Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borókay Sámuel

3 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan itt vannak a választások és úgy látszik, ez ébredezésre (vagy inkább kapkodásra?) ösztönzi a baloldalt – a legfrissebb hírek szerint  az MSZP és az Együtt vezetői is felismerni látszanak azt a tényt, hogy a DK-t és Gyurcsányt nem lehet kihagyni egy baloldali…..
A Nőtlenek KiáltványaPREAMBULUMEzidáig hazugságban éltünk. Abban a hazugságban, hogy mindenki megtalálja párját, hogy mindenki boldogságot találhat valakivel. Senki sem lehet örökké elesett és magányos."Minden zsák megtalálja a maga foltját". A feminizmus korszakában…..
Borókay Sámuel 2012.12.23 16:06:46
@vilagoskek: Egyetértek Önnel teljes mértékben. Azonban a dolgok mélyére volna érdemes menni. Félmegoldásnak tartok minden fajta konzervatív "visszatérést". Össztársadalmi szinten szükséges a hagyományok világának helyreállítása, azonban lehetetlen visszahozni azt amit a feminizmus és a modern világ pusztítása a múltba száműzött. Ezért új együttélési viszonyokat kell megteremtenünk nekünk embereknek egymás között. Ahhoz hogy boldogak lehessünk, meg kéne haladnunk az érzelmek sötétségét, amik csak elszakítanak az igaz fénytől.
Borókay Sámuel 2012.12.23 16:12:45
@Néma Bob: Nem az érzelem teszi az embert emberré, hanem az akarat. Ha valakinek erős az akarata, képes irányítani érzelmeit és sziklaszilárd jellemmel rendelkezik. Nem őt sodorják tengerként az érzelmei, hanem ő maga a tenger mely elsodor más embereket. Azaz, "több mint önmaga". Régebben még tisztelte kisebb-nagyobb mértékben a társadalom ezt az aszkéta embertípust (remeték, guruk, szerzetesek, kereszteslovagok, sőt, a korai protestáns tőkés vállalkozók, stb). Ma az a "sztár", aki minél inkább "él", és senki sem kérdőjelezi meg azt hogy a vágyaknak való hódolás életnek-nevezhető e egyáltalán.
Borókay Sámuel 2013.01.20 18:43:31
@vilagoskek: Jó látni hogy még vannak gondolkodó férfiemberek. Kíváncsi vagyok hogy netán ezen kiáltvány is szerepet játszhatott-e vajon ezen mozgalom kibontakozásában. Amint időm megengedi, bővebben tájékozódom a mozgalom helyzetéről és jelen állásáról. Mindenképpen üdvözlendőek a fenti kezdeményezések és a honlap igencsak hasznosnak tűnik. Ahogy elnézem sokan is látogatják, és élénk viták folynak. Vitaindítónak is szántam írásomat, talán sikerült is megindítani egy szélesebb társadalmi vitát.
A liberális, pontosabban progresszív kereszténység állandó mantrája, amivel házal, a „változtass vagy kihalsz” jelszava (lásd például John Shelby Spong radikálisan progresszív anglikán püspök és teológus 1998-as könyvét: Why Christianity Must Change or Die). Eszerint a…..
Borókay Sámuel 2012.08.07 14:22:11
@innerchild: A buddhizmus, akárcsak minden elitista, igaz tradíció, csak kevés, kivételes embernek lett kitalálva. Voltaképpen mindegyik vallásról elmondható, hogy amikor tömegesen elterjed, elkorcsosul. A sok korcs embernek nem való a gondolkodás meg elmélkedés. Sokaknak kifejezetten árt a szabadság. A szabadság egyszerűen nem működőképes, ha tömegessé válik. Sokan szeretik Platónt is félreértelmezni, mondván hogy az egyenlőséget tartotta kívánatosnak. Csakhogy ő a spártai katonaállamot tekintette mintaképnek, ahol csak az arisztokraták voltak egyenlőek. Az egyenlőség meg szabadság csak egyenlő meg szabad emberek körében működik. Nem való a buddhizmus sem a csőcseléknek. Sőt, Buddha eredetileg meg is tiltotta még a nők belépését is a szerzetesek közé.
Borókay Sámuel 2012.08.07 14:24:25
@innerchild: És egyébként mi más volna a buddhizmus, mint a tökéletes lelki nihil? Mindenkinek üres a lelke; annyiban különbözik a bölcs a balgáktól, hogy ezt a tátongó ürességet elfogadja és nem igyekszik bepótolni mindenfajta állati vággyal és irigységgel. Csak az lehet boldog aki nem akar semmit, még az akarást sem. Természetesen nem való mindenkinek, de nem is szól mindenkihez a lelki üresség tana.
Borókay Sámuel 2012.08.07 14:26:58
@is: Éppenséggel ennek ellenkezőjéről olvastam például Egyiptom esetében, ahol az utcákat járják militáns fiatalok és inzultálják azokat a nyugatias, feminista nőket akik nem fedik el a fejüket meg kint sétálnak férfi nélkül. Hozzáteszem, hogy természetes dolognak tekinti valamennyi civilizáció a nők alárendeltségét...Csak a mi beteg, halálraítélt civilizációnkban van másképpen. De nem is fog sokáig fennmaradni az úgynevezett "Nyugat".
Nemcsak Orwell világában dúl a demokrácia, hanem kicsi hazánkban is. Eddig is sejtettük, hogy nem minden gyermek születik egyenlőnek, de most már tudjuk is – már az első években sem mindegy, kinek milyen (és mennyire) funkcionárius a papája vagy a mamája, a luxus együtt jár a…..
Borókay Sámuel 2012.08.06 19:00:20
@Gondolkodni Próbáló Birca: MAgyarorszag 200 ország közül a 37-uk jólét tekintetében. Qatar után vagyunk közvetlenül. Az egykulcsos adóval nincs elvi bajom, csak baromi rosszkor vezettek be. Gazdasági válságban inkább gazdaságot kene élen kitenni és nem osztogatni az ingyen pénzt.
Borókay Sámuel 2012.08.06 19:02:09
@Gondolkodni Próbáló Birca: Egyébként a kapitalizmussal vegyített szocializmusról beszélsz, ha Indiát hozod föl mint példa.
Elnök Úr, látod, milyen brutális pofára esés várható a Fidesz részéről. Sorra hagyják ott a holdudvar tagjai a kormányt; csak azok maradnak, akik annyira elköteleződtek, hogy elvesztették a józan ítélőképességüket. Te nem ilyen ember vagy. Kedves Áder János, Elnök Úr,…..
Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit…..
Borókay Sámuel 2012.08.02 22:23:22
@Khal Drogo: Hm, adatok, azok a fránya adatok micsoda vitákat képesek gerjeszteni. A Kádár-rendszernek is a mai napig vannak hívei, és még mindig "jóléti államnak" gondolják. Sokan abban a tévhitben élnek, még utólag is, hogy micsoda jólét volt akkoriban. A politika azért rossz, mert előítéleteket eredményez az emberek körében. Egy Fideszes meg egy MSZP-s még a száraz adatokról sem képes megegyezni. Mellesleg 50%-os béremelést alig kapott bárki is, ilyenekről nem tudok. De tételezzük föl, hogy előfordult ilyen. Akkor is, mi van? Rosszkor növelték a kiadásokat. Magyarország eladósodása 2001-ben kezdődött el, amikor a Fidesz osztogatta a választóknak a falatokat. Nem kéne foglalkoznia egyik kormánynak sem azzal, hogy a nép mit gondol róluk. Ha költenek is, azt csak a KÖZJÓ érdekében tehetik. Hülyeség béremelésekre elpocsékolni.
Borókay Sámuel 2012.08.02 22:29:39
@Khal Drogo: Bizonyos téren jobb volt. A kisvállalkozások helyzete is jobb volt. De minden látszólagos "fejlődés" ami végbement akkoriban csak a minőség rovására és a tehetséges emberek megsarcolására meg kordában tartására épült. Nem volt igazán lehetőségük a vállalkozó-szellemű egyéneknek fejlődni. Nem volt működőképes, és csak azok a léhűtők sírják vissza akik munka nélkül is éldegélhettek. Hála a Sors fintorának, vége annak a "rendszernek". Egy percig sem akarnék olyan társadalomban élni.
Borókay Sámuel 2012.08.02 22:34:18
@menőmano: Köszönöm, nevemet szabadon választottam, "születésem" előtt. Ez kivételes kiváltság :) @Khal Drogo: Én nem is tagadom ezt, de az emberek többségének a szavára nem érdemes adni. Közösen megállapítottuk, hogy az emberek többsége tudatlan és megvezethető. Miért kéne adnom akkor az utolsó proli véleményére? Rájuk minek hallgatni?
A KARD Politikai távoltartás 2012.08.01 08:05:49
Katasztrófa, tömeggyilkosság, sztárbotrány. A kereskedelmi médiaszolgáltatás megmentői. Nemcsak az attrakció miatt, ami bevonzza a széles néptömegeket. Legalább annyira egy valós veszély elkerülése okán, miszerint: A gazda leváltható. A kormányközeli sajtó…..
Borókay Sámuel 2012.08.02 19:42:20
@skipy: Az EU-tagságunk eddig ráfizetés, ha pusztán az anyagi oldalát nézzük a dolognak. EU-tagság alatt természetesen a piacnyitást is értem, ami előkészítette az EU-csatlakozást. A vámbevételekről való lemondás, a gazdaság káros átalakítása és szétprivatizálása, a magyar mezőgazdaság tönkretétele. És sorolhatnám az Unióhoz való csatlakozásunk máig nem rendezett tételeit, amikért nyugodtan kérhetnénk a fejlett tagállamoktól kárpótlást. Csak halkan megsúgom, hogy az úgynevezett "Uniós támogatás" a magyar adófizetők pénzéből megy. Ennyi az ő állítólagos, vélt "nagylelkűségükről". Jaj de hálás vagyok nekik! Szerintem inkább a tényekből meg a konkrét adatokból érdemes kiindulni, és nem holmi mítoszokat ismételgetni.
  Álmok nélkül nincs élet, nincs társadalom, sőt még politika sincs. Álmok nélkül marad a kegyetlen, pőre valóság: nincs semmi, ami erőt adjon a napi megpróbáltatások elviseléséhez, a nehézségek leküzdéséhez. Mindannyiunknak megvannak a saját álmai, amelyekért hajlamosak…..
Ritka Válaszok Kitiltottak 2012.04.03 10:52:00
       Kitiltottak. A következő indoklással: Mivel az emberek nem szívesen olvasnak az igazságról, inkább el kell hallgattatni. Alul olvasható egy példája az intoleranciának, a totalitárius gondolkodásnak. Rémisztő, hogy a demokrácia korszakában…..
"24 éves lány vagyok, és sajnos az életem elég boldogtalan. Párkapcsolat terén már nem tudom mit kellene tennem, hogy változtassak...hogy végre én is boldog legyek egy picit. Tudom, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, épp ezért már hosszú ideje "dolgozom" ezen.…..