciklis miatt ilyen helyzetbe kerülni... (Megjegyzem, autós és gyalogos miatt sem, csak az autóst legalább védi a karosszéria.) Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lenne, ha mindenki ugyanazokat a szabályokat ismerné és tartaná be, és nem rugalmasan értelmezné őket, mint valami "ajánlásokat".
Mert ők foglalkoznak velem, a lelkemmel és az egésszel, - nemcsak azzal a részemmel, ami éppen problémát jelez , hogy újra egészséges legyek.   Én csak azt tudom mondani, hogy nagyon meg kell nézni, kit választ orvosának az ember. Utána kell kérdezni százszor, hogy vajon…..
hagymi 2014.04.09 10:36:25
@A tudomány sosem téved!: vedooltas.blog.hu/2012/09/05/orszagok_kozti_kulonbsegek_a_vedooltasi_rendszer_fenyeben

Szerintem a diagramok erősen magukért beszélnek, de biztos meg fogod tudni magyarázni a különbséget a magyarországi és svájci vagy franciaországi kanyarós megbetegedéseke között pl. 2008-ban vagy 2012-ben...
Kérdezem én, hogy mire számíthat egy "civil", ha engem nővérként a saját munkahelyemen így kezelnek egyes, maguknak túl sokat megengedő orvosok.   Tisztelt Praxis blog, kedves olvasók!   Egészségügyi dolgozóként szeretném megosztani veletek, hogy jártam a minap a…..
hagymi 2014.03.13 23:49:44
@carrie 2014: A fogszabalyozo meg TB tamogatottan sem ingyenes, meg jo hogy kell a szulo beleegyezese... Egyebkent nem egy osztalytarsamnak es a testveremnek sem kellett, hogy minden kezelesnel ott legyen a szulo.
hagymi 2014.03.13 23:53:05
@reepach: Jezus koraban mar aramiul beszeltek, csak a vallasban hasznaltak a hebert. Az Ujszovetseg pedig eredetileg gorogul volt irva, csak kesobb keszitettem belole heber forditast is.
 Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Szia! ez nem igazán munkahelyi terrorról szól, csak tanulságul írtam, hátha kiteszitek és elgondolkodnak az emberek. Veronika   Ébresztő emberek! Változik…..
hagymi 2012.06.08 15:00:32
@Babette_: de, ember. Csak a hr-eseknek is van elég melójuk (éppen most dolgozom ott, tapasztalom). Nálunk is az a rendszer van, hogy aki beküldi az önéletrajzát, az kap egy automatikus emailt, arról ,hogy ha megfelel a feltételeknek, kapcsolatba lépünk vele. És meg is tesszük, mert kell az ember. Arról már ne is beszéljünk, amikor valaki mondjuk szociológus, vagy egyéb bölcsész végzettséggel jelentkezik olyan állásra, ahol feltétel a pénzügyi képzés/tapasztalat. És nincs neki. Az emailt ő is megkapja, és mivel nem lépünk vele kapcsolatba, láthatja, hogy nem felelt meg.
Tiszteletem a Hölgyeknek és az Uraknak! Hoztam Nektek egy kis finomságot, jó étvágyat hozzá. Üdv, Nightfly  A Munkahelyi Pazarló – Gizike, kérlek nézd meg nekem, hogy a négy órási tanszéki értekezlet a 225-ösben vagy a 226-osban lesz? – Na várjál, Csillagom,…..