Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsenyeg

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Én se vagyok tökéletes, és volt olyan barátom, aki elég túlsúlyos volt, én mégis odavoltam érte” - Számos társkereső pasi vádolja a nőket azzal, hogy lehetetlen elvárásaik vannak, Posztolónk listája azonban bárki számára elfogadható. A lényeg: ha az összhang működik, minden működik.   Ha…..
A Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisa több új hőst is vászonra visz, első ázsiai főszereplőként az egyikük Shang-Chi. Az előzetes már megérkezett, de kiről van szó? Shang-Chi 1973-ban debütált a képregényekben, saját sorozata, a Master of Kung Fu tíz évig maradt talpon, a karakter ezután…..
zsenyeg 2021.04.26 19:10:22
A Samuel Kim Music nevezetű YouTube-csatorna igencsak nagyot megy mostanában a világszőttesen. Pár nappal azután, hogy a fél internet a középkori hangszerekkel előadott Star Wars-zenén pörgött, a Star Wars-zenét más és más stílusban áthangszerelő csatorna felrobbantotta az internet maradék felét a…..
A 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború egyértelműen az utóbbi évek egyik legnagyobb dobása volt a szuperhősös filmek téren, aminek a gyomorba vágó befejezése sokáig velünk maradt. Egy ilyen óriási méretű siker után csak annyi volt a kérdés, hogy a Russo-testvérek hogyan lesznek képesek még ezt is…..
zsenyeg 2019.04.26 10:06:33
(A képre kattintva megnyílik a vonatkozó cikk a 24.hu-n) A fenti téma jó lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit bemelegítsünk a kombinatorika témakörében mivel némi kombinatorikára még szükségünk lesz, amikor odaérünk a valószínűségi eloszlásokhoz. Véleményem szerint a fenti cikk felvet néhány…..
zsenyeg 2019.02.10 10:11:45
@UtazóTódi: Az összes lehetséges kombináció kicsit matekosabb nyelven 90 alatt az 5, ahogy fentebb már többen levezették, így a nyerési esély: 1:43,949,268. Venned kellene 43,949,268 db szelvényt aminek az ára 10,987,317,000 jó magyar forint jelenleg. Ha most ki is matekoznám neked, hogy hány 2-es, 3-mas, és 4-es találatod lehetne, akkor is érezhető, hogy soha nem lesz magyarországon olyan magas a telitalálatért járó nyeremény, hogy megérje ezt meglépni.
Gyakorlatilag nagyon sok ember nagyon szervezett bevonásával még meg is lehet csinálni, ha mondjuk egy csoportból mindenki csak 1000 db lottót adna fel, akkor 43,949 ember elég lenne abba csoportba. Ha ez a csoport egyenlő mértékben osztozna modjuk a mostani heti 2.4 milliárdon (most ide nem veszem bele a 2-es, 3-mas és 4-es találatokból bejövő kis többletet), akkor az fejenként kb. 55,000 forintot érne a csoport tagjainak.
Szép volt a naplemente – de most piszok hideg van! Fúj a szél is. Próbálok minél kisebbre kuporodni a padon, magamra tekerve szorosan a kabátot. Behunyom a szemem. Aludni nem merek, de próbálom elképzelni a tűz melegét, vagy ahogy a forró tea végigfolyik a torkomon, de már nem segít: túl rég volt…..
zsenyeg 2018.10.21 11:11:46
@Petra033:
Végre egy értelmes ember, egy értelmes hózzászólás.

Ha tényleg Petra a neved és 33 éves vagy szívesen megismerkednék veled, mert az okos nőket szeretem. Én Zsolt vagyok, 41 éves és hosszú távú kapcsolat céljából ismerkednék :-)

Na de komolyra fordítva a szót: ha valaki tenni akar valakiért akkor tegyen és ne ilyen blogszarokat írogasson. A kedves blogíró válasszon ki egy-két hajléktalant mondjuk találomra, vigye haza őket, biztosítson nekik normális életkörülményeket, jelentse be esetleg őket állandó lakcímre, és meglátjuk mi lesz. Tippem van a végkifejletre, de adjunk egy esélyt a kísérletnek.

Ha mindezen már túl van a kedves blogíró, amit erősen kétlek, akkor elnézést a hozzászólásért, és legmélyebb tiszteletem.

Mielőtt bárki beírná, hogy én miért nem teszem ugyanezt, kérem görgessen fel Petra003 hozzászólásához, és olvassa végig, és most másodjára próbálja értelmezni is az ott leírtakat. Én az ott leírtakkal értek egyet, ezért nem teszek semmit,
zsenyeg 2018.10.21 11:39:21
@Boar.: Na csak hogy finom legyek és nőies: a te retkes kurva anyádat kis köcsög.

Honnan a telebaszott kurva anyádból veszed, hogy én nem fizetek adót, csak hogy a stílusnál maradjunk? Ugyanúgy fizetek adót mint te, nem is keveset.

Ez a baj veled, meg a hozzád hasonlókkal, hogy képtelen vagy normálisan érvelni vitázni, ha valaki a tiédtől eltérő véleményt mer leírni, akkor máris megy a személyeskedés, anyázás.
zsenyeg 2018.10.23 16:54:39
@Boar.: Neked biztos nem gurult el a gyógyszered, mert te tuti szeded, le is szedálta már az a molylepkényi agyad de rendesen. Minazt amit írtam saját kútfőből nyomtam, de még így is fényévekkel vagyok okosabb mint te, kis köcsög. Nagyon nagy a pofád a fotelben ülve, az internet nagy anonimitásában, de le merem fogadni, ha valaki az utcán csünyán néz rád, otthon már a teleszart gatyót kell sikálgatnod. Ja nem, az mindig szaros, haha.
Na további jó gyalázkodást, anyád is jól csinálta, amíg fűbe nem harapott... vagy faszba, már nem is tudom.
És nevezd el vendégháznak. ..
zsenyeg 2018.05.06 10:44:16
@zenitó: Ember, ne legyél már ennyire sötét! Ezeket a támogatásokat vendégház létesítésére adta az eu, tehát az építése miatt nyilván gyarapodott az ország, az általad felsoroltak miatt. Ha el is olvastad volna a cikket rendesen akkor értenéd a problémát: vendégházként magántulajdon épült, mert a felépült házban nem lehet szállást foglalni, ráadásul a tulajdonos fideszes majom ott is lakik.

Érted barom, vagy elemezzük tovább, hogy mi a tisztességes és mi nem?
Újabb választásra buzdító videó érkezett a Comedy Centraltól. Gábor után Emőkét mutatják be  a nagyérdeműnek, aki szerint a Föld lapos és az újpesti ivóvíztől lett homoszexuáis az unokaöccse. És elmegy szavazni április 8-án. ..
Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is   A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig –…..
A Blikk közölte az örömhírt, azaz azt, hogy a fent dokumentált Sajnálatos Esemény ellenére Magdi anyus, a Barátok közt ikonikus házmestere, még azazabb Fodor Zsóka, visszatér a sorozatba. A nézettségi versenyben egyre nagyobb kihívásokkal küzdő szappanopera alkotóinak valóba ki kell ötölniük valamit…..
Nemsokára megrendezik a filmipar legfontosabb eseményét, a várva várt Oscar-gálát, mely idén a horrofilmek és a thriller rajongóinak is izgalmas lehet, hiszen a Tűnj el! című film is esélyes a legjobb filmnek járó díjra. Azonban nem ez az első alkalom, hogy egy horrorfilm hazavihette az áhított…..
zsenyeg 2018.02.24 10:56:06
Megvannak A Dal döntősei:  Süle Zsolt, Heincz Gábor Biga, Dánielfy Gergely, Leander Kills, AWS, YesYes, Király Viktor és  Horváth Tamás képviselhet majd minket a következő dzsemborin. A kakukktojás persze a YesYes, az X-faktorban feltűnt Szabó Ádám és zenekara, akik plágiumgyanúba…..
Erre mondaná a klasszikus viccben Kohn bácsi, hogy ügyes: egy fideszes potentát egyszerre vett részt az ügyvédi irodájával uniós projektek előkészítésében, majd a fejlesztési ügynökségnél a projektek végrehajtásában. 3,3 milliárdot bukhatunk rajta...
Bár a Bitcoin - és a többi kriptovaluta - épp zuhan, de jó esély van rá, hogy az őrületnek még nincs vége. Az emberek várhatóan továbbra is önteni fogják a pénzt a digitális pénzekbe. Ha neked is vannak ilyen terveid, akkor ezt a posztot nézd meg előtte, és legalább a két benne lévő tanácsot fogadd…..
Profigrammer's Durran vagy nem? 2017.12.30 14:37:37
Megvolt az első Bitcoin rablás Magyarországon! Ezúttal nem virtuális pénztárcát raboltak ki, vagy fiókot törtek fel. Sokkal egyszerűbben jutottak pénzhez. Találtak egy befektetett, aki úgy döntött, hogy három jóvágású fiatalembertől az egyik sötét belvárosi kapualjban éjnek évadján fog Bitcoint…..
zsenyeg 2018.01.02 10:37:33
Már rég nem a BTC drágítja a videókártya árát, azaz közvetlen talán lehet, hogy igen. A BTC-t VGA-val bányászni már évek óta nem éri meg, csak ún. ASIC eszközökkel lehet valamit elérni, ha az ember magának csinálja, akkor azt is csak valamilyen miner poolhoz csatlakozva.
Az ASIC eszköz az egy cél hardver, egy cél számítógép, ami csak egy dolgot tud, nevezetesen a BTC bányászáshoz szükséges kriptográfia algoritmus az SHA256 végrehajtását, de azt borzalmas sebességgel, mivel mást nem kell neki csinálni. Egy USB powered hubba dugható ASIC erupter számítási kapacitása 15 Ghash/sec pl, de egy pár ezer dolláros nagyobb áramfogyasztásúé akár 13-15 Thash/sec.
A mértékegység a lényeg. A hash/sec a másodperc alatt kiszámított lehetséges megoldást jelenti, érezhető hogy a Thash/sec már egy elég nagy számítási kapacitás, de igazából még mindig semmi a hálózat teljes kapacitásához képest, amely ha jól látom mostanában 18 millió Thash/sec (terra):
blockchain.info/charts/hash-rate

Akit kicsit jobban is érdekel a dolog egy korábbi kommentben linkelt egy kolléga egy oldalt, ott tájékozódhat a technikai háttérről.

Valaki megemlítette hogy, hogyan lesz ebből valós pénz. Az alapgondolat szerint nem lett volna belőle valós pénz soha, és talán így is lett volna jó. Ez egy, a valós pénzt és banki renszert felváltó rendszernek lett megálmodva (nem vagyok azért ebben teljesen biztos), azonban sajnos itt is megjelent az emberi mohóság. Nem csak automatákban lehet pénzzé tenni a BTC-t, hanem számos online tőzsde is létezik pl. ahol át lehet váltani a kriptovalutákat valós pénzzé, lehet velük tőzsde szerűen kereskedni, át lehet őket egymás között is váltani. Ezen kívül valamelyik nagy valós pénzügyi tőzsde is mintha most vezette volna be valami future mittudomén milyen kereskedésben, ehhez a részhez nem értek :-)
zsenyeg 2018.01.02 21:29:25
@58múltam: Igen bocsi, azt elírtam, köszi az észrevételt. Ha már tech akkor legyünk pontosak :-)
FIGYELEM, SPOILER-VESZÉLY! Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy korábbi posztomban minden idők második legjobb Alien-filmjeként jellemeztem a Covenant-ot. A filmet támadó kritikák zöme a sztori negatívumait taglalta, következetlenséggel, logikátlansággal, az Alien univerzumhoz nem illő, azt…..
Animációs rövidfilmsorozat készül az Angry Birds-játékból - legalábbis ezt jelentette be a telefonos játékot alkotó finn Rovio cég animációs főnöke Cannes-ban.A  készülő sorozatból először  52 rövid epizódot készítenek, amelyet "minden lehetséges…..