Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy matróz

22 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok vicces dolog amikor az ember neki készül egy ZSfilmnek és várja, hogy bizonyos pontokon a térdét csapkodja a röhögéstől, ehhez képes meglepődik. Sőt! A film tetszeni is fog neki. Ez történt velem is , amikor megnéztem a Halálfutam második részét. Ami ugye előzmény,…..
Makón három férfit tartóztatott le a rendőrség, mert fémpénzt hamisítottak. Egy boltos figyelt fel a vízjeles 100 forintosokra. A pénzhamisítók vízjeles, fémszálas papírra nyomtattak 100 forintos érméket, majd azokat ollóval vágták körbe. A többezer forgalomba hozott pénz…..
Egy matróz 2012.09.27 09:33:19
@lépésváltás: remélem ez csak irónia volt...
Vajon elnyomó - szabadságharcos szópáros jellemzi jobban az Európai Unió és Magyarország viszonyát, vagy a klub-klubtag? A kormány és a Jobbik retorikája igyekszik belénk súlykolni: az EU kizsákmányol, és gyarmatosítóként jön ide. Mennyiben felel ez meg az igazságnak? Ha…..
„Majd lesz még egy olyan, aki vállalkozik arra, hogy szitává lőjék és az egész addigi hatvanéves életpályáját romokban kelljen látnia csak azért, mert néhány nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista úgy gondolja, hogy rajta keresztül lehet a legtöbbet ártani a…..
Matolcsy György április 17-én nyújtott be törvényjavaslatot az alkotmánymódosításra, illetve az EU által sokat kritizált jegybank törvény módosítására. Érdekes hírnek találom, annak ellenére, hogy egy hírportálon sem találkoztam ezzel. Lehet csak én voltam felületes?…..
Sokan hadakoznak azzal az állítással, hogy az EU tönkretette a magyar mezőgazdaságot, és ha ezt nem teszi, akkor regionálisan, vagy akár világszinten is mezőgazdasági hatalmak lehetnénk. Az állítás kissé elrugaszkodik a valóságtól, és ferdít. De mi áll a hátterében annak,…..
A Fidesz és a Demokratikus Koalíció küzdelmében - vagy inkább Orbán és Gyurcsány küzdelmében -, úgy néz ki egyenlíteni próbál a DK. 2011. október 22-én 10 képviselő kilépett az MSZP-ből, és új pártot alakítottak, Demokratikus Koalíció néven. Akkor a hatályos…..
Orbán Viktor miniszterelnök – mint a Fidesz elnöke – Áder Jánost ajánlotta köztársasági elnöknek a Fidesz-KDNP frakciószövetség esti ülésén - közölte Szijjártó Péter ma este a Képviselői Irodaház aulájában a frakcióülés után. Az új köztársasági elnök feladata…..
  Még a mostani kormányzati ciklusban, legkésőbb 2013 végéig egyszer és mindenkorra rendezhető a régóta húzódó ügynökkérdés – jelentette ki a fideszes Gulyás Gergely a Vasárnapi újság című műsorban. Úgy néz ki az eddigi törvényhozási roham bizonyos pontokon lelassul,…..
A Jobbik kiáll az európai nemzetek összefogása mellett, de hazánknak ki kell lépnie az Európai Unióból – jelentette ki Szegedi Csanád. A jobbikos EP-képviselő úgy látja, ez az egyetlen módja annak, hogy Magyarország gazdasági tekintetben talpra álljon. A Jobbik folyamatosan…..
A kormány legújabb ötlete: tranzakciós adó. Fizetünk a fizetéseink után.  A pénzügyi tranzakciókat terhelő adónak több kellemetlen hatása lenne a gazdaságra, a gazdaság szerkezetére, bár az államnak 50-100 milliárd forintos bevételt jelentene. Kérdéses, megéri-e?   …..
Mirkóczki Ádám az Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló javaslata a mai napon nagy felháborodásra adott okot, és joggal. Nem csak etikai normákba ütközik, de ellent mond nemzetközi szerződéseknek, így jogi…..
Ma Magyarország államadósságának szerkezetét feloszthatjuk deviza és forint adósságra. A deviza adósságon belül megkülönböztetjük a deviza hitel (mint például: IMF hitel) és a deviza állampapír alapú adósságot, a forint adósságon belül pedig beszélhetünk forint alapú…..
Ez az írás egy kis összefoglaló arról, milyen gyorsan képes egy-egy vélemény formálódni, hogy a szélkakas milyen gyorsan forog,  attól függően, hogy ellenzéki vagy kormánypárti az ember.  A legjobb természetesen az lenne, ha ezt az írást az érintettek is olvasnák, hátha…..
Hofi Géza, kiváló humorista, 10 éve halt meg. Nem szeretnék itt a munkásságáról, vagy érdemeiről, humorérzékéről írni, hisz azt mindenki ismeri. Csak egyszerűen: emlékezzünk meg Hofi Gézáról...
Sokan elkövetik a hibát, hogy a rendszerváltásra mint egy dátumhoz köthető eseményre tekintenek, nem pedig egy hosszú, több éves folyamatra. A rendszerváltás nincs lezárva, még váltjuk a rendszert. Magyarország 40 évig egy piactagadó, tervutasításos gazdasági rendszert akart…..
Nagy felháborodást váltott ki a hallgatókból, és a most felvételizni vágyókból a kormány oktatási reformja. Az államilag támogatott helyeket drasztikusan csökkentették, és aki még ennek ellenére is bejut államilag támogatott helyre, nos, neki alá kell írnia hogy a képzés…..
Manapság országunknak meg vannak a divatos ellenségei:  EU, multik, külföldi tőke, spekulánsok, Nyugat meg a többiek. Vajon tényleg ártalmasak számunkra? Vajon tényleg ilyen egyértelműen lehet őket hibáztatni azért, mert rosszul megy a szekér? Ha nem lennénk EU tagok, nem lenne…..
Egyértelműnek vehetjük-e, hogy egy esetleges adócsökkentés, pozitív hatású-e az ország gazdaságára? Növeli-e a fogyasztást? Felpörgeti-e a gazdaságot? Ami működött a szlovákoknál, működhet nálunk is? A közgazdászok közt is többféleképpen vélekednek az adócsökkentés…..
Aki egy kicsit is odafigyelt a történelemórákon a középiskolában, az még parlamenti közvetítés nélkül is emlékezhet a tiszaeszlári vérvádra. 1882 óta fel-felkapják a hírét, újra gyanusítgatnak, így történt ez most is 2012-ben 130 évvel az eset után is. A…..
Schmitt Pál lemondásával, új golyóstoll kerestetik, aki alá írná a törvényeket olvasás nélkül, mint azt Schmitt is megtette. Azonban egyelőre el kell terelni a témát Schmittről. A Fidesz is érzi, hogy Schmitt hibázott, gyorsan kell találni legalább egy valakit, aki közéleti…..
Schmitt Pál... Az ember kinyitja az újságot: Schmitt Pál. Megnyitja a böngészőt: Schmitt Pál..Sokan mondják hogy már a csapból is ő folyik, de az államfő lemondása elég komoly , és fontos hírnek tekinthető. De mi történhetett vasárnap és hétfő délelőtt közt? Vasárnap…..
Ezek az április napok valahogy nem kedveznek a politikusoknak.. Gyurcsány Ferenc elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt április 14-én fogadták el, Schmitt Pál a lemondását április 2-án jelentette be, 2 év múlva vajon ki megy?:)  Meglepetés volt-e a lemondás? Pár napja…..