Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Illyés Szabolcs

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karpater Összeomlás 2022.10.13 18:47:03
A.D. 1453, Maii, XXIII.   Geórgiosz végre kitörölte a vért a szeméből és két köhögésroham között megpróbált valahogy talpra vergődni. Fertélyórányit is fekhetett a szarufák és a szakajtónyi törmelék alatt, nem tudta biztosan, hogy nem akar, vagy nem tud mozdulni. Végül úgy döntött, hogy nem a…..
Most, amikor egy valódi háború igazi fenyegetésének árnyékában a nyugati világ normális lakóinak apraja-nagyja őszinte aggodalommal, Isten élő hitű népe pedig térden állva, vagy segélyhelyeken dolgozva, de egy emberként gondolkodva és cselekdve a zsidó-keresztény civilizációnk túléléséért küzd, az…..
A kicsik, az elveszettek, a terrorral szemben ellenállni képtelenek fizikai elpusztítása az emberi történelem minden pillanatában – így a jelenben is folyamatos. Ezzel együtt maga is folyamat. Amelynek első pontja a legsebezhetőbbek legsebezhetőbb részének: a lelkük eltiprása, a reményük…..
Beálltak Mögé. Nincsenek szavak. A magyar abszurd betetőzött: a szennymédia Értelmiségije, a reggeli csacsogóműsorok Kritikusa, a szellemi mély-lét Filozófusfejedelme, a poli-celeb mögé beállt a neonáció. S, hogy mekkora is az a bizonyos odaállás? Az abszurd hazai megbízottja közli is hamarost,…..
Karpater Forgive, but never forget 2018.12.21 13:00:01
Így, az évzárósdi és a külső-belső elszámolások lassú lecsengésével szeretném lecsukni ezt a tíz évet. Gerincvelőmig érzem, h. itt az ideje: kairosz, ahogy a koiné mondja, szent idő ez. Lecsukni és fegyverszünetet kötni ott, akkor és azzal, ahol, amikor és akivel ez a méltányosság szintjén…..
kultúrdiplomata a tahó adventje 2018.12.06 14:05:53
Van ez a tahó. Nem én mondtam, 2,6 millióan szavazták meg neki a címet a magyar jutyúbon, mert megérdemli. (Aki akarja, keressen rá a nevére, meg hogy "tahó".) A tahó vicces, legalábbis ezt hiszi magáról. Ritkán akadok a tahóságaira, most a barátaim küldték el nekem, hogy mi a tahóság, ha már…..
Amikor idestova tíz éve befejeztem az önmagukat vallási (keresztény, zömmel katolikus) aktivitásuk mentén meghatározó kisközösségek áttekintő (módszertani természetű, de ez mellékes) összevetését Magyarország és az egész Kárpát-Európa viszonylatában, nagyjából az alább felsorolt sajátosságokra…..
Tízből hat, hagyományosan vallásos jobboldali bázishoz sorolt protestáns lelkész vagy közösségvezető nem szavazna Dondald Trumpra. A Christianity Today elemzéséből kiderül: a republikánusok jelöltje egyáltalán nem győzte meg a hagyományosan konzervatív értékek mentén aktív szavazói blokk tagjait. A…..
Bár a történelem gyakran ismétli önmagát, a válasz rövid távon – és a háború hagyományos értelmezésének fényében, valamint tömören: valószínűtlen. Ám más szempontból közelítve a kérdést, semmi okunk hátradőlni, Magyarország máris ebben a nyomasztó pozícióban…..
A mi nap egyik keresztyén Atyafival beszélgettem az érintett témában.Nekünk keresztyéneknek melyikkel kell illetve érdemes foglalkoznunk.A teljesség igénye nélkül egy-két gondolat...Kereső embereknek szoktam mondani,hogy ha meg akarjuk ismerni Istent érdemes foglalkozni az…..
A Progresszív blog szerkesztői elővették a matekot. Épp ideje: a ki tudja, milyen viharoktól megcibálandó következő 21 (22) hónap immár bizonyos, hogy a magyar nemzet számára sorsfordító lesz, nem a fülkeforr volt az... A váltáshoz persze izgalmas a "közalapítvány" is, de még…..
Azért a kultúrdiplomatából is kifigyel néha a photoshop-kalandor. Csigó Péter Túl balon és jobbon analízise régen várt, hiánypótló ötletfelvetés a „hogyan tovább Magyarország”-topik történetében. Igen, nincs tovább, itt az idő az alternatívák csomósodására – vallja…..
kultúrdiplomata Nyilvános vita 2012.04.02 09:48:52
Nyitom a blogot! Első, amit érdemes megvitatni: mi az, hogy ökumenikus?Ez a "megvalósítható ökumenika". Amit javaslok:A keresztény értelmezési mezőn belül létező, valódi törésvonalaktól határolt kultúrák-szubkultúrák tagjainak aktív, hatáskeltő…..