Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civciv

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Viasat ezen a héten, pontosabban 22-én kezdi el vetíteni a The Bridge című kiváló svéd-dán krimit, de nem úgy, ahogy azt eddig megszokhattuk, azaz a tévében, este nyolckor, hanem a kor szellemének megfelelően a Viasat Play nevű szolgáltatásukon keresztül, online. Furcsa döntés,…..
comment:com Ne félj visszaütni! 2012.05.30 16:00:00
Az HBO csütörtökön este egy újabb erős dokumentumfilmmel támadja meg a habkönnyű romantikában elveszett nézőit. A Fehér kard egy vak magyar férfiről, Németh Vilmosról szól, aki sikerrel vette fel a harcot fogyatékosságával, és ma már hálás, hogy a sors ezt a lapot osztotta…..
Egy 15 éves énekesnő nyerte a Megasztár hatodik, vélhetően utolsó szériáját, azt, amiben a műsor kilencéves történetének messze leggyengébb mezőnyét sikerült összeszedni. A döntő a hagyományoknak megfelelően egy háromórásra nyújtott giccsparádéba fulladt, amin a…..
civciv 2012.05.26 18:39:32
@Giggsy: Timinek tényleg jó volt a hangja, talán a második legjobb, természetesen a Gigi után. Sztáralkat? Ezt mire érted? Ha kinézetre, akkor a Timi sokkal inkább sztáralkatnak minősül... Viszont a Gigi hangja kivételes. Nem feltétlen túlzás, hogy az összes Megasztár évadból kiemelkedik. Megérdemelte az első helyet!
Viszont abban teljesen egyetértek, hogy az elején borzasztóan válogatták össze a párosokat, és irtó tehetségtelenek kerültek be tehetségesek helyett.
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
civciv 2012.04.16 22:22:29
@hagyma: az lenne a tényleges változás, hogy közmunkára is át lehet változtatni mostantól.
Na de a cikknek minden második mondatát lehetne cáfolni,szóval sztem tök gáz, hogy ez alapján ismerik meg az emberek az új szabályozást.
civciv 2012.04.17 08:00:17
@United Steaks: Hm,nem is tudom, kezdve a címmel, az összes bekezdés arról szól, hogy mostantól, vagyis vasárnaptól( ami az új szabs. tv hatályba lépésének ideje)mi VÁLTOZOTT.
Vagyis arról akarna szólni. Ami meg nem túl jól sikerült.
Honnan a sok tapasztalat a rengeteg káresettel, amikor szinte minden sofőrszolgálat azzal dicsekszik a honlapján, hogy sosem törtek még össze ügyfélautót? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
civciv 2012.04.04 17:39:59
@Gru: Ne vedd összefogásnak, nem a személyed ellen szól!..Egyvalamit meg kell jegyeznem még.
Az általad említett példa tényleg hasonlít az itteni esethez, csakhogy egy nagyon lényeges részében eltér!
Hogy itt nem két kocsiról, két egymástól független emberről van szó. Hanem arról, hogy én elég sokat fizetek valakinek, hogy épségben vigyen haza, engem, és a kocsimat! Namármost, ha pont azt nem sikerül véghezvinnie, amivel megbíztam, akkor bizony sokkal nagyobb a felelőssége felém, mint egy tőlem független embernek, aki szintén kárt okozott, de nem álltunk semmilyen jogviszonyban... Elég lényeges különbség, azt gondolom. És ezután jön a biztosítós kérdés. Igen,mindkét esetben a biztosító a szemét, de ha ezért fizetek vkinek, akkor igenis álljon előbb helyt, aztán majd pereskedhet a biztosítóval...
Tudom,már írtam, de pont ezért a nagyobb kockázatért jár olyan jó sok pénz egy 20 perces útért...
civciv 2012.04.04 19:27:07
@Gru: Hagyjuk a pénz dolgot,mert minden relatív, az mondjuk biztos,hogy ha nem érné meg, akkor nem működne 8 éve a vállalkozásod,nem?
"fizetek a biztosítónak az baszik fizetni a károsultnak és még fizessem ki azt is, hiszen pont ezért van biztosításom! " -na igen, pontosan ez a helyzet két kocsi összeütközése esetén is, de itt a plusz a megbízásos vagy mittoménmilyen jogviszony pluszban!
Amúgy meg ha az sem érdekel senkit, hogy én milyen autóval járok addig( mert olyat feltételezni sem mernék, hogy esetleg a sofőrszolgálat oldja ezt meg a károsultnak valahogy), akkor ne haragudj, de nem, nem érdekel, hogy hogyan, csak fizesd ki a kárt. És utána tök jó lesz neked is, mert majd behajtod a biztosítón. De azért nem nekem kéne szívnom, mert a sofőr gazdasági totálkárra törte a kocsit!
civciv 2012.04.11 10:06:02
@thunderstruck: Te aztán nagyon képben vagy az eseményekkel!! A szabálysértési ügyben hozott ítéletnek semmi közé a későbbiekben következő polgarijogi ügyhöz. Azt gyakorlatilag nem is a audi ügyében hoztak, hanem a sofőr szabs. felelősségének megállapításáról szólt!
"A Ptk. Szt karteritesi felelőssége van, de ha nem ő a felelős, akkor nincs."- pontosan, erről majd a karteretesi perben állást foglal a bíróság. Amely eljárás még el sem kezdődött!
Kíváncsi lennék,h miért olyan ideges a soforszolgalat vezetője, ha biztos az igazában ,h az ő felelősséget márpedig nem fogják megállapítani. Hiszen akkor minden szupi lesz, még a perkoltseget is Roland viseli! Na hát azért,m pontosan tudja,h el fogja veszteni a pert. Ugyanis aki másnak jogellenesen kárt okoz,köteles azt megtéríteni. Ennyi.
AZ meg,h 7 hónapja nem tortenki semmi, a jogrendszer hibája, dehát látszik a hozzaszolasodbol,h szerencsedre még nincs tapasztalatod ilyen ügyben.
Bosszuhadjarat? :-) hát nemtom,te h lennél vele ,ha a soforszolgalat vezetője még az egyezkedesre, ahol a pert elkerülve esély lenne a megegyezésre,na oda még be sem nézne, gondolom mert annyira biztos benne,h köze nincs az ügyhöz! Vagy éppen telefonon ígér vmit, aminek természetesen semmi valóságalapja, illetve később papíron írt megerősítése nem lesz. Igazi fair viselkedés,ezután egy kizárólag a tényeket tartalmazó cikk igazi bosszuhadjaratnak tekinthető,sztem is...