Regisztráció Blogot indítok
Adatok
söralátét

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmi meglepő nincs azon, hogy épp az egyetemisták vonultak először utcára. A Békemenet és a Milla, illetve annak permutációja egészen más tészta, ők politikai célzattal kívánták megmutatni, hogy tényezők, hogy rájuk számítani kell. Ezzel ellentétben az egyetemisták azért…..
Nem akartam írni a tandíj körüli tüntetésekről és vitáról, mégis szükséges lesz. A baj ugyanis nem a tandíjjal vagy a hallgatói szerződéssel önmagában van. A baj a kormány módszereivel és a kormány hozzáállásával van. „Gondolom itt nincsenek senkinek fölösleges…..
Hoffmann Rózsa hazudik a tandíj ügyében. Azt mondja, az államtitkár asszony, hogy Gyurcsány akart tandíjat, amit ő vezet be, az nem az. Nem zavarja, hogy ha egy diáknak fizetnie kell a tanulásért, az tandíj, akkor is, ha másnak nevezik. Ha már a mostani ámokfutás kapcsán is…..
Mesterházy Attila azt álmodta, hogy ő lesz a bajnaigordon.  Hogy ezt tudatmódosító varázsgomba, vagy az MSZP felemeléséréért kifejtett kétéves erőlködés hatására fellépő agyi károsodás következtében álmodta, azt a Kökény Mihály vezette tudóscsoport most próbálja…..
söralátét 2012.11.29 19:22:27
Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszaka lezárult és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka - de nekünk van világos és határozott válaszunk, ez pedig a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet…..
Viktor már tavasszal megmondta, beletörött a bicskája a MÁV-ba. Láthatóan azóta se sikerült leölnie ezt az éhes és agresszív dinoszauruszt, pedig ha nem vigyáz, a MÁV dönti be őt és kormányát: kemény 250 milliárdot nyúl le ez az ótvar cég a költségvetésből minden évben.…..
söralátét 2012.11.17 07:50:26
@Hakapeszi Miki: nem lenne ilyen pazarló, ha a MÁV teherszállítási üzletágát nem privatizálta volna a kóka-gyurcsány féle szarmajom banda. a személyszállítás valószínűleg ausztriában is veszteséges, de az ottani áruszállítás fedezi a veszteséget. a nyereséget meg produkálja az osztrákoknak a magyar áruszállítás. tudod: szadesz féle legrosszabb gazda az állam mentalitás. ezzel csak az a baj, hogy sikerült nekik minden nyereséget privatizálni, a veszteségeket meg megtartani.
söralátét 2012.11.17 08:05:46
@Hakapeszi Miki: jól megmondtad. azért valószínű, hogy voltak, meg lesznek is nyereséges éveik. 2009 a gazdasági válság mélypontja.
egy biztos: a MÁV a teherszállítás nélkül mindig veszteséges lesz. teherszállítással együtt van esély a kisebb veszteségre, esetleg a null szaldóra, arra meg már nem is mernék gondolni, hogy szerény nyereséget is lehetne termelni
Papírunk van arról, hogy jó úton jár a magyar gazdaság, hazudja arcunkba a Vezér, de sajna az ámokfutásáról kiállított legfrissebb európai bizonyítvány nyomán inkább az a kézenfekvő következtetés: kibaszott nagy mákunk van, hogy beléptünk az unióba. Elég röhejes, hogy…..
söralátét 2012.11.10 09:54:02
@Zedder: viszonylag szolid befektetési politikával is lehet az infláció fölötti 5%-os hozamot produkálni. nagyon könnyen szórod az ostoba, meg hazug jelzőket, talán inkább gondolkodnod kellene egy kicsit.
söralátét 2012.11.10 10:09:25
@Zedder: az előbb linkelt táblázatból kitűnik, hogy a manyup-ok átlagos 13 éves reálhozama -0.21%.
az átlagos nominális hozam infláció+átlagosan 8% működési költség volt. a tb 1,5%-os működési költséghányaddal dolgozik. ha kivonod a 8-ból, 6,5-öt kapsz. csak sajna a rablóbanda lenyúlta a valódi hozamot. igazi versenyhelyzetben a manyupoknak a tb-vel kellett volna versenyezni, pl. működési költség területén.
söralátét 2012.11.10 10:25:21
@ob.szerver: örülök, hogy visszatértél, immár kulturált ember formájában. csak így tovább.
sok mindenben nem értünk egyet, de ez nem baj, nyilván nem vagyunk egyformák. a jelenlegi állami nyugdíjrendszer nem fenntartható. a megbuktatott manyup rendszer pazarló szar volt. miért nem lehet olyat csinálni, ami mindkettőnél jobb? még ha nem is tökéletes. szerény véleményem szerint a svéd modell adaptálása a magyar helyzetre, akár szociális szempontokat is figyelembe véve hosszabb távon fenntarthatóvá tenné a rendszert, csak nagyon kéne az egyéni befizetések számontartása. meg a korrekt magatartás a gazdasági szereplők részéről. állambácsit is beleértve.
Szokás szerint le vagyok maradva, a miniszterelnök egy héttel ezelőtt nyitotta meg az "eladósodás elleni küzdelem harmadik frontját". Összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át az állam 1956 önkormányzattól - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Fidesz…..
söralátét 2012.11.03 21:52:26
@kerekes pereces: inkább arra gondolok, amit a lamperth mónika mondott, hogy mindegy mi történt az önkormányzati választásokon, majd úgyis ők fogják a pénzt osztani. ennek megfelelően vetették föl a haveri önkormányzatokkal a hiteleket nyakra-főre, amihez valójában hozzá is tettek egy halom eu-s támogatást, majd építették belőle a szökőkutakat, meg az 50 centiméter magas kilátót, meg az eu konform játszóteret, ahol egy mászóka 5 millió Ft-ba került. mindezt span cégekkel, akik jó sok lóvét vissza tudnak osztani.
Mielőtt rátérnék tulajdonképpeni mondandómra, a férfiasság politikai szerepének rövid ismertetésére, szükségesnek érzem, hogy megkíséreljek néhány félreértést tisztázni. Amikor  barátaim lelkes buzdításának eredményeképpen (hosszú, gyötrelmes vonakodás után)…..
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus…..
Már régóta érlelődik bennem sok nagyszerű gondolat az olimpiáról, a facebookról, a gazdaságról, az emberekről és úgy sokmindenről. Végül Tótaw legújabb bejegyzése megadta a lökést, hogy ezeket le is írjam. Aki kicsit is ismeri Tótaw munkásságát sejthette, hogy mit fog…..
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
A Pussy Riot punkbanda elleni büntetőeljárás ország-világ előtt lejáratja az orosz igazságszolgáltatást: vajon miért rezeltek be a Kreml hatalmas urai három huszonéves lánytól? A Putyin vezette félázsiai rezsim egyre idegesebben reagál a kritikára, ez pedig nem az erő, hanem a…..
söralátét 2012.08.09 07:42:37
@Lord_Valdez: képzeld el, a tálibok meggyőződése szerint a véleményük, az egyetlen elfogadható, és ezáltal minden tettük igazolható. ugyan úgy mint a pussy riots tagjai szerint. szerintem az itt a probléma, hogy egyesek a "szent" véleményszabadság égisze alatt jogot formálnak arra, hogy bármiről, bárhol, bármilyen formában véleményt alkossanak. mindezt addig támogatják, amíg másoknak megegyezik a véleménye a sajátjukkal. ebben az esetben is ez történt. úgy tűnik te sem bírod mások véleményét túlzottan elviselni, de sajnos megérteni sem. nem írtam vallásüldözésről, hanem vallásos emberek megalázásáról. nem védtem a tálibokat, hanem elítéltem. nem mondtam a putyin diktatúráról, hogy jó. annyit mondtam, hogy azért, mert valakik barom módjára viselkednek, nem feltétlenül kell másoknak is úgy...
Hát, ennek is vége. Legalább is Gyurcsány Ferenc szempontjából. Persze, máris jönnek a cinikusok, hogy a sukorói koncepciós vád ejtése a volt miniszterelnöknek veszteség, hiszen nem lesz tárgyalás, "kevesebb a műsorperc." Az illető nyilván belegondolt, hogy milyen érzés négy…..
söralátét 2012.07.21 09:20:46
@mákos lecsó: gratulálok neked. különösen ahhoz a tervedhez, hogy visszaállítsd a köztársaságot. ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád az alkotmányt, akkor láthatnád, hogy Magyarország államformája köztársaság. sajnos sokan vagytok, akik hihetetlen energiákat fektettek hasonló dolgokba, amiknek semmi értelme.
Subba Dj Seherezade at work 2012.06.28 16:37:00
Több kérdés is felmerült bennem hirtelen. Azontúl, hogy miért nincsenek csajok a buliban még az is érdekelne, hogy miből evett és mennyit Seherezádé?..
Értjük, miért vágynak rá Az alkoholizmust, vagy a játékszenvedélyt ugyan nem nyomja le a legsúlyosabb addikciók listáján, de az is biztos, hogy az óragyűjtésre nagyon rá lehet kattanni. Pedig elsőre az egész ártalmatlannak tűnik: találsz egy szép és neked elsőre drágának…..
Nagyon kedveljük Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgót, szép bajusza van, kellemes az orgánuma és fénykorában úgy tudott esni a 16-oson belül, ahogy azóta se senki, csak Dombi Tibor, a Hortobágy pumája. A futballhoz való viszonya viszont elég ambivalens, a tényekkel még…..
söralátét 2012.06.08 20:52:34
Úgy tűnik, Scheiring Gábor eltökélte, hogy baloldaliságát bizonyítva a szakszervezeti mozgalmat támadja meg... de a képviselő úr téved: a szakszervezet nem politikusokból, hanem a munkát jól ismerő emberekből áll. A LMP gazdasági szakpolitikusa blogján a szakszervezeti mozgalom…..
      Hölgyeim és uraim, jó napot kívánok! Köszönöm szépen a meghívást! Amikor készültem erre a mai előadásra, valahogy a fülembe csengett Ralf Dahrendorfnak az a 20 évvel ezelőtti mondása, amelyet oly sokszor idézünk: a politikai rendszert 6 hónap alatt meg lehet…..
söralátét 2012.05.21 07:58:12
@Borogy: Már kapott esélyt. 20 milliárd dollárba került nekünk az egy éves kormányzása.
Talán már a kedves Olvasó is észrevette, hogy amint megbukik valamivel a Fidesz, azonnal előjönnek valami gyurcsányozással. Szerencsétlen Orbán még mindig azt hiszi, hogy ha tévévitás lealázójának nevét odakeverik valamihez, akkor visszatér a 2010-es szavazóinak másik fele.Mivel…..