Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ka_TARZI_s

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Charles Grodin is elment 86 évesen, de ne a kedves, bár bugyuta Beethoven-filmekből emlékezzünk rá, hiszen ott a nagyszerű Éjszakai rohanás Robert de Niro oldalán. Ha nem ugrana be, ez az a szuper '88-as road movie, amiben De Niro kíséri a csaló Grodint át az Államokon, repülőn, buszon, vonaton,…..
ka_TARZI_s 2021.05.19 20:21:13
A Szakaszokról szóló írásunkban már találkoztatok a Specialista rendfokozattal, hogy milyen beosztásokat lát el egy-egy katona, akik ezt a rendfokozatot viselik. A most következő írásunkban egy lövész szakaszban általuk kezelt fegyverekkel fogunk foglalkozni. A 101. légi szállítású hadosztály…..
ka_TARZI_s 2021.05.18 10:41:29
@Fredddy: Nem az MG42, hanem az FG42 volt az M60 ihletője.
Max Verstappen 10 győzelemnél jár az F1-ben és nagy összegben is lehet arra fogadni, hogy idén ez a szám nőni fog. A jelenlegi erőviszonyokat elnézve komoly esélye lehet a világbajnoki címre is, bár erre még jó pár hónapot várni kell. De miért is fontos ez a 10-es szám? Azért, mert ha a trónról…..
Fogadjunk, hogy a Volvo logójáról neked is egyből a férfi szimbólum ugrik be! Ezzel nem vagy egyedül, sokan így vannak vele. Sőt, van, akit ez a tény kimondottan zavar. "Ébredj fel, Volvo! A világ már nem ugyanaz a hely, mint 90 éve volt." Ezzel a felütéssel kezdte meg Linkedin-bejegyzését Petra…..
Péntekre virradóra az idei tél legbarátságtalanabb időjárását tapasztalhatjuk, ugyanis benézett a hőmérő több helyen is minusz húsz alá. Hasonlóan hideg volt '45-ben, amikor is a magyar és német csapatok nekiindultak a budai hegyeknek, hogy Kesztölc mellett elérjék a német vonalakat. A nekiinduló…..
Aki látta, tudja, hogy ez a film nem veszi magát komolyan, így nekünk, nézőknek sem kell nagyon - különösen attól kezdve, hogy főhőseink megérkeznek a Titty Twister nevű bárba. 25 évvel ezelőtt született meg Robert Rodríguez rendezésében az Alkonyattól pirkadatig, melyben a főszereplő George…..
ka_TARZI_s 2021.01.19 18:35:29
Mozinapló Filmek karantén után 2020.06.19 10:30:03
Ha tetszett a video vagy a cikk, támogasd munkásságomat egy feliratkozással!      Mélyen tisztelt lányok-srácok, hölgyek és urak! Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit. Ezúttal a 10 izgalmasnak ígérkező filmet gyűjtöttem össze, amiket a mozik kinyitása után, várhatóan még idén be fognak mutatni.…..
Svédacél Születésnapunkra 2020.05.31 15:58:24
Az elmúlt hetekben egy bukott, kivégzett lázadóvezér maroknyi megmaradt híve a népharag elől az egykori vezető anyjának lakásában bújkált. Fecsegtek egymás között mindenféle meséket a vezető feltámadásáról, többen közülük azt is hinni vélték, hogy találkoztak vele, sőt hogy némelyek állítólag látták…..
ka_TARZI_s 2020.06.01 17:28:12
@01234567: mitől lenne bűn a Keresztes Háborúk megszervezése?
A koronavírus (SARS-CoV-2) és a COVID-19 európai megjelenése, sőt intenzív terjedése közepette óhatatlanul fókusz kerül az orvostudomány történelmi fejlődésére is. Felmerülhet bennünk a kérdés: mióta tud az emberiség egyáltalán tudatosan szembeszállni a járványokkal? Miért volt annyira védtelen…..
ka_TARZI_s 2020.04.11 07:04:56
@Rozsdalovag: ez egy jó nagy balos propaganda. Európában az Egyház szellemi uralma csak kb. 1000-re teljesedett ki, a keleti és északi népek kb. ekkorra vették föl a kereszténységet - nagyon sokan a magyarok után.

A tudomány legfőbb motorját az egyházi alapítású egyetemek, kolostorokban megőrzött és sokszorosított ókori iratok jelentették. És nem, nem kerültek inkvizíció elé tudományos újítások miatt.

@Control_: Speciel a reneszánsz és a humanizmus legfőbb motorja az Egyház volt. A reformáció pedig többségében egy visszatérési kísérlet a múltba (lásd pl. puritánok).
ka_TARZI_s 2020.04.11 07:10:30
@Fredddy: Ez így van.

Amúgy meg a korai középkorban tapasztalható megrekedésre mára létezik egy nehezen megcáfolható bizonyíték. Egy vulkánkitörés miatti kis jégkorszak, ami alatt a mérsékelt övben a lakosság fele is meghalhatott.

mult-kor.hu/20140123_10_evig_tartott_a_kozepkori_tel
Íme első, tömör véleményünk az Orbán-kormány válságkezelő programjáról:  Magyarországon gazdasági válság és társadalmi katasztrófa van kibontakozóban. A kormány által közzétett csomag a gazdasági válság kezelésére elégtelen, a társadalmi katasztrófával pedig említés szintjén sem foglalkozik.…..
A Február 21.-én kerül majd bemutatásra a méltán közkedvelt Clone Wars animációs sorozat 7. évadának első epizódja. Ennek alkalmából, most írok egyfajta véleménycikket, vagy ajánlót… hasonlót, mint amit annak idején a Rebels befejezése után is írtam. Az apropó nyilvánvaló…a Clone Wars sorozatot egy…..
ka_TARZI_s 2020.02.19 18:56:26
@Tota12: Szia!

Mik a fő bajaim (a Rebels-el több gondom van)

- Maul főtámasztása (ennél csak Palpi föltámasztása gázabb): agyrém. Ha valakit kettévágnak és bezuhan utána egy aknába, az SW szinten is haljon már meg.

- űrbálnák és hasonló ***ségek. Oké, a BV-ben is volt egy aszteroidaférek, de könyörgöm, hiperűrbálnák?

De még ez sem lenne gond, hanem emelték volna be a kánonba.

A többi egy rajzfilmes univerzumban elmegy
A Játékok a Polcról blog 99.999%ban játékokkal foglalkozik, de néha azért meg szoktam osztani a véleményemet bizonyos (főleg Star Wars-t illető) dolgokkal kapcsolatosan is és ti is gyakran meg szoktátok kérdezni, hogy bizonyos témákról mi a véleményem. Most egy ilyen véleménycikk következik…tehát…..
A Star Wars Univerzum 2019 decemberében egy teljesen új kánon résszel bővült, mégpedig J.J.Abrams rendezésében és a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) címet kapva. Ezzel a számozott fejezeteket tekintve a kilencedik, összesen pedig a tizenegyedik egész estés Csillagok háborúja epizód került a…..
ka_TARZI_s 2019.12.31 09:22:38
@Exegol_: ::)

Ep - az ugye az epizód. Ep8--> 8.rész - Az utolsó Jedik (TLJ)

SW-Star Wars
RO-RogueOne
BV: A birodalom visszavág
Darth K: Kathleen Kennedy (Lucasfilm főnök)
PT: Prequell Trilogy - Előzmény Trilógia
OT: Original Trilogy (Eredeti trilógia)
RJ Rian "Ruin" Troll johnson
KK: Kathleen Kennedy
ka_TARZI_s 2020.01.16 20:59:47
@molnibalage: Üdv!

Kissé kései a válasz, de ha olvasod a válaszértesítőt akkor itt leírtam:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153234029&t=9021814
ka_TARZI_s 2020.01.16 21:01:19
@molnibalage: Jó volt az. A Kylo Renes jelenetek most is iszonyú hangulatosak voltak. Volt benne pár hülyeség, és másolás, de jó kis alap volt/lett volna a folytatásokhoz.
Merkel borzasztóan nehéz helyzetben van. A menekültek számára megnyitni a családegyesítés lehetőségét számára ugyanis vállalhatatlan kockázatot jelent, és cseppet sem azért, mert a menekültválság legrosszabb napjai ismétlődnének meg, hanem pont azért, mert ez nem történne meg. Ha pedig a katasztrófa…..
ka_TARZI_s 2018.01.03 19:49:11
@Ballib vagyok rettegek: Téves.

Ezek az emberek nem az általad vázolt okok miatt fognak jönni, hanem a túlszaporodásuk miatt. Egy évszázad alatt 10-szeresére nőtt a populáció, és nincs jele annakj, hogy csökkenne a népesedési kedv.

Megjegyzem a19.század vége óta rendelkezésre áll a technológia kb. bármekkora emberáradat hatékony megállítására.
A 2018-as amerikai költségvetési évben 55,4 millió dollárt fordítanak a kecskeméti infrastruktúra fejlesztésére, például olyan "apróságokra", mint a párhuzamos TWY és a POL kapacitás növelése. A jelentős beruházás mindenképpen azt mutatja, hogy politikai cirkusz ide, kétoldalú kapcsolati nehézségek…..
ka_TARZI_s 2018.01.02 22:37:49
@Flankerr:

Ahogy azt utánad írta is a tisztelt blogszerző, ebből a játékból nekünk, ill. általában Közép-Európának jobb lenne kimaradni, mert ezzel a román/lengyel rakétavédelmi bázisokon kívül Kecsó (és a C-17-esek miatt Pápa is) első körös nukleáris célpont.

Ráadásul a volt VSZ-es NATO tagok szerepe alapvetően hadszintér/felvonulási terület, amit a dolgokszerencsétlen alakulása esetén fel lehet áldozni.

Feszüljenek egymásnak inkább Alaszkában/Kamcsatkán.

Ráadásul ahova eddig a jenkik katonailag betelepültek, onnan csak azután mentek el, hogy számukra érdektelenné vált az adott ország (oké, kivéve Vietnam).

@zord: Szerintem elvileg nemet lehetett volna rá mondani. Főleg kevesebb vajjal a fül mögött.

Viszont mivel gyakorlatilag regionális viszonylatban sincs saját honvédelmi képesség - és nem is látszik, hogy szavakon túl a közeljövőben lenne - , ezért amikor teríteni kell, akkor letolt gatyával nem tudunk pattogni...

F-50: Igen, teljesen egyetértek. Amúgy az a kínai/paki JF17 legújabb generációja már egész megfontolandó opciónak tűnik egy esetleges légierő izmosítás esetére. Persze politikai okok miatt többszörösen nem játszik.

@Kelepisti: Én is erre gondolok. Ha van eszük a koreaiaknak - és az bizony van - lopnak minden elérhető technológiát.
Szerzők: Dr. Nagy - Harmat A második világháború két legismertebb és legnagyobb darabszámban legyártott harckocsi típusa a szovjet T-34 -es és az amerikai M4 Sherman volt. Mondhatni a háború szimbólumaivá váltak. A harcok alatt a Shermanból közel 50 ezret, a T-34 -es ből pedig 58 ezret készítettek.…..
ka_TARZI_s 2016.10.23 19:46:22
@molnibalage: bizonyos vonatkozásban a Tigris erősen hatott a Leopard-2 harckocsira. Gondoljunk csak a vastag, függőleges páncélzatra.

@Lector Oris: A T-34 a második vh alatt egyáltalán nem volt megbízható, csak sok volt belőle. A második vh végére sikerült orvosolni a megbízhatósági gondokat.
ka_TARZI_s 2016.10.23 19:46:32
@Papírzsepi: A párduc mint T-34 klón??????

Ne vicceljünk már, a koncepció is más. Egyedül a döntött páncél stimmel.

A Párduc egy hosszú csövű páncéltörő ágyút kapott, a T34 egy univerzális ágyút, ami inkább gyalogsági támogatásra volt jó.
Párduc: 50 tonna, T34 30 tonna
Párduc: benzinmotor, T-34 dízel.
Párduc: átlapolt futómű, T-34 Christie-féle futómű továbbfejlesztése.

Volt oylan terv, hogy a németek gyártanak egy T-34 klónszerűséget, de ezt elvetették.
ka_TARZI_s 2016.10.27 12:07:05
@Gery87: Az IS-3 mit határozott meg?

A tigris meg nagyon is hatott a későbbi (mai) NATO MBT-kre.
Kereken ötven nap van hátra az első Star Wars-antológiafilm, a Zsivány Egyes bemutatójáig. Gareth Edwards filmje a klasszikus Csillagok háborúja-trilógia világát éleszti újjá, új hősökkel és néhány régi ismerőssel. A rendező a USA Todaynek mesélt a film két „főgonoszáról” és a mozivászonra három…..
ka_TARZI_s 2016.10.27 10:08:31
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
ka_TARZI_s 2016.10.21 14:17:17
@Szabóbakterúr: viccen kívül, igen.

Életveszélyt vagy halált okozó súlyos testi sértés.

A Veszprémben késelő, a Marian Cozma vérző teste fölött térdelő Ivan Pesic-et hátulról vesén szúró Szojkát is ezért ítélték el, holott Pesicnek csak a gyors életmentő műtét mentette meg az életét.

Ez a legjobb módja az emberölési statisztikák kozmetikázásának.

Az 50 ezer forintos értékhatár meg a bűnűgyi statisztikák kozmetikázásának.
  Tegnap nagyot ment Vona Gábor a miniszterelnökkel való tárgyalásán. A Jobbik elnöke mesteri csapdát állított fel Orbán Viktornak, mikor ahhoz kötötte, hogy a Jobbik-frakció megszavazza-e az alaptörvény-módosítást, hogy ezzel párhuzamosan a kormány megszünteti a letelepedési kötvény bizniszt. Ez a…..
ka_TARZI_s 2016.10.20 18:01:03
@William Kidd: ha az érvénytelen népszavazás után nem lesz Alaptörvénymódosítás, az azt jelenti, hogy Orbán itthon sem legyőzhetetlen.

És a Jobbik is simán mondhatja azt, hogy a Fidesz számára fontosabb a pénz, mint a magyar emberek.
Az 50+ munkakeresők legtöbbször arra panaszkodnak, hogy túl öregek, ezért nem versenyképesek a munkaerő piacon. Fejvadászként még azt látom, hogy túl magasnak tartják a bérigényüket, illetve azért is zárják ki őket a munkáltatók, mert aggódnak, hogy nem képesek jól beilleszkedni, nem elég…..
Szerző: Harmat Árpád Péter Hitlernek több tehetséges tábornoka is volt: megemlíthető például Erwin Rommel, a sivatagi róka, az Afrika Korps legendás vezetője, Erich von Manstein, a Krím félsziget meghódítója, (és Harkov visszafoglalója), Hasso von Manteuffel, az ardenneki támadás hőse és Walter von…..
Nincs olyan meleg, aki életében legalább egyszer ne hallotta volna a következő idézetet: Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az. A modern teológiában sokan, sokféleképpen próbálták már ezt értelmezni, elsősorban az eredeti, héber szöveg alapján. Egyesek szerint ez a…..