Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xxiv

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
xxiv 2015.03.27 08:14:58
@pingwin: tir na nog, desert fox, airborne ranger
xxiv 2015.03.27 17:36:21
„Álmodtam én és az álom, az álom én magam voltam.Kertben bolygtam, és magam voltam a kert, ahol bolygtam,a kert, ahol bolygtam és bolygok, botlódva bozóttól bozótig,mint ki éjjel jár tapogatva és az árnyaktól húzódik.”(Babits Mihály: Álmok kusza kertjeiből) Cyrano de…..
xxiv 2015.02.13 00:08:23
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Körmendy…..
xxiv 2014.04.01 08:36:20
@S=klogW: A fidesz vezető politikusaiból teljesen és tökéletesen hiányzik az alázat.
meg a fideszből is
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
xxiv 2014.03.06 15:15:59
@molnibalage: csak szólok mielőtt teljesen felhúzod magad, Doomhammer viccezik.
Terebélyes korrupciós ügy borzolja a kedélyeket Törökországban: az eddig egészen egységes Erdoğan-kormányzatot három érintett miniszter lemondása rengette meg. A modern Törökország egyik legsikeresebb miniszterelnöke pedig olyan lépésekre kényszerült, melyek hosszú…..
xxiv 2014.01.04 00:49:44
@ArmaGedeon: szerintem előzetes engedély nélkül még egy kisvárosi polgármesterét sem
Egymást követő történelmi korokról, gyűlöletszerelemről és a hetvenes évek sűrű levegőjéről beszélgettünk Bereményi Gézával, akinek a közelmúltban jelent meg Vadnai Bébi című kötete. A mai huszonévesek története a fejében már megvan, de Bereményinek feltettük a…..
A napokban a Time magazin által az év emberének választott Ferenc pápa úgy látja, a szegénység egyre szélesebb méreteket ölt, szakadékot teremtve a társadalom rétegei között. Ezért a gazdasági modellek átgondolását szorgalmazta a túlzott pazarlás megfékezésével. Új…..
xxiv 2013.12.14 00:40:50
@tesz-vesz: Malevics hihetetlenül zseniális festő, pár évig kapott katedrát majd a komcsik feledésre ítélték. Semmi bajom Munkácsyval, de korszakalkotónak semmiképpen nem lehet nevezni.
Ízlésről nem érdemes vitatkozni, de Malevics nagyobb név a festészetben (és joggal)
xxiv 2013.12.15 16:11:40
@tesz-vesz: nem idézel csak simán beszélsz, faszfej
Nem. A már meglévő, rágalmazásra és becsületsértésre vonatkozó rendelkezések is olyan cselekményeket kriminalizálnak, amelyek feleslegesek a Btk-ban, ellenük a polgári jog eszközeivel sokkal hatékonyabban fel lehet lépni. A most beterjesztett, bajai videó ihlette javaslat azonban…..
xxiv 2013.10.30 14:48:35
@Counter:
1 Mondjuk tudtam, hogy ez lesz az első érv, kár hogy tök lényegtelen
2 Szerintem azt is lehetne találni, sajnos nem emlékszem munkásságára
3 Azt hittem az (is) a téma, hogy ne egy súlyosan elfogult valaki döntsön a közhatalom képviselőjeként
xxiv 2013.10.30 15:18:32
@bbjnick: Mondjuk ez egy tök korrekt cikk első olvasásra
xxiv 2013.10.30 17:00:51
@Counter: Olyan szép hosszú választ akartam írni, de közben rájöttem, hogy esélytelen vagyok az ilyen tipikus mandis/l’art pour l’art/felesleges jelzős vitákban, pusztán arra akartam rámutatni a kattant grespikes példával, hogy szerintem gond ha a közhatalmat politikailag/világnézetileg elfogult emberek gyakorolják, szerinted ez nem gond, ez is egy véleményem simán elfogadom
A tévés szórakoztatás világában elvileg baromi nehéz komoly sikert elérni, mert szemben egy mozifilmmel, nem csak egyszer kell leültetni a nézőt, hanem minden héten, éveken át. Az ember azt hinné, itt nincsen pardon, nincs marketinges gimmick, ehhez tényleg baszott jónak kell lenni.…..
Azt ismeritek, amikor Egervári Sándor és Sylvester Stallone összecsapnak a nácikkal teletömött MTK-stadionban? Mert mi nem ismertük, úgyhogy nagyot néztünk. A futballokos Orbán Viktorral ellentétben sajnos be kell vallanunk: mind Zsigmond, mind Péterfy csak egyszerű futballhülye,…..
xxiv 2013.10.12 20:55:33
Mandiner blog Megalázott Kishantos 2013.10.03 07:01:00
Napjaink el nem mesélt történetei közé tartozik Kishantosé. Pedig a Fejér megyében, Hantos településtől 3 km-re található vidékfejlesztési központ huszonegynéhány éves sztorija éppen rendkívül szomorú végkifejletéhez közeledik. A 452 hektáros mintagazdaságot működtető…..
xxiv 2013.10.03 10:13:59
@pierre bayle: Teljesen és tökéletesen igazad van, csak azt nem tudom, hogy mennyiben lenne jobb a komcsikkal és a libással. Kishantos szempontjából is meg az országéból is.
xxiv 2013.10.03 10:58:55
@pierre bayle: a különbség akkor csak az eszközökben van és a végeredményben nem? ez még nagyon-nagyon kevés ahhoz, hogy valaha is az mszp, együtt és társaikra szavazzak
Mandiner blog A kommunistázásról 2013.09.30 15:31:00
„A kommunisták elleni harcba bele lehet halni, de belefáradni nem szabad.” (Mindszenty József) Történt, hogy a boldog emlékezetű '20-as években Malenkov elvtársat elküldték egy vidéki városba, hogy „tegyen rendet”. Forradalmi hevülettől áthatva az egész helyi…..
Az eheti levélcunami után ezennel hivatalosan is visszatérő rovattá nevezem ki a "régóta keresek egy játékot, mondjátok meg, melyik az, mert már nem bírok éjszakánként aludni" típusú levelek feldolgozását. A rovat neve a nem túl fantáziadús, de annál kifejezőbb…..
xxiv 2013.09.15 17:38:21
@eatmoregold: tényleg szuper jó volt, jobban élveztem mint a diablo2-t
Megjelent a Kommentár folyóirat 2013. évi 3. száma, benne John Lukaccsal, népiekkel, a harmadik út harmadik útjával, a deficites baloldallal és a konzervatív esszé kialakulásával – többek között. S idézzünk belőle egy Lukacs-idézetet: „A reakciós mérlegeli a jellemet, de…..
xxiv 2013.08.14 07:21:38
@Kandeláber: ez megint egy szép kövér pofáraesés volt
Mandiner blog Föld, föld! 2013.06.24 13:01:00
A 21. század magyar radikálisai kiscicák a Monarchia-korabeli ellenzékhez képest. Régen ugyanis még az obstrukció is jobb volt, emlékezzünk csak az 1904-es esetre, amikor a dühös ellenzékiek nemes egyszerűséggel feldarabolták a nemzet szentélyének üléstermét – és nem…..
A kérdést ugyan többen fölvetették, de elfogadható magyarázatot nemigen lehetett olvasni sokáig. Végül mostanára eljutottunk egy olyan elképzeléshez is, hogy a Sorstalanságot a korabeli kritika elhallgatta. Ám ez a vélekedés még mindig mintha csak a városi legenda szintjén ülne,…..
Áll a bál Amerikában a National Security Agency (NSA) megfigyelési gyakorlata körül. Mióta az NSA-nak dolgozó Booz Allen Hamilton 29 éves munkatársa, Edward Snowden kiszivárogtatta, hogy a titkosszolgálat Prism programja kilenc szolgáltatótól – többek közt a Google, a…..
xxiv 2013.06.13 14:34:44
@Kandeláber: LOL Mi a megfelelő hely?
xxiv 2013.06.13 15:48:12
@Kandeláber: Pozsonyi Ádámot kifejezetten kedvelem, de egyértelműen komplett idióta.
Mandiner blog Magyarország 2013.06.09 08:01:00
Magyarország. A bajszok. A pocak. A vigadás. A popkultúra. A közélet. A bal. A jobb. A kultúra. A főváros. A vidék. Az árok. Az árkon túl. A kádárizmus. A rendszerváltás. A privatizáció. A magyardemokrácia. A túlélés. A kormányok. A fél decik. A kormányok. A túlélés. A…..
xxiv 2013.06.10 21:51:18
@zwingli: Sajnos még mindig egy ökör vagy!

Nehéz elképzelni, hogy aki írni és olvasni tud és egy kicsit is tud a történelemről, leírja azt, hogy "a franciák egy európai nagytáj gazdasági-kulturális integritását védik"
Pont a franciák akitől a modern nacionalizmus indult, annyira védték a "nagytáj" kulturális integritását, hogy 200 év alatt eltörölték a kisebbségeik (akik majdnem az ország lakosságának a felét adták) kulturális identitását.

A japánok tehát a tájat védik le sem szarják, hogy ők japánok egységes kultúrával és nyelvvel Megáll az ész!

Semmiben sem különbözik a nyugati és keleti nacionalizmus maximum sajnos abban, hogy itt a szerencsétlen kelet-európában, hála a történelemnek, rengeteg konfliktus maradt meg a múlt századból.

Ha megoldást szeretnél, tudok egyet, amely sokkal jobb lenne, mint Radičová királynővé koronázása (OMG), egy nagy átfogó népszavazást tartani és kialakítani az új határokat. Nem olyan nagy területeket szereznénk vissza, de utána már nem lehetne picsogni, hiszen nem maradna magyar a határokon túl illetve csak annyi amennyi nemzetiség itt is lenne, így minden nép érdekelt lenne abban hogy ne éljen vissza az erőfölénnyel.

Sajnos jelenleg ennek sincs nagyobb (1-2% talán mégis) realitása mint az örült kantonizálásának. Mondjuk a jugó polgárháború kezdetekor/alatt azt hiszem lett volna esélye de sajnos Antall József olyan politikus volt amilyen. Utólagosan könnyen okos az ember, de a szerbek mennyivel jobban jártak volna 1/3 Boszniával, 1/10 Horvátországgal, mint pár délvidéki kisvárossal, meg az úgyis elvesztett Koszovóval.

Mennyivel több értelme lenne mint ábrándozni a Monarchiáról, amelyben olyan népek laknak akik nem akarnak egy országban élni.
xxiv 2013.06.11 00:10:10
@zwingli: Álmodozz csak!
Soha nem fognak a magyarok románul tanulni meg 10 másik nyelven, de a románok sem magyarul.

"Nem lehet másképp megoldani" de lehet, most is másképp van megoldva és a jövőben is másképp lesz megoldva.

Ábrándozz csak a monarchiáról kb. mintha a három tenger mossa partját országról ábrándoznál egyik sem reális sem most sem a jövőben. Egyszerűsített német-osztrák nyelv??? Ébresztő 100 éve elmúlt és még én vagyok múltba révedő :-) Érvelni? Mi mellett, mi ellen? A hülyeséged mellett? Érveljek egy olyan birodalom mellett/ellen ami csak a te fejedben létezik? Mi értelme van ennek?

+1 Nincs probléma azzal, hogy egyes népek elvesztik a a nyelvüket? De persze (szerinted) megtartják a kultúrájukat, a nyelvüket nem de a kultúrát igen. Folytatva nagyívű (csak összefüggéstelen) gondolatodat mi a fenének kellene megtanulni a szlávot meg az "újlatint" meg a basic-magyart hiszen a nyelv elvesztésének semmi köze a kultúrához.

Komolyan mondom kezeltesd magad :-)
xxiv 2013.06.11 08:27:38
@zwingli: annyira nem volt nagy okosság, hogy kétszer olvassam el :D
Mi a fasz köze van ahhoz, hogy kivel alakítanak ki gazdasági kapcsolatokat (és ehhez milyen nyelven kell beszélni) a közjogi unióhoz? Miért kellene az együttműködéshez felvilágosult abszolutizmus?
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
Konferenciát szervezett vasárnap az LMP Ökopolisz nevű alapítványa Merre van előre? címmel. Jó kérdés, bár nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik: az LMP-re? Vagy az országra? Az előadók elsősorban az országról beszéltek, az előadók személye viszont talán inkább az LMP…..
xxiv 2013.06.03 20:33:19
@bbjnick: Sólyom egyáltalán nem a szívem csücske, de azok után, hogy maga körömszakadtáig védi az erkölcsi nulla Schmitt Pált, annyira nem hiteles a felháborodása
xxiv 2013.06.04 09:01:13
@bbjnick: Azt hiszem (talán) tényleg megtette volna, de a (szánalmas) Bajnai elleni szánalmas fideszes kampány elleni is felemeli a szavát?
xxiv 2013.06.04 13:55:08
@bbjnick: Nem vagyok azzal vádolható, hogy kedvelném a komcsikat, de ez a megközelítés [hogy két részre osztjuk az országot (hú ezt még leírni is olyan komcsis), és mi vagyunk a jók] tényleg nagyon-nagyon hozzájárul ahhoz, hogy itt tartunk. Komolyan gondolja, hogy "ebben a táborban" más erkölcsiségű emberek vannak en bloc?
„Formát ölteni, mi az? Körbe, körbe megyünk mi mindannyian s oda térünk vissza” (Walt Whitman) Születtetek május 31-én. Ha már így együtt vagytok. Clint Eastwood * Karl Bartos * John Bonham * „Hallottam a beszélgetők beszédét, a kezdetről és végről szóló…..
xxiv 2013.05.31 18:36:28
@gloire: Ez szuper jó szám, kár, hogy Viktor a cipőfűzőjét nem köthetné meg de la Reynek
xxiv 2013.05.31 21:02:25
@Szemethy: Kedves Alfőmérnök, nem gondolkodott még azon, hogy kezelteti magát?
xxiv 2013.05.31 21:40:00
@Szemethy: Nem követtem, mi volt az ellentét oka, de teljesen beteges lelkületre vall százszor és ezerszer ugyanazokat a sérelmeket felhozni
(attól még igaz is lehet, nem követem gloire munkásságát)
Úgy kell a kutyáknak a hús,ahogy a szívnek mélabúsdallamok közt táncolólélekpárologtatólidércekből szőtt elemte szürkésbarna félelemés én mint csíkos rabruhádnéha gondolok még rádde köszönöm, hogy elmúlt ez a szerelem Ha bekacsintok, hogy mi vane koszos…..
xxiv 2013.05.17 14:15:46
@Kandeláber: ekkora pofára esést rég láttam
Mandiner blog Trafikország 2013.05.01 07:01:00
A bürokrácia ostorozója, C. Northcote Parkinson írja egy tanmesében: amikor egy atomerőmű építéséről kell dönteni valami bizottságban, akkor az atomerőmű költségvetését egy pillanat alatt megszavazzák; míg a biciklitárolóról a végtelenségig fognak vitatkozni. Az ok…..
„Jósolni nehéz, különösen a jövőre vonatkozóan” (Mark Twain) Úgy esett, hogy az első pun háborúban (Kr. e. 249) Publius Claudius Pulcher konzulként, a római hajóhad élén a szicíliai Drepana kikötőjénél szembekerült a karthágói hajóhaddal. Az ütközet előtt a…..
Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek…..