Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DR. INKVIZITOR

0 bejegyzést írt és 694 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Pálinka, szerelmünk 2014.09.14 10:47:44
Picsábamár, megint nem értik a magyar néplelket Brüsszelben. Honnan is tudnák, hogy a legősibb magyar bölcsesség szerint amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is, és bölcseletünk szellemében mi nem alkoholisták vagyunk, csak magyarok.  Bezzeg Don Vittorió tudja ezt, és…..
DR. INKVIZITOR 2014.09.14 21:01:39
@vitéž munkášőr:
A poszt a legtöbb esetben csak vitaindító, mert a megrögzött tematizálók rögtön más irány/ok/ba terelik a kommenteket.
Mostani kifogásod nem egészen indokolt, mivel az oroszok már a spájzban vannak, ahol a pálinka van (vagy csak volt?)...
DR. INKVIZITOR 2014.09.15 07:20:10
@jaegtoer: @dr.
jenőke (jenőke):
Nemrég észrevételeztem, hogy egyre gyakoribb lett itt az ámokfutás. Nekem ez nagyon nem tetszik, ezért - más lehetőséget nem találva - hosszabb időre szabadságolom magam.
Egyébként arra is gondoltam, hogy a jövőben inkább pálinkafőzéssel hasznosítom a szabadidőmet (amíg adómentes a cefrézés), de a készülék drága és a felsorolt rengeteg előírást/szabályt be kell/ene tartani.
Lassan oda jutok, hogy a jobban teljesítésen és a rezsicsökkentésen kívül nem lesz okom az elégedettségre...
Humoros gyerek ez a Barózó Józsi, és nem felejt. Elnökségének meghatározó momentumai lehettek az Orbánnal megszerzett tapasztalatok, így nem hagyhatta ki, hogy utolsó közös hivatalos aktusuk alatt ne törölje bele cipőjéről a kutyaszart, mintha humorbonbonba lépett volna…..
Varánusz Gyurcsány igazsága 2014.09.10 09:28:11
Érdekes dolgokat mond Gyurcsány a cink.hu-nak adott interjúban. Figyi, aszongya:  "A jobboldal szervezett politikai közösségével szemben egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának." De mi,…..
Varánusz Lázárjancsi háborúja 2014.09.09 08:33:27
- Harcoljunk, wazze'? - Harcoljunk, wazze'.  - Akkó' szólok a készenlétiseknek nyomuljanak egy félnapot a norvégistáknál. De mindahányan, a kapuügyeletes is kivonuljon sorfalat állni. Viktor nertárs úgyis aszonta a minap Kötcsén, vagy hol a faszba, hogy jelképünk minekünk az…..
DR. INKVIZITOR 2014.09.10 09:12:55
@rodeo36:
Azt a kegyetlenséget nem feltételeztem rólad, hogy esélyt sem adnál nekik egy szociális temetésre...
Varánusz He, te Obama! 2014.09.07 10:03:41
Na idefigyuzzál, te szabad világ önkéntes királya! Tisztázzuk az elején: mi nem azért írunk most neked, mert az ifjú Lomnicivel meg a Friccel mi vagyunk a három hülyék, akiket kivezényeltek szellemi honvédelemre amíg a jólétbe belekancsöcsösödött kuminferi belakja új…..
DR. INKVIZITOR 2014.09.07 20:08:01
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amit írtam irónia, amit előadtak: agónia.
Nyílt sisakos ütközetig jutott az Orbán - Simicska háború. Talán köszönhető ez annak, hogy a sajtó minden szereplője foglalkozott már a dologgal, Kocsis Máté is elismerte  ha nem is a belháború, de a konfliktus tényét, nem szükséges úgy tenni, mintha véletlenek sorozatán…..
Kerestem reggel Kusza Szem jegybankelnök úr győzelmi mámorban úszó közleményét, miszerint "Lássátok', gecik, itt vannak a számok amiket ígértem, innentől kuss van az elvert kétszáz milliárdom és a rólam elnevezett tantárgy oktatása körül!"  De nem találtam.  Lehet…..
DR. INKVIZITOR 2014.09.05 09:16:00
@sjz:
Ismerős trükk (a klasszikus Epimenidész-paradoxon: "minden krétai hazudik"), akinek van kedve és ideje, agyalhat rajta.
Németh Gábor sztoriját olvasva olyan érzésem van, mintha kinyílt volna a közhelygyűjtemény  a fejemben : 1: a politika mocskos dolog, 2: aki kurvának áll ne csodálkozzon semmin.  A szocikat lopással vádolni nem újkeletű dolog, megtették ezt már sokan Németh előtt is. A…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.30 19:11:00
@Mariann19:
Tiltakozom!
Nincs itt semmiféle lopás, hanem az unortodox gazdaságpolitika speciális elemei tűnnek szokatlannak az avatatlan, kívülállók számára.
Különben is a cél szentesíti az eszközt...
Hiába no, Kusza Szemnek besikerült az élet. Ami úgynevezett vállalkozóként nem ment neki, azt az állam csecsén lógva megengedheti magának: Nemzeti Oligarcha módra vásárolgat értékes ingatlanokat, önmagából tantárgyat csinál, kikanyarít egy saját falut is magának, mert ha…..
Aszongya nekünk a Kommunizmuskutató Intézet, ők összegyűjtötték a hazai komcsi bűnösöket szép hosszú sorba, hogy megismerhesse őket majd az utókor. Jó, mondjuk nem ment simán, de Orbán alatt ugyan mi ment hiba nélkül? Na ugye.  Akár rajta van a listán Tasnádi László…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.28 19:28:05
@Mariann19:
Okosaink megmondták, hogy mi legyen a nők hivatása és ahhoz milyen feladatok tartoznak.
Saját elveiket és gyakorlatukat hiteltelenítsék azzal, hogy nők is legyenek a kormányban?
A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel: "az lett a döntés, hogy találkozom én is egy…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.25 14:47:18
@sjz: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Nemrég a dohányosok leszoktatása volt soron, most meg rögtön az alkoholisták következnek...
Csak mértékkel és tartózkodva!
DR. INKVIZITOR 2014.08.25 21:30:24
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Én úgy ismerem, hogy literes mértékkel és kocsmában tartózkodva.
A lényeg, a lényeg!
DR. INKVIZITOR 2014.08.25 22:17:07
@jaegtoer:
Leginkább a púpos gyerek tud örülni a korlátlan és szabad sajtónak!
Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja.  Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.24 14:26:18
@dr. jenőke (jenőke):
Amikor már nagy a baj, akkor nem biztos, hogy csak a megbánás és a szerénység eredményezhet némi mérséklést. Adott esetben a pofátlanság, vagy leleményesség célravezetőbb lehet.
Ilyen pl. az az eset, amikor a szüleit meggyilkoló tettes - a végső szó jogán - arra való hivatkozással kért enyhébb büntetést a bíróságtól, hogy árva gyerek.
DR. INKVIZITOR 2014.08.24 15:40:32
@dr. jenőke (jenőke):
Ha nem haragszol (de akkor is, ha igen), szerény észrevételeket teszek a dinnyékkel kapcsolatban:
Nem kínaiak, hanem japánok.
Nem nemesítés, hanem kocka alakú keretben való növesztés.
Megszűnik az iskolai papírgyűjtés, jött a hír tavasszal. Dehogy szűnik meg - mondja a Földművelésügyi Minisztérium, hisz az Orbán kormány sem akarja elvenni az iskoláktól a szemléletformáló élményt és a bevételt. Mi szülők meg itt állunk értetlenül, és valamit nem…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.22 14:32:01
@Evezős:
l. Igyekszem majd kézmozdulataimat előzetesen begyakorolni, majd a konkrét helyen és időben folyamatos kontroll alatt tartani.
2. Nem a klasszikus zenét kedvelem, hanem a sajátos dallamvilágú, különleges hangzású és mélyenszántó filozófiai szövegbe ágyazott polbeat muzsikát, annak is leginkább az unortodox válfaját.
A hivatkozott CD az aktuális zenét kedvelők remek kiszolgálója lehet, ezért nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
DR. INKVIZITOR 2014.08.22 16:39:50
@Evezős:
Nincs mese, a járt úton kell haladni!
Az egyéni érdek legnagyobb mértékű érvényesítése mellett belülről bomlasztani...
DR. INKVIZITOR 2014.08.22 18:44:47
Következmények nélkül (alultápláltságból eredő immungyengeség?)nem lehet egy bizonyos határ alá süllyedni:
www.hir24.hu/elet-stilus/2014/08/22/meghalt-a-nyomorgo-milliomos/#sl
Legalább azt az életnívót biztosította volna magának, amit nálunk - széles körben - a közmunkabérrel+kecskével+gombászással lazán el lehet érni!
Kertész Imre átvette tegnap a Magyar Szent István rendet. Mindenki megnyugodhat. Egyrészt mert az nem volt kérdés megteszi-e - Orbánék csak olyannak adnak, akivel nem sülnek fel - másrészt megüzente, hogy őt a konszenzus vágya és szükségessége vezette. Azt nem részletezte, hogy…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.21 15:11:34
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Mindenki megvehető és mindenféle munka elvégeztethető, ha van hozzá megfelelő pénz és/vagy hatásos fenyegetés...
DR. INKVIZITOR 2014.08.21 15:30:47
@parti_giano:
Igaza van a miniszternek!
Ha a mai világban egy - bármely megfontolásból létrehozott - szervezet/képviselet/iroda/stb. egyértelműen nem káros, akkor a társadalmi elfogadottságra is jó eséllyel számíthat.
DR. INKVIZITOR 2014.08.21 15:56:23
@látjátok feleim szümtükkel:
Nagyon helyénvaló a megállapításod!
A hatékonyság növelése érdekében - remélhetőleg rövid időn belül - létrehozzák az Ügyfeleket Rostáló, Győzködő és Elhárító (közigazgatási rövidített nevén: ÜRGE) központokat, amelyek preventív tevékenységük révén biztosítani fogják a meglevő infrastruktúra optimális kihasználási feltételrendszerét.
Csúcson az államadósság? 3,3 millió szegény országa lettünk? Lárifári! Mit mond erre Viktor és a kormány?  Igyál! Nem ám akármikor, lehetőleg minden nap.  Mert az jót tesz! A só, cukor olyan rossz és egészségtelen, hogy muszáj volt megadóztatni, a cigi nyilván olyan…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.20 15:14:17
@sjz:
Eredetileg a rövid észrevételemen kívül mást nem akartam közölni, de meggondoltam magam.
IV. Károly (az utolsó királyunk) - száműzetésbe indulásakor - Baján elmondott intelmét idézem:
"Magyarok! Tanuljátok jobban szeretni a hazát, mint ahogy egymást gyűlölitek!"
Mandiner blog Ki a paraszt? 2014.08.19 07:01:00
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Fotó: Fortepan. Az urbanizációt hosszú ideje a fejlődés netovábbjának tartják, az ipari forradalom óta a modernizáció szinonimája lett, viszont a mai globális válság szépen megmutatja, hogy nem csak ökológiailag, de…..
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály; annak mit rejt e térkép? " (via)   No, vajon a nem helyben lakó polgármester jelölteknek vajon mit rejt a térkép? Egyáltalán kell, hogy egy polgármester monsterkedésének…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.18 09:23:45
Kedves baloldali emberek, barátaink!  A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki…..
ÉdesViktor illiberális álmában úgy működik az ország, hogy akire kíváncsiak vagyunk arról mindent megtudunk: Hányszor szeretné, ha a Jóisten análisan zaklatná a Főnit, hányszor kurvaanyázza teszem azt a közhivatali főnökét, utálja vagy szereti a rizsacsökkentést és úgy…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.12 17:29:23
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A kastélyt (arra érdemes személytől) megvették, mert csak állt benne a sok pénz és - vendégek híján - a jelentős kiadásokat nem fedezték a bevételek.
X idő elteltével majd - nagyon nyomott áron - az MNB eladja, hogy szabaduljon az aránytalanul magas kiadásoktól.
Mindez ilyen egyszerű...
Amit viszont nem értek:
Illemkódex az illiberális unortodoxiában?
Szórakoztató néhány hetünk lesz nekünk zuglóiaknak az önkormányzati választásig, egyszerre kacagtatóan és szánalmasan röhejes. Sebaj, vigadunk mi sírva is, ha úgy adódik, bosszantva mulattatásunkról meg gondoskodnak a képviseletünkre jelentkezők mindahányan.  Itt van…..
Varánusz Simicska vs Orbán vs RTL 2014.08.09 09:17:15
Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal: Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.09 11:39:37
DR. INKVIZITOR 2014.08.10 12:54:38
@gazoló:
Az semmi ahhoz képest, hogy mi (a barátokkal, a szomszédokkal és az ismerősökkel) otthonainkban veszünk részt a galamberegetésben!
Legkedvesebb Medvénk, szeretett Barátunk, drága Vlagya! Most mondd meg, ezt érdemeltük? De most komolyan, ezt? Azok után? Viktor hízelgő és kényeztető ajkai után? Paks II villámgyors elintézése után? A lengyelek fecsegése és a világ röhögése után? Ezt érdemeltük tőled,…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.08 07:56:07
@rodeo36:
A szomáliai kiképző-táborokban intenzív munka folyik a megnövelt létszámú kalózjelölt gyors és alapos felkészítése érdekében.
Az EU és az USA biztosítja a szükséges anyagi és technikai hátteret - humanitárius segélyként - a szegény afrikai aktivistáknak.
Így az oroszoknak tengeren kik,honnan, hova és mit fognak szállítani?
DR. INKVIZITOR 2014.08.08 08:02:58
@rodeo36:
Oda képezik a Csendes-óceáni tagozatos növendékeket!
DR. INKVIZITOR 2014.08.08 08:27:23
@rodeo36:
Válságok idején sokan megtalálják azt a lehetőséget, amelynek révén nagy haszonra tehetnek szert.
Érintőleges utalásod szerint birtokában lehetsz olyan ismereteknek, amelyeket - szervezőként, lebonyolítóként, vagy szaktanácsadóként - eredményesen hasznosíthatnál.
Valószínűleg nem az én biztatásomra vársz, de én azt javasolom, hogy ne hagyd ki az esélyt.
Illiberális államot építünk! - ez lesz a jelszó Édesfeleim, amit mostan majd hajtogassunk mink is, meg szajkóztok tík is ahogy szoktuk. Legalábbis addig, amíg a fejlett világ egyemberként nekem nem szalad, mert akkor nem. Kinek hiányzik, hogy a szájára vegye - akarom mondani a…..
DR. INKVIZITOR 2014.08.07 13:37:03
@látjátok feleim szümtükkel: @rodeo36:
A fordítás/tolmácsolás jelentőségéről Antal Imre (az egykori TV-s) nyomán:
A nagy összegű bankrablás külföldi elkövetőjét néhány nap múlva elkapják és - tolmács segítségével - személyesen a rendőrparancsnok hallgatja ki. A tettes többszöri felszólítás ellenére sem hajlandó elárulni, hogy hova rejtette a pénzt. A parancsnok megfenyegeti:
- Ha nem árulja el, hogy hol van a pénz, akkor perceken belül kivégeztetem!
A tolmács lefordítja, majd a megszeppent bűnös végül bevallja:
- A templomkert legmagasabb fája tövénél ástam el.
Tolmács a parancsnoknak: - Nem fél a haláltól!
DR. INKVIZITOR 2014.08.07 22:32:38
@jaegtoer:
A szabályzatot be kell tartani, nem lehet mindenféle ürüggyel megkerülni az előírásokat.
Ákossal már nem lesz ilyen probléma...