Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buri Don Marcello

93 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legszebb dolog a világon az ajánlás. Épp ezért három részben ajánlom nektek kedvenc énekhangjaimat (nem a kedvenc énekesekre gondolok, bár az a lista is hasonlóan nézne ki), valamint kedvenc stúdiófelvételeimet...
Az egyik legszebb dolog a világon az ajánlás. Épp ezért három részben ajánlom nektek kedvenc énekhangjaimat (nem a kedvenc énekesekre gondolok, bár az a lista is hasonlóan nézne ki), valamint kedvenc stúdiófelvételeimet...
Az egyik legszebb dolog a világon az ajánlás. Épp ezért három részben ajánlom nektek kedvenc énekhangjaimat (nem a kedvenc énekesekre gondolok, bár az a lista is hasonlóan nézne ki), valamint kedvenc stúdiófelvételeimet...
Szita János, az Új Hullám legnagyobb hazai szakértője, fotóművész, borász, teológus és a Mágus a nyolcvanas évek népszerű zenei műfajáról, a szinti/techno-popról beszélgetnek. Vajon szakértőink hallgathatatlan, monoton szarnak vagy izgalmas avantgárd popvegyületnek tartják a zsánert?…..
„Szerintem te kényszerzubbonyban születtél.” Könnyed beszélgetés a két népmesei, mitikus alakról, akik Bud Spencer és Terence Hill néven váltak híressé. A mikrofonok mögött Szita János és Burillák B. Marcell, vendégünk Baranyai Gergő...
Feléledtek a járvány után a mozik? Válságban van az egész estés filmformátum? A sorozatok aranykorát éljük? 2022 filmjeiről, legnagyobb csalódásainkról és kedvenc alkotásainkról beszélgetünk. A mikrofon mögött Énekes Gábor, gr. Szécsényi Dániel és Burillák B. Marcell...
A @nagylemezblog bölcsei, Szita János, Paulusz Kristóf és Burillák B. Marcell 1982-ről beszélgetnek. Új Romantika, az MTV és a klipek forradalma, avantgárd, brit art pop/rock, Thatcher asszony, Reagen-éra, Új Akadémizmus, neokonzervatív-neoliberális korszak és sok más finomság...
Ma azt állítjuk, hogy a Led Zeppelin minden idők legjobb bandája. Az állítók: Szita János fotóművész, Paulusz Kristóf zenész-zeneszerző és Buri, a Mágus...
Miért a 80-as éveket rertózzák manapság? Mit gondolunk a Stranger Things-ről? Mennyire rajongunk Kate Bush zenéjéért? Mit jelent ő a női zenészek számára? Mindenre választ ad a Nagylemez blog podcastja. A mikrofonok mögött: néhány sör és szóda, egy gitár és erősítő, Taródi Luca, Paulusz Kristóf,…..
Kedves Hallgatóink! Ma a magyaralter első hullámáról beszélgetünk...
Nagylemez Úton (15. rész) 2022.07.29 08:16:13
Lekéstem a buszt. Kurva szar dolog lekésni a buszt, mert csak óránként jár. De jó, vissza már nem megyek K-ékhoz, irány a sarki késdobáló. Egy ideje nem sörözöm, felvizezett bort elvből nem iszom kocsmában, úgyhogy marad a keserű citromos szóda. A Móriban épp valami kupa visszavágó ment, a…..
Szita János és Burillák B. Marcell egy üveg száraz vörösbor mellett beszélgetnek a Duran Duran Future Past című friss lemezéről, a New Wave-ről, az Új Romantikáról és az együttes munkásságáról a Nagylemez Blog podcastjában. Lélekben velünk: Paulusz Kristóf. Ma azt állítjuk, hogy a Duran Duran az…..
Hetvenes évek. Megírtuk az ötveneseket, megírtuk a hatvanasokat, de mi van a nagy kedvencemmel, a hetvenesekkel? Íme, a legizgalmasabb, legsokszínűbb, talán a legsűrűbb és a legnehezebben adaptálható, újragondolható évtized. Amikor még jelen volt a beat a második vonalban, amikor dübörgött a rock,…..
Hatvanas évek. Az ötvenes évek perifériáról induló változásai lassan beszivárogtak a hivatalos kultúra és a fősodratú média bércei mögé. Politikailag és művészileg is egyenes ági folytatása következett az ötvenes évekbeli revizionizmusnak, amiről korábban írtunk. Először a naiv önfeledtség…..
Ötvenes évek. A II. világháború után két törvényszerű folyamat indult. Egyrészt az összeomlást követően eljött a gazdasági csodák kora, a polgári felemelkedés új hulláma, a társadalmi szociális háló kiterjesztése és az életszínvonal radikális emelkedése. Nyugaton beköszöntöttek az unalmas, nyugodt,…..
Nagylemez Úton (14. rész) 2021.09.23 09:03:00
Jó a memóriám. Nem én mondom, hanem G. Ő ugyanis nem emlékszik már az egy évnél korábbi dolgokra. Sajnos én nagyon is jól emlékszem mindenre. De hát az emberek többségének egy év, vagy még kevesebb. Aztán elfelejtik, hogy az előző életükben jó volt egymást szavakkal és kezekkel megérinteni, hogy…..
Kerepesi Abigél és Burillák B. Marcell beszélget Aubrey Plazaról, a jelenségről, a komikusról és a színészről, illetve Fekete medve című filmjéről, amit itthon az HBO GO kínálatában láthattok. Írjátok meg, ti hogyan értelmeztétek a filmet! Kövessetek minket!..
Nagylemez Úton (13. rész) 2021.04.22 19:45:43
Történt 2011-ben Londonban, hogy egy pubban ültem spanyol cimboráimmal. Életem legtermészetesebb, bejáratottabb mozdulatával lezártam a telefonom képernyőjét, miután ellenőriztem az időt, és ledobtam a mobilt magam elé az asztalra, ahogy mindig szoktam, oda se figyeltem. A valóságban viszont az…..
Nagylemez Úton (12. rész) 2021.04.04 21:15:50
Szeretni egy lányt hivatás, az élet legnehezebb feladata. Egyébként néha a legszebb dolog a világon. Tehát gyakorlatilag minden azért történik, minden ócska, suta, esetlen kísérletünk, minden elhangzó szó, amivel kitesszük magunkat a világ pofonjainak, azért futunk, azért szörnyű az esténk, azért…..
Nagylemez Úton (11. rész) 2021.04.04 21:13:38
12:11 Nem tudok írni, főleg zenét írni. A valódi írás érzelmeket igényelne, azt pedig én most nem vállalom. Nem találom, amit hallgathatnék, egyik se jó, mert boldog és könnyed nem vagyok, a többi meg sebeket tépne fel. Öt éve elmondtam M. K.-nak, hogy az életre nem készített fel senki. Most…..
Szevasztok. Régóta kínoz titeket a kérdés, hogy melyek a kedvenc gitárszólóim. Most közlöm veletek a lista első felét. Annyi szar történik manapság, hogy nem hátulról, hanem kivételesen a legjobbaktól indulunk. Egyetlen szabály van: minden gitáros csak egy szólóval képviseltetheti magát a…..
Nagylemez Úton (10. rész) 2021.03.30 23:27:55
Álmomban az esküvőmről menekültem. Mondjuk nem mintha házasodni készülnék. Bár kétség kívül nem nagyobb a hasam, mint egy éve. Történnek ilyen érzelmi hullámok. Néha álmunkban, máskor a valóságban. Előbbi elmúlik. Ma megtudtam a rádióból, hogy rossz mintákat kaptam, mert nem beszélem ki a…..
Nagylemez Politikusok: vicceltünk! 2021.03.11 23:23:26
Korszakos hírrel szolgálhatunk! Először mi sem hittük el, mostanra azonban kitisztult a kép. Reggeli közös sajtótájékoztatójukon bejelentették a jelenlegi és korábbi honatyák, hogy csak vicc volt az elmúlt harminc év. Ártatlan játék, szertelen ugratás. Az igazság az, hogy nagyon szeretik egymást és…..
Rögtönzött lista a tíz kedvenc élő felvételemről énekesnők torkából. Isten éltesse a Hölgyeket! Etta James Janis Joplin Grace Slick (Jefferson Airplane) Stevie Nicks (Fleetwood Mac) Ann Wilson és Nancy Wilson (Heart) PJ Harvey Amy Winehouse Alicia Keys Beth…..
Nagylemez Úton (8. rész) 2021.02.13 00:23:32
Valamiért görcsöl a nyakam. Biztosan nem a karanténsorvadás hatására, ugyanis az otthoni leépülés és a gép előtt görnyedés káros következményeit kivédendő, elkezdtem keményen edzeni. A dohos szőnyegen gimnasztikázva követem új spirituális vezetőm, a youtube testépítő hercegnőjének útmutatását. Két…..