Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B. Bíró

0 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy félig lerágott újévi malac és két tál lencse után lengőtekében és snóbliban sikerült megállapodnia az ellenzéknek a közös miniszterelnök-jelölt személyéről, aki nem más, mint Kálmán Olga. „Imádni fogják! Egyenesen beszél, van kisugárzása, jók a mellei, mi…..
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
Hogy igazságot nem, az hótt sicher. A szolgáltatás olyan tevékenység, mely – általában ellenérték fejében – valamilyen állapot elérésére irányul, nem valami kézzelfoghatónak a létrehozására. A kérdés: lehet-e az igazságot szolgáltatni? Mi egyáltalán az igazság?…..
A hétvége politikai eseménye volt a szárszói találkozó. Farkasházy Tivadar balatoni telkén hozta össze Orbán Viktor szétszabdalt ellenzékét, mintegy hatszázan tisztelték meg jelenlétükkel. Köztük az Index hírportál munkatársai is, akik több fényképet közöltek a…..
B. Bíró 2013.06.25 13:45:07
Bocsánat, de a Hócipő főszerkesztője évek óta Farkasházy Mimi... www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=40

És Mimiről csak azért tudunk, mert az elmúlt 20 évben soha, egyetlen Hócipő, egyetlen Heti hetes nem múlt el az említése nélkül.
Az nem pénzkérdés, hogy akár a beteg telefonjáról is, de értesítsék a hozzátartozókat, ha egy olyan betegnek, akit pár nap múlva kiengednének, megáll a szíve, és bármikor meghalhat. Tárgy: Mamám halálában felmerülő kérdések, hibák     2011. szeptember 1-jén…..
Az alábbi marketing trükkön próbál jogi fogást találni a levélíró. Törvénysértő-e, a az ilyen jellegű kerékpárásítás a közterületen, és ha nem, akkor mi vele a baj? Kedves Zugügyvéd! Budapest belvárosában lakom, az V. kerületben. Az utóbbi időben…..
B. Bíró 2013.06.01 09:07:04
@NemNick: Tipikus kamuhozzászólás.
Az alábbi ügy egy érdekes jogi helyzetet tár fel. Köteles-e a végrehajtó beszámítani a végrehajtást kérő tartozását az adós felé? Mit tud tenni ilyenkor aki  ellen végrehajtást indítottak? Tisztelt Zugügyvéd,történt, hogy végrehajtás indult ellenem, kb. 100 ezer…..
B. Bíró 2013.05.29 18:02:51
Az alábbi helyzetből tényleg problémái lehetnek a levélíró fiának. Főleg, ha tényleg eldurran az anyósnak- vagy az apósnak az agya.   Kedves Zugügyvéd! Fiam 2.0 "most" lett 18 éves (választ! és választható!4! :), de ebből az alkaromból sajnos a büntetőjogra…..
Kész, vége, eldőlt. A Heti Válasz felcímírójával szólva: kiderült. Hogy melyik a világ leghülyébb kormánya, ever. Hát a miénk. Rajzoltak egy harmincötezer oldalas kormány miniszteri rendeletet. Dolgoztak rajta éjt nappallá téve, fűtötte a keblüket a becsvágy és a nemzeti…..
B. Bíró 2013.04.12 14:15:32
@Kettes: Szerinted hogyan kell akkor szabályozni egy ALAP-tantervet. Köremailen? Képzeld el, nem csak ez a világhülye kormány szabályozta ezt a kérdést így, hanem az összes többi. arról, hogy Nemzeti Alaptanterv, hallottál már? Képzeld az is egy jogszabály, 1995-ből.

Oké, hogy te ezt feleslegsnek tartod, gondolom viszont értesz hozzá, úgyhogy légyszi áruld el: hogyan kellene emberek százezreit érintő alapkérdést rendezni jogszabály nélkül? Te hogyan intéznéd el azt, hogy Békéscsabától Sopronig valami pontosan ugyanúgy működjön, ha nem jogszabállyal? Erre örülnék, ha válaszolnál.

(Ja, egyébként nem reagáltál az első pontomra, pedig az is a posztot érinti. Megismétlem: a rendelet 11 oldal...)
B. Bíró 2013.04.12 14:17:08
@én már a fény gyermeke vagyok: persze hogy tudom NGM. Nemzetgazdasági Minisztérium.
Na, belenéztél már, vagy továbbra is csak úgy mondasz valamit?
B. Bíró 2013.04.12 14:18:45
@makacs szennyeződés: a rendelet arról szól, hogy mit kell tanulnia egy asztalosnak, hogy asztalos lehessen. Mi ebben a túlszabályozás? Ne legyen olyan jogszabály, ahol meg lehet tudni, mi kell az asztalossághoz. Mindeki saját feje után menve képezzen asztalost? Vagy hogy érted ezt?
Nagy-Magyarország alakú erdőnk van, a Magyarország alakú parkunk is megépült, ám ilyen mini Magyarországunk, mint ami ma nyílt Szarvason, még nem volt.* Mától ugyanis 22 emblematikus épület kicsinyített mását lehet megtekinteni az arborétumban - adta hírül a Tarvelo, mely…..
Kettős Mérce Nem náci, oké? 2013.03.25 01:07:25
Karsai Lászlót elítélte a bíróság amiért a Jobbikot náci pártnak nevezte. Bocsánatfélét kell kérnie, és megfizeti a perköltséget. "Na ugye, zsidó." "Na, megmondtuk, zsidó!" -örömködtek a jobbikosok a neten. Így örül ugyebár az ember annak ha a bíróság kimondja róla,…..
A fővárosi közterek fontosságát gyakran hangoztatom, és szokásommá vált, hogy időről-időre egyet-egyet be is mutatok közülük. A nagyobb kiterjedésű zöldfelületek különösen fontosak, megtörik a városi környezet egyhangúságát, teret, sőt életteret biztosítanak a helyi…..
Tegnap reggel óta hessegetem magamtól a témát, nem akarnék megbántani egy bizonyára kedves kolléganőt. Eddig sem olvastam tőle durva, hozzá méltatlan szöveget, mostani írásában sincs sértő megjegyzés. Miért mégis, hogy nem hagy nyugton a hétvégi számban közölt interjúja?…..
B. Bíró 2013.03.24 20:28:15
@különvélemény: Bocs, de Halász tudtommal nem nyilatkozott még erről a kérdésről. Ha neked megvan, mutasd!
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
Bérbe adni lakást pont olyan veszéllyel jár, mint bérbe venni. Gyakori trükk, hogy a bérbeadó a kauciót mindenféle mondvacsinált indokkal benyeli, de az már tényleg a legaljasabb trükk, hogy kitépi a szerződést a másik fél kezéből, és eltűnik vele. Tisztelt Zugügyvéd!A…..
B. Bíró 2013.03.21 14:27:15
@Artie: A kaució az sem nem előleg, sem nem foglaló. Hanem óvadék, ugye.
Az Európa Liga legszegényebb klubja, a legkisebb költségvetéssel dolgozó - mintegy 4 millió euró - cseh klub megszégyenítette a talján bajnokság második helyezettjét. A Plzen futballistái három góllal nyertek a Nápoly ellen, a dél-olasz klub idén kapott ki először. Hazai…..
Exluzív interjút adott nekünk Isten, aki nyíltan beszél Benedek pápa lemondásának valódi okairól, és vonzódásáról a kutyaviadalokhoz. HCS: Kedves Isten, köszönjük, hogy rendelkezésünkre állt az interjúhoz. Isten: Ez csak természetes! Én is sokat olvasom az Önök…..
Debreceniek biztos láttak már ennél cifrábbat is, de azért ez se rossz. Naiv gyalogost a rendőrök egyik éjjel megbüntették 5000 forintra, mert szerintük nem ott él életvitelszerűen, ahova be van jelentve. A sajtpapírjukra viszont már elfelejtették ráírni a fennforgás…..
B. Bíró 2013.01.08 13:07:37
@batgirl: Semmi. Itt sem erről volt szó, hanem arról, hogy az ember átment a piroson. Közben esett másról is szó, aminek semmi köze nem volt semmihez, csak a posztoló félreértette a tényállást. Nem a lakcím miatt büntették meg, ennyi.
B. Bíró 2013.01.08 13:30:57
@Zabaalint: azt, hogy valójában nem ment-e át a piroson, azt nem tudjuk. Őszerinte nem. A rendőrök szerint igen. fogalmam sincs miért kéne inkább a posztolónak hinni.
Máthé Áron cikke a Kommentár folyóirat Tizenkét téves mítosz c. összeállításából. * Hollós Ervin régi, meggyőződéses kommunista volt. Az illegalitásban, majd a kiépült kommunista diktatúrában betöltött különböző funkciók után az 1956-os forradalmat követően…..
B. Bíró 2013.01.06 18:13:28
@mathe.aron: Nem tudom, miért nehéz elfogadni, hogy VOLT CSŐCSELÉK 56-ban?

Ugyanis az a helyzet, hogy minden forradalomban van csőcselék. 1848-ban is volt, a teljesen jószándékú Lamberg Ferencet a csőcselék ölte meg például.

Ha felborul a rend, akkor mindig elszabadulnak az indulatok. Így volt ez 56-ban is, ahol számos vitathatatlan embertelen cselekmény történt. Ez nem jelenti azt, hogy a forradalom ne lett volna tiszta - ez csak azt jelenti, hogy két hétig senkinek a kezében nem volt elég erő, hogy ezt megfékezze.
A HírCsárda szerkesztősége nem sír a világvége miatt, inkább bekapcsolta a demagográfot. Íme 10 jel, ami arra utal, hogy a Majkák akárhogy is gondolták a naptárukat, a világ tényleg megérett a pusztulásra. 10. Semjén Zsolt még mindig doktor. 9. Lehet kapni ehető WC…..
B. Bíró 2012.12.20 10:57:38
@Dr.out: mivel többször fenn van, ezért bőven megvan a milliárd a 984 820 138 mellett van még egy 167 milliós is.
Régen az Android egyenlő volt a meg nem értett mobilosok fellegvárával, kevés, de kimondottan értelmes és mondhatni tehetős, de bizonyára művelt és tájékozott ember használta, de így 2012-re a népszerűségének és a már olcsón is megvehető Androidos beugró szintű telefonoknak…..
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
Amikor már azt hitte volna az ember, hogy mindent, te tényleg mindent elmondott, leírt, megélt az X-Faktorral kapcsolatban, akkor a műsor húzott egy olyat, hogy egy félsüket bohóc adta a másikat harminc centis faszkorbáccsal. És gigára mentek, keményen, hiszen azt, hogy az ember egy…..
B. Bíró 2012.12.12 17:48:35
@Pic: semjén dogájával nem az a baj, hogy a sajátjához hasonlít, hanem, hogy a konzulenséhez. 1992-ben meg nem volt cocializmus. 1992-ben Semjén az egyik kormánypárt frakcióigazgatója és önkormányzati képviselője volt.
Subba Orosz pop 2012.12.12 14:46:25
Délben az Arbat orosz étteremben ebédeltünk, és a háttérben futó orosz zenecsatorna dobta ki ezt a videót. Ha nem találtuk volna meg a youtube-on, én nem biztos, hogy elhiszem, hogy ez megtörtént. ..
B. Bíró 2012.12.12 16:01:47
@Fék_Emil: horosaja, mert nőnemű.
Egyébként vicces, hogy mennyi mindent értettem belőle, pedig már 22 éve tanultam utoljára oroszt. Egyedül, ez a "lájki" szó, nem tudom, mit jelent.
Tíz ok, amiért ki nem állhatom Semjén Zsoltot Puzsér Róbert | 2012-12-11 03:40:26 | Módosítva : 2012-12-11 03:40:36     1. A KDNP. Semjén egy olyan párt elnöke, aminek nincs társadalmi támogatottsága, nincsenek szavazói. A KDNP frakciója Orbán nélkül csak turistacsoportot…..
B. Bíró 2012.12.11 20:24:03