Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kanász

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ömlesztett sajtokkal már mindannyian találkoztunk, vagy tömlős, vagy körcikkelyes kiszerelésben. Sokan vaj vagy margarin helyett használjuk. Mivel kenhetőek, ezért a szendvicsekbe kiváló, mert ad egy plusz puha állagot a zsemle és a felvágottak közé. Mi most 12 körcikkelyes, natúr ömlesztett…..
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..
kanász 2020.06.16 11:17:48
Diákhang Lehetetlenország 2020.02.02 12:11:41
Amikor egy ország polgárainak többsége, de legalább egy jelentős része képes észrevenni azt, hogy pártoktól, emblémáktól, oldalaktól és politikusoktól függetlenül tarthatatlan és zavarba ejtően gyalázatos az, ami az utcán történik, ami a tévében látható, ami az újságban elolvasható, akkor az nem egy…..
Amikor először meghallottam, hogy ma már a piacra dobtak olyan hamburgereket is, amelyek műhúst tartalmaznak, az első gondolatom az volt, hogy a civilizációnk tényleg megérett a pusztulásra. Ennél már csak az lett volna fájdalmasabb, ha okoshamburgernek vagy okoshúsnak nevezték volna – talán ennek…..
kanász 2020.01.03 19:01:06
Busszal járj, italboltba jutsz! - tartja a mondás mostantól. Az sem baj, ha szövetkezeti. Sőt! Nagyon úgy tűnik, volt idő, mikor elengedhetetlen helyszíne volt a boldogulásnak...
Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég…..
1900 körül. Francia pásztor lakókocsijában..
kanász 2018.04.16 20:36:18
@adg: Gipsz helyett purhabbal próbálkoznék. Könnyebb is és gyorsan szárad.
Közel száz évvel a cári család jekatyerinburgi gyilkossága után még mindig kérdéses a szentté avatott uralkodó család maradványainak valódisága. Legalábbis ezt állítja egy nemrég lezajlott vallási konferencia.   A többszörös újratemetéssel és utólagos méltatással, szentpétervári díszsírhellyel…..
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
Megdöbbentő volt olvasni az elmúlt napokban, hogy a Weinstein-ügy hatására mennyi nő osztotta meg eddig titkolt, szégyellt, de sajnos el nem felejthető élményeit #metoo hastag-gel. Ismerve az áldozathibáztatás népszerűségét kishazánkban, nem kevés bátorság kellett ehhez a részükről.  Amikor az…..
Családi házunk nagyon régi, számos hibalehetőséget rejtő ős-szerelvényekkel. Legutóbbi felújításakor azonban akkori tulajdonosa időt-fáradságot nem kímélve, kínosan ügyelt rá, hogy csak a kor színvonalának megfelelő, kereskedelemben kapható legminőségibb, legszilárdabb…..
kanász 2017.06.27 15:26:54
@P. J. Fry: Én sem értem, mindig jönnek az ecet + szódabikarbóna kombóval. Szerintem szódavíz keletkezik, ha összekutyuljuk az ecetet meg a szódabikarbónát, Ha sót is teszünk bele, akkor sós lesz a szódavizünk. Mi a fenéért szüntetné meg a dugulást a sós szódavíz? Valaki szagértő segítene a probléma feloldásában?
Három nappal ezelőtt szörnyű baleset történt a Dózsa György úton, amelyben két ember életét vesztette. Őszinte részvétem az elhunytak családjának!  Ahogy telnek a napok, egyre több információ jelenik meg, sőt, a Citroen autónak ütköző Mercedes vezetője maga is megszólalt a balesettel kapcsolatban,…..
A 24.hu írta meg, hogy egy budapesti általános iskolában tanuló diák azt állítja: a Maradj talpon! felvételén napi 3000 forintos, órabérben 315 forintos összegért (fél tíztől este hétig forgatnak) tapsolták vörösre a tenyerüket. Az MTVA a műsort az Apropó Média Kft-vel gyártatja, a TV2-s gazdasági…..
kanász 2017.05.11 09:01:03
@Indriq: Nem emlékszem kristálytisztán mit mondtak a pártszékházban az eligazításon, csütörtök a simicskázás napja, de az is lehet, hogy ma gyurcsányozni kell! :)
Ezerrel dübörög az EU-ellenes kormányzati propaganda, a Fidesz-KDNP a CÖF-be és a Fidelitas-ba csorgatott sok-sok millióból plakátolja, matricázza tele az országot, hogy megtanulják végre az emberek, Soros és/vagy Simicska áll mindenki mögött, aki nem a kormány embere. A Paks2 és a korrupció ellen…..
A mai nap a magyar költészet napja, ennek apropóján adjuk közre Kicsi Sándor András nyelvész írását a tíz legszebb magyar szóról. Kommentben várjuk kedves olvasóink véleményét: szerintetek melyek a legszebb magyar szavak? Korszerűtlen elmélkedésnek számíthat a tíz legszebb magyar szón töprengeni,…..
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok. Bizonyára mindenki…..
2017-ben igen nevetségesen hangzik, ha egy munkahelyen le vagyunk tiltva az internetről. Nem a pornóról, hanem úgy összességében az internetről, és csak a belső rendszeren keresztül férhetünk hozzá az információkhoz. Ez az egyik olyan hülye irodai szabály, amit el kell viselni...
kanász 2017.03.31 13:21:52
@tisztviselőként dolgozó arcszörzet szakállamtitkár: Az ellenőr mellé pedig kellene egy ellenőrt ellenőrző ellenőr, aki a nap végén jelentést küld a főnök főnökének! :)
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..
Az ötletgazda a feleségem volt, az Ő javaslatára gurultunk egyet Pest környékén, s álltunk meg a csodálatos építmény mellett. Be kell vallanom, egy kicsit dünnyögtem az út elején, ugyan mit nézünk Fóton? Aztán jött a meglepetés! Egy igazi remekmű a templom, érdemes megállni, megcsodálni. Van…..
Szalai és Stieber voltak a gólszerzők, de az igazi hős pályán sem volt. Sőt még csak nem is magyar az illető. Köszönjük, Fülöp Marci! Köszönjük, hogy a norvégok elleni találkozót követően ismét őrizted a kapufánkat és nem hagytad, hogy 15 millió magyar már az első percben elkeseredjen! David Alaba…..
Hazánkban a nyugdíjak emelésének a mértékét  törvény szabályozza, vagyis minden évben a január hónapban a tárgyévre tervezett infláció mértékével emelni kell az ellátásokat. Jelenleg az öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forint, míg ugyanez a szám 2010-ben 90 055…..
kanász 2016.06.06 16:44:11
@whale: 27%-os ÁFA megfizetése mellett mindenki keményen adózik, aki fogyaszt. A jövedelemhez kötött adót mintha 2016-ban is csökkentették volna. (Ha megtakarításaidat kamatadó és EHO terheli, közben a betéti kamat a 0-hoz közelít.)
Tehát, aki csak egy doboz gyufát vásárol Magyarországon, az adófizetővé válik és nem vonatkozhat rá az adócenzus!
Az atomfegyverekről szóló hidegháborús dokumentumok titkosítása részben idén járt le, így közzétették, hogy az USA atombombái milyen célokra voltak rögzítve. Mivel Magyarország a keleti blokk része volt, így hazánkra is több töltet volt ráállítva. Tipikusan repülőterek…..
kanász 2016.06.04 06:48:55