Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pánpéter

0 bejegyzést írt és 1254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelek nagyon arra utalnak, hogy a hatalom csendes támogatásával érte ízléstelen zaklatás a magyar fővárosban az európai szociáldemokraták bizottsági elnökjelöltjét.  Úgy néz ki, hogy Orbán túlfeszítette a húrt a Néppártban, miközben összezár a CDU és a CSU, ám a német kormánypártok nem akarják…..
pánpéter 2019.02.24 11:42:17
@taga20: ne legyél ideges, kisfiam, ha igyekszel, te is találhatsz magadnak egy kinyalásra váró, magyar gyűlölő liberális segget. Nyugalom, fáradozásod meghozza gyümölccsét.
pánpéter 2019.02.24 12:16:16
@taga20: kisfiam ezzel a liberális buta retorikával nem sokra mész. mielőtt mész segget nyalni, mosd ki szépen ügyesen a szád, különben nem tartja oda neked senki a seggét, akkor pedig bajban leszel, ugrik a judás pénz. ügyes legyél ám!
Kövér Lászlót a Fidesz élő lelkiismeretének szokás nevezni - lényegében minden alap nélkül. Kétségtelen: a házelnök elvhű antikommunista, már amennyiben csak néhányszor pördült meg szélkakas módjára, szemben Orbánnal, aki épp arra áll, amerre szerinte a legjobban megéri...
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
pánpéter 2019.01.28 08:52:24
• A magyarországi tiltakozások sikeréhez döntő, hogy az ellenzék a maga oldalára állítsa a vidéket  • Elszabadultak az osztrák szélsőjobbosok, Orbánt Európa megmentőjének tekintik és a legközelebbi választáson le akarják nyomni a Néppártot  • Nem tudni, mi okból, de a német liberálisok főtitkára…..
Olyan hisztit vágott le Orbán Viktor a Sargentini-jelentés elfogadása után, ami lényegében elvette az esélyét annak, hogy pártja a néppárti frakció tagja maradjon. Úgy viselkedik, mint egy sértett férj a válás után, aki kígyót-békát kiált egykori házastársára, ezzel téve lehetetlenné, hogy az…..
pánpéter 2018.09.15 20:41:41
@minden_no_a_puncijaval_gondolk:
1, "miközben a tartózkodás jelentése pont a "nem akarok szavazni" ez ordas nagy baromság. a tartózkodás mindenhol egy puha nem, ugyanis minden döntés mögé a többségi igen szavazatot kell megteremteni. a tartózkodás ennek megfelelően egy puha nem.
2, "Ehelyett orbán évekkel, hónapokkal korábban számította el magát" - igen, annyira elszámította magát, hogy 5 hónappal ezelőtt annyi szavazatot kapott, mint még soha, és alakíthatot harmadjára egy 2/3-os kormányt.
ha te azt hiszed, hogy orbán bármiben is elszámította magát, akkor csonthülye vagy. :))
Április óta ritkán történik izgalmas dolog az agymosott-lebutított Viktorisztánban, most végre megint van miről írni. Azon elég gyorsan túlléphetünk, hogy ez az ember megint lehazaárulózta az összes magyart, aki nem az ő velejéig korrupt és egyre paranoiásabb, elmeháborodottabb rendszerének…..
Kéri Lászlót gyakran hívják a Budapesten túli Magyarországra. Ilyenkor nemcsak vidéki értelmiségiekkel beszélget, hanem helyi újságokat is lapozgat. Nem fővárosi elefántcsonttoronyból szemléli tehát a valóságot. Kardos Ernő készített vele interjút, amely tegnap jelent meg a FüHü.hu-n. A neves…..
pánpéter 2018.08.28 09:04:29
Kéri Laci 2010 óta, heti rendszerességgel lenyomja a "vége a demokráciának, oda a sajtószabadság, épül a diktatúra, fékek és ellensúlyok bla bla bla", mára már balliberális körökben kötelezőnek mondható mantrát az ATV stúdiójában. Szavai szerint hetente többször szűnt meg a demokrácia, mint ahányszor alsónadrágot cserélt, volt hogy naponta bukott meg (szerinte) Orbán.
Ennél gyakrabban már csak a haznánkban erősödő nácizmusról/fasizmusról beszélt, a populisták európai előretöréséről már nem is beszélve. Köpködi és teli pofával szidja vidéki embereket, mert ugye a sok tanulatlan, olvasni is alig tudó, internetet meg végképp nem használó vidéki bunkó nem érti a baloldali progressziót.
A Kéri Lászlók, Lengyel Lászlók, Heller Ágnesek fáradhatatlan, elkötelezett, és szűnni nem akaró rettegése, a balliberális politikusoknak adot remek és időtálló tanácsaik, szereplési vagyuk nagyban hozzájárult a fidesz 2018-as, a balliberális erőket totálisan megsemmisítő 2/3-os győzelméhez.
Úgyhogy dárga barátaim, én amőndó vagyok, Isten tartsa meg (a) Kéri László(k) jó szokását, csinálja amit eddig, járjon csak vidékre, meg az ATV-be, rettegni és siratni a demokráciát/sajtószabadságot, mert amíg ez a remek ember (és társai) ezt teszi, addig Orbán basi biztosan Miniszterelnök marad.
A kérdés csak az, 2/3-os parlamenti többséggel a háta mögött, vagy meglesz a 4/5.
pánpéter 2018.08.04 15:36:30
@pina noir: migráció témában EU csúcsot hívnak össze, de nincs migrációs válság, azt csak a Zorbán találta ki.
ezek B+ tényleg csonthülyék. Az index meg kiteszi címoldalra. ;)))
E rovatban elég gyakran írok a megyei sajtóról. Egyik kollégám fel is rótta, hogy ilyenkor nem állok szóba az álneves kommentelőkkel. Ebből annyi igaz, hogy nem vitatkozom azokkal, akik sohasem lapozták a megyei lapokat. Azoknak azonban szívesen válaszolok, akik nem a fővárosban élnek, és…..
Na nem Soros György, csak a kisebbik, avagy leendő sátán, Alex Soros – várjuk, mikor lesz belőle Soros Sándor – megosztott egy twitter-bejegyzés, ami a propaganda szerint migráns-győzelemként értékelte a francia vébé aranyat. Indokolatlan a kiborulás, hisz a Fidesz szerint is az...
Izrael tagadja, hogy közbenjárt Washingtonban a magyar-amerikai kapcsolatok javításáért, Netanjahu az EU megosztására igyekszik felhasználni a V4-ek tekintélyelvű vezetőit. A magyar kormány erősködik, hogy nem enged az EU-nak a "Stop, Soros" miatt kezdődött újabb kötelezettségszegési eljárás,…..
Négy évvel ezelőtt, a 2014-es választáson még nem volt téma a migráció, és ha az embereket megkérdeztük volna arról, hogy mi a véleményük a bevándorlásról és a Magyarországon élő külföldiekről, valószínűleg igencsak más arányú eredményt kaptunk volna, mint ma. Azt persze már régóta tudjuk, hogy a…..
pánpéter 2018.06.11 11:22:27
@nnnnnnnn:
“pontosan ezért szavaz a magyar ember arra aki nem engedi be a muzulmánt, hogy békében és félelem nélkül élhessen.”
pontosan erről van szó! az ide érkezők 99,9%-a nem menekült, hanem gazdasági bevándorló. Szerbiából semmi elől nem kell menekülni. ellenőrizetlen, sáskajáras szintű nepvandorlásból köszönjük, nem kérünk.
Jeszenszky "a fideszes lányok jól szopnak" Zsolt szállt ezúttal bele egy jól irányzott, keresztényeurópaikonzervatív pörgővel a melegekbe és az Opera főigazgatójába...
Egyszerűen tombol a sajtószabadság Magyarországon. ..
Szombaton elég sokan kárörvendhettek mind ellenzéki-, mind kormányoldalon: az Együtt küldöttgyűlése, tekintve a körülményeket, feloszlatta a pártot.  Kész, vége, ennyi volt.  Az elmúlt években én sosem csináltam titkot abból, hogy ők álltak hozzám legközelebb, így érthető, hogy nem igazán…..
pánpéter 2018.06.05 09:31:03
@Fedor:
Igazad van, recesszió volt, és mindenki megzuhant, viszont csak a legnagyobb balf@szoknak kellett IMF hitel az államcsőd elkerülésére, és csak a legnagyobb balf@szok hoztak össze 10% fölötti költségvetési hiányt. IMF lélegeztető gép nélkül a szocialista korrmány csődbe vitte volna az országot. Ezek a tények.
No, és ebben az időszakban volt Gordon gazdasági miniszter. Amikor IMF hitel kellett az államcsőd elkerülésére, olyan sérülékeny volt az ország gazdasága. Azért ez igazi, szakértői bravúros teljesítmény.

"hogy a nagy nemzetközi gazdasági lapok pozitív példaként állították a többi, válságmenedzselésre szoruló ország elé"
Persze hogy pozitív példa volt! Mert fogta magát, és mindenféle politikai következmény vállalása és viselése nélkül végrehajtotta az IMF konvergencia programját! Ők sodorták vállságba ezt az országot, majd felvettek IMF hitelt, cserébe pedig csináltak egy közel nullás költségvetést, úgy, hogy olyan megszoratást kapott a magyar a nyakába, amitől még Bokros Lali is elalélt...
Tette mindezt úgy, hogy pontosan tudta, 2010-től köszöni szépen, és ő akkor kiszáll... Politikai és országépítő teljesítményét jól mutatja, hogy azóta a Fidesz 3x nyert 2/3-al választást. :))
Maradjunk annyiban, balliberális körökben szeretik Gordont szakértőnek beállítani, de a valóság ezzel sztemben az, hogy mind politikusnak, mind gazdasági szakértőnek egy határ fos.
A kérdés valós, és szemben a primer, politikai hangulatkeltéssel, valódi, gazdasági összefüggés rejlik mögötte. Természetesen a politikai látványberuházásoknak is van haszna, ahogy a bevándorlásnak is...
pánpéter 2018.05.20 18:41:50
Az „egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet” miatt a Nyílt Társadalom Alapítványok elköltözik Budapestről. Nem maga az elkötlözés a tragédia, hanem ami mögötte van: a társadalmi folyamatok. ..
Szerénység, elvtárak, szerénység! – adta ki a jelszót a győzelem pillanatában Orbán Viktor. Majd egy nappal később Lázár még hozzá tette: mértéktartás, méltóság és alázat. Aztán olyat adott visszakézből mindegyiknek, hogy a újabb ciklus adja a másikat...
Szél Bernadett nem mond le. Mert ők mindent jól csináltak. Kivéve a kommunikációt. Minden más rendben volt és van. Akárcsak Orbán újabb kétharmada. Amit – ahogy azt korábban megjósoltuk – neki és az LMP-nek köszönhet...
Ha egy vezető pontosan tisztában van azzal, hogy a választók 60%-a határozottan elutasítja, ő mégis kétharmados többséggel próbálja rájuk erőltetni magát és az illiberális hülyeségeit elképzeléseit, akkor az a vezető semmiképpen nem egy nagy formátumú politikus, főleg nem államférfi, hanem egy…..
pánpéter 2018.04.04 13:22:01
@Boar.:
"És olyan ahol ezzel a negyven százalékkal kétharmados többségen alapuló diktatúrát vezetnek be? "

Franciaország, csak hogy ne menjünk túl messzire. Macron pártja a szavazatok 32 százalékával szerezte a mandátumok 70 százalékát, mindezt rekord alacsony, 49%-os részvétel mellett. A diktatúrázásod meg vicc kategória.
Korábban nagy fideszes voltam, rajongtam Orbánért, ott voltam minden nagyobb felvonuláson, szórólapoztam, aláírásokat gyűjtögettem a pártnak. Ez viszont szépen lassan elmúlt, ami nem annak köszönhető, hogy változott volna az értékrendem, hanem pont ellenkezőleg: a Fidesz lett teljesen más, mint ami…..
pánpéter 2018.03.28 16:31:40
@Gabor Jeges:
“Alapvetően te sokkal több adót fizetsz, mint ő.”
Alapvetően pont nem, mert az aranyos, 1 kulcsos SZJA-nak pont az a lényege, hogy aki 5-ször annyit keres, az ötször annyi SZJA-t fizet. Egyrészt.
Másrészt mivel több a pénze, többet fogyaszt, ergo sokkal több ÁFA-t fizet.
Azt, hogy 100 forintból 15-ot, 1000-ből meg 150-et kell a közös célok megvalósítására fordítani, a baloldal jónak látja igazságtalannak kikiáltani. A csuda tudja miért, de valahogy az egyenlő közteherviselés a baloldali politikusok fejében elválik az arányos közteherviseléstől.
pánpéter 2018.03.29 12:28:39
@wolves84lb: te meg egy ócska bolsevik pronyó.
pánpéter 2018.03.29 12:41:30
@wolves84lb: muhaha, bolsevik pronyó, kevés vagy te ahhoz hogy engem sértegess. mindenki tudja hogy ostoba vagy, ez a napnál világosabb.
Olyan helyzetben találta magát az egykori hódmezővásárhelyi polgármester, jelenlegi kancelláriaminiszter, melyben még soha nem volt politikai pályafutása alatt. Az időközi polgármester-választáson elszenvedett kormánypárti vereség után ugyanis Lázár Jánosnak vissza kéne kapaszkodnia a gödör…..
Gyurcsány tizenkét ponttal állt a nyilvánosság elé, Karácsony beéri tízzel is. Az utóbbi kerekebb szám, könnyebben megjegyezhető, bár hiányzik belőle a nyilvánosság szerkezetváltása. Az MSZP és a neki miniszterelnök-jelöltet kölcsönző Párbeszéd úgy simította össze a választási programját, hogy…..
pánpéter 2018.03.05 10:20:38
@megamovieboy:
Helytálló megállapítások. A bajt tényleg ott látom, hogy a jelenlegi balliberalis tábort egyetlen egy dolog tartja egyben, az pedig a Fidesz es legfőképpen Orbán Viktor gyűlölete. És a programjuk is nagyjából ennyi: Orbán takarodjon, aztán minden ingyen lesz. Az ingyennél nincs olcsóbb, ugye.
Az, hogy ezt a sok ingyent az államkassza hogy és miből fedezi, nincs szó. Csak az alapjövedelem - ami nyilván valóan agyrém - 3000 milliárdos költségvetési átrendezést igényelne.

Egyetlen egy dologgal vitatkoznék: “Fidesz alatt a környezetnek megfelelően javultak, az adósságok és minden lopás ellenére. Ilyet a szocialisták nem tudnak felmutatni.”
A szocialisták tényszerűen ennek az ellenkezőjét tudják felmutatni: 10%-os költségvetési hiány, meredeken emelkedő államadósság, magas munkanélküliség, magas adók, és a csoki torta habján a koktél cseresznye az államcsőd elkerülésére felvett IMF hitel.
A legijesztőbb az, hogy a most olvasható ígéretek (minden ingyen) rövid úton újra ide vezetnének, ehhez kétség sem fér.